Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה היא תקינה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשה אומרים שאין תקינה להביא את האוטו לארץ למה בעצם מתכוונים?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

דגם מסוים המגיע ארצה חייב לעמוד ברשימת "תקנות" ספציפיות מאוד, אשר בלעדיהן הוא לא יוכל להיות מיובא ארצה. כשמגיע רכב חדש הוא נבחן ובאם הוא עומד בכל התקנות הללו - ניתן לייבא אותו ארצה. כמובן שכמו כל דבר, התקינה היא דבר יקר ומסובך, ולכן כמעט את כל המכוניות הטובות אנחנו לא רואים פה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דגם מסוים המגיע ארצה חייב לעמוד ברשימת "תקנות" ספציפיות מאוד, אשר בלעדיהן הוא לא יוכל להיות מיובא ארצה. כשמגיע רכב חדש הוא נבחן ובאם הוא עומד בכל התקנות הללו - ניתן לייבא אותו ארצה. כמובן שכמו כל דבר, התקינה היא דבר יקר ומסובך, ולכן כמעט את כל המכוניות הטובות אנחנו לא רואים פה...

רוני

מה התהליך של התקינה ( מה הוא כולל בתוכו) ומה עושה אותו כל כך יקר?

פורסם

רוני

אני לא יכול להגיד לך בדיוק מה עושים/בודקים בזמן ביצוע התקינה אבל העיניין הוא יקר מאוד בדיוק כמו כל דבר שקשור לבירוקרטיה של המדינה הזאת...

אתה משלם על טסט 1000ש"ח , למה ??

אז אני מתאר לעצמי שלרשום תקינה חדשה על דגם מסויים זה אותו הרעיון אבל פשוט הרבה הרבה יותר יקר.

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

רוני

אני לא יכול להגיד לך בדיוק מה עושים/בודקים בזמן ביצוע התקינה אבל העיניין הוא יקר מאוד בדיוק כמו כל דבר שקשור לבירוקרטיה של המדינה הזאת...

אז אני מתאר לעצמי שלרשום תקינה חדשה על דגם מסויים זה אותו הרעיון אבל פשוט הרבה הרבה יותר יקר.

דוד

דוד, מה הקשר בין תקינה לטסט ?

טסט = אגרה למדינה, מס.

תקינה = פעולה חד פעמית (בתשלום חד פעמי) הדורשת עבודה מרובה כפליים מזה של "טסט" רגיל לרכב.

בתקינה נבדקים אין ספור סעיפים בהם חייב הרכב לעמוד (החל מפנסי איתות בכנפיים הקדמיות וכלה בצבע האיתות, גובה פנסים, זיהום אויר, דלק וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוני

דוד

דוד, מה הקשר בין תקינה לטסט ?

טסט = אגרה למדינה, מס.

תקינה = פעולה חד פעמית (בתשלום חד פעמי) הדורשת עבודה מרובה כפליים מזה של "טסט" רגיל לרכב.

בתקינה נבדקים אין ספור סעיפים בהם חייב הרכב לעמוד (החל מפנסי איתות בכנפיים הקדמיות וכלה בצבע האיתות, גובה פנסים, זיהום אויר, דלק וכו').

איציק

תראה , זה לא שאני איזה מבין גדול בנושא אבל אני מאמין שלמדינה יש חלק (כלכלי...) מאוד יפה בכל הסיפור הזה.

אני לא משווה בין העבודה שאמורה להעשות על הרכב בזמן תקינה , לבין טסט , אלה הם שני דברים שונים לגמרי.

אבל מה שכן אני די בטוח שיש אגרה מאוד יפה שאמורים לשלם למדינה על רישום הרכב,תקינה , או איך שזה לא יקרא...

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

בקיצור מישהו שמבין (KOMPY?)

האם יש קשר מאיפו היבוא (מאיפו בעולם)?

פורסם

כל רכב שנוסע כיום על הכביש הוא בעל תקינה. בוא נקח לדוגמא אימפרזה, סובארו עשו לרכב תקינה ולכן כיום אפשר לייבא גם בייבוא אישי אימפרזה.

עכשיו נעבור לרכב שאינו מיובא בייבוא סדיר, לדוגמא קורבט, הבנאדם הראשון שהביא את הקורבט לארץ עשה לה תקינה, מהרגע שלרכב יש תקינה ניתן לייבא אותו ללא בעיה.

אם לדוגמא אתה רוצה היום לייבא לוטוס אליז, אתה תצטרך להעביר אותה תקינה, הבנאדם הבא אחרייך שירצה לייבא אליז לארץ לא יצטרך להעביר תקינה . . .

אני לא בטוח לגבי זה (מומלץ לחכות שקומפי יתחבר). אני שמעתי ממישהו במועדון החמש שתקינה עולה באיזור ה-70K ש"ח, אבל אל תתפוס אותי במילה . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כל רכב שנוסע כיום על הכביש הוא בעל תקינה. בוא נקח לדוגמא אימפרזה, סובארו עשו לרכב תקינה ולכן כיום אפשר לייבא גם בייבוא אישי אימפרזה.

עכשיו נעבור לרכב שאינו מיובא בייבוא סדיר, לדוגמא קורבט, הבנאדם הראשון שהביא את הקורבט לארץ עשה לה תקינה, מהרגע שלרכב יש תקינה ניתן לייבא אותו ללא בעיה.

אם לדוגמא אתה רוצה היום לייבא לוטוס אליז, אתה תצטרך להעביר אותה תקינה, הבנאדם הבא אחרייך שירצה לייבא אליז לארץ לא יצטרך להעביר תקינה . . .

אני לא בטוח לגבי זה (מומלץ לחכות שקומפי יתחבר). אני שמעתי ממישהו במועדון החמש שתקינה עולה באיזור ה-70K ש"ח, אבל אל תתפוס אותי במילה . . .

הוא חזר מארה"ב... רעב מתמיד... בטוח בעצמו יותר מאי פעם...

REDZONE - לא אמרנו שאם אתה לא בטוח או לא יודע אז אתה לא עונה ??? :x

:-)

פורסם

הוא חזר מארה"ב... רעב מתמיד... בטוח בעצמו יותר מאי פעם...

REDZONE - לא אמרנו שאם אתה לא בטוח או לא יודע אז אתה לא עונה ??? :x

מה יש לך ??? בסך הכל ניסיתי לעזור, זה מה שאני יודע, אני פשוט לא בטוח בזה 100% . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תקינה היא כינוי למבחנים אשר רכב שאמור להימכר צריך לעבור.

בתקינה אירופית סטנדרטית יש 52 מבחנים שונים שהרכב צריך לעבור, אחד מהם לדוגמה הוא בדיקה שיש שישה פנסי איתות לרכב, ואחר, הוא, אהמ... ריסוק 10 מכוניות במבחן ריסוק.

מכוניות כמו קיטרהאם 7, או נובל M12, מכוניות קיט וכו', שהיצרן שלהן מוכר 500 מכוניות בשנה (נדמה לי שהתקן מדבר על 1000), אינו צריכות לעבור את כל סדרת המבחנים האלה, אלא רק 11 מהם, בתקינה מינימלית. זו הנחה שעשו ליצרנים הקטנים שאינם יכולים להעמיד 10 מכוניות לריסוק וכו'.

בארץ כל מכונית שנמכרת חייבת להיות כזו עם תקינה אירופית, ז"א 52 המבחנים/התקנות. למרות שבחו"ל תקינה אירופית היא גם זו של 11 התקנות.

למעשה תקני היבוא של מכוניות בארץ נוקשים יותר מתקן ה-TUV הגרמני, הנחשב לנוקשה בעולם.

אם יש עוד מישהו שבאמת מבין בנושא ויכול להוסיף, בבקשה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...