Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 626 שנת 98

החלטתי להחליף שמן גיר,לאחר התייעצות עם מנהל מוסך מאזדה הוסבר לי כי התהליך מבוצע באופן אוטומטי על ידי מכונה וכן אין צורך להחליף את הפילטר

עלות הטיפול - 700 ש"ח

1.האם זהו התהליך המומלץ להחלפת שמן גיר?

2.האם באמת אין צורך להחליף את הפילטר?

3.האם הסכום הגיוני?

תודה

פורסם

1.לא

2.לא

3.לא

אם זו החלפה ראשונה אז רצוי מאוד ואף חובה להחליף גם פילטר, אם לא אתה עושה חצי עבודה.

השמן עולה מכסימום 150 ש"ח ל 5-6 ליטר , אני מתכוון לשמן הכי איכותי קרי AGIP.

פורסם

בעל המוסך לא מסכים שאני אביא את החלקים/שמנים

ובהנחה שאני עדיין רוצה לבצע את התהליך ואני לא יודע איך לעשות לבד אז מבקש המלצתכם

פורסם

אם המוסך הזה לא מסכים, גש למוסך אחר!

כמו כן, תברר טוב טוב, איזה שמן מתאים לרכב הספציפי

וקנה שמן מפירמה טובה- אחרת אתה עלול לגרום נזק!!

ומנסיון אישי, גם מוסכים לפעמים ממלאים שמן גיר לא נכון (בהונדה למשל)

מעבר לזה, בשמן גיר באוטומט אינני בקיא, אבל הפעולה לא כזו פשוטה

מכיוון שבחלק מהרכבים האוטומטיים נידרש פירוק תחתית הגיר בכדי לרוקן ובכדי לנקות את הפילטר.

בהצלחה!

פורסם

מאזדה 626 שנת 98

החלטתי להחליף שמן גיר,לאחר התייעצות עם מנהל מוסך מאזדה הוסבר לי כי התהליך מבוצע באופן אוטומטי על ידי מכונה וכן אין צורך להחליף את הפילטר

עלות הטיפול - 700 ש"ח

1.האם זהו התהליך המומלץ להחלפת שמן גיר?

2.האם באמת אין צורך להחליף את הפילטר?

3.האם הסכום הגיוני?

תודה1)מומלץ ביותר מכיוון שרק בצורה זו כל השמן מתחלף (גם בקולר). בפירוק הקרטר גיר יוצא רק 3 ליטר בערך במקום 7.2 ליטר (יש לך דגם GF, נכון ?)

2)להחליף ? אין צורך.

3) הסכום כולל מע"מ וכולל עבודה ?

הרכב שלך זקוק לשמן תה"ל DEXRON-3, יכול להיות שבעל המוסך התכוון לשמן שהוא הרבה יותר יקר אבל גם הרבה יותר איכותי, קוראים לשמן M-5.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אם תשים שמן דקסרון 3 של אמריקאן איגל, זה לא יהיה פחות טוב מכל שמן - גם אם יהיה זה השמן האיכותי ביותר הקיים בשוק. רק תקפיד להחליף אותו מידי פעם. (המקפידים - 20K ) .

פורסם

עם כל הכבוד לאמריקן ג'ינגל :-) , אני בחיים לא הייתי שם את השמנים של החברה הזו.

פשוט, שמנים כמו - מים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני לא מנסה לעשות פרסומת, אבל יש לי איתם ניסיון מעולה (בדקסרון 3). חוץ מהגירים החדשים שצריכים שמן סינטי (שקוף-צהבהב, או אדום מטלי ברנו), הם מתאימים לכל גיר אוטומטי. אני כבר השתמשתי בהם פעם -פעמיים... או בקיצור, יש דברים שלא כדאי לחסוך בהם. ויש מוצרים זולים שהם מעולים! ומה זה בכלל: "כמו מים"?!? דקסרון 3 צריך להיות דליל. נסה פעם לשים שמן צמיג יותר בגיר אוטומטי וספר לפורום מה קורה...

פורסם

היתי ממליץ על שמן Valvolin הוא עולה 75שח בממוצע.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

לפי מה שנאמר אני מבין שבעל המוסך מדבר בהגיון ודרך אגב הוא ממלא במכונה dex iii

הוא אמר 700 ש"ח לכל התהליך רק לא יודע אם כולל מע"מ או לא

בכל מקרה תודה על הייעוץ

פורסם
אם המוסך הזה לא מסכים, גש למוסך אחר!

תגיד לי אתה גם הולך למסעדה אם הסטייק ביד ומבקש שישימו לך את הסטייק על האש? אתה חצוף מוסך משקיע מחסן חלקים ,מלאי, עובדים ועוד מליון דברים רק כדי שאתה תבוא אם החלקים והמוסך ירכיב אותם ניסחפת ידידי.

כמו כן, תברר טוב טוב, איזה שמן מתאים לרכב הספציפי

וקנה שמן מפירמה טובה- אחרת אתה עלול לגרום נזק!!

ומנסיון אישי, גם מוסכים לפעמים ממלאים שמן גיר לא נכון (בהונדה למשל)

מעבר לזה, בשמן גיר באוטומט אינני בקיא, אבל הפעולה לא כזו פשוטה

מכיוון שבחלק מהרכבים האוטומטיים נידרש פירוק תחתית הגיר בכדי לרוקן ובכדי לנקות את הפילטר.

בהצלחה!

ובקיצור ניראה כמו שכתבתה שאתה לא בקי בנושא שמן גיר אל למה סתם לקשקש?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לא מתיימר להבין בשמנים אבל בעל מכון שיפוץ גירים שנחשב מעולה (ברעננה)

משתמש בדקסרון III של "הנשר האמריקאי"

בשבילי זה מספיק!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

נכון שלבוא למוסך עם שמן זה קצת כמו לבוא למסעדה עם סטייקים (או להתנהג כמו נהג מונית :wink: ), אבל אפשר ללמד אנשים דרך ארץ גם דרך ה"פ, ולא חייבים להשבית אותם על גבי הפורום.

אני אמנם די חדש, ולא ממש מנוסה, אז סלחו לי על ההערה, אבל זה לא נעים לקרוא.

פורסם
נכון שלבוא למוסך עם שמן זה קצת כמו לבוא למסעדה עם סטייקים (או להתנהג כמו נהג מונית :wink: ), אבל אפשר ללמד אנשים דרך ארץ גם דרך ה"פ, ולא חייבים להשבית אותם על גבי הפורום.

אני אמנם די חדש, ולא ממש מנוסה, אז סלחו לי על ההערה, אבל זה לא נעים לקרוא.

שלום.

אל תיכעס לא התיכונתי לפגוע אבל אתה לא היחדי שכותב דברים כאלה וזה מרגיז.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בתכל'ס שדברתי עם מנהל המוסך לגביי חלקים שאני אביא הוא פשוט התחרפן ונתן לי הרצאה של חצי שעה על איך שהיבואן קובע לו דברים,שעתון עבודה ודברים כאלה ואני בשיא "חוצפתי" מדבר על חלקים שאני אביא .

הבנתי שאני בעצם מממן את היבואן בלבד בכל ביקור במוסך מורשה מאזדה.

דרך אגב,אני במקצועי טכנאי מחשבים עצמאי ואין לי שום בעייה שלקוח יביא לי חלקים,פשוט הוא לא יקבל אחריות על אותם חלקים ממני

• תוכן חדש...