Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר

יבגני
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי בן 8 שנים עם 60 אלף קילומטר ואף פעם לא הוחלף שמן גיר , האם יש צורך להחליף? האם נגרם נזק כתוצאה שלא החלפתי?

תודה.

פורסם
הרכב שלי בן 8 שנים עם 60 אלף קילומטר ואף פעם לא הוחלף שמן גיר , האם יש צורך להחליף? האם נגרם נזק כתוצאה שלא החלפתי?

תודה.

1. תחליף

2. אי החלפה סדירה של שמנים בהתאם להוראות היצרן עלולה לגרום לבלאי מואץ, בד"כ לא מדובר בנזק מוחשי שניתן להבחין בו אחרי 60K ק"מ.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

1. תחליף

2. אי החלפה סדירה של שמנים בהתאם להוראות היצרן עלולה לגרום לבלאי מואץ, בד"כ לא מדובר בנזק מוחשי שניתן להבחין בו אחרי 60K ק"מ.

איציק

כל הטיפולים הגדולים נעשו תמיד במוסך המרכזי , הם לא היו אמורים לדעת שיש צורך להחליף?

פורסם

תודה.

1. תחליף

איציק

כל הטיפולים הגדולים נעשו תמיד במוסך המרכזי , הם לא היו אמורים לדעת שיש צורך להחליף?

כבר היו מקרים מעולם שאפילו טיימינג לא החליפו בזמן (במוסכים מורשי יבואן) אז אל תבנה עליהם יותר מידי...

מעבר למה שרשום בספר היבואן/יצרן ומה שעושים במוסכים, בכל מה שקשור להחלפת שמנים (מנוע, גיר אוטומטי/ידני) תמיד כדאי להחמיר עקב תנאי האקלים בארץ ואופי הנסיעות (המון פקקים ונסיעות עירוניות בעיקר).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

1. תחליף

איציק

כבר היו מקרים מעולם שאפילו טיימינג לא החליפו בזמן (במוסכים מורשי יבואן) אז אל תבנה עליהם יותר מידי...

מעבר למה שרשום בספר היבואן/יצרן ומה שעושים במוסכים, בכל מה שקשור להחלפת שמנים (מנוע, גיר אוטומטי/ידני) תמיד כדאי להחמיר עקב תנאי האקלים בארץ ואופי הנסיעות (המון פקקים ונסיעות עירוניות בעיקר).

איציק

ok תודה רבה לך על התשובה ויש לי עוד שאלה : האם אני יכול להחליף את זה לבד או שזה לא כל כך מסובך ?

פורסם

ברוב המכוניות הצרפתיות קשה להחליף את זה לבד כי לא כמו שמן המנוע את שמן הגיר צריך פיזית לדחוף כנגד חוקי המשיכה למעלה למנוע , ולזה צריך משאבה ידנית קטנה , כמו כן העניין לא נוח אם אין לך ג'ק , מאד לא נוח .

פורסם
ברוב המכוניות הצרפתיות קשה להחליף את זה לבד כי לא כמו שמן המנוע את שמן הגיר צריך פיזית לדחוף כנגד חוקי המשיכה למעלה למנוע , ולזה צריך משאבה ידנית קטנה , כמו כן העניין לא נוח אם אין לך ג'ק , מאד לא נוח .

המכונית היא קוריאנית :D , דייהו .

פורסם

אין בורג ריקון ?

מוזר :shock:

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

נזכרתי גם במה שהמוסכניק אמר לי : "אין צורך להחליף את שמן הגיר בכלל כי יש מתחת לאגן שמן גיר מגנט שאוסף את כל חלקיקי המתכת בשמן" :shock: מוזר לא ?

פורסם

כיום ישנם תמסורות (גירים) שאין צורך להחליף להם שמן! אף פעם! (אוטומטי ורגיל).

אורך חיי השמן כאורך חיי התמסורת.

תלוי ביצרן. דייהו משתמשת בגיר אוטו' של GM עם 'שמן לכל החיים' .

רק במקרים של תקלה בגיר או נזילה מחליפים שמן.

לגבי המגנט : בכל גיר קיים אחד כזה. בין אם הוא רגיל אוטו' 'שמן לכל החיים' או לא.

פורסם

לא להחליף בכלל , נשמע מוזר אבל בהחלט אפשרי ,

לכל בעלי הצרפתיות שקוראים את ההודעה תדעו שאכן צריך להחליף , לדעתי מחליפים שמן גיר כל 20-30 אלף , זה גם עסק לא יקר במיוחד , 100 ש"ח כולל עבודה .

• תוכן חדש...