Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנחת יסוד ראשונה: מחיר המכוניות והחלפים בארץ גבוה מאוד

הנחת יסוד שניה: מחיר המכוניות והחלפים בארץ גבוה מאוד כי המיסוי גבוה מאוד

הנחת יסוד שלישית: בגלל שמחיר המכוניות בארץ גבוה מאוד , כדאי כלכלית לתקן אותם גם אם ניזוקו מאוד.

הנחת יסוד רביעית ואחרונה: מאחר וכדאי כלכלית לתקן מכוניות ומאחר ומחיר החלפים החוקיים גבוה מאוד כדאי מאוד לגנוב מכוניות ולפרק אותן לחלקי חילוף.

תכנית נמרוד: להפריד את מרכיב המיסוי ממחיר האוטו. כשיגנבו מכונית יגנב ערכה נטו - ללא המיסים המהווים כ 60% ממחירה.

בעיה: המדינה זקוקה להכנסות ממיסים על רכב(דיון בפני עצמו)

פתרון: לא מורידים את סך המיסים. מבטלים את המכס על רכב חדש ומעלים את אגרת הרישוי בחמש השנים הראשונות לחיי הרכב כך שתכסה חמישית מעלות המס הנוכחית בכל שנה. אחרי 5 שנים האגרה חוזרת להיות מה שהיא היום.

התוצאה:

1.יהיה הרבה פחות כדאי לגנוב רכב כי הוא יהיה שווה הרבה פחות.

2.מחיר הביטוח ירד כי שווי הרכב ירד.

3.גיל המכוניות הממוצע ירד כי לא יהיה כדאי לתקן רכב בן 8 עד 10 שנים - עדיף לקנות חדש יותר בן 5 עד 8 שנים.זה מאפשר לקבוצה זו גם להתקדם כלפי מעלה עד לרכב חדש.

4.יהיה הרבה יותר קל לקנות רכב חדש כי המיסוי ישולם "בתשלומים"

5.התוצאה של 4 ושל 3 - הכנסות המדינה יעלו כי יהיו יותר מכוניות צעירות המשלמות מיסוי גבוה.

דוגמא:

מכונית עולה 100K ש"ח כיום. ע"פ תכנית נמרוד מחירה כחדשה ירד ל40K ש"ח + אגרת רישוי של 12K ש"ח ( 1000 ש"ח לחודש - לא נורא)לשנה למשך 5 שנים.

אם יגנבו אחרי שנה נגיד , הפסדנו רק 36K ולא 90K. לגנב לעומת זאת הרבה פחות כדאי לגנוב אוטו של 36K ,שהביקוש לחלקיו קטן יותר(כי לא מתקנים אלא זורקים רכב ישן מה שמוריד את הביקוש ומעלה את ההיצע של חלפים משומשים) ואז פחות מכוניות יגנבו.

אחרי 5 שנים שוויה כמשומשת יהיה 50% לערך כלומר 20K ממנו לא מאוד קשה להתקדם לחדשה שוב.

כל כך פשוט....למה אני לא שר האוצר?

נמרוד

פורסם

אם הבנתי טוב את הצעתך, היא טיפה בעייתית.

אמנם היא פוגעת בהרבה נקודות נכונות (אחת מהן שלא ציינת היא העלאת הכדאיות

של הממשלה להלחם בגניבות רכב, שכן כל גניבה מתבטאת בהפסד מיסים), אבל

יחד עם זאת יש כאן מספר בעיות. בתור התחלה, אני בטוח שהישראלי היצירתי ימציא

שיטות לעקוף תשלום מיסים לחלוטין (דיווח על רכב כנגנב, ולהמשיך ליסוע בו כרגיל).

רכבים יקרים, שמחירים כחדשים כמה מאות אלפים, יאבדו ערך בצורה אסטרונומית כל שנה

(לא שאיכפת לי לקנות 911 טורבו בת 5 תמורת 200,000... אבל אני לא חושב שאיבוד

הערך הנוכחי של רכבים אלו אפילו קרוב לסכומים האלו). בעצם הפכת את קניית רכב חדש

להרבה יותר לא כדאית, אע"פ שפרסת את התשלומים על מספר שנים - שווי הרכב כמשומש

יורד בצורה דראסטית, בעוד שהתשלום הכולל על רכב חדש לא משתנה.

שוב, בהנחה שהבנתי אותך כראוי.

פורסם

התוכנית שלך אולי לטובת הנהג, אבל לרעת המדינה.

כאשר נגנב רכב חדש, נקנה רכב חדש במקומו.

המדינה מקבלת שוב מס' על רכב חדש.

כלומר למדינה יש אינטרס שגנבי הרכבים ימשיכו בעבודתם...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אם הבנתי טוב את הצעתך, היא טיפה בעייתית.

אמנם היא פוגעת בהרבה נקודות נכונות (אחת מהן שלא ציינת היא העלאת הכדאיות

של הממשלה להלחם בגניבות רכב, שכן כל גניבה מתבטאת בהפסד מיסים), אבל

יחד עם זאת יש כאן מספר בעיות. בתור התחלה, אני בטוח שהישראלי היצירתי ימציא

שיטות לעקוף תשלום מיסים לחלוטין (דיווח על רכב כנגנב, ולהמשיך ליסוע בו כרגיל).

רכבים יקרים, שמחירים כחדשים כמה מאות אלפים, יאבדו ערך בצורה אסטרונומית כל שנה

(לא שאיכפת לי לקנות 911 טורבו בת 5 תמורת 200,000... אבל אני לא חושב שאיבוד

הערך הנוכחי של רכבים אלו אפילו קרוב לסכומים האלו). בעצם הפכת את קניית רכב חדש

להרבה יותר לא כדאית, אע"פ שפרסת את התשלומים על מספר שנים - שווי הרכב כמשומש

יורד בצורה דראסטית, בעוד שהתשלום הכולל על רכב חדש לא משתנה.

שוב, בהנחה שהבנתי אותך כראוי.

ורז כתב:

כאשר נגנב רכב חדש, נקנה רכב חדש במקומו.

המדינה מקבלת שוב מס' על רכב חדש

העלת נקודה נכונה - רכב יקר יפסיד מערכו יותר מאשר רכב זול. זה קורה גם היום ממילא. ירידת הערך של פורש גדולה בהרבה מירידת הערך של מאזדה לנטיס. ניתן לתקן בעיה זו ע"י פריסת המיסוי על 7 שנים ולא 5 כך שההפסד השנתי יהיה קטן יותר. דרך נוספת היא לעשות את החלוקה רגרסיבית ולא אחידה כלומר בשנה הראשונה והשניה לשלם 20 אחוז אח"כ 15 בשנה השלישית ורביעית ואז 10 אחוז לשלוש השנים הנותרות.

לרכב חדש השווה 100,000 ש"ח ומאבד מערכו 10% בשנה התחשיב יראה כך:

רכב חדש: 40,000 מיסוי: 12,000 סה"כ 52,000 חוב מיסים 48,000

בן שנה: 36,000 מיסוי: 12,000 סה"כ 48,000 חוב מיסים 36,000

שנתיים: 32,000 מיסוי: 9,000 סה"כ 41,000 חוב מיסים 27,000

שלוש: 28,000 מיסוי 9,000 סה"כ 37,000 חוב מיסים 18,000

ארבע: 24,000 מיסוי 6,000 סה"כ 30,000 חוב מיסים 12,000

חמש: 20,000 מיסוי: 6,000 סה"כ 26,000 חוב מיסים 6,000

שש: 16,000 מיסוי: 6,000 סה"כ 22,000 חוב מיסים 0

כך המצב כבר הרבה יותר דומה למצב היום. אפשר לעשות גם חלוקות שונות , העקרון של הפרדת המיסוי מערך הרכב הוא החשוב.

ברור שזה ישנה את אופן הסחר ברכב. אדם ישאף לקנות רכב ששולמה עליו כבר האגרה השנתית ולמכור אותו לפני הטסט. רכב בן שבע עלול להיות שוה יותר מרכב בן שש ,אבל ההפרש יהיה קטן וזה יוביל לשרשרת התאמות מחירים לפי הביקוש וההיצע כך שבסוף יצא מאוזן.

לגבי הפסדי המיסים של המדינה - זה נכון בראיה צרה של מיסוי. בראיה רחבה יותר , כל שקל שנגנב מאיתנו הוא שקל פחות של תוצר לאומי.במקום לקנות מכונית חדשה כתחליף לזו שנגנבה , ניתן לחסוך ולהשקיע את הכסף או לצרוך מוצרים ושירותים אחרים - דבר המהוה מנוף כלכלי למדינה.

נמרוד

פורסם

נניח והעסק עבר לפי השיטה שלך.

1) המצב הנוצר הוא שאחזקת רכב חדש עולה בהערכה גסה פי 12 (!!) מאחזקת רכב בן 5 -7

2) מחיר רכב בן 5 -7 יהיה אפסי יחסית ואחזקתו תהייה אפסית עוד יותר באופן יחסי

1+2 ) יהיו פחות רכבים צעירים על הכביש ( כי פחות אנשים יוכלו להרשות לעצמם כזו אחזקה) ואם אתה מפקפק בזה אז יש גם את הטיעון שכוון שרכב ישן יהיה כל כך זול לקניה ואחזקה הרבה אנשים שיש להם את הכסף לקנות חדש אבל לא להחזיק אותו יעדיפו רכב ישן , זול , ובלי אחזקה מבחינת ביטוחים למיניהם ואגרות, האנשים הללו יצטרכו חלפים ושוב הבעיה צצה.

3) אם האחזקה תהייה כל כך זולה והאוטו הישן בכלל יעלה גרושים הרבה אנשים יכלו להרשות לעצמם עוד אוטו (כי לעומת האוטו החדש הישן ממש לא עולה כסף ) ואז תראה הרבה ילדים שאבא קנה להם אוטו ב5 אלף שקל בן 10 ככה והם יהיו מלכודות מוות קטנות שעושות הרבה תאונות וצריכות חלקים רבים להפליא.

4) המצב החדש משמיד (אבל ממש הורס עד היסוד) את שוק הליסינג לסוגיו, המסירות של המכוניות החדשות לחברות הליסינג יורדות בצורה דרסטית (כי אין ליסינג כי אוטו חדש עולה 1000שח ומעלה רק מיסים וביטוחים בחודש) והרבה יבואנים יסתבכו בגלל היעלמות מקור ההכנסה הזה .

בנוסף חברות הליסינג יפסיקו להזרים מכוניות בנות 3 שנים לשוק המכוניות כי הן יתמוטטו מה שאומר עוד מכוניות ישנות.

K - שמפוצץ לכם את הבועה עם צינור של שני מטר ומשאיר אותכם עם תרחישי אימה :o

פורסם

שתי בעיות :

א. ישראל מרוויחה המון, ואני מדגיש המון כסף ממסוי מכוניות חדשות.

ב. אם לא יהיה מיסוי יעלו עוד המון מכוניות על הכבישים דבר שיצור פקקים שגם ככה קשה למדינתנו לסבול.

ההצעה האפשרית: הורדת מסוי על מכוניות חדשות והעלאת מסוי על הדלק ואגרה שנתית, כך שאנשים יסעו פחות וישתמשו יותר בתחבורה חלופית (ציבורית) וגם המכוניות שיהיו בידי האנשים יהיו יותר בטיחותיות ופחות מזהמות את הסביבה

יניב

פורסם
נניח והעסק עבר לפי השיטה שלך.

1) המצב הנוצר הוא שאחזקת רכב חדש עולה בהערכה גסה פי 12 (!!) מאחזקת רכב בן 5 -7

2) מחיר רכב בן 5 -7 יהיה אפסי יחסית ואחזקתו תהייה אפסית עוד יותר באופן יחסי

1+2 ) יהיו פחות רכבים צעירים על הכביש ( כי פחות אנשים יוכלו להרשות לעצמם כזו אחזקה) ואם אתה מפקפק בזה אז יש גם את הטיעון שכוון שרכב ישן יהיה כל כך זול לקניה ואחזקה הרבה אנשים שיש להם את הכסף לקנות חדש אבל לא להחזיק אותו יעדיפו רכב ישן , זול , ובלי אחזקה מבחינת ביטוחים למיניהם ואגרות, האנשים הללו יצטרכו חלפים ושוב הבעיה צצה.

3) אם האחזקה תהייה כל כך זולה והאוטו הישן בכלל יעלה גרושים הרבה אנשים יכלו להרשות לעצמם עוד אוטו (כי לעומת האוטו החדש הישן ממש לא עולה כסף ) ואז תראה הרבה ילדים שאבא קנה להם אוטו ב5 אלף שקל בן 10 ככה והם יהיו מלכודות מוות קטנות שעושות הרבה תאונות וצריכות חלקים רבים להפליא.

4) המצב החדש משמיד (אבל ממש הורס עד היסוד) את שוק הליסינג לסוגיו, המסירות של המכוניות החדשות לחברות הליסינג יורדות בצורה דרסטית (כי אין ליסינג כי אוטו חדש עולה 1000שח ומעלה רק מיסים וביטוחים בחודש) והרבה יבואנים יסתבכו בגלל היעלמות מקור ההכנסה הזה .

בנוסף חברות הליסינג יפסיקו להזרים מכוניות בנות 3 שנים לשוק המכוניות כי הן יתמוטטו מה שאומר עוד מכוניות ישנות.

ויניב כתב:

שתי בעיות :

א. ישראל מרוויחה המון, ואני מדגיש המון כסף ממסוי מכוניות חדשות.

ב. אם לא יהיה מיסוי יעלו עוד המון מכוניות על הכבישים דבר שיצור פקקים שגם ככה קשה למדינתנו לסבול.

ההצעה האפשרית: הורדת מסוי על מכוניות חדשות והעלאת מסוי על הדלק ואגרה שנתית, כך שאנשים יסעו פחות וישתמשו יותר בתחבורה חלופית (ציבורית) וגם המכוניות שיהיו בידי האנשים יהיו יותר בטיחותיות ופחות מזהמות את הסביבה

:o

1.אחזקת הרכב של אוטו חדש לא תעלה אפילו בשקל אחד. התשלום הרב שנתי של אגרת רישוי מוגברת בא ע"פ הצעתי כתחליף למס המשולם כיום בתשלום אחד בעת הקניה. אין שום הבדל פרט לכך שקל יותר לשלם את המס כשהוא מחולק על פני מספר שנים. אם במצב הנוכחי אתה צריך לפרוט חסכון כדי לשלם את המיסים בקניה , תוכל להמשיך לחסוך ולהרויח ריבית. אם במצב הנוכחי אתה צריך לקחת הלוואה כדי לשלם את המיסים בקניה , מצבך לא ישתנה כלל.

אחזקת הרכב של אוטו בן יותר מ 7 שנים תהיה אף היא זהה לגבהה כיום. לא יהיה שום הבדל!

כל הרעיון בבסיס השיטה הוא להפריד את מרכיב המס מחישוב ערך הרכב. זה לא משנה באופן מהותי אם התשלום יתפרס על שנה או על עשר שנים.

2.אני לא חושב שזה רע כל כך שיהיה היצע של מכוניות בנות 7-10 שנים שיהיו בהישג ידו של תיכוניסט חרוץ שעבד בחופש. בעלות על רכב בגיל צעיר מעלה את המיומנויות המוטוריות והופכת את האוטו לחפץ פחות נשגב בעיני בעליו.

3.אין לי סנטימנטים רבים לתחום הליסינג , אבל לא ברור לי מדוע שיפגע. מבחינת השכרה ארוכת טווח המחירים לא צריכים להשתנות כלל ולטווח הקצר זה יכול אפילו להפחית את התשלום החודשי כי צריך לממן פחות מס מראש.

ליניב:

א. זה נכון שמדינת ישראל מרוויחה המון מהמיסים על הרכב וע"פ הצעתי תמשיך (לצערי) להרוויח ממחלבה נוחה זו. ההבדל היחיד יהיה בכמות המיסים שיגבו עבור חידוש מלאי רכב שנגנב או אבד באופן מחלט בתאונה. כאן טמון ההפסד של המדינה שהוא גם הרווח שלה. רכב שנגנב מפרנס או גורמים פליליים בישראל או גורמים פלסטינים - פליליים וחבלניים. משמעות הענין הוא שבכל קנית רכב חדש אנו מעבירים לגורמים אלו "מיסים" למימון פעילותם. לפי השיטה שלי גודל ה"מס" הזה יקטן משמעותית בעוד שגודל המס שאנו מעבירים למדינה לא ישתנה בסופו של חשבון כלל.

ב.הצפיפות בכבישים לא נובעת מריבוי כלי הרכב (שאיננו גבוה יחסית לעולם המערבי אליו אנו מתיימרים להשתייך) אלא מתשתית כבישים לקויה ומוזנחת להחריד ,תוצאה של שיטת ממשל שאיננו מתכנן מעבר לסוף תקופת כהונתו.

הצעתך לנתב התנהגות של אנשים ע"י מיסוי מוגבר לדלק ואגרות היא תוצאה של שיטת ממשל זו. כיום האזרח הוא ה"אויב" בו יש להלחם בצעדים מנהליים כאלה ואחרים ע"מ שיתקן דרכיו לנוחות הביורוקרט. תפישתי הפוכה: נבחר ומשרת הציבור תפקידם לזהות את צרכי ורצונות הציבור ולממש אותם. לא אתה ולא אני רוצים לנסוע בתחבורה הציבורית כפי שהיא היום. ממשל "טוב" צריך לזהות את זה ולהפוך את התחבורה הציבורית לאטרקטיבית או לשפר את תשתית הכבישים בכדי שנוכל לנסוע כאוות נפשנו ללא פקקים.

נמרוד

• תוכן חדש...