Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחור בפייסבוק פרסם את הסיפור הזה, לדעתי כדאי לדעת:

אני כותב את הפוסט הזה כאזהרה עבור חבריי הגברים
ביום חמישי ב-01:30 בלילה קמתי מהמיטה והלכתי להשתין. תוך כדי ההשתנה נהיה לי חם בטירוף והרגשתי צורך להקיא. כשסיימתי להשתין מצאתי את עצמי על הרצפה נאנק מכאבים. להגיד שראיתי כוכבים יהיה לשון המעטה. ראיתי את כל גלקסיית שביל החלב. הכאב הכי חזק שחוויתי בחיים שלי בסדרי גודל. לא ידעתי מה קרה, אבל הרגשתי כאילו כף רגל ימין שלי התקפלה לשניים. חמש דקות רצופות של צרחות אימים
אמבולנס תמיד נראה לי פינוק שצריך להיות שמור לנשים בהריון וגברים גוססים, ולכן ב-51 השנים האחרונות לא יצא לי. מצד שני, לא היה צל של סיכוי להצליח לגרד אותי מהרצפה ושהאישה והילד יגררו אותי לרכב. למזלי האמבולנס הגיע ממש מהר, פרמדיקים נחמדים ומקצועיים, שלקחו אותי למיון באסף הרופא שהיה ריק לחלוטין בגלל המלחמה. איבחנו שבר בקרסול, שללו אירוע נוירולוגי או לבבי ואז הגיע ההלם הגדול
למה לעזאזל התעלפתי ושברתי את הקרסול?
לטענת הרופא זאת תופעה ידועה שכשעוברים מהר מדי משכיבה לעמידה, לחץ הדם יורד. ואז כשמשתינים והשלפוחית מתרוקנת, נחשו מה? נכון, לחץ הדם שוב יורד. ואז המוח שלא מקבל דם, כדי להגן על עצמו מביא את הלב והמוח לאותו גובה בצורה המהירה ביותר האפשרית ע"י כיבוי הגוף, מה שנקרא בשפה מדיצינית: התעלפות. כל עוד חיינו בטבע זה היה סבבה רוב הזמן, אבל מה לעשות שאצלי בבית הרצפה לא עשויה מאדמה רכה אלא מגרניט פורצלן. ככה מצאתי את עצמי עם קרסול שבור לאחר שעשיתי את הפעולה מסכנת החיים של פיפי בלילה
לא אלאה אתכם בחוויותיי בחניון המרשים עם מאות מיטות האשפוז בקומה מינוס 3 באסף הרופא, או בטיפים להתמודדות עם כאבי תופת אחרי ניתוח (הטיפ הראשון: תתאבד), מגף גבס, הליכון, לשמור על הרגל הפגועה מעל גובה הלב, צחצוח שיניים על רגל אחת, התיישבות על השירותים עם רגל אחת ולילות שלמים בלי שינה אבל עם המון אנרגיה לשגע את אישתי
מסתבר שהתופעה של התעלפות ידועה לאנשי רפואה אבל רק להם. המסר שלי אליכם: תעברו לאט למצב עמידה, אם אתם לא מפוקסים או מרגישים משהו חשוד, שבו או תשכבו בזריזות לפני שהגוף שלכם יעשה את זה בשבילכם. ואם אתם גברים, תיזהרו כשאתם עושים פיפי. ג׳מיני המליץ לעשות פיפי בישיבה בלילה, אבל עד שהטבע נתן לנו יתרון אחד, אולי שווה לסכן את החיים בשבילו?
  • אהבתי 1
  • מבאס 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בכל חדר מיון רואים 3 מקרים כאלה בלילה. התופעה קרויה micturition syncope (עלפון כתוצאה מהטלת שתן), והיא שייכת למשפחה גדולה של גורמי עלפון - מהחייל שמתעלף במסדר יום הזכרון, דרך הבחור שמתעלף אחרי תרומת דם ועד הילדה שמתעלפת אחרי בדיקות דם.

הפתרון הוא להמנע מהמצבים גורמי העלפון. במקרה שמתואר, כשאתה מתעורר בלילה לא לקפוץִ מהמיטה, לתת לגוף להתעורר היטב, לקום בהדרגה (לשבת קצת לפני שאתה נעמד), ואפילו להשתין בישיבה.

ועוד המלצה חשובה - מי שמרגיש שהוא עומד להתעלף צריך לשכב מיד במקום. עדיף להגיע לרצפה בצורה מבוקרת, להתאושש תוך כמה דקות ולחזור לחיים הרגילים מאשר ליפול כמו שק תפוחי אדמה עם סכנה לשבור איזה איבר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 5
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחד הסימנים הראשונים ללחץ דם לא יציב, מוכר גם בלילות הראשונים לאחר הרדמה כללית כשהגוף עוד לא לגמרי התנקה מחומרי ההרדמה.

ה"פתרון" כן לקום מהר משכיבה לישיבה כדי שבסופו של דבר תספיק לשרותים בזמן, לשבת כ 3 שניות לקום לעמידה לעמוד כ 3 שניות ורק אז ללכת לשרותים. בשרותים עדיף לשבת אם לא מרגישים 100% טוב.

ולא להתייעץ עם AI בעניינים רפואיים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הרבה מאיתנו התעוררו בחודש וחצי האחרונים מהאזעקות - ורצו משינה עמוקה למקלט. טוב לדעת שיש דבר כזה

פורסם (נערך)

מלל דרמטי פומפוזי טיפוסי של פייסבוק.

פייסבוק. סימן שאתה זקן. ודרמטי.

יש אנשים עם נטייה להתעלפויות ויש כאלה שלא.

אלה שכן - שיסגלו לעצמם הרגלים.

אלה שלא - יכולים להמשיך לזנק מהמיטה בכיף.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

ועוד המלצה חשובה - מי שמרגיש שהוא עומד להתעלף צריך לשכב מיד במקום. עדיף להגיע לרצפה בצורה מבוקרת

עצה מעולה. אפילו במקרים של בחילה קשה/טשטוש, מיד להתקרב לרצפה בלי להתבייש.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

הרבה מאיתנו התעוררו בחודש וחצי האחרונים מהאזעקות - ורצו משינה עמוקה למקלט. טוב לדעת שיש דבר כזה

בהקפצות האלה אין אלמנט של תגובה להטלת שתן, שכוללת ירידה בדופק ובלחץ הדם.

לפני 3 שעות, hans כתב:

אתה לא יודע כמה הדבר הזה נפוץ. זה לא אומר שתתעלף כל לילה, אבל כשתתעלף התוצאות עלולות להיות חמורות, כמו אותו בחור שפרסם את הפוסט, ששבר קרסול.

לפני 3 שעות, hans כתב:

יש אנשים עם נטייה להתעלפויות ויש כאלה שלא.

אלה שכן - שיסגלו לעצמם הרגלים.

אלה שלא - יכולים להמשיך לזנק מהמיטה בכיף.

.

יש גם אנשים צעירים, בריאים ועשירים.

ראית פעם מסדר יום העצמאות גדול? כמה חיילים עם פרופיל 97 מתעלפים רק בגלל העמידה הממושכת? עון זו תופעה נפוצה מאוד, בדרך כלל נגמרת בהתאוששות תוך כמה דקות, אבל, כפי שנאמר, עלולה להביא נזקים קשים. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה קרה לי כמה פעמים. ההבדל הוא שמיד הבנתי מה הולך לקרות ולכן ביצעתי:

לפני 11 שעות, sperial כתב:

מי שמרגיש שהוא עומד להתעלף צריך לשכב מיד במקום.

תוך בערך 10 שניות זה עבר. הבנתי שאני עדיין לא הולך למות אז קמתי והמשכתי בחיי כרגיל.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, sperial כתב:

הפתרון הוא להמנע מהמצבים גורמי העלפון. במקרה שמתואר, כשאתה מתעורר בלילה לא לקפוץִ מהמיטה, לתת לגוף להתעורר היטב, לקום בהדרגה (לשבת קצת לפני שאתה נעמד), ואפילו להשתין בישיבה.

נכון מדי פעם לאנשים שהגיעו לגיל 50. אחרי גיל 60, הסיכוי (סיכון ??) כבר עולה.

לא בהכרח רק התעוררות באמצע הלילה אלא בכל מעבר משכיבה לישיבה ו/או מישיבה לעמידה. לעשות באיטיות (יחסית), עם הפסקה קצרה בין מעבר מתנוחה #1 לתנוחה #2.

נקרא תת לחץ דם אורתוסטטי -> שינויי תנוחה כאלו משנים את לחצי הדם בגוף (לחץ הדם עולה), אך בגילאים מבוגרים הגוף לא יכול לעמוד בקצב ואז עלול להסתיים באיבוד הכרה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

וואללה, מעניין.

לא הכרתי, אבל בתור מי שסובל/נהנה מלחץ דם נמוך כל החיים, לקום לאט זה כבר הרגל.

לפני שעה, yohai71 כתב:

הבנתי שאני עדיין לא הולך למות אז קמתי והמשכתי

Famous last words

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גם חי עם לחץ דם נמוך מאוד (90/50 במנוחה) ומכיר טוב את נושא הקימה.

המודעות לסימנים המקדימים זה הדבר הכי חשוב. קמת ויש סחרחורת או טישטוש תתיישב מיד חזרה. אל תחכה לצניחה.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, guya72 כתב:

נכון מדי פעם לאנשים שהגיעו לגיל 50. אחרי גיל 60, הסיכוי (סיכון ??) כבר עולה.

לא בהכרח רק התעוררות באמצע הלילה אלא בכל מעבר משכיבה לישיבה ו/או מישיבה לעמידה. לעשות באיטיות (יחסית), עם הפסקה קצרה בין מעבר מתנוחה #1 לתנוחה #2.

נקרא תת לחץ דם אורתוסטטי -> שינויי תנוחה כאלו משנים את לחצי הדם בגוף (לחץ הדם עולה), אך בגילאים מבוגרים הגוף לא יכול לעמוד בקצב ואז עלול להסתיים באיבוד הכרה.

ירידת לחץ דם אורתוסטטית (כלומר בעמידה אחרי שכיבה ממושכת) אכן קיימת בגילים מבוגרים, במידה רבה בשל פגיעות עצביות (למשל סכרת) או בשל נטילת תרופות מסויימות - והרשימה די ארוכה. מי שסובל מכך במידה משמעותית צריך להתאים את הטיפול הרפואי.

במקרה שתואר בפוסט בפייסבוק נוסף גם רכיב מרכזי - תגובה ואגאלית כחלק מפעולת הטלת השתן (שגם היא מופעלת במערכת הוגאלית). כיוון שבלילה מערכת זו שולטת ומורידה את הדופק ולחץ הדם הרי שעם ההשתנה האפקט מוגבר ועלול להגיע לכדי עילפון. אם קמים בהדרגה הגוף מתאושש מהאפקט הוגאלי של השינה, כך שירידת לחץ הדם אינה מגיעה לערכים כה נמוכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

רק מוסיף שהסיכוי ללקות באירוע לבבי גדול ב-40% בשעות הבוקר.

הרבה מחקרים מנסים לקבוע מדוע זה קורה, חלקם גם מציינים את נושא המעבר משכיבה לעמידה מהירה - אך להבנתי הם לא מגיעים למסקנה חד ערכית שזה רק בגלל זה, אלא גם לעוד מספר דברים שקורים במעבר משינה לערות (שינויים ברמות מלטונין לדוגמא ועוד).

אישית, אני נוהג לעבור משכיבה לישיבה, לחכות מספר שניות ורק אז לקום לעמידה. גם עם האזעקות שהיו - עדיף לחכות עם הקימה מספר שניות.

פורסם

אתה מדבר על אירוע כלילי חד - זו מחלה שונה לחלוטין מעילפון. הריכוז בשעות הבוקר מיוחס להרבה מאוד גורמים.

פורסם
לפני 18 שעות, hans כתב:

לפעמים לא חייבים להגיב אם אין לך משהו חכם להגיד. פשוט לא מגיבים.😶‍🌫️

פורסם (נערך)

נושא ידוע ומוכר ועתיק ש"נארז" כ"תגלית מרעישה" - סורי, לא עושה לי את זה, סגנון דיבור/כתיבה מהסוג שלא משאיר מקום לדברים שהם באמת תגליות חדשות ומרעישות. כשהכול סנסציוני שום דבר לא סנסציוני.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...