Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימרו על קטר 101

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני

לפני מספר שנים ראיתי קליפ של אריק לביא ז"ל על קטר הקיטור 30414 שם הובל הקטר לבית הקברות לקטרים יש באמת מקום כזה בארץ?

יש לך תמונות של החתן המיועד לגריסה? ואם אפשר גם את התמונה של הקטר שלך?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ביררתי במודיעין הרכבת, ונמסר לי שיש עתיד, אבל הוא יאחר בחצי שעה.
"הנהלת רכבת ישראל איננה אחראית במיישרין או בעקיפין לכל נזק שיגרם כתוצאה מאי עמידה בלו"ז הנסיעות. הדו"ח לא נמסר לידנו, וכאשר נקבלו, נקרא אותו,נסיק מסקנות ונפיק לקחים. עד אז אנו ממליצים לקהל לקחותינו היקרים לא לקפוץ מתחת לגלגלים או להשאיר את רכביכם על מסילות ברזל.

בנוגע לקטר 101, הנושא לא מוכר לנו, אולי פעם ראינו אותו ברחוב אבל לא זיהנו אותו במדויק. מנכ"ל רכבת-ישראל הורה להקים מיד וועדת חקירע מיוחדת, שתחקור את נסיבות האירועים ולבסוף תסיק מסקנות ותפיק לקחים..." (במילים אחרות: לכו תשנו על האף)

גדי סוקניק: "כתבנו צ'יקו מנשה מוסיף שהוועדה תתכנס לאחר חג הסוכות, בקריית הפלדה..."

אני לא מבין - לחגיגות ה20 של מועדון החמש כולם רצו אצו ועטו על הכתבה בערוץ 10 ששודרה תוך פחות מ-24 שעות לאחר צילומה... אי אפשר לחדש קשרים ישנים ולשאול מה נשמע? :roll:

נראה לי שהעצומה הזו (עם כל הכבוד) היא כמו כוסות רוח למת. עד שזה לא יגיע לתקשורת... ההנהלה לא תסתכל עליכם (אמיתי, אבל כואב)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
"הנהלת רכבת ישראל איננה אחראית במיישרין או בעקיפין לכל נזק שיגרם כתוצאה מאי עמידה בלו"ז הנסיעות. הדו"ח לא נמסר לידנו, וכאשר נקבלו, נקרא אותו,נסיק מסקנות ונפיק לקחים. עד אז אנו ממליצים לקהל לקחותינו היקרים לא לקפוץ מתחת לגלגלים או להשאיר את רכביכם על מסילות ברזל.

בנוגע לקטר 101, הנושא לא מוכר לנו, אולי פעם ראינו אותו ברחוב אבל לא זיהנו אותו במדויק. מנכ"ל רכבת-ישראל הורה להקים מיד וועדת חקירע מיוחדת, שתחקור את נסיבות האירועים ולבסוף תסיק מסקנות ותפיק לקחים..." (במילים אחרות: לכו תשנו על האף)

גדי סוקניק: "כתבנו צ'יקו מנשה מוסיף שהוועדה תתכנס לאחר חג הסוכות, בקריית הפלדה..."

אני לא מבין - לחגיגות ה20 של מועדון החמש כולם רצו אצו ועטו על הכתבה בערוץ 10 ששודרה תוך פחות מ-24 שעות לאחר צילומה... אי אפשר לחדש קשרים ישנים ולשאול מה נשמע? :roll:

נראה לי שהעצומה הזו (עם כל הכבוד) היא כמו כוסות רוח למת. עד שזה לא יגיע לתקשורת... ההנהלה לא תסתכל עליכם (אמיתי, אבל כואב)

אם אתה חושב שהמסע הציבורי התחיל ונגמר בעצומה, אז אתה טועה. העניין הגיע עד לשר התחבורה ולכל שרשרת הפיקוד כולל עיתונות (צפו לכתבות מחר) והמועצה לשימור אתרים. אנחנו לא כל כך נאיבים...

בכל מקרה הלחץ הציבורי הוכיח את עצמו וממקור מוסמך נודע לי שהוחלט להקפיא את החיתוך (דקות לפני שהקבלן ניגש לקטר..ממש כמו בסרטים).

בנוגע לשאלות נוספות שנשאלתי. לרכבת יש בית קברות לקטרים, אותו בית קברות שמוזכר בשיר על 70414 ("שיר הקטר", מילים חים חפר, לחן יוחנן זראי, ביצוע מקורי אריק לביא, ביצועים נוספים כשהאחרון הוא של רפי גינת)..

בית הקברות נמצא בסדנת הרכבת במפרץ חיפה.

בנוגע לקטר 70414, הוא קשור לקטר אחר "שלי". הקטר הזה הוא מהדגם של 70414. מספרו היה 70307. המספרים אגב ניתנו על ידי הצבא הבריטי במלחמת העולם השניה.

שני הקטרים (70414 ו 70307) ועוד עשרות מאותו דגם גויסו לשירות מילואים באנגליה ונשלחו למזרח התיכון בזמן מלחמת העולם השניה. חלקם נדד עד א"י. בעוד ה 307 חזר לאנגליה, ה 414 נשאר בשירות הרכבת כאן, זכה לתהילת עולם בשיר (אגב, הוא שרת עוד כמה שנים והותך בעודו מאד מפורסם...זה מה שקורה לתודעה ההסטורית בארץ). 307 שרת כאמור שוב באנגליה עד שיצא לגמלאות בסוף שנות הששים ונקנה על ידי עמותה שאני חבר בה וכיום הוא משופץ ומשוחזר ונוסע במסילת תיירות במרכז אנגליה.

הקטרים האלה היו חדישים למדי, נבנו בשנת 1940 והיו גדולים מאד: יכלו לגרור כ 1000 טון מטען (לא רחוק מקטרי דיזל) ומשקלם העצמי, כולל עגלת פחם צמודה, כשהם מלאים במים ופחם יכול היה להגיע ל 125 טון... הדגם נקרא 8F והיה מוצלח מאד. במלחמת העולם נבנו כ 1000 עותקים, דבר שעשה את ה 8F לדגם שנבנה במספרים הכי גדולים בתולדות הרכבות.

אז רכבת ישראל לא השכילה לשמור קטר קיטור מדגמי ה 70XXX ועכשיו היא חושבת להשמיד את קטר הדיזל הראשון שלה, ה 101.

בתמונות: ה 101 (כפי שיצא מביהח"ר בבלגיה בשנת 1951 וכיום ב"קישון") וה 70307 (במיספורו הנוכחי 48773)

20104128.jpg

AFB1.jpg

cp0112.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

, זכה לתהילת עולם בשיר (אגב, הוא שרת עוד כמה שנים והותך בעודו מאד מפורסם...זה מה שקורה לתודעה ההסטורית בארץ).

Idiots.....:? Just money.... No history, nobody cares about nothing.... Let`s hope, it`ll change!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ומשקלם העצמי, כולל עגלת פחם צמודה, כשהם מלאים במים ופחם יכול היה להגיע ל 125 טון...

אני מעריך את משקל הברזל/פלדה בכ-70 טון ולפי 500 ש"ח ולטון המחיר שתקבל רכבת ישראל הוא מכס' 35,000 ש"ח לרכבת ישראל זה "פינטס" וכמובן שלא יעזור בבניית מחלפים הדרושים מאוד, לעומת זאת זה יעזור מאוד במורשת ובכבוד שניתן לרכבת ישראל.

סתם שאלות:כמה אפשר לקבל עבור פנטום ישן שמוצב במוזיאון חיל האויר ,קצת (הרבה יותר), כמה עולה לשמור את הספיט השחור בכושר טיסה ולראות אותו בשמיים בלוויה של עייזר....

בני האם דובר הרכבת רואה את מה שאנחנו כותבים בפורום הזה? או ....

שנה טובה וחתימה טובה

דוד נמרי

מבקר עמותת פסים

פורסם

נמרי

כפי שכתבתי מקודם, כל שרשרת הפיקוד של הרכבת ומשרד התחבורה, כולל השר, קיבלו וקראו מכתבים ששלחנו להם.

לא תאמין עד כמה עמוק קורי העכביש שלי מגיעים..גם אני לא האמנתי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
נמרי

כפי שכתבתי מקודם, כל שרשרת הפיקוד של הרכבת ומשרד התחבורה, כולל השר, קיבלו וקראו מכתבים ששלחנו להם.

לא תאמין עד כמה עמוק קורי העכביש שלי מגיעים..גם אני לא האמנתי...

כל הכבוד!!!!!!!!! ביינתיים רק לבני

נמרי

פורסם

בני, מקווה יום אחד "לעשות סיבוב" על הקטר "שלך" באנגליה!:king::wave2::inlove:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

זה הקטר שלך... יפה!!! נראה ממש כמו קטר "אמיתי", כזה שיש בסיפרי ילדים!!!

איכות אמיתית!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני הייתי קונה את המנוע של הקטר ודוחף בחיפושית... זה יכול להיות מעניין...:?

הבעייה איפה אני יתקע את הארובה...

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם
בני, מקווה יום אחד "לעשות סיבוב" על הקטר "שלך" באנגליה!:king::wave2::inlove:

המסילה נקראת Severn Valley Railway

http://www.svr.co.uk/

פורסם
:idea:8):beerchug::king::wave2:

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן, מודעה מיד2, אין לי קשר אליה :

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=59&SalesSubCatID=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&Page=2

למסירה - קרון רכבת בבנימינה יעקב 0528-351606

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תוכן חדש...