Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, סולל הדרך כתב:

שאתה תקוע בפקק כמו ב 99 אחוז מהזמן זה לא כיף ותפסיקו להתחסד
גם המכירות מראות את זה, אם היה כיף היו קונים יותר... לא כיף, לא כיף לא כיף!

זה לא כיף להיות בפקק גם עם רכב אוטומטי.

המכירות של זה נמוכות לא בגלל שזה לא כיף אלא בגלל שזה פחות פרקטי. רוב האנשים אינם חובבי נהיגה והעברת הילוכים לא מעניינת אותם. רוצים רכב כמה שיותר קל לתפעול. מה שעניין אותם בידני זה המחיר התחרותי.

רוב האנשים לא קונים רכב כצעצוע לכיף, זה כלי תחבורה שהם זקוקים לו. כשאופציה ידנית הוזילה את המחיר משמעותית, זה היה משפיע על השיקול כי מחיר נמוך זה פרקטי. אבל כשאין יתרונות חוץ מהכיף, זה נשאר משהו לחובבי נהיגה בלבד שמחפשים את הכיף הזה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, סולל הדרך כתב:

כדיילי זה לא כיף!

לך לא כיף.

לי, כיף (רכב ספורט, אולי בגלל זה).

לאחותי שקיבלה ממני את הספארק, אל תשאל אותי למה, כיף. האמת שגם לי היה כיף.

לכל אחד חוויה שונה והכיף או חוסר הכיף בידני לא אמור להסביר למה לא מוכרים פה יותר ידני - כי כיף הוא לא שיקול אצל רוב רוכשי הרכב.

ישנן סיבות כמו כורח המציאות, מחיר, קידמה, נוחות, חוסר עניין בתפעול הרכב וכו'. רכב הוא כמו מכונת כביסה עבור רוב הישראלים. זה צריך לעבוד וזהו.

לי אישית קשה בפקקים בין אם אני נוהג בידני או באוטומט, כי אני עדיין צריך להיות מרוכז ולנהוג, לא כי אני צריך לשלב הילוכים בעצמי.

אני מבין את התלונה של רוב האנשים על ידני בפקקים וגם שרוב האנשים לא יודעים להתנהל נכון עם ידני ולכן התפיסה הזאתי, וגם את הצורך של אנשים לצמצם כמה שיותר את פעולות התפעול של הרכב אם כבר בחרו לנהוג בפקקים - גיר אוטומטי, שיוט אדפטיבי ועוד. כנראה שיש פה מרכיב תרבותי שיסביר לפחות חלק מהתופעה ולמה היא כל כך שונה ממדינה למדינה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 3
פורסם

לי ול 99.9 אחוז לא כיף

אם היה כיף היו קונים, זה שאתה מספר לעצמך סיפורים למה לא  קונים זה לא מחזיק מים. היה כיף היו קונים, לא כיף ויש פתרונות אחרים טובים לא פחות. קונים! ככה העולם עובד. מרכבים ועד צעצועי מין.

זה בסדר שכיף לך ואתה משוכנע שלכולם כיף ועדיין המספרים מדברים בכל העולם.

זאת המצאה שזמנה חלף! 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

כדיילי זה לא כיף!
עשו דיסלייק, כי אף חובב הגה לא יודה בזה שזה לא כיף
זה כיף בדיוק חמש דקות במסלול או בנס הרים או בסופש שמשייטים בדרך למפגש
כשאתה תקוע בפקק כמו ב 99 אחוז מהזמן זה לא כיף ותפסיקו להתחסד
גם המכירות מראות את זה, אם היה כיף היו קונים יותר... לא כיף, לא כיף לא כיף!

מאוד מזדהה עם זה ,מאוד נהנתי עם הקקטוס ואז אם היה פקק " אוייי לא".

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

א. בנסיעה היומית שלי בבוקר לעבודה רוב הדרך אני על חמישי ברמזורים שיש מדי פעם החלפת ההילוכים היא הליך כל כך אינסטינקטבי שאני אדיש לחלוטין לגיר או אוטומט.

ב. אני לא אדיש למחיר וכיף לי לחסוך כסף.

ג. גם כשאני נוסע על אוטומט הרבה פעמים אני משתמש בטיפטרוניק כי ככה יותר נח לי.

ד. הפקקים הם סבל אבל נהיגה על הילוכים בפקקים מעצימה את הסבל (יש לי hill holder שההחלטה משפר את איכות החיים).

זה מתסכל לשמור קצת מרחק מהרכב לפני רק כדי שהמזגזגים יכנסו לי יש לנתיב. 

ה. אני בספק שהבן שלי (11) ילמד לנהוג על הילוכים- לדעתי הכי פשוט שיעבור טסט ומקסימום ישלים את ההשכלה התחברתית שלו אחרי כמה שנים על ההגה לאחר שישלוט כראוי בכל שאר היבטי הנהיגה.

פורסם

הבן שלי גם בן 11, לא רואה סיבה להמליץ על ידני ללמידה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

אני לא אעשה לך דיסלייק כי נראה שאתה רגיש לנושא אם זה ִתקוע לך בזיכרון 5 שנים

אני רגיש לחשיבת יחד

אני רגיש לזה שב 99 אחוז לחצי המגיבים לא היה בחיים רכב ידני, ספק אם יש להם בכלל רישיון על ידני ואם הם נוהגים על דיילי ידנית...

אבל זו רוח פורום רכבים.

כמו שכתבתי פעם שהפלזמה היא סוס מת בפורום אחר...  איזה ירידות חטפתי. 

לא מתרגש אבל לשים מראה של צביעות לא מזיק מדי פעם.

לגופו של עניין, מי שנהנה שיבושם לו 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

@סולל הדרך גם אני יכול לזרוק מספרים בלי לבדוק. 99% ממי ששאל אותי "מה, זה ידני?!" שאל גם "בטח כיף לך, אבל זה לא מעצבן אותך בפקקים?".
אבל זה לא מעניין אם רכב הוא כיף  או לא כיף כמו שזה מעניין את הרוכש כמה הוא עולה ואיזו טכנולוגיה יש בו. רכב זה מוצר צריכה , הכיף שבהפעלת מכונת הכביסה היה פעם פקטור עבורך בקניה שלה?

אתה צודק בזה שהידני הוא סוס מת, אבל בסיבות למה אתה כנראה רחוק מאוד.

• אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אם היה כיף היו קונים

בד"כ אנשים לא קונים מכוניות לכיף. אף אחד לא קנה אלטו ידנית ב2015 בשביל ריגוש בנהיגה, אבל לא מעט קנו, כי זה היה זול.

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

זאת המצאה שזמנה חלף

בגדול זה נכון.

אבל שוב, זה לא שייך לכיף. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש משהו ''נכון'' יותר בידני, שאתה מתאים הילוך מדוייק לתוואי הדרך, עליות/ ירידות. אז נכון שאני על אוטומט בשביל הנוחות, אבל לפעמים גיר אוטו' הוא מעצבן ואני מתגעגע לגיר הידני והמדוייק יותר..

משתדל לעזור

פורסם

בעתיד הדבר זה יפתר - רכב חשמלי.

• מעניין 1

פורסם

מעניין אם באמת העולם יעבור לחשמל, לא בטוח בכלל (כבר עייף מהשרשורים בנושא)  בכל אופן לעניות דעתי עיקר הקושי בידני הוא להחזיק את הרגל שמאל על הקלא'צ דרוך בפקק, אני סבלתי בעבר מדלקת גיד וזה היה כאבים ממש (והפיזיותרפיסט דווקא אמר שלנהוג בידני זה בריא לרגל ומאמן אותה, אבל לא היה לי כח.. עד היום מצטער שלא נשארתי עם הפאביה דיזל 1900 שאכלה לי 1.16 במשולב והיתה עם 408K ללא תקלות, אבל פשוט נשבר לי הרגל מלנהוג בידני בפקקים)

משתדל לעזור

פורסם

אם באמת יגיעו למסקנות בארה"ב שהנפט הולך להיגמר בעולם, איזה אופציות אחרות יש?

למרות שביום שהנפט ייגמר, גם לא יוכלו לייצר יותר כבישים וצמיגים. 

פורסם

אני נוהג על ידנית כבר שנים ונמצא לא מעט בפקקים - אבל כבר התרגלתי. 

בדיוק בימים האחרונים התחלתי לחפש משפחתית ידנית מ 2020 ומעלה 
(בעיקר משיקולי מחיר )  -

לצערי אין שום דבר מלבד דאצ'יה שבגלל בטיחות לא אתקרב אליה . 

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...