Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, נולד לליסינג כתב:

זה לא המחסור שהוא העניין המרכזי, אלא העובדה שפשוט יותר זול ליבואנים להעסיק עובדים זרים מאשר להעלות חלילה את המשכורת למכונאים.

וכמובן שהמוניטין של המכונאי הישראלי לא מושך במיוחד צעירים שמעדיפים לעבוד על הרכב שלהם לבד אם יש להם זיקה לתחום וחוש טכני במקום להעקץ במוסכים.

תעלה משכורת למכונאים זה אומר מה בדיוק? זה אומר שיקרעו את הלקוח במוסך. להחזיק עובד בכל סקטור עולה כסף בגלל לא רק השכר אלא גם התנאים הסוציאלים. כלל ברזל, כל פעם שאתה מעלה את שכר המינימום הכל מתייקר כי כולם רוצים העלאה. 

לפני כשעה, hans כתב:

לא צריך ללכת רחוק עד למכונאים, ב"מחסני השוק" התחילו להעסיק תאילנדים בקופות / סידור מוצרים. זה די מצחיק לראות ערבים תופסים את המקום הקלאסי של בעל הבית היהודי, ומבצעים חפיפה/הדרכה לתאילנדים... כל מבנה עולם העבודה התגלגל להזייה הזאת.

גם ברמי לוי ראיתי עובדים זרים. היהודים לא רוצים כבר לעבוד. אבל זה לא רק זה. רמי לוי זה כבר מזמן מקום שאי אפשר להתפרנס בכבוד. השכר עלוב מאוד עקב קיצוץ בשעות. אז למטבע יש שני צדדים. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • מבאס 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, Cerebral Cortex כתב:

. היהודים לא רוצים כבר לעבוד.

או שפשוט ב"ה יש כסף או אפשרות שאנשים יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 8 דקות, Cerebral Cortex כתב:

תעלה משכורת למכונאים זה אומר מה בדיוק? זה אומר שיקרעו את הלקוח במוסך. 

אז מה שיש היום?

זה מה שאני אוהב במדינה שלנו, שאתה משלם סכומים הזויים, מקבל שירות ברמה הנמוכה ביותר, ואז כדי לקבל שירות יותר טוב אתה צריך לשלם סכום הזוי אפילו יותר.

ואני חוטא לאוף-טופיק אבל זה ככה בכל דבר במדינה הזאת, הכול בקיצון, או שאתה לא מקבל שירות ואתה משלם מחיר שחיטה או שאתה משלם מחיר רגיל אבל הלקוח הישראלי בטוח שהוא קנה את נותני השירות ברגע שהוא שילם על מוצר. בתור אדם שעבד לא מזמן בסקטור השירות לקוחות אני מעדיף לעמוד מול כיתת יורים מאשר לדבר עם לקוח ישראלי. 

• אהבתי 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

לא רואה סיבה שזה לא יקרה,כמו שיש בתחום הסיעודי עובדים מהודו ואזרבייז'אן,בתחום הניקיון באולמות אירועים אני רואה הודים וסרי לנקה,ותראו מה קורה בענף הבנייה והחקלאות,לא רואה מניעה שזה יקרה גם בתחום

המוסכים.

פורסם
לפני 12 שעות, BassDriver כתב:

בזמנו היו הולכים לבתי ספר מקצועיים וחלקם אחכ ל יג יד בהנדסאות רכב.

אישתי התחילה את הקריירה שלה בבית ספר כזה - מסלולי ״חניכות״ ותעשייתי״ עם מגמות מכונאות וחשמל רכב. אפילו יצרה לעצמה קשרים מצויינים במוסכים ובחשמליות שהעסיקו את התלמידים. אבל בית הספר נסגר לפני קרוב ל-30 שנה ולא ידוע לי על תחליף. אז אם אין הכשרות - מאיין יגיעו בעלי מקצוע?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

לא צריך ללכת רחוק עד למכונאים, ב"מחסני השוק" התחילו להעסיק תאילנדים בקופות / סידור מוצרים

אוף טופיק. שאלתי במחסני השוק את העובדת התאילנדית, שסידרה סחורה, אם יש עוד מהמוצר שלקחתי את האחרון ממנו. היא הלכה למחסן לבדוק והתנצלה שאין. הכל בשפת הסימנים.

ואז אחרי רבע שעה שהייתי בחלק אחר של הסופר, היא באה במיוחד וקראה לי שיש את המוצר שחיפשתי במדף אחר! הייתי בשוק, איפה תקבל השתדלות כזאת מעובד ישראלי.

אם אלו העובדים שיביאו למוסכים, אין לנו מה לדאוג מבחינת הרמה.

לגבי ההכשרה הטכנולוגית בתיכונים, כשלמדתי בתיכון לפני 37 שנה והיה צריך לבחור מגמה, אמרתי ליועצת ולהורים שלי שאני לא מעוניין להמשיך בבית הספר העיוני ואני רוצה ללכת לבית ספר עם מגמה טכנית. כל המבוגרים אמרו לי שזאת הסללה למקצועות נחשלים ולא הרשו לי. ואת התוצאה רואים היום, אין בתי ספר טכניים ואין כוח אדם מיומן.

אני בתגובה, לא המשכתי עוד הרבה זמן בבית הספר, הלכתי לעבוד ועשיתי בגרות אקסטרנית.

• אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, נולד לליסינג כתב:

זה לא המחסור שהוא העניין המרכזי, אלא העובדה שפשוט יותר זול ליבואנים להעסיק עובדים זרים מאשר להעלות חלילה את המשכורת למכונאים.

מכיר יותר ממוסך אחד שמוכן לשלם 70 לשעה לעובד בלי ניסיון, העיקר שיבואו 

אני לא חושב שזה יותר זול כמו שאין רצון לאנשים לעבוד בעבודות כפיים, ודאי אם במשוואה נמצאים עובדים זרים

אגב, רמי לוי ספציפית - מעדיף להעסיק ערבים ועובדים זרים ולא יהודים...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

לגבי ההכשרה הטכנולוגית בתיכונים, כשלמדתי בתיכון לפני 37 שנה והיה צריך לבחור מגמה, אמרתי ליועצת ולהורים שלי שאני לא מעוניין להמשיך בבית הספר העיוני ואני רוצה ללכת לבית ספר עם מגמה טכנית. כל המבוגרים אמרו לי שזאת הסללה למקצועות נחשלים ולא הרשו לי. ואת התוצאה רואים היום, אין בתי ספר טכניים ואין כוח אדם מיומן.

אני בתגובה, לא המשכתי עוד הרבה זמן בבית הספר, הלכתי לעבוד ועשיתי בגרות אקסטרנית.

המחסור הזה הוא בעיה בכל העולם המערבי, וכבר מצביעים על זה כמה שנים. עם פרוץ ה-Ai, יכול להיות שמתכנתים ייצטרכו הרבה פחות (בטח שתמיכה טכנית ומרכזי שירות טלפוניים בדרך החוצה), אבל ידיים עובדות של אנשים טכניים הופך להיות מצרך יקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או כמו אירופה שעכשיו ״נהנית״ מהעובדים הטורקים והמרוקאים שייבאה לפני 50 שנה.

• מבאס 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, motior כתב:

בסוף נהיה כמו נסיכויות המפרץ בהן לפי השמועה רוב העובדים הם זרים...

אבל זה הגיוני שזה יהיה המצב .

נניח אתה בעל עסק שיכול לשלם לעובד 6500 ש"ח. 

בשכר כזה תמצא עובד ישראלי לא מקצועי, עם מוטיבציה נמוכה שידוע שגם אם תפטר אותו, ימצא למחרת משרה דומה עם אותו שכר. עם 6500 ש"ח בארץ הוא לא יגיע לכלום, זה משהו שבקושי יאפשר לו להתקיים ברמה מאוד בסיסית. 

ואתה יכל לקחת עובד זר מקצועי ובעל ניסיון שהרוויח בבית 2500 ש"ח ובשבילו 6500 זה המון כסף, סכום שמאפשר לו לחסוך, לשלוח משהו כל חודש למשפחה או שהוא יודע שעכשיו הוא גר בקרוון עם 20 עובדים אבל אחרי כמה שנים יוכל להגיע לבית פרטי בארצו וכו' והוא מגיע עם מוטיבציה הרבה יותר גבוהה כי מקום עבודה זה חשוב לו.

אז בתור בעל עסק, במי תבחר?

• אהבתי 2
  • מעניין 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק שאירופה דמוקרטית ולעובדים המיובאים יש זכויות לעשות מה שהם רוצים, ובנסיכויות המפרץ אם הע(ו)בד סוטה מהתלם או שהוא מגורש חזרה או שהוא נעלם ושולחים 1000$ למשפחה שלו באפריקה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@Buki עקרונית אתה צודק, חוץ מהעלויות שהן הרבה יותר גבוהות - כולל מרכיבים של רישיון ישיבה ולפי הכתבה כל מיני עלויות שנתיות.

אני מחזיק כרגע טבלת אקסל של החזקת עובד זר כמטפל סיעודי לחם שלי. שכר מינימום 8,000 ש״ח בחודש (תמורת שהות 24 שעות), 450 ש״ח בחודש למחליף בסופ״ש, מספק לו את כל מזונו, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות (הוא לא זכאי לממלכתי אלא יש הסדר שבו מחזיקה כעת ״כללית״) ובקרוב אצטרך להתחיל לחסוך לו לפנסיה. בכתבה שקושרה מצויינות עוד עלויות לעובד זר, שכנראה אינן נדרשות בענף הסיעוד.

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 00:13, amosbmw כתב:

אוף טופיק. שאלתי במחסני השוק את העובדת התאילנדית, שסידרה סחורה, אם יש עוד מהמוצר שלקחתי את האחרון ממנו. היא הלכה למחסן לבדוק והתנצלה שאין. הכל בשפת הסימנים.

ואז אחרי רבע שעה שהייתי בחלק אחר של הסופר, היא באה במיוחד וקראה לי שיש את המוצר שחיפשתי במדף אחר! הייתי בשוק, איפה תקבל השתדלות כזאת מעובד ישראלי.

אם אלו העובדים שיביאו למוסכים, אין לנו מה לדאוג מבחינת הרמה.

אצלי, בזמנו ברוב עוונותי באחד מרשתות הסופרים. לקוח ביקש גל כביסה של אריאל 5 ק"ג ולא היה במלאי. לקחתי את הטלפון שלו ושהגיע התקשרתי אליו. הוא אמר שהוא לא יכול להגיע. אז החבאתי מיכל אחד במחסן וכשהוא הגיע נגשתי להביא לו. אחר כך פתחתי עסק. נתתי שירות לקוחות יוצא מן הכלל. למרבה הצער הציבור הישראלי לא יודע להעריך תודעת שירות והוא יילך תמיד לזול יותר ברוב המקרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...