Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*השירשור הבא אינו בא כביקורת על מעשהו של איש, כי אין דנים אדם עד ההיגענו למקומו.. והיא חוכמה אחרי מעשה! אבל אם היא תציל נפש אחת נוספת, או תימנע נזק דיינו-רן

המקרה הטרגי האחרון, העלה אצלי את הצורך לנסות ולענות על צורך אמיתי בהסבר, כיצד לנהוג במצב חרום... על מנת להסתבך כמה שפחות ועל מנת שלא נחזור על מצבים כאלה בעתיד....

מתוך הקריאה בעיתונים, הבנתי כי חברינו, היה בדרכו להגשת תלונה במישטרה כאשר הבחין ברכב שלו חונה בצד הדרך....

מצב זה הוא מצב קלאסי, הרכב בו הגיע, לא היה רכב משטרה... הגנב קרוב לודאי לא הכיר אותו, ולכן הדבר האופטימאלי לעשות הוא לעמוד במקום טוב ממנו ניתן לצפות על הרכב ובמקביל להזעיק ניידת... במצב זה ניתן גם לעקוב אחרי הרכב ולדווח בזמן אמת בטל למוקדנית על הכיוון בו נוסע הרכב...ואפילו להפתיע את הגנב מחוץ לרכב ולמנוע סכנת בריחה או דריסה...

מתוך הכירות של המערכת המשטרתית יכול להיות שהיה לוקח זמן לניידות להגיע אבל שוטר בתפקיד ששומע על רכב שנגנב בזמן אמת והרכב מזוהה מגיע בכל המהירות....

לעולם אבל לעולם אל תתעמתו עם עבריין.... לא ניתן לדעת מי עומד מולכם וכמה נואש הוא....למדתי זאת בדרך הקשה, לעבריין יש הרבה מה להפסיד ואם אתם עומדים בינו לבין החופש שלו, הוא יעשה הכל להימלט...

הדרך בטובה והיעילה ביותר היא לשחק בתפקיד בלש תצפיתן תפסו מרחק סביר, דברו עם מוקדן בטל ותנו את מירב הפרטים שתידרשו.

בלשון השוטרים, מודיע טוב הוא המפתח להצלחה, שכן עירני או אזרח המדווח בזמן אמת הוא האחראי האמיתי לאחוז עצום מהצלחות המיוחסות למשטרה, בתפיסות עבריינים על חם...

היו ערניים, הפעילו שיקול דעת, אל תתפתו להיתערב באירוע... כל אירוע הוא בעל פוטינציאל להסתבך...

השאירו את העבודה לשוטרים...(עכשיו יגיע שלל הדוגמאות על שוטרים שנכשלו בתפקידם, נכון הכל אמת...בכמה מהדוגמאות זה הסתיים במות?)

ודבר אחרון בכל הזדמנות אני נשאל על ההנחיות לשימוש בנשק-השימוש בנשק יהיה רק במקרה של סכנת חיים ( סכנת מוות לכם או לסוביבים אתכם) ברורה אמיתית ומיידית-(ברורה לכל אחד, גם לשופט, אמיתית אין צורך להוסיף-מידיית -אם לא נשתמש בנשק יגרם מוות מיד) כשמזהים אמצעי וכוונה (אמצעי פוגעני שיכול לגרום למות-כוונה לעשות בו שימוש) הירי רק למטרת מניעת הסכנה ואחריות צימצום הפגיעה היא על היורה (אם הנזק בירי גדול מהתועלת שלו אסור לירות) כל התנאים הם תנאים מצטברים רוצה לומר שכולם צריכים להתקיים על מנת שהירי יהיה חוקי!

בקיצור חכם לא ניכנס לבעיה שפיקח היה יוצא ממנה......

באו ניזהר קצת יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

זה אכן מקרה טרגי.

הבעיה היא שלבני אדם קשה לרסן את עצמם בשעת סערת רגש, אבל ריסון זה הדבר הנכון.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יופי של סקירה, יש מעט מה להוסיף:

לקח לי מספר שניות להבין על מה מדובר, לכן הצעתי כותרת קצת שונה.

כל האמור נכון להרבה מקרים בהם אנו עלולים להיות מעורבים בעל כורחנו, מעבר לשכיחות גניבות הרכב, ישנן פריצות לבתים, אשר נעשים בהרבה מקרים ע"י אנשים נואשים, לכן עצתי , אפילו אתם בבית , שיקלו טוב לפני עומדכם מול העבריין, הוא יכול להיות חמוש ולפעול מתוך פחד, דבר ההופך אותו למסוכן. לעיתים רצוי להגיד תודה על אי היותכם נוכחים בזירת עבריינות הנוגעת לכם אישית ולדעת להגיד כי רכוש אינו שווה חיים או בריאות..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

שאלה בקשר לירי ....

מצב היפוטטי: פגשתי את הפורץ בבית או לחליפין עומד עם הרכב שלי ברמזור . אני מאים עליו עם נשק ומבקש ממנו בתקיפות להפסיק את הגניבה או לשכב על הריצפה . הוא כמובן נואש ומחליט לברוח ( עם או בלי הרכוש הגנוב ) .... עדיין אין לי רשות לירות לפי הכתוב למעלה . אז מה ? זכויות האזרח של הפושע יותר חזקות מזכויות האזרח של הקורבן ? אם הוא רץ לקראתי ... האים עלי לחכות שיגע באקדח לפני שאוכל להגדיר את המצב כניסיון חטיפת נשק ... גם אז אין עדיין בסכנה ברורה ומידית ... האם עלי לחכות שיקח את האקדח מידיי ויאים או ירה עלי לפני שאוכל לירות עלייו בצורה חוקית? האים אני צריך להסתובב עם אקדח גיבוי ?

כמו שנאמר ... משטרה יודעת טוב מאוד להתמודד אם אזרחים שומרי חוק ....

עם מפירי חוק היא עדיין לא למדה להתמודד.

פורסם
שאלה בקשר לירי ....

מצב היפוטטי: לא נדיר כפי שאתה חושב קורה כל יום... פגשתי את הפורץ בבית או לחליפין עומד עם הרכב שלי ברמזור . אני מאים עליו עם נשק נשק לא יוצא מהנרתיק לצורך איום, לא חוקי ולא מקצועי... ומבקש ממנו בתקיפות להפסיק את הגניבה או לשכב על הריצפה . הוא כמובן נואש ומחליט לברוח ( עם או בלי הרכוש הגנוב ) .... עדיין אין לי רשות לירות לפי הכתוב למעלה . אז מה ? זכויות האזרח של הפושע יותר חזקות מזכויות האזרח של הקורבן ? אם הפורץ ברח אין סיבה לירי.... תפוס אותו ביד ותסגיר אותו אם אתה מתעקש, זה יכול להיות ילד בן שש עשרה של השכנה שלך .... אם הוא רץ לקראתי ... האים עלי לחכות שיגע באקדח לפני שאוכל להגדיר את המצב כניסיון חטיפת נשק ... בדיוק מסיבה זאת האקדח לא יוצא מהנרתיק אלה אם יש לך כוונה לעשות בו שימוש בירי.... גם אז אין עדיין בסכנה ברורה ומידית ... האם עלי לחכות שיקח את האקדח מידיי ויאים או ירה עלי לפני שאוכל לירות עלייו בצורה חוקית? כל עוד לא מתקיימת סכנת חיים אין שימוש בנשק מרגיז אבל נכון... האים אני צריך להסתובב עם אקדח גיבוי ? ...לא אתה צריך לדעת לעשות שימוש נכון באקדח שברשותך....

כמו שנאמר ... משטרה יודעת טוב מאוד להתמודד אם אזרחים שומרי חוק עם מפירי חוק היא עדיין לא למדה להתמודד....לא מדויק אבל הכעס ברור....

55555

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לפי דעתי במקרה שלו הוא היה צריך לעמוד לצד החיפושית עם המכונית של חבר שלו ככה שהחיפושית לא תוכל לצאת מהחנייה ולהתקשר למשטרה.

אבל כולם חכמים לאחר מעשה...

פורסם
שאלה בקשר לירי ....

מצב היפוטטי: פגשתי את הפורץ

מאחר וזה פורום לעיניני מכוניות תחבורה וכו.. אענה לך בשאלה מתאימה: אתה נוהג על כביש בלי מעברי חצייה ולפתע אתה רואה הולך רגל חוצה את הכביש , הוא מפריע לך, האם תדרוס אותו?

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

ערב טוב : לרן השושנים קודם כל כל הכבוד על הסבלנות וההסברים מאחר ואני מיתנדב ביח"מ אני חייב להסכים איתך בכל הנוגע לשימוש בנשק מרגיז אבל נכון. מי יתן ולא נאלץ להגיע למצבים האלה. ביברכה לכל חברי הפורום כפיר

פורסם

ל ZVI מבחינתי הולכי רגל זה קדוש ... זה העברה הכי מסוכנת שנהג יכול לעשות ואם יש משהוא שאני לא משחק איתו זה הולכי רגל.

לשושנים .... במקרה שלי זה היפוטטי כיון שהפורץ גנב את הקדח ... :x

לשימחתי הוא לא פגע בדבר הכי חשוב שהיה לי בבית ... הכלב.

והשני הכי חשוב ... הרכב. אז שיבוסם לו ... ( הלוואי שירה לעצמו ברגל או משהוא כזה )

• תוכן חדש...