Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הרכב 205.

היום הייתי במוסך , בעקבות רעשים של נקישות כאשר אני מסתובב ימינה.

הרימו את הרכב על ליפט כאשר כל המשקל על הגלגל השמאלי שנוגע בקרקע ,סובבו את ההגה ימינה הכניסו להילוך והתחילו "לנסוע", כלומר רק הגלגל הימני הסתובב באוויר, וכאשר הוא הסתובב זה היה בצורה לא עגולה כלומר קירטועים של הג'אנט.

אמרתי למוסכניק שאני יודע שכאר מופיעות נקישות כשמסתובבים ימינה זו השמאלית שצריכה החלפה ,והוא אמר שדווקא הימנית .

האם כך בודקים ? כי בנסיעה רק בסיבוב ימינה יש נקישות

תודה רבה.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

שלום רונן

לא ניתן לבדוק ציריות דופקות כאשר הרכב על הליפט.

ציריות בודקים אך ורק בנסיעה כאשר כל הכובד על

הגלגלים .

גש למוסך אחר שיבדוק לך את הציריות כמו שצריך

ובנסיעה בסיבוב .

מקווה שעזרתי אייל מוסך סמיילי יקנעם

פורסם

תודה רבה אייל

אז זה נראה לך הגיוני שאני צודק שזו לא ציריה ?

האם אכן ציריה ימנית לא תשמיע נקישות בסיבוב ימינה?

מוסך אחר כבר אמר לי שיתכן שמשהו במתלה עקום.

מה לדעתך היו הרעידות החזקות בזמן שהג'אנט הימני היה באוויר אם כך?

שוב תודה לילה טוב.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

תודה עמית.

אז ירדתי מזה שאלו תיקטוקים של ציריה.

מישהו מכיר עוד גורמים שיכולים לגרום לגלגל לקרטע באוויר כמו שרשמתי מוקדם יותר בשרשור?

זה בטח חופש באיזה חלק ,אולי משולש עקום? החלפתי מיסב כבר, וגם ציריה...

תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

משולש עקום/בולג'וינט רקוב.

ואייל, נראה לי שהבדיקה שביצעו לו זה בדיקה שאותה מבצעים כדי לגלות חופשים בהיגוי, יענו ששמים בוק מתחת לאיזה גלגל ומורידים את הליפט עליו כדי ליצור משקל ואז הגלגל השני באוויר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אתה מתכוון שהג'אנט לא מאוזן במהלך נסיעה בקו ישר ?

אם כך יכול להיות גם שהמשקולות שיש על הג'אנט לא שוות וכתוצאה מכך נוצר מעיין רטט לג'אנט שמים לב לזה במיוחד כשהגלגל מסתובב באויר

חתימה עד שלוש שורות בלבד!

פורסם

שלום.

תודה לכולם.

הרעידות שהזכרתי כשהג'אנט באוויר אינן נובעות ממקשולות,כאשר הוא הסתובב באוויר ההגה היה מופנה חצי ימינה וכאשר הוא הסתובב עקום נשמעו קירטועים ונקישות בקצב גבוהה וכאמור הגלגל לא הסתובב בצורה ישרה.

לבחור שרשם שאולי זה הבולג'וינט- האם זה מסוכן לנסוע ככה עוד הרבה זמן? מהו בעצם הבול גוינט

כבר החלפתי מיסב .

אודה לכל מי שיכול לעזור במשהו נוסף.

עריכה**

עכשיו ראיתי איזה שיפוץ שרזמל עשה אצלו ב GTI ויש שם תמונה אחת שאמורה להיות פירוק הבולג'וינט ,האם זהו הבורג שנמצא מאחורי צלחת הבילום ושמוברג ב 90 מעלות לציריה? אודה למי שיוכל להכווין אותי אל החלק שנקרא בולג'וינט.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

היות וציינת החלפת מיסב, פניתי לאפשרות הבולג'וינט, שזה למעשה תפוח הנמצא בקצה המשולש ונכנס אל חלקו התחתון של בית הבולם...

פורסם

שוב תודה לך.

הבנתי למה אתה מתכוון , לפי מה שידוע לך ,יכול להיות חופש בבולג'וינט כזה המאפשר רעידות חזקות כמו שמורגשות אצלי?

במידה ואכן זה המצב,האם ניתן להחליף רק את התפוח (בולג'וינט)או שיש להחליף את כל המשולש.?

שוב תודה.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

אכן, יכול להיות חופש בתפוח שיצור רעידות, לחבר עם 106 היה רעידות החל מ90 ועד 120, תפוח נתגלה רקוב, ב106 המשולש והתפוח באו ביציקה אחת.

ב205 אין לי מושג מה הולך, כל רכב לגופו.

פורסם

אוקי,תודה,אבל האמת שאצלי הרעידות במהירות גבוהה הן מזעריות,לעומת זאת בסיבוב חצי הגה ימינה נשמעות נקישות חזקות,אם אני מסובב יותר מחצי הן מפסיקות.

האם זו גם תופעת לוואי של "תפוח רקוב"?

ואם מישהו יודע האם התפוח ב 205 מגיע בנפרד מהמשולש ,אני אודה לו מאד אם יעדכן אותי .

תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם
אכן, יכול להיות חופש בתפוח שיצור רעידות, לחבר עם 106 היה רעידות החל מ90 ועד 120, תפוח נתגלה רקוב, ב106 המשולש והתפוח באו ביציקה אחת.

ב205 אין לי מושג מה הולך, כל רכב לגופו.

ב 205 יש "זרוע פרונט" וזה נראה כמעט זהה לזה:

cpp_s4_front-lower_spherical.jpg

העלות של כל זרוע כולל תפוח פרונט (ללא עבודה כמובן) נעה באיזור ה 130 שח למיטב זכרוני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה רבה ,לא היה לי זמן לקרוא כי הייתי בעבודה הרבה זמן.

בכל מקרה יש דרך לדעת האם התפוח לא תקין רק מלהססתכל עליו?

ואם כן ,האם אני יכול לבדוק את התפוח בקלות ולהחליף את כל הזרוע בקלות יחסית?(כבר החלפתי ציריה לבד)

תודה רבה

נ.ב

מה ההבדל בין איזון צמיגים לאיזון גלגלים?

תודה

פנתר אבל לא ורוד

• תוכן חדש...