Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום

לא שככתי את הבקשה של מידת הראש פשוט חליתי ובקרוב אני אחפש אצלי בספרות ואנסה לתת תשובה מדויקת.

אגב אני בהחלט מסכים שסיליקון טוב גם במקומות אחרים ולא בהכרך ברכב :lol:.

אם השטחים יפים נקים ואטם טרי לא תהיה נזילה.

והתאוריה שרכבים צרפתים נוזלים כרוני זה חרטה ברטה.

אם הכול מורכ בנכון כמו שצריך לא ינזל כלום!!!

בברכה בני ל.

בני !

ברוך מרפא חולים !!:lol: צרפתי כאן ספרי מוסך ונהג ,אלא שלא ניתן להעתיק אותם הם חסומים, אולם בספר, שמופיע של שנת 70 הכתום (לא זה שמופיע מיד באתר שנת 79)בעמ' 28 ו 30 יש התייחסות לבדיקת עומק תא השריפה וכן דיסטרובוטור המים שבראש .כיצד לחלץ אותו , לפי התמונות של שי יש לו ראש מתקדם יותר ,ראש מחילות מים מתקדם יותר ככל הנראה מהבלוק של 65

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבי, כל הכבוד על ההבחנה!

לפי הבעלים הקודמים, בשנת 94', לאחר שראש המנוע מסר את נישמתו, הוא רכש

ממוסכניק מרחובות ראש מנוע חדש, לא משופץ! וראש זה לדבריו לא הושחז מעולם.

אני מקווה שאכן אמת הדבר, לכן מדדתי את גובה הראש וקיבלתי 71.85 מ"מ.

שאלתי אלייך איך ידעת שאצלי הראש מנוע הוא משנתון מתקדם? מה ההבדלים בין הראשים?

תודה,שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם
אבי, כל הכבוד על ההבחנה!

שאלתי אלייך איך ידעת שאצלי הראש מנוע הוא משנתון מתקדם? מה ההבדלים בין הראשים?

תודה,שי

שי שלום !

התצלומים שאתה שולח מוקטנים, כדברי רם, עם זאת הצלחתי לזהות את המספר על הראש ובכן מס' 770053818 זהו ראש רנו 4 845 שנקרה לו לצורך העיניין ראש מחילות או ראש מתקדם ! הוצאתי את העיינים שלי על התצלום עד שהצלחתי לזהות !!!

:brickwall::brickwall::brickwall::loco::loco:

פורסם

שי נראה לך שאפשר לקרוא ??

אז בוא אני יגלה לך ראשית המספר שכתבתי הוא אכן המספר הקטלוגי הנכון של ראש מחילות להבדיל מראש דיסטרובוטור

ראש דיסטרובוטור זה ראש שזהה במראה החיצוני לראש מחילות, השינוי הוא שבמקום מחילה שעוברת מצד לצד מושחל צינור בקוטר

של ,16 17 מ"מ , הצינור הזה מכיל חורים נקרא לו חליל, לנוכח החורים וכתבתי על ההיתרון שלו ועל החסרון שלו לפני מס' דפים

ההיתרון שלו שהמים יוצאים בלחץ מחורים דקים ומכים בעוצמה על מעטפת תא השריפה ,החיסרון שלו זה היסתמות החרירים באבנית

והקושי לשלוף את הצינור החוצה ,אם תביט בצלומים ששלחת משני צידי הראש תראה שפשוט חסר חור בכל צד בצד התחברות המשאבה ובד של פלטת ארבעת הברגים , לכן צרפתי שיוך לאתר של ספר מוסך שנת 70 בעמ' 28 ובעמ' 30 רואים איך שולפים את הצינור לצורך ניקוי או החלפה,אם יש לך ספר של היינס אז בעמ' 64 בנושא מערכת קרור יש תמונות .:-P:-P

פורסם

כיצד תזהה את גיל הראש ?

כאשר אתה עומד מול צד הפלגים ,הבט במרכז החלק העליון הישר תבוע מספר 7700530818 זה המספר הקטלוגי מה שנקרא מודל נמבר' לא סרילי' ,כלאמר ראש שיוצר בשנת 85 וראש שיוצר בשנת 82 יהיה להם אותו מספר שציינתי. את שנת היצור תמצא בצד השני צד המניפול' יש מעין חותמת מתכתית יפה נראית כמו שעון עגול קטן במרכז השעון מצויינת שנת הייצור ובהיקף השעון מצוין

החודש.

תעכל את הכתוב !המשך יבוא:lol::lol:

פורסם
אבי, כל הכבוד על ההבחנה!

שי בוא תלמד מה זה ראש חדש ?

בהנחה שכל אדם מהישוב,כולל אתה ואני אם היינו מגיעים למוסך ורואים לראשונה בחיינו ראש משומש ולידו מניחים ראש משופץ, גם לנו היתה התרשמות שהראש המבריק ובוהק שמולנו הוא לא אחר, מאשר סופר-חדש.

לידיעתך ראש שהגיע למוסך על פקונג ראש ,והקורוזיה והחלודה אכלו בו נשלח למסגר שמפרק ממנו את כל השסתומים קפיצים ברגים פלגים נדנדים וכל הגומיות אם יש ומטביע את הראש לזמן ניכר אם כי מבוקר לתוך חומצה ,כאשר הראש יוצא מהחומצה הוא לא נראה חדש הור נראה סופר דופר חדש,גוש אלומניום בוהק ומבריק. למה עושים זאת ? כאשר מנקים עד האמא של החומר קל להלחים הלחמת אלומניום המקומות האכולים הואיל והחום התכת אלומינום גבוהה בכ-1000 מעלות מהתכת מתכת. בגמר ההלחמה הוא מבצע ישור במכונה שמורידה שבב עדין עד כמה שאפשר ,בעזרת מברז, הוא עובר על הברגות הפלגים שיוצאות יפות ונקיות

כמו כן הוא משחיז את השסתומים ומסמן עם מדגש את מיקומם,תהא בטוח שהחבר שלך סיפר לך את האמת ,כי הראש באמת הוחלף

לגבי זה שהיה חדש זו טרימינולגיה, אף מוסכניק ברחובות לא היה מחזיק פריט מדף כזה חדש, אולי סוכנות רנו אם היו מזמינים מהם חדש !

ולצורך זה המכונאי של החבר שלך, היה פונה ישר למחסן קרסו לחסוך את הפער תייווך. אלא שמוסכניקים ,בתקופה שהמכוניות הללו היו פעילות ,דאגו להחזיק פריט כזה של מנוע מפרוק שלחו לדוגמא משאבת מים לחידוש וגם ראש לשיפוץ וכאשר מגיע לקוח הוא חוסך זמן ויש לו תמיד אחד שניים מוכניים והוא חוסך זמן.

פורסם
כיצד תזהה את גיל הראש ?

כאשר אתה עומד מול צד הפלגים ,הבט במרכז החלק העליון הישר תבוע מספר 7700530818 זה המספר הקטלוגי מה שנקרא מודל נמבר' לא סרילי' ,כלאמר ראש שיוצר בשנת 85 וראש שיוצר בשנת 82 יהיה להם אותו מספר שציינתי. את שנת היצור תמצא בצד השני צד המניפול' יש מעין חותמת מתכתית יפה נראית כמו שעון עגול קטן במרכז השעון מצויינת שנת הייצור ובהיקף השעון מצוין

החודש.

תעכל את הכתוב !המשך יבוא:lol::lol:

אבי, אתה נושא עימך אינציקלופדיה לרנו 4 ?!

מתחת למניפולד קיימת החותמת 1/80.

האם יתכן שראש מנוע 845cc יוצר בשנת 80'?

עד מתי יוצר מנוע זה?

פורסם

משאבת מים רנו 4

לפני כשנה לערך חיפשתי משאבת מים ,הפעלתי את הפרופסור רמי באזור שלו ואני חרשתי בדרום ,פתאום באיביי מצאתי משאבת מים לא תאמין בישראל ברשות אמיר קלוש הגדלתי את התמונה ואיבחנתי שאיננה חדשה ,יצרתי קשר עמו והוא אישר את דברי, בזמנו חברת דיסקל

שיפצה גם משאבות מים בין היתר, אגב השיפוץ ההישראלי היה מכובד החליפו אימפלר מיסבים והלחימו חורים וכד',

שוב פניתי לאמיר, היתה שמועה שאפשר להשיג ראש רנו 4 חדש במחיר 800 שח' זה נראה לי סופר זול ,בבדיקה עם אמיר זה היה ראש נקי ויפה אולם מחודש יחי ההבדל !!!

זו הסיבה שביקשתי מבני .ל לדעת את העובי המקורי ,אני מתכנן לקחת ראש משומש שברשותי לבצע מילוי אלומינום לעובי המלא כמה שיעלה יעלה זה שווה, במקום לשים שני פקונגים יחדיו או כמו שהציעו לעופר אחד עבה מייצור מקומי.:lol::lol::lol::lol:

פורסם

עד מתי יוצר מנוע זה?

שי !

לשאלתך מכוניות רנו 4 ייוצרו האחרונות בשנת 85 זה לפחות הגיע לצה"ל עד 85 האחרונות יש שמועות שיש גם 87

ראשים זה המחלה של ה845 ה-1100 הוא מוצלח יותר קיבולת המים של המערכת כמעט כפולה הואיל והרדיאטור גדול יותר הצנרת העבה הלוך חזור עד קידמת הרכב זה עוד איזה שלושת רבעי ליטר, והמאוורר החשמלי שעובד בסלד סופר גבוהה לוקח אוויר נקי מקדימה ודוחף בעוצמה אחורה לאזור הגיר שמפונה ויש לאוויר החם לאן ללכת

המאוורר ב845 מסתובב ברמזור לדוגמא או בפקק ב 700 סלד כי מחובר לפולי ,בקושי יוצר איורור האוויר נשאב לאחור ואין לו לאן להתפנות הוא נתקע במנוע החם ממילא ופינוי החום אינו מהמשופרים ! ולא לחינם היצרן חיבר יוניט חום מקורי לנורית כאשר על היוניט חרוט 115 מעלות צלזיוס משמע אם האותו יגיע ל-114 מעלות הנורית טרם תזהיר !!!

פורסם

אבי, בצעירותי (אני לא מאמין שאני מדבר כך!),שיפצתי אי אילו ראשי מנוע של פיאטים

ומנועי בוקסר של אלפה סוד, כאשר את כל הפירוק ביצעתי במו ידי ומעביר את הראשים להשחזה

אצל "האומן" במפרץ חיפה. את הלפינג שסתומים הייתי מבצע בעצמי עם משחת קרבורונדום.

ואותו חיים הבעלים של האומן הכווין אותי ללימודי הנדסת מכונות.

בבקשה אל תכנה את אמני העיבוד שבבי מסגרים!

הסברה שלך לגבי הראש חדש/מחודש בהחלט ריאלית, למרות שהבחור שמכר לי

את האוטו (שהוא מוסכניק בעצמו) מתעקש שהוא רכש את הראש חדש וללא שסתומים,

משמע לא ראש שהכינו על המדף.

פורסם
זהו - נשבר הז_ן מחר מחזירים את עליזה לכביש ......

היי דני,

בתקופת החופש הגדול, (או הסיוט הגדול), הייתי חוזר עם הילדים מחוף בצת בשעות הערב

ותמיד פוזל ימינה לראות את עליזה אצל יונתן.

מה היא עשתה שהעמדת בעונש?

פורסם

עד מתי יוצר מנוע זה?

שי !

נראה לך שמוסכניק יחזיק ראש חדש משנת 80 במוסך עד שנת 94 רק בשביל שיום אחד יגיע אולי משהוא לדרוש בו, אם כך למה לא יחזיק ראשים לכל המודלים?? מחירו של ראש כזה חדש גם בתקופת הפעילות היה יקר המציאות ,חלקים כאלה חדשים היו מוצרי מדף חדשים ברנד-ניו' רק בקרסו במחירי בית מרקחת, אגב שנות הפעילות החזקות של הרכב הזה היו משנת 79 שהתחילו לפנות את סיני

עד 1999 ,היום עברתי עם חבר ליד צריפין ,(הוא רכש ממני את הרנו 4 שהיתה לי בזמנו ,התלהב ורכש עוד שתיים לחלקים זה היסטוריה בשנת 80 והלאה )היו שני מגרשים גדולים צמודים מלאים רק ברנו 4 של צה"ל אני חושב מאות מכוניות יפיפיות שנפסלו החום בסיני הרג אותם שלא נדבר על המרחבים והמרחקים ,הרכב הזה יועד בכלל לחוואים בפריז להובלת ביצים ולהתחרות בדשבו

ופה התעללו בו בסיני מרבית המכוניות שנפסלו בצה"ל, קנו האזרחים במיכרזים במגרשים הללו והעלו אותם שוב על הכביש !

צה"ל רכש אותם לנוכח מחירם הנמוך והיו שמועות שמח' הרכש של צה"ל הצליחה לקבל על כל נגלה' קטנה אחד חינם ואני מאמין על היהודים !

• תוכן חדש...