Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך לעשות טיפול  לקיה פיקנטו מודל 2018 אוטומטית

1. יש לי נוזל בלמים שנשאר מטיפול קודם שלא נעשה בו שימוש (מצ"ב תמונה), הוא נשמר סגור בבגאז' של הרכב במשך שנה+ (במהלך הקיץ והחורף, בחניה לא מקורת), האם בטיחותי להשתמש בו בטיפול הנוכחי? , כמו כן, האם התאריך שמוקף באדום זה פקיעת תוקף או תאריך ייצור?

2. הרכב נסע רק כ3000 ק"מ, האם יש צורך להחליף רצועת הנעה ב2025? (אחרי 7 שנים) מצד אחד רשום בספר אחרי 72 חודשים  (בתכלס לפני שנה היה צריך) או 90K ק"מ  אבל הק"מ כ"כ נמוך...מה אתם אומרים?

תודה

nozel.jpg

פורסם

אתה מתכוון לרצועת אביזרים? אם כן, מחמת הזמן הייתי מחליף- מרכיב הגומי ברצועה נוטנה להתייבשות והרצועה עשויה להימתח ולהחליק עם הזמן. העלות לרצועה כזו נמוכה - השקט priceless.

לגבי נוזל הבלמים, באריזה פתוחה ותנאי איכסון לא נאותים, הייתי מוותר על השימוש בו ומשתמש בנוזל חדש ממיכל סגור. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם הנוזל בלמים סגור ולא נפתח, אין בעיה להשתמש, אם נפתח, זה לא משנה איפה אוחסן, הייתי מוותר, במיוחד לאור העובדה  שמיכל כזה עולה סביב ה 30 ש״ח.

לגבי רצועה - כפי שאמרו מעליי מחליפים.

• רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם

תקנה בקבוק חדש, נוזל בלמים עולה מעט. לגבי רצועת אביזרים גם מדובר בחלק שהנזק הפוטנציאלי שהוא עלול לגרום, גבוה בהרבה מעלותו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, zaf כתב:

אתה מתכוון לרצועת אביזרים?

הם קוראים לזה בספר רכב רצועת הנעה (מנוע): בעמוד  405 כאן אפשר לראות: https://kia-israel.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ספר-רכב-Picanto_OM_2017-.pdf
האם זו רצועת אביזרים? אם כן, כמה בערך זה מחיר סביר לשלם? והאם אפשר להשיג בחנות לחלפים כמו "משה חלפים" או רק דרך מוסך?

לפני שעה, Or05230 כתב:

אם הנוזל בלמים סגור ולא נפתח, אין בעיה להשתמש

הנוזל סגור באירזתו המוקרית, האם זה משנה איפה הוא אוחסן כשהוא סגור? והאם התאריך על הקופסא מציין תוקף או תאריך ייצור?

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם (נערך)

הכוונה לרצועת אביזרים . 

כיום שיש משאבות חשמליות שונות הרצועה מניעה פחות אביזרים אבל תפקידה נותר קריטי במידה והיא מחליקה או נקרעת. 

המחיר סביר  (200 שקל למקורי אאל״ט) וניתן לקנות אצל משה.

נוזל הבלמים שלך נפתח בעבר (אטם האלומיניום תחת הפקק נפתח)? אם כן, קנה חדש. וגם אם לא , לא הייתי סמוך עליו. כמו שכתבו כאן המחיר עשרות בודדות של שקלים. 

שיקול שלך כמה שווים חיי הנוסעים ברכב אם הנוזל איבד מתכונותיו ולא יספק את הלחץ הראוי לבלימה😜  

וברצינות, אתה מדבר על עלות של 250 שקל בערך אולי מעט יותר . תחליף וזהו.  

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם הנוזל לא נפתח אתה יכול להשתמש אין בעיה. הנוזל עצמו לא מתקלקל הוא רק סופח לחות מהאוויר ומעל 2% מים נדרשת החלפה

אך אם האריזה אטומה זה לא משנה הוא לא ספח כלום

לגבי רצועה גומי מתבלה גם אם לא השתמשת בו והמחיר מאוד נמוך אז כדאי להחליף.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, wzo4 כתב:

כמה בערך זה מחיר סביר לשלם? והאם אפשר להשיג בחנות לחלפים כמו "משה חלפים" או רק דרך מוסך?

יש רצועות תחליפיות ברמות שונות.

אפשר מחנות חלפים ( משה פ"ת,  אבי רחובות). תשלח להם רישיון רכב/ מספר הרכב ( מה שיבקשו).

אני קניתי מהאתר הזה

רצועת אביזרים של חברת Dayco , לפי מספר הרכב. חברה טובה מאוד.

https://www.solomycar.co.il/category/72/חלקי-חילוף-שונים?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5eC9BhAuEiwA3CKwQhi77MFjlJMcbvY3p3dKnOkZON1DPc0fDJhIN80NLG3_PfSlHKun7xoCeSsQAvD_BwE

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

@zaf @Or05230 @EliC25 @Shab00 @vladclar

תודה לכולכם!.

דבר נוסף, זה רכב של אבא שלי שכמעט ולא נוסע בו, וייתכן ויעביר אותו אליי, ואמכור את הרכב הנוכחי שלי.
חבר הציע לי לקחת את הרכב למכונאי בגלל שהוא נסע רק 3500 ק"מ ב7 שנים! ולבדוק מה מצבו,  בטענה שאחרי שהוא נסע כ"כ מעט במשך כ"כ הרבה זמן, ייתכן ויהיו לי בעיות איתו במשך הזמן.
אם המכונאי יגיד שהרכב לא במצב טוב, עדיף לאבא למכור אותו ושאשאר עם הרכב הנוכחי שלי

האם באמת צריך לעשות זאת? אשמח לעצות בנושא
תודה!

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

האם במהלך השנים הרכב הזה עבר טיפולים? 

אם החליפו שמנים ומסננים לפי הוראות היצרן ( לפי הזמן הנדרש להחלפה, לא הקילומטרים), לא צריך להיות שום נזק.

אף פעם לא מזיק לקחת רכב למכונאי מקצועי ואמין.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לפני 5 שעות, vladclar כתב:

האם במהלך השנים הרכב הזה עבר טיפולים? 

אם החליפו שמנים ומסננים לפי הוראות היצרן ( לפי הזמן הנדרש להחלפה, לא הקילומטרים), לא צריך להיות שום נזק.

כן, אני דאגתי לכך. החבר דיבר יותר על חלקים שמתייבשים\מתקשים בגלל שרוב הזמן הרכב עומד, השאלה עד כמה זה באמת סיכון? כי זה לא שהרכב עמד סטטית במשך 7 שנים, הוא נסע בחודש בממוצע כ40 ק"מ

לפני 5 שעות, vladclar כתב:

אף פעם לא מזיק לקחת רכב למכונאי מקצועי ואמין.

מהי עלות סבירה לבדיקה כזו? אם יש מישהו ספציפי מומלץ באזור המרכז, אשמח

תודה שוב!

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

לא רואה סיכונים אם הרכב טופל לפי הזמן. 

בדיקה כזאת יכולה להיות גם סוג של היכרות בתור לקוח חדש לעתיד, כמה מאות שקלים בודדות.

איזור המרכז זה מקום גדול.

בתל אביב יש מוסך עם אנשים נחמדים והגונים,  מוסך "שאפט". אם זה נוח מבחינת המיקום,  תשקלו באמת לעבור לטפל אצלם באופן קבוע, בלי המחירים של מוסך מורשה יבואן. אין בזה צורך לרכב בן 7.

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

לא רואה סיכונים אם הרכב טופל לפי הזמן. 

בדיקה כזאת יכולה להיות גם סוג של היכרות בתור לקוח חדש לעתיד, כמה מאות שקלים בודדות.

איזור המרכז זה מקום גדול.

בתל אביב יש מוסך עם אנשים נחמדים והגונים,  מוסך "שאפט". אם זה נוח מבחינת המיקום,  תשקלו באמת לעבור לטפל אצלם באופן קבוע, בלי המחירים של מוסך מורשה יבואן. אין בזה צורך לרכב בן 7.

תודה, אבל שאפט לפי מה שאני זוכר לא מסכים לקבל חלקים מבחוץ, רק מה שהוא מספק וזה מייקר את הטיפול.
אין לי בעיה להגיע לרוב המקומות במרכז בשביל מוסך\מכונאי אמין, אבל אם להתמקד אז אזור בני-ברק\רמת-גן הוא הכי עדיף.

אגב, בדיקת מכונאי = בדיקה במוסך?

פורסם

בדוק עם מוסך מ.א.ש בתל אביב ברחוב שניצלר 3 . מנוהל על ידי שני מקצוענים איציק ששון ואיציק מצא.054-4435413  מתמחים ברכבים יפנים וקוריאנים. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...