Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לא יש הבדל אדיר בין הסינטטי לבין המינראלי ....

נכון הם עומדים באותו תקן אבל הסינטטי עומד הרבה יותר גבוה באיכות מעל התקן מאשר המינראלי.

אתה רוצה להגיד לי ש

CASTROL GTX PLUS שיש לי בבאגי ועומד בתקן SL שווה ערך לסינטטי מלא של LM או כל חברה אחרת למשל שעומד באותו תקן.....אין מה להשוות לפי תקנים!

פורסם
CASTROL GTX PLUS שיש לי בבאגי ועומד בתקן SL שווה ערך לסינטטי מלא של LM או כל חברה אחרת למשל שעומד באותו תקן.....אין מה להשוות לפי תקנים!

עדיין לא "התחברת"... :?:-P

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מה אני יעשה אני יותר בעד התנתקות (תרתי משמע )

הדוגמא שהבאתצי היא דוגמא קלאסית להוכיח שאין מה להסתמך על תקנים

פורסם

KD2- מה הויכוח הזה?! (שוב מישהו אומר משהו שלא לפי דעתך..?!?)

מסבירים לך שתקן זה תקן, כניראה שהראש הישראלי מקשה להבין את זה...

אבל ירוק זה ירוק...לא סגול , (אולי אצל צבעי משה-קומבינה- כן..אבל בטמבור...לא!)

ואני אגלה לך משהו- מהות ההבדל בין הסנטטי למינרלי, שבגללו כאן כולנו מדברים על מעלותיו-

ועוברים להשתמש בו,

הוא פשוט במשרעת הצמיגות... 5W40 מול 15W40.... פה קבור הכלב...

ויש גם שמנצלים את תכונותיו לצורך הארכת זמן בין החלפות.

(וחוץ מזה, גם אני עד לא מזמן בכלל לא ידעתי מה זה סנטטי, פשוט תלמד! מנסיונם של אחרים)

פורסם

וואי וואי אני ממש מתפעל מהרצינות והידע הרב שעף פה מכל הכיוונים, אנשים אתם אחלה בסוף אני באמת ילמד איזה דבר או שניים פה, תודה לכולם על התשובות, אחרי מה שקראתי נראה לי שאני ישאר עם השמן המינרלי או מקסימום יעבור לחצי סינטטי בצמיגות המתאימה עקב המחלה של האיביזות להזיע ולטפטף ושוב תודה לכולם על הידע שרכשתי מהשרשור שלי.

פורסם

תגיד מה יש לך אסור לי לחלוק על דעות אני צריך להגיד אמן על כל מה שאומרים פה???

אני מסביר את הטענה שלי!

שלדעתי נכונה

פורסם

לא רציתי לפתוח שירשור חדש אז אני ממשיך מפה, אחרי שקראתי את השרשור החלטתי לעבור לשמן מנוע חצי סינטטי(אין לי מושג מה יש כרגע במנוע,רכב חדש...) בהנחה שכרגע השמן הוא מינרלייש אפשרות להוסיף לו שמן חצי סינטטי או לרוקן את כל השמן בכל מקרה ולהחליף לחדש, יש לציין שמפלס השמן ירד לחצי ובכל מקרה אני צריך להוסיף שמן רק שאני לא יודע איזה שמן יש כרגע.

פורסם

דרך אגב, שמן סינטטי לא מתאים לכל מנוע, במיוחד לישנים, כי עקב היותו נזיל יותר הוא עלול לפרוץ דרך אטמים.

זה היתרון של השמן הסינטטי. להיות נזיל וגם שומר על התחונות שלו.

זה שהוא נזיל יותר, תורם הרבה למנוע. למשל, בהתנע קרה השמן יגיע יותר מהר לכל המקומות שצרים.

בגלל שהוא נזיל יותר, הוא גם זורם יותר מהר. וזה תורם לניקוי מעברים במנוע.

Omnia mea mecum porto

פורסם
לא רציתי לפתוח שירשור חדש אז אני ממשיך מפה, אחרי שקראתי את השרשור החלטתי לעבור לשמן מנוע חצי סינטטי(אין לי מושג מה יש כרגע במנוע,רכב חדש...) בהנחה שכרגע השמן הוא מינרלייש אפשרות להוסיף לו שמן חצי סינטטי או לרוקן את כל השמן בכל מקרה ולהחליף לחדש, יש לציין שמפלס השמן ירד לחצי ובכל מקרה אני צריך להוסיף שמן רק שאני לא יודע איזה שמן יש כרגע.
אינני יודע איזה שמן יש כרגע, ואינני יודע מה למדת בשרשור זה, אך למד שני דברים, אין מערבבים שמנים מצמיגיות שונות, ולרכבך סיאט איביזה 95 מומלץ להשתמש בשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40 בלבד!

אם ניתן החלף שמן בהזדמנות הקרובה, במקום להוסיף לקיים שהו מצמיגות שלא ידועה לך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה צביקה , תשובה ישירה, חסכת לי הרבה חיפוש בשירשורים ועכשיו אני יודע בדיוק מה הכי טוב לרכב, שוב תודה.

• תוכן חדש...