Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

מדובר בקיה סיד 2018 CW שרכשתי שבוע שעבר ומאז שאני איתה אני תוהה לגבי ההתנעות שלה. 

הרכב הקודם שהיה לי היה מתניע ישר, וכאן בגלל שאני לא מכיר את הרכב אני אשמח לדעת מכם,

האם מדובר בהתנעה "איטית מדי" שמעידה על בעיה אפשרית. 

מצ"ב לינק לסרטון (יפקע בתוך יומיים) וגם העלתי אותו לכאן.

מעניין לעניין באותו עניין,

לפני כמה ימים נגמר לרכב המצבר (סיפתח נחמד איתו), התנעתי בעזרת בוסטר ונסעתי לאוטודיפו (לצערי רק הם היו פתוחים),

הבחור שם לי מצבר 50 אמפר, תהיתי אם הרכב לא צריך מצבר בקיבולת גדולה יותר, ואולי מכאן "בעיית ההתנעה" אם בכלל יש בעיה כזו (כמובן שלא היה לי את מי לשאול שם, מבחינתו הוציא מהרכב מצבר 50 אמפר, ושם במקומו 50 אמפר), באתר של שנפ לפי קיה סיד 2018 כתוב 50 אמפר (אין שם דגם סטיישן אבל לא רואה כמה זה אמור לשנות) אז התרציתי, בכל זאת אשמח לדעתכם. 

עוד דבר, כשחיכיתי בתור להחלפת המצבר הרכב פשוט נכבה. מעולם לא קרה לי שרכב שהתנעתי בכבלים והיה מונע, פשוט נכבה. האם זה קורה?

יצויין שלרכב יש מצלמת רכב עם parking mode ויש גם מובילאיי, ככה שאולי מדובר בצרכני חשמל "משמעותיים?!" גם כשהרכב כבוי, ואולי כן כדאי מצבר בעל קיבולת גדולה יותר? 

תודה

פורסם

נשמע תקין

מצבר חדש לא אמור להיפרק ממצלמה, אלא אם מדובר בזמן ממושך של שבוע פלוס מינוס.

האם במנוע חם ההתנסות מהירות יותר?

האמפר אכן נשמע קצת נמוך אבל סביר לרכב עם מנוע 1.6

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, om2 כתב:

נשמע תקין. אצלי ביונדאי עם מנוע דומה יש מצבר של 60 אמפר

לפני שעה, EliC25 כתב:

נשמע תקין

מצבר חדש לא אמור להיפרק ממצלמה, אלא אם מדובר בזמן ממושך של שבוע פלוס מינוס.

האם במנוע חם ההתנסות מהירות יותר?

האמפר אכן נשמע קצת נמוך אבל סביר לרכב עם מנוע 1.6

אם ההתנעה נשמעת לכם תקינה זה כבר טוב, כי לי היא נשמעת "ארוכה מדי", במיוחד בהשוואה לרכבים שהיו לי עד עכשיו שמתניעים בשניה ולא ב 3 שניות

לגבי המצבר אשמח לעוד דעות, גם כשהרכב חם ההתנעה נשמעת ככה (מן הסתם הטורים פחות גבוהים ברגע ההתנעה ובסרטון זה מהבוקר)
 אם זה לא תקין ועדיף 60 אמפר אני אנסה לחזור אליהם, לא יודע איך זה עובד עם החלפת מצברים כי זה בשימוש כבר כמה ימים

או אפשרות נוספת זה להחליף עם מצבר שיש לי ברכב נוסף (אופל קורסה 2014 מנוע 1.4 ששם בטוח יספיק 50 לדעתי) כי שמתי שם מצבר 60 אמפר לפני 4 חודשים. מה שכן, ייתכן שהוא מצבר "גבוה" ולא יישב שם טוב". מה דעתכם?

לגבי זה שהרכב נכבה עם המצבר הקודם בעמידה במקום בסרק, זה הגיוני? האלטרנטור לא אמור להטעין אותו כל עוד הרכב מונע?

עריכה אחרונה על ידי omol1
פורסם
לפני 6 דקות, om2 כתב:

נסה להניע את הרכב עם בוסטר/כבלים מחוברים וכך תדע אם עוד כוח משפר משהו.

סיכוי סביר שלא יהיה הבדל

תודה על הרעיון

אתה יודע במקרה גם לגבי הדברים האחרים ששאלתי?

פורסם

אם אתה כל כך מודאג גש לחשמלאי רכב שיבדוק את כלל מערכת החשמל.

כלומר יבדוק מצבר + טעינה .שיראה שהאלטורנטור טוען את המצבר.

העוד שתי שניות בהתנעה, ביחס למכוניות אחרות שהיו לך, לא לא מעיד על כלום. סה"כ נשמע רעש תקין.

לא הייתי עושה החלפות בין המכוניות.

ה50 אמפר שעה אינו הנתון היחידי שנחשב לגבי התאמת מצבר יש נתון זרם להתנעה.(לא זוכר את השם הטכני המדויק).

לא רשמת דגם מדוייק של מצבר, עם כל הנתונים על המדבקה שלו (אפשר גם תמונה). וכמה חודשי אחריות? כמה עלה (סתם לדעת).

לגבי כיבוי הרכב בהמתנה, קורה, אי אפשר לדעת מפעם אחת, יכול להיות סתם גליצ' .

מצבר קרוב לגמור שלא מחליפים בזמן,  יכול להאיץ בלאי של אלטרנטור וסטרטר שנאלצים לעבוד יותר קשה!

(אופייני למוכר רכב שלא רוצה להכנס להוצאות מיותרות שהוא לא יהנה מהן בעצמו)

פורסם
לפני 2 דקות, IsraCar כתב:

אם אתה כל כך מודאג גש לחשמלאי רכב שיבדוק את כלל מערכת החשמל.

כלומר יבדוק מצבר + טעינה .שיראה שהאלטורנטור טוען את המצבר.

העוד שתי שניות בהתנעה, ביחס למכוניות אחרות שהיו לך, לא לא מעיד על כלום. סה"כ נשמע רעש תקין.

לא הייתי עושה החלפות בין המכוניות.

ה50 אמפר שעה אינו הנתון היחידי שנחשב לגבי התאמת מצבר יש נתון זרם להתנעה.(לא זוכר את השם הטכני המדויק).

לא רשמת דגם מדוייק של מצבר, עם כל הנתונים על המדבקה שלו (אפשר גם תמונה). וכמה חודשי אחריות? כמה עלה (סתם לדעת).

לגבי כיבוי הרכב בהמתנה, קורה, אי אפשר לדעת מפעם אחת, יכול להיות סתם גליצ' .

מצבר קרוב לגמור שלא מחליפים בזמן,  יכול להאיץ בלאי של אלטרנטור וסטרטר שנאלצים לעבוד יותר קשה!

(אופייני למוכר רכב שלא רוצה להכנס להוצאות מיותרות שהוא לא יהנה מהן בעצמו)

לא ככ מודאג, סתם רוצה לסגור את הפינה

ואני מתייעץ כאן כדי לחסוך לי את ההליכה לחשמלאים (לא אוהב נותני שירות בארץ, במיוחד כשהשירות אמור להיות ללא עלות)

למה לא להחליף בין ה 50 ל 60? הרכב שיש בו עכשיו 60 מיועד למכירה, המצבר בן 4 חודשים של סטארט אפ, ומדובר באופל קורסה 2014 ידני שלדעתי אין בה צורך באמת ב 60

לגבי צילום של המצבר אני אעלה כשאהיה עם הרכב, שנפ אחריות שנה עלה סביב 560.

הכיבוי בהמתנה לא ממש היה גליץ אלא באתי לנסוע משם הביתה כדי להימנע מאוטודיפו כדי ללכת יום אח"כ לחשמלאי,

ואז הרכב לא הגיב לדוושת הגז והיא הפכה קשה אם אני זוכר נכון, ולאחר מכן המנוע פשוט נכבה. 

פורסם

מניח שהיה לך רכבים מתוצרת אירופאית עם סטרט סטופ, שם באמת הסטרטר מהיר ומיידי.

פורסם

יש לך מצבר באחריות, תשאר איתו.

אין לי הסבר לגבי הכיבוי שקרה בחניה באוטודיפו.

צריך לבדוק ביצועי אלטרנטור.

לא רוצה ללכת לחשמלאי?   (גם לא לחזור לאוטודיפו? לא סביר שיקחו כסף על בדיקה חוזרת, לאחר קניה)

תשיג מד-מתח , תמדוד עם עומס / בלי עומס,

עם מנוע מונע / בלי מנוע מונע.

(*) תבדוק אם התאורה בתקרה מתעמעמת בזמן שאתה "נותן סטרסטר". (גם כן אינדיקאציה ראשונית למצב המצבר ומערכת החשמל)

פורסם
לפני 13 שעות, IsraCar כתב:

יש לך מצבר באחריות, תשאר איתו.

אין לי הסבר לגבי הכיבוי שקרה בחניה באוטודיפו.

צריך לבדוק ביצועי אלטרנטור.

לא רוצה ללכת לחשמלאי?   (גם לא לחזור לאוטודיפו? לא סביר שיקחו כסף על בדיקה חוזרת, לאחר קניה)

תשיג מד-מתח , תמדוד עם עומס / בלי עומס,

עם מנוע מונע / בלי מנוע מונע.

(*) תבדוק אם התאורה בתקרה מתעמעמת בזמן שאתה "נותן סטרסטר". (גם כן אינדיקאציה ראשונית למצב המצבר ומערכת החשמל)

מצ"ב תמונה של המצבר + סרטון התנעה עם נורות סלון דולקות

2.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, omol1 כתב:

מצ"ב תמונה של המצבר + סרטון התנעה עם נורות סלון דולקות

2.jpeg

אני רק אציין שלפי האתר של שנפ זה המצבר שצריך לרכב

לעומת זאת באתר https://www.autodoc.co.uk/ התאימו עבור הרכב הזה עשרות מצברים של 60 אמפר, ורק 2 של 50 אמפר

עריכה אחרונה על ידי omol1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...