Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה במגבר שהתחילה השבוע... יש לי מגבר לנזר HTG224 שיש לו 2 יציאות... ואליו אני מחבר בגישור את הסאב של פיוניר 305C... השבוע שמעתי מוזיקה בווליום גבוה ופתאום המגבר נכבה ונכנס לפרוטקשיין... וכשאני מכבה ומדליק את הHU הכל חוזר לקדמותו.. הווליום ששמעתי בו זה 26 מתוך 35 בHU של קנווד... והגיין במגבר הוא על 3/4.. כמו תמיד... כבר כמה חודשים שאני שומע ככה ובחיים לא היה לי את זה... עוד דבר ששמתי לב אליו שזה קורה רק ביום.. כלומר בשעות החום... עוד דבר שחשוב לציין הוא שיש לי את המגבר כ 7 חודשים אז איני יודע איך הוא "מתנהג" בקיץ... לדעתי הבעיה היא בגלל החום.. האם עליי לשלוח את המגבר לתיקון ?

לא חותם

פורסם

לא בטוח שיש מה לתקן במגבר... אבל לשלוח לטכנאי אמין כלשהו יכול להיות רעיון טוב.

בלי קשר - אם תוכל להגיע למפגש הקרוב בחיפה או במרכז אני בטוח שיוכלו לעזור לך או לכוון אותך מה לעשות בנידון.

פורסם

רוב הסיכויים זו בעיית חום , זה קורה לפי התיאור שלך העמסת על המגבר הטרנזיזטורים התחממו נורא וזהו...

שים מאוורר 12 ס"מ עליו ולא תיההי לך יותר בעיה.

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

יש לי שאלה גם לי יש מגבר של JBL ולא הGTO הקיצר בגישור הוא מוציא 134 RMS הוא מגביר סאב של 150 RMS של רוקפורד אחרי איזה שעה נסיעה המגבר נכבה ונכנס לפרוטקשיין אם אני ישים מאוורר על המגבר של מחשב זה יפסיק את הבלאגן או שאני צריך לשים מגבר אחר לסאב...?

פורסם

יתכן מאוד וזה יפסיק.

אף אחד לא יודע , אלו סה"כ השערות לפי הסיטואציה שמתוארת.

הפתרון הראשוני הוא מאוורר.

וכן מאוורר של מחשב גם יספיק.

פורסם

זה לא בהכרח קשור לחום יתר.

אני יתן פה טיפ קטן שיעזור לכולכם.

קודם כל , מגבר חזק וטוב לא צריך לעבוד על GAIN של 3 רבעים.

שמכוונים מערכת , לצורך העניין מגבר מונו או 2 ערוצים לסאב בודד.

מורידים את הGAIN ל מינימום.

מכוונים את הHU למצב FLAT כלומר טרבל,באס,מיד על 0.

מגברים את הHU ל3 רבעים מהיכולת שלו ( לדוגמא אם המקס' הוא 50 אז לשים על 37).

ואז פותחים את ה GAIN עד ששומעים מעין חרחור או כל צליל לא נקי, ואז מנמיכים קצת את הGAIN.

כך במקור מבצעים לכל פריט אודיו ברכב.

למי שיש אקולייזר , או קרוס דיגיטלי או כל מכבד צליל לפני המגבר, אז מצבעים מהקרוב ל HU וכן הלאה עד שמגיעים למגבר.

אחרת לא שווה כלום.

ועוד דבר לגבי מצב של פרוטקשיין, אז יכול להיות שיש עומס על מבחינת וולטאז על המערכת יש מצב שתצתרך קבל, ואם זה לא עוזר אז אלטרנטור חזק יותר .

בכל מקרה זה תלוי בסוג הרכב , ובכמה וואט המגברים עובדים ושאר רכיבי האודיו.

סתם לדוגמא אם יש לכם סאב של 700 וואט RMS , והמגבר שלכם מספק אותו, יתכן שבווליום גבוה הסאב ישאב המון עוצמה בכל קיק, והאלטרנטור לא יספק, לכן או קבל שמייצב את המטח למנוע את הנפילות וולטאז , ואם זה לא עוזר, אז אלטרנטור משופץ לעומס גבוה יותר.

אם למישהו יש שאלות ספציפיות , אתם יכולים לפנות אליי בה"פ.

יום נפלא.

ניר

under construction..

Guest תמיר .א.
פורסם
זה לא בהכרח קשור לחום יתר.

אני יתן פה טיפ קטן שיעזור לכולכם.

קודם כל , מגבר חזק וטוב לא צריך לעבוד על GAIN של 3 רבעים.

שמכוונים מערכת , לצורך העניין מגבר מונו או 2 ערוצים לסאב בודד.

מורידים את הGAIN ל מינימום.

מכוונים את הHU למצב FLAT כלומר טרבל,באס,מיד על 0.

מגברים את הHU ל3 רבעים מהיכולת שלו ( לדוגמא אם המקס' הוא 50 אז לשים על 37).

ואז פותחים את ה GAIN עד ששומעים מעין חרחור או כל צליל לא נקי, ואז מנמיכים קצת את הGAIN.

כך במקור מבצעים לכל פריט אודיו ברכב.

למי שיש אקולייזר , או קרוס דיגיטלי או כל מכבד צליל לפני המגבר, אז מצבעים מהקרוב ל HU וכן הלאה עד שמגיעים למגבר.

אחרת לא שווה כלום.

ועוד דבר לגבי מצב של פרוטקשיין, אז יכול להיות שיש עומס על מבחינת וולטאז על המערכת יש מצב שתצתרך קבל, ואם זה לא עוזר אז אלטרנטור חזק יותר .

בכל מקרה זה תלוי בסוג הרכב , ובכמה וואט המגברים עובדים ושאר רכיבי האודיו.

סתם לדוגמא אם יש לכם סאב של 700 וואט RMS , והמגבר שלכם מספק אותו, יתכן שבווליום גבוה הסאב ישאב המון עוצמה בכל קיק, והאלטרנטור לא יספק, לכן או קבל שמייצב את המטח למנוע את הנפילות וולטאז , ואם זה לא עוזר, אז אלטרנטור משופץ לעומס גבוה יותר.

אם למישהו יש שאלות ספציפיות , אתם יכולים לפנות אליי בה"פ.

יום נפלא.

ניר

בקשר לפסקה הראשונה, אף אחד בתרד לא ביקש לדעת איך לכוון מערכות, אז הפיסקה הזו מיותרת ולא קשור לתרד הנל.

- בקשר לפסקה השניה. לא צריך קבל כי אם מגבר כזה (2 ערוצים של לנזר) באלטרנטור סטנדרטי לא יהיו נפילות מתח משמעותיות.

- הדוגמא שלך לא נכונה מכמה סיבות, אני יפרט 2. האחת. אין לנו בתרד הזה סאב של 700WRMS.

השניה, אם האלטרנטור לא יספק את הכוח הדרוש, הקבל רק יחמיר את המצב במידה מסויימת.

והקבל לא צריך לייצב את המתח למנוע אלה למגברים במקרה שלנו,

- אלטרנטור משופץ מה קשור פה בכלל? אולי הכוונה לאלטרנטור חזק יותר, אבל בכול מקרה זה כולה פיוניר 305C.

- אם המגבר מצליח להגיע לטמפרטורה שגורמת לו להתכבות משמע יש לו מספיק כוח כדי להתחמם.

אם היה לו חוסר כוח, הוא לא היה מצליח להתחמם ברמה כזו.

יום מעולה.

תמיר

פורסם

פששש GREEN MONSTER תודה רבה על הטיפ ושאתה אפילו מציע שיפנו אלייך בהפ אם מישהו צריך עוד עזרה באמת כל הכבוד רק שאם היית עובר קצת על הפורום היית רואה שמה שכתבת והרבה יותר מזה רשום כבר בFAQ. באמת לא היה מזיק לפורום עם יותר אנשים היו עוברים שם על מה שכתוב ואולי גם היו מבינים שאין קשר באיך שהGAIN מכוון לזה שהמגבר חלש או חזק הקשר היחידי זה לסיגנל מהרדיו דיסק...

פורסם

תמיר, יש כמה אפשרויות שמגבר יתחמם, (עד שהוא מתנתק) ולאו דווקא "בגלל שיש לו כוח".

1. הסאב מעמיס אותו יותר ממה שהוא מסוגל, כיוון לא נכון, קליפינג

2. מיקום לא נכון ברכב

3. נפילות מתח/ זרם

4. חיווט לא מתאים, חיבור מינוס למקום לא מספיק טוב

5. תקלה במגבר

ה 305C הוא סאב חזק, ודורש הגברה בהתאם. סביר להניח שהסאב "כבד" מדי על ההגברה.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

תמיר.א ,

קודם כל, יש קשר לזה שהמגבר שלו פתוח על 3/4,כי אני מניח שאתה יודע שאם תקח כל מגבר , תן לו בוסט עד הסוף וגיין פתוח לגמרי הוא יכול להכנס לפרוטקשיין.

דבר שני, הסיבה שאמרתי שאולי צריך קבל כי בד"כ למי שיש מגבר לסאב, בדרך כלל יש לו עוד מגבר,ומכיון שלא כל אחד שם דיסטרביושן בלוק , יש כאלה שמעבירים ממגבר למגבר כבל מתח, זה לא מפריע? הקבל הוא גם מייצב מתח, שלפעמים האלטרנטור לא מצליך לספק דרך המצבר.

וכתבתי שאלטרנטור משופץ שיתן יותר ,יעמוד בעומס.

אז, מה לא בסדר.? והדוגמא היא "היפוטתית", אותו דבר יכול לקרות עם סאב 150 ומגבר שמוציא 150.

JACK JACK , כשהגיין פתוח עד הסוף במגבר 2 ערוצים לא ממש חזק, שהסאב "כבד" עליו, הוא נכנס לפרוטקשיין, וראיתי את זה קורה לא במגברים של לאנזר ופיוניר, אלא במערכות קצת יותר רציניות כמו אוריון ,קיקר,ממפיס וכו',ולגבי הFAQ אז, לא כל פעם שיש למישהו בעיה והוא שואל ב פורום שמיועד לכך צריך לשלוח אותו ל FAQ שינבור.

חשבת אולי שזה יפתור לו את הבעיה?

אז עוד 2 שורות לא הרגו אף אחד. במיוחד אם זה למטרה טובה!.

לילה טוב לכם..

under construction..

פורסם

GREEM MONSTER אתה צודק במאה אחוז...

הפורום הזה דש בכל כך הרבה נושאים כל יום שגם אם אני ארצה לדעת על החיבור הכי קטן במערכות לרכב ואני אחפש פה אז אני אמצא...

אבל מה רע בלעזור בכל מקרה לבנאדם שצריך עזרה במקום ושרוצה להסביר את עצמו...

לא צריך להיות כל כך נוקשים.

ועוד משו שרציתי להוסיף שמציק לי- לפעמים אנשים גולשים פה מהנושא של הת'רד ואז כולם יורדים על אותו האדם ואני אומר SO FUCKING WHAT?

הוא מנסה לתת תמונה כוללת למצב, יכול להיות שיש אנשים שיעזרו גם במידע הכוללני הזה ולא ספציפית על הבעיה בתר'ד הנ"ל.

אנשים תהיו יותר קלים, בסך הכל כולם רוצים פה לחלוק מידע וללמוד אחד מהשני, אם לא היה מי שיסביר וכולם היו מפנים לFAQ איזה מן פורום זה היה?

Guest תמיר .א.
פורסם
תמיר, יש כמה אפשרויות שמגבר יתחמם, (עד שהוא מתנתק) ולאו דווקא "בגלל שיש לו כוח".

1. הסאב מעמיס אותו יותר ממה שהוא מסוגל, כיוון לא נכון, קליפינג

2. מיקום לא נכון ברכב

3. נפילות מתח/ זרם

4. חיווט לא מתאים, חיבור מינוס למקום לא מספיק טוב

5. תקלה במגבר

ה 305C הוא סאב חזק, ודורש הגברה בהתאם. סביר להניח שהסאב "כבד" מדי על ההגברה.

1.אין קשר לסאב מעמיס, משום שכול עוד ההתנגדות שלו 4 אום, לא צריכה להיות איתו בעיה בכלל.

המגבר מתוכנן לעבוד בגישור בהתנגדות 4 אום (כמובן שההתנגדות משתנה במידה מסויימת שהוא מקבל הספק גבוה. אותו דבר יכול להיות עם סאב 200W.

2.אני בטוח שהוא לא חיבר אותו מתחת לכיסא והוא מחממם לו את הריפוד.

3. ישנם 2 מצבים 1.נפילות מתח זרם רק יגרמו לתת למגבר פחות כוח מימה שהוא דורש וגם המגבר יתחמם פחות. במידה וזה הגנה בגלל חום, במידה וזה הגנה נגד עומס יתר זה אומר באמת החוטי מתח לא מספיק עבים והמתח של המגבר יורד למצב שלא מאפשר עבודה תקינה אז המגבר יכנס להגנה.

4.כנ"ל.

5.סיפור אחר....

כול סאב דורש את ההגברה שלו, שוב תקרא את 1 מהתחלה.

תמיר.א ,

קודם כל, יש קשר לזה שהמגבר שלו פתוח על 3/4,כי אני מניח שאתה יודע שאם תקח כל מגבר , תן לו בוסט עד הסוף וגיין פתוח לגמרי הוא יכול להכנס לפרוטקשיין.

דבר שני, הסיבה שאמרתי שאולי צריך קבל כי בד"כ למי שיש מגבר לסאב, בדרך כלל יש לו עוד מגבר,ומכיון שלא כל אחד שם דיסטרביושן בלוק , יש כאלה שמעבירים ממגבר למגבר כבל מתח, זה לא מפריע? הקבל הוא גם מייצב מתח, שלפעמים האלטרנטור לא מצליך לספק דרך המצבר.

וכתבתי שאלטרנטור משופץ שיתן יותר ,יעמוד בעומס.

אז, מה לא בסדר.? והדוגמא היא "היפוטתית", אותו דבר יכול לקרות עם סאב 150 ומגבר שמוציא 150.

אם מכניסים מגבר למקסימום רגישות ומעלים לו את כול הבוסטים למיניהם. זה אומר המתח כניסה של האות שבא מין HU\קרוסים וכו... הוא חלש. אף אחד לא ירים את הגיין לרמות רגישות כדי לשמוע חרא עם הסאב. ובמידה והוא עשה את זה. המגבר לא יכנס סתם לפרוטקשיין, רק את הספק כוח הפנימי של המגבר ירד למתחים ממש נמוכים שלא יאפשרו עבודה תקינה של מכלול ההגברה אז המגבר יכנס לפרוטקשיין, אבל אם תעלה את הרגישות למצב מקסימלי ואת כול הבוסטים למיניהם והמתח הפנימי של המגבר לא ירד משמעותית אז אין סיבה שהמגבר לא יכנס לפרוטקשיין.

אם אנחנו מחברים ממגבר למגבר בכבל מתח. הכבל הזה מעיין סוג של התנגדות בעומס הקבל רק יגרום לו להתנגדות גבוהה יותר, והמעבר מתח/זרם יהיה חלש יותר.

תמיר

פורסם

הוא לא צודק ב100% וזאת משום שדבריו לא היו נכונים/מדוייקים.

במקרה וההסברים אינם נכונים אז עם כל הכבוד לרצון הטוב, עדיף לעבור על הFAQ. כמו שג'ק ג'ק אמר כשהגיין פתוח על 3/4 זה לא אומר דבר כי זה ביחס לסיגנל מהHU. המתח יכול להיות כזה שכשהגיין של המגבר יהיה על 3/4 לא יהיה בכלל CLIPPING. אין קשר אם המגבר חזק או חלש וכאן באמת עדיף שתכנסו לFAQ ותקראו על מתח סיגנל וCLIPPING.

לכתוב בפעם המאה הסברים ארוכים זה לא משהו שמישהו כאן ירצה לעשות ולכן מפנים לFAQ או לחיפוש, אם כל אחד היה קורא בFAQ לפני שהוא רושם שאלה זה היה רק מעלה את רמת הפורום.

עם דבר אחד אני מסכים, אפשר להסביר לGREEN MONSTER בצורה יותר עדינה את הטעויות בדבריו אך אני מעריך שמשום שהוא רשם דברים כמו "אני יתן פה טיפ קטן שיעזור לכולם" וש"אם למישהו יש שאלות ספציפיות , אתם יכולים לפנות אליי בה"פ" זה גרר תגובות פחות עדינות.

פורסם

טוב,

קראתי את הגיגי החוכמה של כולם, ואני חייב להגיד משהו קטן, אך מעצבן.

קודם כל , כולם יכולים לטעות, ויש פה 100 אנשים עם 100 דעות שונות, ואתם יכולים להסכים או לא להסכים, בחירה שלכם, אבל לא יכול להיות שאחרי שכל אחד כותב משהו צריך קודם כל להתנשא,לבקר קצת,ולשפוך בוץ אחד על השני.

ואני אנסה לשפוך קצת אור על דברי, כי כנראה יש כאלה שלא מצליחים להבין.

1. כל מה שאמרתי בא מנסיוני בלבד, דברים שלי יצא לראות ולסדר אותם, ,אבל ראיתי אותם קורים.

אפשר להתווכח עד מחר , עם זה קליפינג או לא או מתח כניסה נמוך וגיין של מגבר, אבל בפועל הדברים האלה קורים, ואולי לכם יש איזשהו הסבר אחר, SO WHAT זו דעתי!,ואתם לא חייבים לקבל אותה .

גם אני וגם אתם לא מהנדסי סאונד בזאפקו ונקאמיצ'י, אז תחסכו ממנו את ההתנשאות של "לך לFAQ אולי תלמד משהו",אתה יכול לקרוא ספרים,מאמרים,דוחות טכניים ולדעת הכל על הכל, אך בפועל שאתה עובד על מערכת קורים דברים הכי לא הגיוניים ,אף בעל מקצוע בכל תחום לא יתן לכם את אותה תשובה בדיוק כמו הקולגה שלו!.

2. הסיבה שכתבתי "אם למישהו יש שאלה ספציפית יכול לפנות אליי לפרטי" היא כי אני יודע שהת'רד הנ"ל לא נשאל על כיוון מערכת, אך לדעתי הוא יכל לעזור במקרה זה - אז בשביל שאלות נוספות על נושא זה , הצעתי את עזרתי - בפרטי- כדי למנוע הצפה של הת'רד בשאלות על כיוון מערכת- שהוא אינו הנושא המקורי. וה"טיפ" הנ"ל כן עזר לאילו שהיו צריכים,קיבלתי תגובות בהתאם.

3. ואחרון: תשמרו את התגובות האימפולסיביות שלכם לעצמכם, אף אחד לא מנסה להתחרות פה באף אחד, והבעיה שאחרי שאנשים רואים את התגובות , אובד להם החשק לכתוב משהו בפורום הזה, מפאת החשש , שיקטלו אותם.ואני מניח שגם כל ה"חכמים" פה לא ממש קוראים כל פעם את הFAQ לפני שהם כותבים משהו, אך כמו שאני למדתי פה דבר אחד או שניים מנסיונם של אחרים, גם אתם יכולים לעשות זאת,וראש פתוח יכול לעזור לפעמים

תודה ל ROEE7 על התגובה הכי הגיונית שראיתי פה עד עתה.

ולאייל תודה על התגובה הכנה בנושא.{לכולנו יש אי דיוקים לפעמים, אך זה אנושי:).}.

יום נפלא לכולם:),תשמרו על האוזניים :).

under construction..

• תוכן חדש...