Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי עם בן דוד שלי ולטענתו אם הוא שולח לי את זה בדואר אוירי.. אליי הבייתה אז הוא אומר שאני לא ייצתרך לשלם מ"ס .. כי לטענתו הוא אומר שאפשר להסתכל על זה בתור מתנה .. ולמה שייקחו על מתנה מ"ס ?! הוא אומר " אני ילך לדואר הקרוב ויישלח לך " ..

וכמובן הוא יוציא מהקופסא המקורית את הקבלות .. ואם הקופסא גדולה מדיי.. אז הוא יישלח לי פריט אחרי פריט בהפרש של שבוע או שבועיים ..

בכל אופן הקופסא לא תהיה כזו גדולה .. היא תכלול : סאב, מגבר, וקומפ' ..

מה דעתכם ? אפשרי ?

תודה רבה על העזרה ..

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

בהחלט לא.

אתה משלם מס בין אם קנית או קיבלתי.

קח בחשבון שגם על המשלוח עצמו משלמים מס.

35%

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
דיברתי עם בן דוד שלי ולטענתו אם הוא שולח לי את זה בדואר אוירי.. אליי הבייתה אז הוא אומר שאני לא ייצתרך לשלם מ"ס .. כי לטענתו הוא אומר שאפשר להסתכל על זה בתור מתנה .. ולמה שייקחו על מתנה מ"ס ?! הוא אומר " אני ילך לדואר הקרוב ויישלח לך " ..

וכמובן הוא יוציא מהקופסא המקורית את הקבלות .. ואם הקופסא גדולה מדיי.. אז הוא יישלח לי פריט אחרי פריט בהפרש של שבוע או שבועיים ..

בכל אופן הקופסא לא תהיה כזו גדולה .. היא תכלול : סאב, מגבר, וקומפ' ..

מה דעתכם ? אפשרי ?

תודה רבה על העזרה ..

תגיד לי - אתה בכלל יודע כמה תשלם משלוח על חבילה במשקל של סאב +מגבר+קומפ'?

זו בהחלט חבילה לא כזו גדולה אם אתה שולח טנק במשלוח אוירי כל שני וחמישי אך לרוב - זו נחשבת חבילה מאוד מכובדת.

לדברי בן-דודך - צר לי אך הוא טועה. מאוד טועה.

פורסם

מצטער ידידיי, אבל אתם טועים.

יש וקיים פטור ממס אם מדובר במתנה.

מוצר שמוכח שהוא מתנה או שהוא יד שניה יכול לקבל פטור ממס או תשלום מס בגובה מע"מ בלבד.

כמובן שזה רק ובמידה והשולח מצהיר במדינת המוצא על כך שזה מתנה, ואז יש סבירות שלא יגבו תשלום עבור הפריטים.

פשוט מאוד , אם הכל יגיע בחבילות מקוריות של הרכיבים יש סבירות שלא יקבלו את זה כמתנה.

אבל אם הכל יגיע בMIX, בקרטון אחד, יש סיכוי שתיפול על יום טוב במכס ותקבל פטור עקב מתנה.

אבל שוב, זה ממש על חוט דק, כי זה די קשה להסביר את זה כמתנת יום הולדת באוקטובר כאשר היום הולדת שלכם חל במרץ.:) או כל מיני דברים קטנים שמפילים אותכם.

אבל אני אישית הייתי נמנע מלנסות לעבוד על המכס, והייתי שולח פריט פריט בדואר רשום כאשר הפריט מוצהר מתחת ל50$(כמובן שבמקרה של אובדן או נזק, תקבלו זיכוי רק בגין גובה התשלום המוצהרצ שזה פחות מ50 דולר , כפי שהוצהר).

וזהו.

לא הייתי מתעסק עם המכס, כי בפעם הראשונה שתתפסו, מעתה ועד עולם בכל משלוח שתשלחו לארץ יבדקו אותו.

והכל הוא בגדר ערבון מוגבל במכס כולל גם הפטור אם זה מתנה\יד שניה.

under construction..

פורסם

יש את המידע הנ"ל באתר המכס?

עוד לא קרה שלא שילמתי מכס בגלל שהיה רשום על המוצר מתנה. אפילו אם נשלח אלייך מוצר בחינם תחת אחריות אתה תחויב אז בטח אם רשום עליו מתנה, זה לא ממש מעניין מישהו.

פורסם

מנסיוני ועד כמה שידוע לי, יש פטור בכל מקרה לגבי משלוח בדואר חבילות של צרור עד 2ק"ג במידה וזה מתנה ואו דוגמא מסחרית.

ועל זה בד"כ במדינת המוצא השולח מחוייב להצהיר על כך ,ובמכס מתייחסים אל זה כמתנה ומתייגים כך בהתאם ועד 400 דולר של ערך המתנה זה פטור ממס, מעבר לערך כולל של 400 דולר צריך לצרף גם הצהרת מכס וכמובן תשלום בהתאם.

את זה אגב מצויין במדריך המכס, פיסקה 2.:

http://www.mof.gov.il/customs/madrich_frame.htm

לגבי חבילות של יותר מ2 ק"ג אני לא מוצא את האזכור במדריך.

אבל מנסיוני בהצהרת המכס במדינת המוצא (ארה"ב לדוגמא,) ובUSPS בוודאות יש פיסקה שמאפשרת רישום ותיוג כאשר מדובר על מתנה.

כל פריט אשר נשלח אליי והיה מצויין ומתוייג כמתנה, עבר במכס ללא תשלום והגיע אליי ישירות חתום בפטור מתשלום מכס.

לדוגמא,סט קומפוננט שהוזמן כמתנה הגיע מתוייג בהתאם ובהצהרת המכס במדינת המוצא הוא תוייג ע"י המכס כ:"GIFT SPEAKER SYSTEM", והוטבע כפטור ממכס, וכן עוד פריטים אחרים שהוצהרו על כך.

ממה שעוד זכור לי ע"יח בירור עם המכס, פריטים בדואר חבילות שנשלחים לבית עסק\כל מס' עוסק מורשה\בעל רשיון יבוא, אינם פטורים ממס גם אם זה מתנה --> והפטור ניתן לעוסק רק במידה ומדובר על דוגמא מסחרית ויש לצרף טופס בהתאם.

גם אז, ערך המוצר אינו יכול להיות מעל 400 דולר בכל מקרה.

על דוגמא מסחרית מעל 400 דולר , יש חובת תשלום מכס.

בכל מקרה, על כבלים,מחברים,מפצלים וקופסאות חיווט אין חובת תשלום מס, גם אם מדובר על בדיקה אקראית.

לגבי השאלה של פותח התרד', בכל מקרה לא ניתן לשלוח חבילה מעל 20 ק"ג, וחבילה כזאתי יכולה להבדק ולהפתח לצורך הערכת המכס גם ללא נוכחות המייבא.

בד"כ במכס הם מסתמכים על הצהרת המכס + הדיספצ' של השולח ועל כך הם מחייבים את המכס.

אני לא הייתי מסתכן בחבילה כזאתי, והייתי שולח פריט פריט בנפרד , כאשר הוא מוצהר בהצהרת המכס כמתנה.

under construction..

פורסם

אז ממה שאני מבין זה אפשרי אבל שוב זה גם קשור למזל ..

אני יתחיל בשליחה של הסאב לארץ לבד .. אז איך אני אמור לעשות את זה בפועל ?

להוציא את הקבלות+קרטון+אחריות +כל הניירת וכו' ולרשום על גבי הקופסא : " GIFT - SUBWOFFER SPEAKER ?

או שאפשרי להשאיר את הניירת ? ולעשות אותו הדבר ..?

תודה רבה על הכול ..

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם
על גבי צרור שערכו עד ?400 דולר (ארה"ב), תודבק הצהרת מכס מקוצרת (בצורת

תווית בצבע ירוק), עליה יציין השולח את פירוט התכולה, הערך, ואם מדובר בשי

או בדוגמא מסחרית.

אם ערך התכולה עולה על ?400 דולר (ארה"ב), תצורף לצרור הצהרת מכס מפורטת

כמו בחבילה.

אין פטור בחבילות עד 2 ק"ג זה מיבוא של עשרות פריטים בין אם במסחרי או ביבוא אישי. כל מה שמצויין בקשר לכך הוא שאם החבילה היא עד 2 ק"ג ועד 400$ אפשר להסתפק בהצהרה מקוצרת. אם מעל, צריך לפרט.

הטופס שליחה הוא לא שונה לכל מדינה אלא זהה ולכן בכל הטפסים צריך למלא הצהרה למכס אם זו סחורה, מתנה או מסמכים. יש מדינות בהן זה משנה, בשלנו זה לא.

גם על דוגמא מסחרית משלמים מס, זאת מניסיון ביבוא מסחרי.

ניתן לייבא בפטור ממסים טובין, שערכם עד ?50$ (לא כולל טבק על כל סוגיו).

זה הדבר היחידי שמוזכר בנוגע לפטור כלשהו לגבי אזרח (אם יש אחר אשמח לראות).

לתת דוגמאות של יבוא של פריטים יקרים יותר שלא שולם עליהם אפילו מע"מ זה לא קשה, הם לא כל כך עקביים במכס. לא על כל חבילה הם מתעכבים. פעם הזמנתי חיווט ביבוא אישי שערכו עלה על 50$ (ולא הוצהר כמתנה או סכום נמוך יותר) והוא הגיע לסניף דואר שלי ללא דרישה לשלם מיסים ובפעם אחרת הזמנתי מספר סרטי DVD שעליהם כן נדרשתי לשלם. יש עוד הרבה דוגמאות כאלו.

בשורה התחתונה כל חבילה שערך התכולה שלה והמשלוח עולים על 50$ חייבת במס.

פורסם

הבנתי את הנק' ..

ובלי קשר, ואני מסתמך על המשפט האחרון שלך ..

אז אם אנחנו מצהירים על כך ששוויה של החבילה היא 50$ .. והיא כמובן יד שניה, והסאב "ערום" והוא בלי הקבלות, מסמכים, בלי קופסא וכוליי .. ונגיד שאכן הם בודקים את החבילה ולא העבירו אותה .. אני מבין שיש להם מחירון לכל מוצר, אז הם בודקים שהמחיר של מוצר חדש הוא 100 $ ושכן יד שניה (חצי מחיר לא?) הוא כ50$ .. אז אני מבין נכון שלא ידרשו מ"ס על כך ?

או שפשוט כל מה שרשמתי זה שטיות ?

(ואני מבין שהם יכולים לראות שהמוצר במצב חדש, אבל עדיין הם להם שום דרך להוכיח שהוא חדש .. )

אשמח לתגובות.. תודה.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

והם טיפשים עד כדי כך... נכון.

שיהיה בהצלחה.

נאמר לך: לצורך חישובי מכס גם עלות המישלוח נחשבת. אתה חושב שתוכל, איכשהו, לשכנע אותם שהכול כולל הכול הסתכם בפחות מ 50$?

תהנה.

פורסם

הבנתי אותך .. צודק מאה אחוז ! אני לא חושב עד הסוף לפני שאני מגיב :)

בכל אופן .. אני כנראה יזמין את הסאב שאני רוצה וינסה .. גם אם לא יילך לי ואני יישלם מ"ס מלא..

ייצא לי מחיר מצויין ביחס לארץ ..

בכל אופן תודה על כל התגובות ועל החידושים..

אני יעדכן אותכם איך הלך לי :) .. תודה רבה על הכול ..

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

הם גרים שם ולא מתכננים לבקר בקרוב ..

אבל שוב.. מדובר בסאב של אינפינטי פרפקט DVC 12.1

והמחיר כולל הכול יוצא בסביבות ה - 950 - 1000 ש"ח .. שבארץ מחירו יותר יקר ..

בכל אופן תודה :smile:

• תוכן חדש...