Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע ב 306 94...אפשרי לבד??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני אסביר לכולכם:

בהכנסת מנוע חדש חובה:

1. להחליף שמן + פילטר שמן

2. חובה לעשות טיימינג.

3. חובה שמן גיר (כשפורקו הציריות והגיר שכב על הרצפה - נזל ממנו השמן).

3. מיים "ירוקים".

רק זה + עבודה - הרבה מעל 500 ש"ח.

זה לא כולל את הדברים הבאים שבעיני כל בעל מקצוע שאינו חאפר הם חובה גם כן:

1. החלפת תושבות מנוע לחדשות.

2. ואולי זה דבר ראשון - ניקוי ראדיאטור.

3. אטמים לסעפת הפליטה.

4. דברים שאתה מפרק ומגלה שעבר זמנם: מחזירי שמן לדוגמא אחת...

5. פילטר אויר ומיים.

6. פלאגים.

ועוד ועוד.

יש פה רק יומיים עבודה להוציא ולהכניס מנוע חדש - אז זה ב 500 ש"ח. רק הפועל עולה 200 ש"ח ליום ועוד לא דיברנו על חומרים, שמנים, חלקים, חשמל, תקורה (ארנונה וכו')...

בקיצור - מצטער מראש ומתנצל שוב שאני חייב להיות בוטה....

אל תזיינו את השכל!

מי שמחליף מנוע ב 500 שקל הוא - אבא של החאפרים.

אלון

פורסם
לא כך.אלא כך,עם קצת רצון ויכולת גם פיל יכול לד***ק תרנגולת.:roll:

הוא מנסה לחסוך כ-1000 שקל.לא הבנתי איך, בכשלון יפסיד 5000 ש"ח.

כשכול המנוע עלה לו 2000 ש"ח.

בברכה

דוד

למשל אם הוא ידפוק חלקים אחרים בגלל חוסר ידע - ובייחוד מערכות אלקט' - מחשב למשל - ציריות - (כן - אפשר להרוס אותן בפירוק) - גיר - קלאץ' והרשימה נמשכת - אז נכון, בשביל לעשות נזק של 5000 ש"ח צריך להיות חסר הבנה מושלם בתחום - אבל אתה יודע מה, גם בשביל לשאול שאלה כזו! ("האם ניתן להחליף לבד?").

אפילו בורג שאתה דופק את ההברגה שלו במצערת למשל (כי לא ידעת איך לפתוח/כמה לסגור) ואח"כ צריך איש מקצוע שיבוא לחלץ אותו ומצערת חדשה במאות שקלים לדוגמא....

אלון

פורסם

אלון ערב טוב!

מה שאתה כותב בחלקו נכון,אבל לא מתאים לבחור שמעיד על עצמו," הצלחה ב-%100.

זה עתה צילצלתי לבן אחותי שהוא עו"ד,ושוחחנו,מה אסור ומותר מבחינת החוק.

ובכן כך,לפי החוק אסור לבצע כל עבודה או בדיקה באוטו,למעט במוסך מורשה.

מלבד: להחליף גלגל פנצ"ר בדרך,למלא אוויר בצמיגים, לבדוק שמן מים.ולרחוץ את האוטו.

אלון,כמה אנשים אתה מכיר,שעושים באוטו רק את ארבעת הפעולות הנ"ל?.

האמת שמעט אנשים,בנושא הזה שומרים על החוק במלואו.

לכן בוא לא ניתמם.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד מזר עם כל הסימפטייה שלי אליך, והכבוד המקצועי שאני רוחש לך, אני לצערי מסכים

עם אלון, ולא מקבל את העובדה שמניסיון עבר, הצלחתו היתה 100אחוז!

יש לציין שפותח השרשור גר בראש פינה, ובמקרה של הסתבכות, גרר יעלה לו את העלות שהוא חוסך!

ולמרות שאינני רוצה לרפות את ידיו, ובלי להתייחס להיבט החוקי שבדבר, אני הייתי פוסל זאת על

הסף, והולך לחסוך במקום אחר אך לא בדבר זה!

בכל מקרה אם פותח השרשור מתכוון ללכת בדרך הקשה והלא מומלצת, אני רק יכול לברכו

ולאחל לו בהצלחה, ואשמח לקבל עדכון בשרשור זה על התוצאות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל, תודה לכולכם על הבעת דיעותיכם הכנות והבוטות לפעמים..

לפי דעתי אף אחד לא יחליף לי מנוע בפחות מ 1000 ש"ח ולכן שאלתי האם זה נכון; אני עדיין חושב שזה יעלה יותר מ 500.

דבר שני אני לא ילד קטן ואני לא עושה דברים בלי לחשוב מראש על כל האפשרויות והתקלות האפשריות.

אני כן בעל ידע טכני רב יחסית והגיון ולכן אני בד"כ מצליח בפירוקים ושיפוצים למיניהם שאני מבצע לבד.

דבר שלישי - רובנו מגיעים מאותו מקום שנקרא מדינת ישראל ואנחנו פועלים די דומה בחאפריות שלנו - יש יותר ויש פחות.

דבר רביעי ואחרון - כשמגיעים למוסך מורשה..כולנו יודעים שלפעמים הם מחליפים חלקים כי הם כבר פתחו את המנוע / טיימינג / מה שזה לא יהיה, ולפעמים, רק לפעמים הם עושים דברים גם אם לא צריך והעלות הסופית של הלקוח מרקיעה שחקים. אז מה אם רק באתי לתקן פנצ'ר..אז צריך לבצע כיוון פרונט?

בקיצור, אני רוצה להגיד שבמקרים שבהם אין לי ספק שצריך מוסך, כמו בדיקות מחשב למיניהן כמו פתיחת ראש מנוע ועוד דברים שמבחינתי נחשבים מסובכים מדי לכלים שיש לי ולזמן שאני מוכן להשקיע בהם אז אני פונה למוסך ומשקיע את הכסף הדרוש וגם זה עם פיקוח צמוד שלי לבדוק שלא 'מסבנים' אותי כי כבר ניסו לפרק לי גיר כששלחתי את אשתי להחליף סטרטר.

הדבר היחיד במקרה שלנו שיגרום לי להחליט בכל מקרה לא להחליף מנוע לבד הוא עניין החוקיות - עם זה לדעתי אסור להתפשר.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

הדבר אפשרי אם יש לך חבר מכונאי שכבר עשה זאת או חבר שמאוד מבין שכבר עשה זאת...

בתכלס? לא צריך להיות מדען טילים בשביל זה.

אבל לבד לא הייתי ממליץ לעבוד.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
תרשה לי להגיד לך רק דבר אחד.

הפירוק (של המנוע הישן) הוא קל.

ממש קלי קלות.

ההרכבה ? נו טוב...

אז מה אתה אומר שמר?

זה פרוייקט, אני יודע, השאלה היא האם מעבר לדיעות ששמענו כאן שאני בהחלט מכבד את כולן,

האם למען הנסיון והידע, כדאי להיכנס לזה או לוותר (אולי בגלל המכשול החוקי שדיברנו עליו?) ופשוט לגשת למוסך?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
לא מסובך לזה היודע את אשר עומד לפניו ועם אמצעים טכניים סבירים. לעומת זאת העלות במוסך לפני החלפת חגורת תיזמון וטיפול מלא במנוע אמורה להגיע לכ-550 ש"ח.

אם המנוע מיבוא גם הבירוקרטיה קלה יותר.

מאחר והרבה תגובות היו לגבי המחיר המשוער אשר בו נקבתי, אין הרבה אשר שמו לב באמת לאשר כתבתי,מסומן עתה בצבע. אוסיף ,לא כולל אישורים תושבות וכל אספקה אחרת, ואוסיף עוד, הרי משתמע כי אני לא רואה אפשרות לעשות זאת בלי כל ההחלפות והטיפולים הדרושים.

אני בהחלט מעודד עבודה עצמית ותמיד מזהיר כי יש לקחת בחשבון את רמת הסיכון בייחוד כאשר מדובר באביזרים בטיחותיים.

בברכה ZVIDOC

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...