Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

שוקל ללמוד את הקורס הנ"ל.

שיהיה מקיף, מעמיק ואיכותי.

החיפוש ברשת קצת בלבל אותי כשישנם הבדלים משמעותיים בהיקף שעות הלימוד ממוסד למוסד וכו'

אשמח לשמוע ממישהו בעל ניסיון.

יש תעודה רשמית ממשלית כלשהי?

היקף שעות? עלות?

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

רוב הקורסים שאני מכיר, מיועדים לבעלי נסיון והכשרה בענף הבניה מהנדסים/הנדסאים/אדריכלים וכו'.

אין דבר כזה תעודה של "בודק ליקויי בניה".

הקורסים האלה מתמקדים בתחיקת הבניה ובתקנים הרלוונטיים.  זה לא משהו שמי שלמד באקדמיה לא מכיר.

לא יודע מה אתה מתכנן לעשות בתום הקורס הזה, אבל כדי לעבוד בתחום, זה בטח לא יספיק.

כדי להחשב עד מומחה בביהמ"ש, צריך תואר אקדמי רלוונטי בתחום, ולהוכיח בנוסף נסיון מקצועי בתחום ההתמחות הרלוונטי לעדות.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני הנדסאי בניין עם ניסיון שמעוניין להרחיב את הידע והניסיון.

חושב על השנים הבאות אולי כשאצא לעצמאות זה יהיה אחד מהעיסוקים שלי ולכן אני רוצה ללמוד זאת.

אז אתה אומר שהתעודה היא רק מהמוסד המלמד.

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

עד כמה שאני זוכר יש דרישה לניסיון בענף הבנייה עבדתי בעבר עם מישהו שהיה מרצה בקורס כזה. הוא איש בדק אבל צמח מלמטה כפועל שחור ואחר כך התקדם

לפי מה שהבנתי יש הצפה של אנשים שעושים את הקורס ויש הצפה של אנשים עם תעודה כזאת וזה גרם למחירים לרדת אם אני זוכר מדובר בסדר גודל של 2000 שקל לדוח

לפני 3 שעות, natco כתב:

רוב הקורסים שאני מכיר, מיועדים לבעלי נסיון והכשרה בענף הבניה מהנדסים/הנדסאים/אדריכלים וכו'.

אין דבר כזה תעודה של "בודק ליקויי בניה".

הקורסים האלה מתמקדים בתחיקת הבניה ובתקנים הרלוונטיים.  זה לא משהו שמי שלמד באקדמיה לא מכיר.

לא יודע מה אתה מתכנן לעשות בתום הקורס הזה, אבל כדי לעבוד בתחום, זה בטח לא יספיק.

כדי להחשב עד מומחה בביהמ"ש, צריך תואר אקדמי רלוונטי בתחום, ולהוכיח בנוסף נסיון מקצועי בתחום ההתמחות הרלוונטי לעדות.

אם אני זוכר נכון היו גם הנדסאים שעשו את הקורס הזה 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, shilo_v כתב:

אני הנדסאי בניין עם ניסיון שמעוניין להרחיב את הידע והניסיון.

זה פרט שחשוב מאד לציין😁

היום אתה בתחום התכנון או הביצוע?

אז כמו שאמרתי- אין תעודה רשמית.

כשאתה חותם על דוח ליקויים, אתה מסתמך על מ.ר ההנדסאי שלך, על הנסיון המקצועי, וכן, גם על הקורס הספציפי.

ציטוט

יש - קרס כזה למכון התקנים.

הם שולחים לי במייל פעם בשבוע....

לא מכיר מקרוב, אבל נראה לי שללמוד אצלם אמור להיות רציני.

פורסם
לפני 11 שעות, עדי-אל כתב:

עד כמה שאני זוכר יש דרישה לניסיון בענף הבנייה עבדתי בעבר עם מישהו שהיה מרצה בקורס כזה. הוא איש בדק אבל צמח מלמטה כפועל שחור ואחר כך התקדם

לפי מה שהבנתי יש הצפה של אנשים שעושים את הקורס ויש הצפה של אנשים עם תעודה כזאת וזה גרם למחירים לרדת אם אני זוכר מדובר בסדר גודל של 2000 שקל לדוח

אם אני זוכר נכון היו גם הנדסאים שעשו את הקורס הזה 

את ההצפה הזו מעניין לבדוק, אנסה גם לבדוק.

לפני 3 שעות, natco כתב:

היום אתה בתחום התכנון או הביצוע?

אני בעיקר בתחום הפיקוח על הביצוע.

לפני 3 שעות, natco כתב:

יש - קרס כזה למכון התקנים.

הם שולחים לי במייל פעם בשבוע....

לא מכיר מקרוב, אבל נראה לי שללמוד אצלם אמור להיות רציני.

הם הראשונים שבדקתי אצלם בגלל שזה מטעם מכון התקנים, מתברר שהקורס שהם מעבירים הוא הקצר ביותר (44 ש"ל לעומת 250 ומעלה במקומות אחרים!). בגלל זה גם שאלתי לגבי הפערים במס' ש"ל בין המוסדות השונים.

פורסם
לפני 46 דקות, shilo_v כתב:

אני בעיקר בתחום הפיקוח על הביצוע.

אם כך, העניין הזה הוא ממש up your alley.

לדעתי, הקורס יתרום לך בעיקר מבחינה פורמלית.

אני מניח שכבר היום אתה מגיע לחנוכות בית של חברים שמשוויצים בדירה המדהימה שקנו, ואתה רק רואה את עשרות הליקויים הקטנים (יותר או פחות) מסביב ומחייך ומהנהן...

(אני מכיר את התופעה מקרוב).

אני לא הייתי חושש מה"הצפה" בתחום.

בכל התחומים כמעט, יש "הצפה". 

מי שטוב, תהיה לו עבודה תמיד. מי עושה עבודה מחופפת- כנראה ישב בבית ויאשים את ה"תחום המוצף".

אני הייתי מתחיל לקחת עבודות בתחום (כעצמאי, או כפרילנס) כבר תוך-כדי העבודה כשכיר. ומעביר את הדגש לכיוון העבודה העצמאית כבודק ככל שתצבר קליאנטורה.

לגבי ש"ל- אני הייתי בודק את הסילבוס בקורסים הארוכים יותר. אולי הם מנפחים את הקורס בדברים בטלים, כדי ליצור רושם של "קורס רציני ומקיף".

עבור מישהו עם ידע ונסיון כמו שלך, לבזבז עכשיו 50 שעות אקדמיות על "קורס קריאת תכניות", למשל, זה יותר התעללות מתועלת אמיתית.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 54 דקות, natco כתב:

אני מניח שכבר היום אתה מגיע לחנוכות בית של חברים שמשוויצים בדירה המדהימה שקנו, ואתה רק רואה את עשרות הליקויים הקטנים (יותר או פחות) מסביב ומחייך ומהנהן...

לגמרי. אתה מגיע ממוקד מטרה גם אם תנסה לברוח מזה אתה כבר רואה את הדברים אחרת תרצה או לא 😆 

מעבר לזה, דברי חכמה דיברת, אקח זאת לתשומת ליבי.

• אהבתי 1

פורסם

התחום הזה רווי בצדדים משפטיים. אם כוונתך לתת חוות דעת עליך ללמוד כיצד לכתוב חוות דעת מקצועית, כיצד לייצג את הצד השוכר את שירותך, כיצד,להעיד בבית המשפט. במסגרת עצתו של @natco בדוק האם הסילבוס מתעמק מספיק בצדדים אלה

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים.

אם כי, כשאתה מביא הוכחות מצולמות לחריגה מחוק/תקן/תקנה, תוך ציטוט התקנה, התפלפלויות משפטיות של ניסוחים פחות יועילו לנתבע.

זו לא סדרת בית משפט בנטפליקס.

באתרי חברות הבדק תמיד אפשר לקרוא דוחות לדוגמה, אפשר לעבוד תקופה קצרה אצל מישהו ותיק, או לעשות איתו שת"פ, אם הצלחת להביא עבודות ואין לך בטחון מספיק כדי להוציא לבד את הדוח.

מפקחים על הביצוע, כמו פות"ש, מכירים את כל הפוילעשטיקים של המבצעים. הם יודעים בדיוק איפה כולם מעגלים פינות, הם מכירים את החוק והתקנים (ובקורס הם עוברים רענון ועדכון בכל מה שהתחדש/השתנה).

ההסבה לתחום הבדק היא טבעית להם, הרבה יותר מלמי שישב במשרד כל חייו המקצועיים ויודע להתפלפל משפטית.

בכל מקרה, המקרים הספורים שמגיעים ללטיגציה, מלווים גם בעורך-דין, והוא יכול לתדרך ולהגין את העדות

פורסם
לפני 7 שעות, natco כתב:

לדעתי, הקורס יתרום לך בעיקר מבחינה פורמלית

מניסיון שלי עם קורסים דומים הם בעיקר עושים סדר בראש מבחינת שלבי בדיקה, "רשימת מכלת" וכו'.

לפני 7 שעות, natco כתב:

ואתה רק רואה את עשרות הליקויים הקטנים (יותר או פחות) מסביב ומחייך ומהנהן...

אשתי כל פעם מתעצבנת שכשאנחנו באיזה מוזיאון או אתר בחול אני מתלהב מהקונסטרוקציה ומצציוד המכאני.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

אשתי כל פעם מתעצבנת

שוקל לקחת לחתימה.

בהצלחה לפותח השרשור בלימודיו :)

• אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...