Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לג'ימיקאנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

בחוה"מ תיערך ג'ימיקאנה במסלולים. אולי אשתתף. האם יש לכם טיפים?

ועוד משהו: חשבתי לעשות סיבוב אחד בהילוך ראשון, וסיבוב שני בהילוכים ראשון ושני. הבעייה היא שבהילוך ראשון התגובות חדות מידי והרכב "בועט" במכה. מה הייתם ממליצים?

פורסם

אמנם הנושא נידון כאן לא מעט, אבל הנה מספר טיפים:

נהיגה חלקה - לנהוג כמה שיותר חלק ועדין, בלי להחליק. תנועות ההיגוי והלחיצה על הדוושות צריכות להיות מעוגלות ועדינות ולא חדות ועצבניות, בכדי לא לערער את יציבות הרכב ולשמור על "זרימה". לאט זה מהר

מאותה סיבה, כדאי דווקא לשמור על הילוך שני במקרים שהדבר גבולי, נניח באזור ה-50 קמ"ש.

מומלץ גם לנסוע כמה שיותר מהודק וקרוב לקונוסים, כמובן - בלי לגעת בהם. זה יאפשר תנועה רוחבית קטנה ככל האפשר של הרכב ובכך תישמר יציבותו תוך כדי שמירה על מהירות גבוהה יותר.

לא לבזבז אנרגיות מיותרות ביציאה מהמקום - בלי פרפורים מלאי פוזה.

כניסה איטית ככל האפשר לאזור מורטב - אחרת יגרמו המים לתת היגוי חזק מאוד שיאט אותך. שימוש בבלם היד הוא מבורך במקרה הזה, אבל צריך לדעת מה עושים.

בלי קשר - שני סיבובים בלבד בג'ימקאנה זה פשוט לא מספיק. אם זה כל מה שמסלולים מספקים - חבל מאוד. בשתי עליות על המסלול פשוט לא ניתן להכירו ברמה הנחוצה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ועוד משהו: עדיף לבוא עם רכב אוטומאטי לדעתך? (שלי ידני).

בוודאי שלא! ידני מאבד פחות כוח ולכן מהיר יותר, יוצא מהמקום באופן אופטימלי ביתר קלות, מאפשר בחירה מדויקת של ההילוך, בעל הילוכים קצרים יותר שמתאימים יותר לג'ימקאנה, וכמובן - יותר כיף!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שקטים פה...

נו באמת, אתה רוצה טיפים מאנשים שעוד מעט יתחרו נגדך ?

:wink:

אבל ברצינות, קשה להעביר דברים כאלה בהתכתבות. בג'ימקאנה מביאים לידי ביטוי את כל האלמנטים הבסיסיים של נהיגה ובעיקר קווי פניה והעברות משקל. אלה דברים שצריך ללמוד את התיאוריה אבל גם להשתפשף המון בפועל.

מה שרוני אמר זה מאוד נכון. אנשים לא מבינים עד כמה לאט זה מהר ומבלים רוב הזמן בהחלקה עם איזה תת-היגוי מגעיל. גם אני לפעמים חוטא בזה, זה טבעי שיש אדרנלין ואתה מנסה להוריד זמנים אז הטבע שלך זה להגביר מהירות.

בחירת הילוכים זה משהו שמאוד תלוי במסלול הספציפי. במסלול אחד יצא לי לעשות כמה סיבובים רק עם הילוך ראשון והתעצלתי להעביר לשני בשביל שניה וחצי של ישורת ואז ניסיתי כן להעביר והורדתי זמן. וגם יצא לי הפוך במסלול אחר שהעדפתי להיות על שני במקום לסחוט ראשון בצורה אגרסיבית על 6000 סל"ד ואז ניסיתי בכל זאת לקרוע את הראשון ושיפרתי. זה מאוד תלוי במקרה הספציפי.

לגבי העצבנות שיש בראשון, זה נכון אבל זה משהו שאתה יכול לרתום לטובתך אם אתה מספיק מכיר את הרכב ויש לך טכניקה טובה.

ולגבי נהיגה זורמת וחלקה יש בזה גם עניין של סגנון נהיגה וסוג רכב.

אני מקווה באמת שיש יותר משני ניסיונות כי זה כלום (מצד שני ככה יהיה תירוץ לפדיחות :wink:).

מי באמת מגיע מ-CF ?

ניר

פורסם

הייתי יום שישי ב"מפגשון" בערד.

הייתה שם מיני ג'מייקאנה אך לצערי לא השתתפתי.

מה שלמדתי הוא שהטיפ הכי טוב לג'מייקאנה זה ניסיון.

כמה שלא יכתבו לך פה, אתה לא תלמד עד שלא תנסה ותרגיש את זה על בשרך.

Speaking of... רוני מה בקשר לעוד ג'מייקאנה? :-)

פורסם

אני לא הרבה כאן בפורום אבל אשמח שמישהו יידע אותי בה"פ לפני ג'ימיקאנות.

יש לי מה לתרום בנושא.

תודה.

לפותח השרשור:

בדיוק כמו שRONIS כתב - לאט זה מהר. פשוט ככה.

כמו בקארטינג - החלקות זה כייף, אבל כייף בא על חשבון הזמן.

וזה למה ניצחתי בג'ימיקאנה רכבים בעל הספק כפול משלי. הם החליקו. אני נהגתי :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אפשר בקשה קצת פרטים על מתי תיהיה הג'אמאיקנה ואיפה היא תערך?

והאם כל אחד יכול להשתתף בה עם תשלום כמובן....

או שזה רק למוזמנים?

• תוכן חדש...