Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קל למצוא מוסכניק שאתה באמת סומך עליו עם הרכב שלך.

לא חסרים אנשים שמסתפקים במוסך שהם רגילים אליו אך ורק בגלל שמאז ומתמיד שם הם טיפלו בטרנטה..

הסיפור :

לפני כמה שבועות שמתי לב שהרכב שלי מתחיל לאבד מעט מים בהדרגתיות במשך השבוע , חיפשתי נזילות מתחת לרכב ולא מצאתי.

כמובן שהחלטתי להכניס את הרכב למוסך שלי מיד וללא עיכוב.

לקחתי יום חופש מהעבודה , קמתי בבוקר , אכלתי שתיתי שחררתי ונסעתי למוסך הקבוע שלי.

הגיע תורה של הקליאו שלי לעלות על הליפט , לא הספקתי לערבב את הסוכר בכוס קפה ו.. אה!:shock: "הנה הנזילה שלך אדוני " המוסכניק מצביע על רטיבות כלשהי בתחתית הרדיאטור.

טוב נחליף רדיאטור.

רדיאטור הוחלף ! סע לשלום חביבי המפתחות בפנים!

בשבוע שלאחר מכן שמתי לב שמפלס המים במיכל העיבוי ממשיך לרדת אפילו שאני מוסיף כל יום מים על מנת למלות לו חוסרים טבעיים {שקיימים לאחר ריענון נוזל }.

בנוסף באותה תקופה ההנעה ברכב הרכב הפכה לקשה יותר והרכב קירטע מעט..

לקחתי עוד יום חופש , קמתי בבוקר , שחררתי שתיתי אכלתי וחזרתי שוב למוסך.

לגבי הקרטועים ביקשתי מהמוסכניק שיבדוק את חוטי ההצתה ולגבי איבוד המים כנ"ל.

עוד לא הבאתי שלוק בקפה ו ... אה ! :shock2: "אדוני אין לך בעיה בחוטי ההצתה" אומר לי המוסכניק " האיבוד מים הזה מהראש מנוע " , בשלב הזה הוא מראה לי "ראיות" בפקק מילוי השמן לכך שמים נכנסים למערכת.

טוב נחליף אטם ראש.

באותו יום העליתי לפורום את השאלה הבאה :

שבוע הבא אני מכניס את הקליאו {שנת 95 , ידנית , 130K ק"מ} למוסך לצורך החלפת אטם ראש.

איזה עוד מכלולים אפשר וכדאי להחליף בנוסף לאטם {מכלולי מנוע ומכלולים אחרים} ?

בשלב הזה בני ל. מציע את עזרתו.

החלטתי לזרום עם זה כמו המים שבורחים לי מהמערכת , קבענו זמן ומקום ושלחתי לו את הרכב על גרר.

מאוחר יותר באותו יום בני מתקשר אלי ומתחקר איך בדיוק אני אוכל את כל מה שהמוסך שלי מבשל לי {ועוד כל כך מהר! בלי מלח!} , לדעתו אין בעיה בראש מנוע אלא בראש של המוסכניק שקבע בבדיקה כל כך קצרה ושטחית שהלך לי ראש מנוע.

בשלב הזה אנחנו עדיין לא יודעים אם הוא צדק או לא , מה שבטוח משהו מסריח מפה ועד לבאקה אל גרבייה.

יומיים לאחר מכן , לאחר עקשנות גדולה של בני למצוא את מקור הבעיה האמיתית , האיבחון לבעיה בראש מנוע של המוסך הקודם ירדה מהפרק.

הבעיה נמצאה : סדק במיכל העיבוי!

ובקשר לחוטי ההצתה : הם היו גמורים !

על הדרך בני מתקן עוד כמה דברים שהיו עלולים להשאיר אותי עם הזין בוער ביד. :onfire:

מסקנה :

א. לא חסרים מוסכים שלא משנה כמה זמן תטפלו אצליהם האמינות שלהם תשאר בגובה התחת.

ב. נשארו אנשים ישרים אמינים ומקצועיים שאפשר לסמוך עליהם , צריך רק לדעת איפה לחפש אותם :wink:

GOT סחוג?

פורסם

מה אתה משחרר כל בוקר?

בקבוק בירה הבאת לבני ל.

בני ל. הוא יקיר הפורום,ומיותר לציין שמי שלא נכנס אליו מפסיד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקבוק בירה הבאת לבני ל.

צביקה

הוא בדיוק חזר מהריצה והתחיל לעשות כפיפות בטן , לא רציתי לדרדר אותו.

GOT סחוג?

פורסם

לפני כמה שעות בני סיים טיפול ברכב שלי- החלפת בולמים קידמיים לבולמים של מונרו-

ואכן אדם מדהים נמצא לו בראשון- וגר ממש קרוב אליי-(שזה עוד יותר נחמד)

ידע מקצועי , יחס ממש מדהים- מסביר לך כל פרט של התהליך - נותן לך עצות לחיים(ולגבי בחורות) על הדרך בדק גם את ה"נזילת שמן" שיש לי- שמסתבר שהיא כלום ושהכל בסדר לגמרי- והבולמים מאחור בסדר גמור

טוען שהרכב נשמע טוב מאוד- (אני מרגיש שהרכב נוסע מעולה גם ככה)

עשיתי סיבוב על הרכב- מדהים השינוי מורגש מהרגע הראשון

וביום ראשון - כיוון פרונט(בני המליץ שלא יזיק)

הקיצר אני מבסוט עד הגג( הרכב מבסוט עד הכביש-על הבולמים)

איש מקצוע מהמעלה הראשונה ואדם טוב

כן ירבו כמוהו-

ממליץ בחום

עמית

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני דווקא לא רוצה להמליץ על בני ל.

הוא בעל מקצוע גרוע, חאפר רציני ולא יודע לעבוד!

ובכלל, אם ימישכו כל ההמלצות האלו לא ישאר לו זמן בשביל הבובה שלי :wink:

וברצינות - שרשור הלל לבני! מכונאי שאפשר לסמוך עליו שיעשה את העבודה, כמו שצריך.

שכשאתה מכניס את הרכב לבני אתה יודע שהוא יצא תקין. גם אם זה יהיה כרוך במטר קללות עסיסי :smile:

:mm_yeah::mm_yeah:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...