Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

תודה, אראה למוסכניק (שזילזל בתשובה של ה AI)

אני רק שאלה...הזילזול באה כי הוא עובד "ברמת יצרן" יעני עם מחשב/סורק מרצדס DAS אמיתי (בשנתון הזה זה הישן, דווקה גרסאות חדשות XENTRY בעייתי) אז שילחץ על פאקינג אייקון WIS/ASRA !!! הכל שם, מה לעשות/מה לבדוק/איך לעשות VARIANT CODING או איך לבדוק ערכים/ומה הרפרנס...ולא צריך לחפור באינטרנט אחרי TSB רלוונטי, וזה עובד ברמת VIN!
הוא בכלל עובד לפי ספרות יצרן או מנחש ?
MB_1.thumb.jpg.795a0bf74f50c7fadb471103dac673af.jpg
MB_2.thumb.jpg.609873e00f8b9b9d88a600f9c881ec91.jpg

אם תראה לו ציטוטים ממסמך רשמי בכלל מסוגל לבצע?

MB_3.thumb.jpg.e91a46f6fb9f83d4ed41df3654fdf433.jpg
לבדוק איזה אות מקבל מחשב ניהול מנוע מחיישן גובה שמן ??

באמת עצוב, ש-AI ברכבים ישנים שרוב החומר רפרנס פתוח/באינטרנט, יותר מוצלח מרוב החומר האנושי במוסכים...מנגד ברכבים מעשור אחרון שרוב החומר מאחורי "קיר כסף" זה די ביזבוז זמן, אם אתה לא מאכיל אותו עם "חומר רפרנס אמיתי" !

בתאריך 5.6.2026 בשעה 20:43, Haim_gds כתב:

נורת הבדוק מנוע דולקת רציף כבר 5 שנים עקב (כנראה) תקלה בחיווט הצמת מנוע של אחד מהסנסורים במערכת היניקה, במוסך אמרו כי עלות פו"ה וצמה משומשת היא כ 4 אש"ח, לוקחת יותר מיום עבודה ויש צורך לפרק את המנוע ועוד מספר חלקים כדי לבצע את זה... בגדול פחות מדאיגה אותי התרעת החיישן (בודק שמן/מים כל שבוע החל מהרכב הפרטי הראשון שלי) אלא רוצה לדעת אם יש חשש לבוצה.

טוב, אבקש בטיפול שיעשו את זה. בפעם הקודמת שהקרטר פורק להחלפת מצוף השמן עמדתי ליד וראיתי כי אין אטם אלא משתמשים בסיליקון.

בשביל זה קיימים אנשים כמוני, אם האגו של מוסכניק לא גדול מדי, ויודע איזה פתרונות קיימים, במקרים כאלו שיודעים שלא מכניס למצב מגבלה, ולא משפיע על תפקוד מנוע תקין וזה מציק, עושים DTC OFF רק לקוד הזה!!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

מחשב/סורק מרצדס "סטאר". להבנתי מקורי של היצרן ומחובר בזמן אמת. הבנים שלו (שהם בעצם המכונאים) מדברים אנגלית ומבינים בחומר (הצעיר לומד הנדסת מכונות...) ואני בטוח כי הם יוכלו לישם הנחיות יצרן למסמך הזה. 

ד"א, מה שציפיתי הוא שכל TSB יקפוץ אוטומטית בזמן חיבור המחשב.

לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הוא בכלל עובד לפי ספרות יצרן או מנחש ?

מה הכוונה? בזמן תקלה המאותרת ע"י הסורק או תחזוקה מופיע כל תהליך העבודה על המסך, הוא עושה את מה שמופיע.

לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עושים DTC OFF רק לקוד הזה

שאלתי בנוגע להסתרת תצוגת ה"תקלה" ואמרו לי כי לא עושים. בפעם הקרובה שאהיה במוסך אבדוק זאת.

תודה בכל מקרה על האינפורמצייה.

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

מחשב/סורק מרצדס "סטאר". להבנתי מקורי של היצרן ומחובר בזמן אמת. הבנים שלו (שהם בעצם המכונאים) מדברים אנגלית ומבינים בחומר (הצעיר לומד הנדסת מכונות...) ואני בטוח כי הם יוכלו לישם הנחיות יצרן למסמך הזה. 

ד"א, מה שציפיתי הוא שכל TSB יקפוץ אוטומטית בזמן חיבור המחשב.

אם באמת היה מקורי אונליין, כך זה עובד...לפי תיאור שלך, אם אתה כותב STAR, זאת רפליקה סינית פרוצה (אם הם לא מוסך רשת עם יוזר דילר, קשה לי להאמין שיש להם מקורי, אין לכם מושג מה העלויות/רמת אבטחה), עדיין יש בו הכל, פשוט אולי צריך לפתוח את ה-WIS בנפרד ולא מתוך DAS.
מצ"ב סירטון איך זה נראה, אחרת לא נראה לי שתבינו

למה לך לנסות לחפש חומר טכני בפורומים או AI , כאשר יש להם ברמת VIN כל דבר?
עד 2016-2020 (תלוי יצרן), מוסך מתמחה שמבין קצת בתחום, יש פתרונות רמת יצרן מלא באופליין, ואז כל היצרנים העבירו לאונליין/מאחורי קיר של כסף ומאובטח בטירוף, לא כלכלי באליל לרוב המוסכים!
ואנחנו מדברים על רכב בן 18...ואז ברור לכם למה ברכבים המודרניים המוסכים &&%##$$#@#

לפני 12 שעות, Haim_gds כתב:

שאלתי בנוגע להסתרת תצוגת ה"תקלה" ואמרו לי כי לא עושים. בפעם הקרובה שאהיה במוסך אבדוק זאת.

גם אני לא עושה, רק אם משכנעים אותי/או בקשה ספציפית ל- DTC פאנטום/קאנטר.... לצערי השוק בטחרלול, הספורט הלאומי "למחוק הכל", ומקרה שלך גם עונה לזה, עובדתית 5 שנים אתה נוסע/ולא מעוניין להחליף צמת חוטים, וכנראה מעביר בקומבינה טסט אם יש לך MIL קבוע/רציף שלא ניתן למחיקה, ואתה לא משאית שיעצרו אותך וישר תקבל דו"ח!

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פורק קרטר שמן (טיפול 300,000...) והכל נקי, אין סימני בוצה.

image.thumb.jpeg.5557939375a9bfb393997fa5402fd157.jpeg

בתאריך 10.6.2026 בשעה 22:03, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אם באמת היה מקורי אונליין, כך זה עובד...לפי תיאור שלך, אם אתה כותב STAR, זאת רפליקה סינית פרוצה (אם הם לא מוסך רשת עם יוזר דילר, קשה לי להאמין שיש להם מקורי, אין לכם מושג מה העלויות/רמת אבטחה)

זו התוכנה בהם הם משתמשים, להבנתי היא מקורית ומשלמים לא מעט עבורה. כאני במוסך אני ליד המכונאי וראיתי כבר מספר פעמים כי התוכנה כוללת תרשימי הו"פ, בדיקות (אוטומטיות וידניות) וכלים נוספים כך שאני מאמין כי זו מערכת מקורית.

בתאריך 9.6.2026 בשעה 23:23, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הוא בכלל עובד לפי ספרות יצרן

ממה שראיתי הם מכירים את הרוב בעל פה... כשצריך, בודקים ועובדים לפי התוכנה.

פורסם (נערך)
בתאריך 21.6.2026 בשעה 16:08, Haim_gds כתב:

פורק קרטר שמן (טיפול 300,000...) והכל נקי, אין סימני בוצה.

אז הכל מוש...ממילה אתה נוסע עם מנורת צ'ק אנג'ין 5 שנים וכל שבוע בודק שמן/מים, קטן אלייך הודעה כזאת בלוח שעונים.
לנסות לפתור את זה, מצריך לעשות איפוס עמוק במודול ASSYST ולבדוק "איזה מפלס" המערכת "רואה"...תחזור לתגובה הראשונה שלי, ניסו את זה בכלל או נפנפו אותך?

בתאריך 21.6.2026 בשעה 16:08, Haim_gds כתב:

image.thumb.jpeg.5557939375a9bfb393997fa5402fd157.jpeg

זו התוכנה בהם הם משתמשים, להבנתי היא מקורית ומשלמים לא מעט עבורה. כאני במוסך אני ליד המכונאי וראיתי כבר מספר פעמים כי התוכנה כוללת תרשימי הו"פ, בדיקות (אוטומטיות וידניות) וכלים נוספים כך שאני מאמין כי זו מערכת מקורית.

טוב, כנראה שוב פעם צריך להכנס להסבר "עמוק" כדי לנסות  להוכיח לכם שוב פעם, עד כמה אתם לא מבינים את המציאות של "סביבת עבודה לא ידידודית" של מוסך עמצאי במדינת ישראל, כמו שכבר עשיתי פה בקשר לרכבי VAG.
התמונה ששלחת זה בכלל מערכת של EPC (קטלוג חלפים) בלבד ! , ואין לו שום קשר ליכולת דיאגנוסטיקה ובטח חומר טכני WIS !!! ובטוח הבנים לא מבינים בזה, אם משלמים על לבדוק חלקים לרכב משנת 2000 ....צריך כישורים שונים מעבר להבנת אנגלית או לימוד הנדסאי מכונות לצערי.
מוסך מתמחה בישראל לא יכול סתם לרכוש חשבון דילר/מורשה, זה מתאפשר רק דרך הסכם זכיינות/מרכז שירות מורשה מול מרצדס/כלמוביל (בהצלחה!). מה שמוסך עצמאי יכול לרכוש (חצי)חוקית בישראל, הוא חשבון Independent Workshop / Independent Operator..לרוב עם "כתובת/עסק" אירופאי
XENTRY Diagnosis Lite (mercedes-benz.com)

והוא צריך להתנהל עם 3 פלטפורמות

MBL.jpg.bdd2c0fcb7b52d819250fe58cac209ac.jpg

קטלוג חלקים זה גרושים (או חינם, אם מבינים), XENTRY COMBO מתחיל מ-20 יורו למספר שלדה ל-24 שעות...דיאגנוסטיקה לרכבים בעשור אחרון עם יכולות (כמעט) מלאות של דילר זה כבר 5 ספרות עם קידומת 2 ביורו :mm_cool:..תוסיפו לזה שנגמר הבית ז*&$ת שתשתמש בסורק סיני קלון מ-2020+ באונליין (לכן מוסכים מתמחים חייבים לצאת מאקוסיסטם של היצרן ולנסות להחזיק כמה שיותר יכולות באופליין, מה שאפשרי, ומשלבים כלים של מהנדסאים מסוכנים DTS MONACO/VEDIAMO שזלג), וכמובן כל הגישה הזאת מלווה MFA = Multi-Factor Authentication קשוח, שכל הזמן רק מחמיר !
כלומר, מעבר לסיסמה רגילה, המערכת דורשת עוד אמצעי זיהוי, למשל:

- קוד חד־פעמי באפליקציית Authenticator או SMS / אימייל עם קוד או אישור Push בטלפון

- מפתח אבטחה פיזי כמו YubiKey או זיהוי ביומטרי
- ניתור/הצלבה עם בדיקת GPS של מיקום פיזי של הרכב מול מיקום בעל החשבון .

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

קודם כל תודה, ישנם מספר דברים הדורשים הבהרה.

בתאריך 29.6.2026 בשעה 00:50, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז הכל מוש...ממילה אתה נוסע עם מנורת צ'ק אנג'ין 5 שנים וכל שבוע בודק שמן/מים, קטן אלייך הודעה כזאת בלוח שעונים.
לנסות לפתור את זה, מצריך לעשות איפוס עמוק במודול ASSYST ולבדוק "איזה מפלס" המערכת "רואה"...תחזור לתגובה הראשונה שלי, ניסו את זה בכלל או נפנפו אותך?

אנחנו לא מדברים על אותו דבר וכתבתי כאן לפני חמש שנים יותר מפעם אחת על הבעייה, הושקע לא מעט כסף וזמן כדי לפתור אותה. אני מדבר על צנרת גומי חדשה, החלפת משאבת האוויר להתנעה, חיפוש בריחת אוויר עם מכונת עשן (פעמיים!) ושום דבר לא כיבה את מנורת הצ'ק אנג'ין לצמיתות. כפי שכתבתי, זו אזהרה ריקה. ה"תקלה" לא מש]יעה על דבר למיטב ניסיוני בחמש שנים האחרונות.

מזמן שהרכב חזר מהטיפול הענק (300K) לא נדלקה הנורה, נראה אם התופעה תחזור.

התמונה ששלחת זה בכלל מערכת של EPC (קטלוג חלפים) בלבד

טעות שלי, חשבתי שצילמתי גם את תוכנת הסריקה. בטיפול הבא...

מוסך מתמחה בישראל לא יכול סתם לרכוש חשבון דילר/מורשה, זה מתאפשר רק דרך הסכם זכיינות/מרכז שירות מורשה מול מרצדס/כלמוביל (בהצלחה!).

וזה מדכא...

ד"א, אולי אצטרך להחליף תה"ל מתיישהו. ממה שקראתי בעבר, העברת/התקנת תה"ל דורש חיבור ל"מרצדס" לביצוע אותנטיקצייה לתה"ל. כששאלתי במוסך לפני מספר שנים נאמר כי הם יכולים לבצע את זה. אני לא בדיוק מצליח להבין מה קורה כאן...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...