Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לראש מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמר לי ע"י המכונאי שלי שלפי הספר טיפולים של חלק מיצרני הרכב צריך לפרק ראש מנוע בערך כל 170,000

על מנת להחליף אטם ראש, ולא להגיע למצב שצריך לעשות ראש מנוע,

ההדבר הזה ניראה לי הגיוני אבל אף פעם לא שמעתי על זה,

מישהוא יכול לאשר את הדברים האלו ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לפי דעתי חבל ללכת ליקנות אטם להיכנס למוסך ולישפוך כסף סתם.

יש מכוניות שאחרי 40 50 אלף ק"מ הולך הראש ויש מכוניות שמחזיקות יותר לדוגמה: יש לי חבר עם מזדה 323 סדן הרכב יד ראשונה עם 240 אלף ק"מ ובחיים לא נגעו בראש המנוע או באטם אז אם אתה שואל אותי חבל ללכת ליקנות אטם (בטח 200 עד 400 שח) ואיפה הכסף למכונאי שבטח עוד 400 שח על העבודה. ברגע שהולך הראש מנוע כל הסיפור זה בערך 1000 שח אז למה לשם כימעט 70 אחוז מהכסף עם הרכב עובד פיקס.

(כל מה שניכתב זה רק דעה )

רז...

פורסם

את דעתי על המכונאי שאמר לך לא אכתוב בפורום.

פקונג ראש מחליפים במקרים הבאים:

1. מים בשמן

2. שמן במים

3. שאיבת שמן מגומיות שסתומים (בעת יניקה )

4. נזילות שמן בין ראש לבלוק המנוע

5. העברת קומפרסיה בין שני צילינדרים

ברוב המקרים יש צורך לטפל גם בראש, אחרי שיפוץ ראש נוצר יותר לחץ על הרינגים (מפני שהשסתומים

אוטמים את התושבות יותר טוב) הבא בתור הוא המנוע.

בברכה

david

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תקשיב 170,000 זה קילומטראג' לא מבוטל בכלל כדאי באמת כל מרחק כזה לבדוק את מצב אטם הראש לא בהכרח להחליף אלא לבדוק מה מצבו עדיף לשלם 400 שקל ולתפוס את זה בזמן מאשר לשלם 1000 ש"ח ולחסוך את כל הבלאגן (אתה יודע אומרים מי שחוסך משלם פעמים ..):roll:

חתימה עד שלוש שורות בלבד!

פורסם

מה זה "לבדוק את מצב אטם הראש"

זה דיבור לא מקצועי...איך בודקים אטם ...?

או שיש בעיה מפרקים ומחליפים

או שאין בעיה!

לא ניתן לבדוק בלי לפרק! ולהחליף!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לפעמים נוצרים סדקים באטם, עדין לא קרעים אלא סדקים ממש קטנים שיכולים להצטבר ולגרום לפקום ראש. פשוט בגלל אותם סדקים האטם נקרע ונוצר פקום ראש, פקום ראש לא קורה תוך שניה זה לא עניין לוגי או שיש או שאין... זה משהוא שמצטבר וקורה !

פורסם
תקשיב 170,000 זה קילומטראג' לא מבוטל בכלל כדאי באמת כל מרחק כזה לבדוק את מצב אטם הראש לא בהכרח להחליף אלא לבדוק מה מצבו עדיף לשלם 400 שקל ולתפוס את זה בזמן מאשר לשלם 1000 ש"ח ולחסוך את כל הבלאגן (אתה יודע אומרים מי שחוסך משלם פעמים ..):roll:

לא נכון, לא צריך לפרק סתם, יש מכוניות מסויימות שיש להם מחלה עם הפקונג, להחליף פקונג ראש עולה יותר מ400 שקל ולשפץ ראש עולה יותר מ1000 שקל

ורז חמודי 400 מתוך 1000 הם 40 אחוז ולא 70 אחוז :screwy:

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אחרי שרכב עשה 170 אלף קילומטר זה לא סתם! אתה חושב שהאטם עדיין במצב שהוא היה לפני ה-170 אלף ?? פתיחת ראש מנוע זה ממש לא סיפור ואני לא מאמין שיקחו יותר מ400 שקל מה שגם האטם לא יקר בכלל כל הסיפור יכול לעלות כולל מע"מ כולל עבודה וכולל מה שתרצה לא יותר מ500 שקל כמובן כשאין פקום ראש ..

פורסם

אתה מדבר שטויות, 170 אלף לאוטו מטופל כראוי זה כלום, האימפרזה שלי עם 2 אטמי מנוע ועשתה 220 אלף ולא נוזל שמן ואין סימנים לפקונג מת וכל השטויות שכתבת,

אני יודע שבסופר לנסר אחרי 130 אלף בערך (זה משתנה) מתחיל לנזול שמן החוצה וצריך להחליף

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

**נערך פונט צבעוני לאורך כל ההודעה, הצבעים נועדו להדגיש חלק מסויים ולא את ההודעה כולה, אפשר לקרוא גם בלי להפוך את השרשור לצבעוני כמו איזה תוכי או סיוויק של ערסים**

משהוא קטן לפני .. תעשה טובה לעצמך לפני שאתה מגיב תנסה לא לסתור את עצמך .. טוב ?

הוא אמר לך שהוא נוהג על סובארו אמפרזה כמו שלך ??? לא !!! אז מה זה קשור??

-הבאת דוגמא ללאנסר שכבר אחרי 130 צריך להחליף אטם ראש יופי רק הוכחת שאתה מדבר בלי קשר ..

דרך אגב אני רשמת עוד מהתחלה: שכדאי לבדוק את האטם לא אמרתי שצריך להחליף אטם אם יש סדקים על האטם להחליף אם לא אז לא מה ,קשה להבין בזה ..??

פורסם

לא נעים לי רדת בחריפות אבל מי שכתב

" פתיחת ראש מנוע זה ממש לא סיפור ..."

כדאי שקודם ילמד ורק אח"כ יכתוב.

" ראש מנוע" זה בהחלט כן סיפור. לפעמים צריך להחליף לברגים מיוחדים וסגירה לא נכונה

גרמה כבר הרס ללא מעט מנועים...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אוטו שאחריי 60,000 ק"מ הלך לו ראש מנוע....

בגלל שהמשאבת מים נזלה{זה קרה אחריי טיימינג}

האם כדי להתקרב לאוטו הזה?

עידן!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

שלום לכולם.

אותי בקורס מכונאים לימדו: "שמה שטוב לא לפתוח", כלומר אם אין שום נזילות ושום בעיות למה להיתעסק אם זה.

אבל זה לא אומר שצריך להזניח את האוטו בטיפולים.

בברכה, בן.

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם

מי הם היצרנים שממליצים את ההמלצה הנ"ל? יש לי תחושה שמדובר בחברת שמועתי מוטורס בלבד..

מלא מעט ניסיון,אין שום סיבה להחליף סתם ראש אם הכל תקין ודווקא החלפתו שבהכרח מחייבת הורדת ראש מנוע ומכלולים רגישים נוספים פותחת פתח לצרות אפשריות.

המרכיב של שיפוץ הראש אינו כה גדול וכשמורידים ראש,סעפות,חיישנים,פילטרים,טיימינג,מים,שמן ופילטר שמן צריך להיות ממש אבל ממש רשלן ולא לבצע שיפוץ ראש,פירוק שסתומים בדיקתם לאטימות,מובילי שסתומים ומחזירי השמן והכל כאשר מדברים על רכב שעשה כבר 170,000 ק"מ. או שעושים כל מה שצריך ומה שמתבקש נוכח הקלומטרז הגבוה (ולכל בעלי היפניות למיניהן 170K זה הרבה גם אם זה עדיין לא הסוף..) או שלא עושים דבר.

אגב,מאד נפוצים המקרים שאחרי פירוק הראש מגיע מהר מאד פירוקו בשנית.... לא מומלץ לפתוח מנוע "סגור" אם אין סיבה ממשית לכך.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...