Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לערוך שינוי במערכת שלי מבחינת חיבור הרכיבים + לשדרג טיפה (יש לי מעט כסף) בכדי שישמעו יותר חזק מבלי לפגוע באיכות.

הרכיבים שיש לי הם אלו:

רדיו דיסק- PIONEER 1430R (קצת ישן, אבל בו אני לא נוגע הוא של אמא שלי והיא לא מעוניינת להחליף).

מגבר I- של חברת XETEC, 4 ערוצים, 50X4 RMS, ובגישור 125X2 RMS.

אל המגבר הזה מחוברים:

קומפוננט קדמי של SPL 80RMS.

רמקולים 6X9 SONY EXPLOD, 60RMS.

מגבר II- של חברת PIONEER, 2 ערוצים, 125X2 RMS, ובגישור 380RMS.

אליו מחובר סאב של LANZAR MAX 12, 500RMS, הסאב הוא 2 סלילים.

אני חשבתי על האפשרות הבאה, תגידו לי מה אתם אומרים.

לחבר את ארבעת הערוצים של ה- XETEC, על הסאב של הלנזר, כל גישור לסליל.

ואת המגבר של הפיוניר ה- 2 ערוצים לחבר לקומפוננט (ואולי גם לשדרג אותו, שזה השדרוג היחיד שאני חושב עליו כרגע, בגלל זה אמרתי לשדרג טיפה), ואת האחוריים לחבר לרדיו.

מה אתם אומרים ? רעיון טוב ? יש הצעות אחרות ?

תודה לעונים...

Beeeeeeeiiiitch !!!!!

פורסם

אין צורך בקבל פה , חבל על הכסף.

פותח הדיון-לגבי החלפת המגברים לאלמנטים שהצעת זה יכול להיות מועיל ושילוב מוצלח. הכי פשוט תנסה אם תרגיש שינוי לטובה אז תשאיר.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

לא ציינת, מה אתה מחפש בשידרוג, יותר עוצמה של הסאב? או של הקומפוננט ?

לדעתי, תגשר את הXETEC לקומפוננט דווקא ולא לסאב. את האחוריים או תעיף או

תחבר לרדיו דיסק.

אתה יכול גם למכור את הפיוניר הזה ולנסות להביא מונו יד שנייה זה יכול לעשות פלאים לסאב.

Race Smart

פורסם
יא חביבי מה עם קבל?

שתי מגברים בלי קבל לא הולך לפי דעתי לפני הכל שים קבל...

לא צריך קבל.

אין צורך בקבל פה , חבל על הכסף.

פותח הדיון-לגבי החלפת המגברים לאלמנטים שהצעת זה יכול להיות מועיל ושילוב מוצלח. הכי פשוט תנסה אם תרגיש שינוי לטובה אז תשאיר.

כמו שחשבתי, אבל מה שאמרת על הקטע של- הכי פשוט תנסה.

זהו, שזה הבעייה, אני מבין במערכות, אבל בכל מה שנוגע להתקנה/שינווים אני מבין טיפה, ומעדיף שלא לקחת את הסיכון, לכן אני מתייעץ כאן, ומה שתהיה ההחלטה זה מה שאני יעשה אצל מתקין או מישהו אחר שמבין.

לא ציינת, מה אתה מחפש בשידרוג, יותר עוצמה של הסאב? או של הקומפוננט ?

לדעתי, תגשר את הXETEC לקומפוננט דווקא ולא לסאב. את האחוריים או תעיף או

תחבר לרדיו דיסק.

אתה יכול גם למכור את הפיוניר הזה ולנסות להביא מונו יד שנייה זה יכול לעשות פלאים לסאב.

אני מחפש גם יותר עוצמה של הסאב, וגם יותר עוצמה של הקומפוננט.

עכשיו לפי מה שאני ראיתי כמה שזה מוזר, ערוץ אחד מספיק לקומפוננט הזה, ככה ששתיים זה מיותר.

והמגבר של הפיוניר לא יספיק לסאב, לכן, חשבתי שאם אני ייקח את ה- XETEC וישים אותו על הסאב הוא ינצל את הסאב.

ואז יישאר לי מגבר שתי ערוצים של 125X2 RMS, שאותו אני יחבר לקומפוננט, והשדרוג היחיד שעולה לי לראש הוא החלפת קומפוננט.

עכשיו השדרוג הזה יהיה רלוונטי בשתי תנאים:

אם באמת ה- XETEC יספיק לסאב.

ואם הפיוניר יוכל להתמודד עם קומפוננט טוב ממה שיש לי.

מה אתם אומרים ?

Beeeeeeeiiiitch !!!!!

פורסם

אבל הזטק הוא רק 125*2 כלומר רק 250 יותר חלש מהפיוניר ולכן אתה תפסיד עוצמה של הסאב ויש סיכון שתשרוף את הקומפוננט.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

שיבי ,אבל כל הקטע שהפיוניר 2 ערוצים ורק בגישור [4 אוהם] הוא מגיע ל380 מוצהר ולהזכירך מדובר על סאב DVC עם עכבה של 4 אוהם לכל סליל .ככה שבגישור עם הפיוניר הוא בעצם יוכל להשתמש רק בסליל בודד[כדי לעבוד ב4 אוהם בהתאמה למגבר] ויש חשש שהוא ישרוף אותו[ . ויתרה לכך הוא לא ינצל את הספקו וביצועיו המקסימליים של הסאב הנ"ל .

לכן עם הפיוניר על הסאב הזה הוא יכול לעבוד נכון למצבו רק במצב שכל ערוץ מזין סליל אחד. בכל מקרה אין טעם [על הנייר כמובן] לחבר את הזדטק לסאב ב2 גישורים כי הוא יתן לך[על הנייר] כמו הפיוניר ואתה בנוסף לכך מבזבז לשם כך 4 ערוצים וחבל..

פורסם

לשיבי- מבחינת נתונים יבשים אתה צודק.

אבל אני לא מסתכל על זה.

כי ה-קטזק נותן יותר ממה שהוא מוצהר ( לא שבדקתי בבדיקה מדעית).

והוא הרבה יותר איכותי וטוב מהפיוניר.

אז בוא נגיד, 250 נקי של קזטק אמיתיים לדעתי יספיקו, מסכים ? תקן אותי אם אני טועה.

והפיוניר גם הוא מגבר מצוין, לכן אני שומר אותו לקומפוננט, והשאלה השנייה היא אם הוא יהיה מסוגל להתמודד עם קומפוננט טוב יותר ?

לאסף- אני לא מסתכל עכשיו על הבזבוז של ה 4 ערוצים כי גם ככה אני יעבור להגברה של זוג קומפוננט אחד, ואם הקזטק לא יתבזבז על זה, הוא יתבזבז על הגישור בשביל הקומפוננט.

Beeeeeeeiiiitch !!!!!

פורסם
מבחינת נתונים יבשים אתה צודק.

אבל אני לא מסתכל על זה.

כי ה-קטזק נותן יותר ממה שהוא מוצהר ( לא שבדקתי בבדיקה מדעית).

והוא הרבה יותר איכותי וטוב מהפיוניר.

אז בוא נגיד, 250 נקי של קזטק אמיתיים לדעתי יספיקו, מסכים ? תקן אותי אם אני טועה.

והפיוניר גם הוא מגבר מצוין, לכן אני שומר אותו לקומפוננט, והשאלה השנייה היא אם הוא יהיה מסוגל להתמודד עם קומפוננט טוב יותר ?

שוב עד שלא תנסה ותיווכח בעצמך לשינוי חיובי לא אתה ובטח שלא אני ויתר האנשים פה נדע חד משמעית את התשובה למשוואה שהצגת פה. מסכים?

שמע בתור בעלים של הסאב הזה אני יכול לומר לך ש250 נקיים יכולים להזיז את הסאב הזה בצורה מעולה אבל עדין לא תגיע למירב התמורה והביצועים שהסאב הזה נותן. אני יתן לך דוגמא אני כרגע מזין את הסאב הזה ב310RMS והוא פשוט חיה רעה אבל שהבאתי את המונו של מגנט פאנטום[675RMS 2OHM ] סוף סוף ראיתי באמת מה הסאב הזה מסוגל לעשות ויעיד על כך אלי מהפורום שלנו[בכינוי miran80] זה היה מטורף. שנינו הופתענו לטובה מהשילוב . ככהשאישית אני יכול לומר לך שהסאב הזה בנוי לקבל יותר ולתת יותר בהתאם לRMS שאתה מזין אותו בגבולות יכולתיו המירביות..

בהצלחה.

פורסם

א. מאיפה לי אם מדובר על D2 או D4 :)

ב. על עניין האמיתיים ואנדר ריטד לא חשבתי, מודה...

ג. הפיוניר אולי לא אנדר ריטד אבל הוא גם בטח לא אנדר ריטד, מה שאומר שאתה צריך להיות סופר עדין עם הגיינים וזה בהנחה ואין לך יציאה חזקה ברדיו דיסק. בכל מקרה אתה יכול לשדרג לקומפוננט חזק יותר דוגמאת המורל הייבריד ויש עוד הרבה אופציות תלוי בך.

ד. המשחק חיווטים הזה לא יעלה לך יותר מ50 ש"ח או שזאת גניבה.

אופל קורסה 2003

פורסם

אז אסף, מה אתה מנסה להגיד ? שהפיוניר עדיף מהקזטק בשביל לעבוד על הסאב ?

ואני מדבר על הספק, לא אכפת לי כרגע מבזבוז ערוצים.

ושיבי, מה זה D2 ו- D4.....?

Beeeeeeeiiiitch !!!!!

פורסם

זה לא משנה שתי המגברים נותנים ותו הדבר.

הפיוניר 125X2 (בגלל שהסאב הוא 2 סלילים אז 1250 לכל סליל.

הזטק 125X2 ככה שבכל מקרה יש לו 125X4 כדי לחלק אותם.

אני הייתי משאיר את הסאב עם הפיוניר ומחבר את הטק בגישור לקומפוננט ואת האחוריים לרדיו דיסק (אני אישית לא הייתי משנה כלום אבל אם אתה רוצה שינוי בעוצמה של הומפוננט אז תעשה ככה)

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
אז אסף, מה אתה מנסה להגיד ? שהפיוניר עדיף מהקזטק בשביל לעבוד על הסאב ?

ואני מדבר על הספק, לא אכפת לי כרגע מבזבוז ערוצים.

ושיבי, מה זה D2 ו- D4.....?

אני מנסה להגיד שכרגע נכון למצבך בו אתה נימצא כרגע עדיף לך להשאיר את הלאנזר כמו שהוא על הפיוניר [עד שיהיה מונו מכובד] חבל לבזבז 4 יציאות של מגבר על סאב ..

לגבי המגבר 4 ערוצים כמו שאבי הציע פה הייתי נכון לעכשיו מזין ב2 גישורים את הקומפוננט ואת האוברוליים על ההגברה הפנימית של יחידת הראש.

אם עדין חשוב לך לקבל סאונד חזק ומררעיש[שברוב הפעמים במצב כזה יגרע לאיכות הסאונד הכללית בחלל הרכב] אז תשאיר הכל כמו שהוא עד לשידרוג מאסיבי שיכלול החלפת מגברים /אלמנטים וכו' ..

ושיבי התכוון :

2סלילים=2D

וסתם לצורך העניין ולהמחשה כשהוא אמר 4D= שזה כעיקרון 4 סלילים..

בהצלחה.

פורסם

לא, D זה אומר דאבל, כפול.

Q זה קוודרו, מרובע.

D2 זה שני סלילים של 2 אוהם ו D4 זה של 4 אוהם.

אופל קורסה 2003

פורסם

אני חשבתי על האפשרות הבאה, תגידו לי מה אתם אומרים.

לחבר את ארבעת הערוצים של ה- XETEC, על הסאב של הלנזר, כל גישור לסליל.

ואת המגבר של הפיוניר ה- 2 ערוצים לחבר לקומפוננט (ואולי גם לשדרג אותו, שזה השדרוג היחיד שאני חושב עליו כרגע, בגלל זה אמרתי לשדרג טיפה), ואת האחוריים לחבר לרדיו.

מה אתם אומרים ? רעיון טוב ? יש הצעות אחרות ?

תודה לעונים...

הממ..

אני לא מכיר את המגבר הנ"ל ואם הוא בכלל יודע לעבוד ב 2CH סטריאו, ולתת הספק זהה.

2 גישורים של מגבר 4 ערוצים יכולים לעבוד על סאב(DVC) רק עם הספק זהה ל2 הגישורים בו"ז, ודבר כזה מתאפשר בד"כ רק כאשר את הפריאמפ של כל גישור מחברים ויוצרים פריאמפ אחד ל2 הערוצים המגושרים ורק ככה ניתן לעבוד עם 2 גישורים.

כי אם לא , אז COIL 1 יקבל הספק מסויים בשעה שCOIL 2 יקבל הספק אחר...

או במילים אחרות: כל סליל יקבל הספק שונה באותו זמן העבודה, דבר שאסור שיקרה.

עדיף לגשר מגבר 2 ערוצים לסאב או גישור אחד של מגבר 4 ערוצים (פרונט או רייר) או פשוט למכור מגבר ולקנות מונובלוק או 2 ערוצים חזק יותר שיתן את ההספק הדרוש לסאב.

אני לא הייתי מתעסק עם 2 גישורים על מגבר שלא יודע לעבוד ב 2CH סטריאו ועם 2 פריאמפים ...

under construction..

• תוכן חדש...