Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמדת טעינה לבית מה לבחור?

tan tan

פוסטים מומלצים

מתלבט בין עמדות טעינה לבית יש פער מחירים לא קטן ואני לא רואה הבדלים משמעותיים במפרט

ראיתי שיש את evenergy, gnergy, charging point בגדול המחירים דומים חוץ מ charging point שיותר זולים

אשמח לקבל המלצות מניסיון תודה מראש 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השמות שציינת הם של משווקים, מאמין שלכל אחד יש כמה דגמים. 

אם אתה שואל אותי, אני הייתי בוחר בזה > עמדת טעינה לרכב חשמלי 11kw | עמדת טעינה CLASSIC - כבל 5 מ’ מובנה 

קניתי מהם לפני כמה חודשים עמדה דומה במחיר זהה (כנראה נגמר להם הדגם שיש לי וזה אספקה חדשה יותר). 

אם אין לך צורך בטעינה מ-0 ל-100 ב-3 שעות, תיקח רגוע את העמדה של 11KW, לדעתי חבל על 1000 ש"ח בשביל עוצמה מיותרת.

הרכב גם ככה עומד לילה שלם ויותר מתחת לבית, אני לא מבין מה הקטע של להכביד על התשתית הביתית, כשעמדה של 11KW תטעין את הרכב ב-6 שעות +- - כמעט חצי מהזמן שהרכב עומד בערב סטנדרטי בחניה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שלא. 

יש מצב שהם יתנו לך הצעה להתקנה שלהם ג"כ אבל תיקח גם הצעה בשוק הפרטי. 

אם יש לך ידיים ואתה מעוניין לחסוך כמה אלפי ש"ח תשקול התקנה לבד. 

אני קיבלתי הדרכה מחבר הנדסאי חשמל, ואת כל העבודה ביצעתי לבד. 

(לאחמ"כ הוא הגיע לבדוק שהכל בסדר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, לב טוב כתב:

השמות שציינת הם של משווקים, מאמין שלכל אחד יש כמה דגמים. 

אם אתה שואל אותי, אני הייתי בוחר בזה > עמדת טעינה לרכב חשמלי 11kw | עמדת טעינה CLASSIC - כבל 5 מ’ מובנה 

קניתי מהם לפני כמה חודשים עמדה דומה במחיר זהה (כנראה נגמר להם הדגם שיש לי וזה אספקה חדשה יותר). 

אם אין לך צורך בטעינה מ-0 ל-100 ב-3 שעות, תיקח רגוע את העמדה של 11KW, לדעתי חבל על 1000 ש"ח בשביל עוצמה מיותרת.

הרכב גם ככה עומד לילה שלם ויותר מתחת לבית, אני לא מבין מה הקטע של להכביד על התשתית הביתית, כשעמדה של 11KW תטעין את הרכב ב-6 שעות +- - כמעט חצי מהזמן שהרכב עומד בערב סטנדרטי בחניה.

מה כוונתך ב״עוצמה מיותרת״? הבחור לא כתב באיזה מכונית חשמלית מדובר, אבל יש מספר אפסי של דגמים שתומכים ביותר מ-11kW.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוצמה מיותרת - כוונתי למטען של 22KW אפי' לרכב שכן תומך בטעינה כזאת. 

לחמי היה כזאת עמדה עם רכב ג'ילי שתומך במהירות הזאת. 

בשישי בצהרים בימות הקיץ כשכל התנורים עובדים + מזגנים, כשהיה מחבר את הרכב למטען החשמל בבית היה נופל. 

למזלו היה בעמדה שנאי פנימי, הורדתי לו את ההספק ל-11KW.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה רכב חשמלי אתה מתכנן לקנות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, לב טוב כתב:

עוצמה מיותרת - כוונתי למטען של 22KW אפי' לרכב שכן תומך בטעינה כזאת. 

לחמי היה כזאת עמדה עם רכב ג'ילי שתומך במהירות הזאת. 

בשישי בצהרים בימות הקיץ כשכל התנורים עובדים + מזגנים, כשהיה מחבר את הרכב למטען החשמל בבית היה נופל. 

למזלו היה בעמדה שנאי פנימי, הורדתי לו את ההספק ל-11KW.

איזה דגם של ג׳ילי תומך ב-22kW? רק מותג סמארט שלהם, עד כמה שידעתי (דגמי ה-#1 וה-#3). מעבר לזה, זו היתה אופציה באאודי, פורשה ותיאורטית במרצדס בדגמםי מסויימים. גם דגמי רנו החדשים כבר לא יתמכו, בניגוד לזואי.
באמת לא הבנתי למה כ״כ הרבה אנשים בארץ קונים עמדה של 22kW כשכמעט שאין (וכמעט שלא מתוכננים) דגמים שיתמכו בזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ג'ילי

עכשיו ראיתי באתר של היצרן שיש תמיכה רק ב11kw 

אז למה כולם דוחפים עמדות של 22kw?

קיבלתי מג'ילי שתי הצעות לעמדות של 22kw מה האינטרס שלהם שאני יקנה את היקר יותר?

זה חברה חיצונית והם גם לא מרוויחים על זה 

Screenshot_20241211-104039_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי tan tan
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, PinkDolphin כתב:

איזה דגם של ג׳ילי תומך ב-22kW?

צודק, טעות שלי. 

הייתה לחמי עמדה של 22KW - כנראה באמת בלי סיבה. החשמל בקיץ היה נופל לו כל הזמן. 

כשהורדתי לו את ההספק של המטען זה איכשהו הסתדר. 

סמכתי על דבריו שהוא קנה מטען של 22KW כי זה מה שאמרו לו שזה מתאים לרכב... מסתבר עכשיו שדחפו לו סתם.

אנשי המכירות דוחפים את זה כי זה יותר יקר. גם לי ניסו למכור עמדה של 22KW "שלא תצטרך להחליף בעתיד", כאילו שהמטען אמור להחזיק מעמד 50 שנה... ויתרתי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, לב טוב כתב:

צודק, טעות שלי. 

הייתה לחמי עמדה של 22KW - כנראה באמת בלי סיבה. החשמל בקיץ היה נופל לו כל הזמן. 

כשהורדתי לו את ההספק של המטען זה איכשהו הסתדר. 

סמכתי על דבריו שהוא קנה מטען של 22KW כי זה מה שאמרו לו שזה מתאים לרכב... מסתבר עכשיו שדחפו לו סתם.

אנשי המכירות דוחפים את זה כי זה יותר יקר. גם לי ניסו למכור עמדה של 22KW "שלא תצטרך להחליף בעתיד", כאילו שהמטען אמור להחזיק מעמד 50 שנה... ויתרתי.

הגיוני שכשהורדת את המכסימום בעמדה, זה כבר הגיע לרמה ששלוח החשמל שלו ו/או שאר הצרכנים שהוא מפעיל בו״ז עומד בעומס.

העניין הוא לא רק העמדה עצמה, אלא שהלוח הראשי של הדירה/בית צריכים לתמוך בזה, וגם האספקה של חברת חשמל. 22 קו״ט זה חתיכת הספק, במיוחד לאורך כמה שעות רצוף אם במהלכן גם רוצים להפעיל אפילו רק חלק מהזמן במקביל תנור אפיה, כיריים אינדוקציה ו/או מזגן.
לוח תלת-פאזי של 25x3 אמפר נותן רק 17kW, אז צריך מינימום לוח של 40x3 אמפר וגם אז לטעון מכונית ב-22kW יקח את רוב האספקה המכסימלית של 27.5kW של הלוח. וזה אז מחייב גם לפזר את שאר הצרכנים על פני הפאזות בצורה מאוזנת.

אנשי המכירות לגמרי עובדים על אנשים.
אורך החיים של עמדה ביתית לפי הנסיון באירופה וארה״ב הוא 10-20 שנה.

יש הצדקה לעמדות של 22kW ולמכוניות שתתמוכנה בזה, אבל לא לעמדות ביתיות אלא לעמדות בקניונים, מרכזי בידור ומקומות דומים, שאנשים יוכלו לטעון שם במהלך השהיה הטיפוסית של שעה-שעתיים, במיוחד למי שאין לו אפשרות להתקין בבית. עמדת AC כזו זולה בכמעט שני סדרי גודל מעמדת DC מהירה, ובהתאם גם החשמל שהיא מספקת.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול גם אם יש עמדה שמסוגלת לתת 22 אמפר שעה, התשתית היא זו שקובעת (ביחוד עם זה בניין משותף)... כלומר הלוח חשמל ואספקת החשמל ותלוי גם באיזו שעה.

העמדה אצלי לא זוכר את שמה והיא על הפנים וכתוצאה של מתקין שהתקין על דעת עצמו... קיצר דחף לי איזו עמדה מעופשת שהיתרון היחיד הוא הטענה והפסקת הטעינה

דרך האפליקציה.

אבל בקשר להטענה, לא ראיתי בזמן הטעינה אף פעם שהיא מגיעה ל 22 אמפר למרות היכולת שלה, יכולת יש בפועל ממש לא.

66 קוטש סוללה מטעינים בסביבות 6 ל 7 שעות ולא פחות וזה עוד כשהרכב מטעין מ 20 אחוז למאה. 

גם נתקלתי בתופעה שהוא ממשיך לגבות כסף על זמן הטעינה עד הבוקר כשאני מתעורר, למרות שהיא טעונה כבר ל100 אחוז מלפני 3 שעות... ישראל והבעלי מקצוע המתוחכמים.

זאת אומרת שהעמדה ממשיכה לטעון כביכול גם כשהרכב טעון ולא מפסיקה אוטומטית.

העמדה גם לא מגיע עם מתלה לכבל ושמו בורג וברזל מגעיל וכופפו אותו בצורת U, זה גם צריך לבדוק והתקינו את הU מטר מהרצפה, כך שכל הזמן הכבל על ריצפה מטונפת

ואתה ישר עם מגבונים מנקה ידיים.

הבעיה לא נגמרת כאן, המתקין שוועד הבית ערך אתו חוזה ואנחנו מחויבים אליו ורק אליו ללא אפשרות בחירה וזה גובה בנוסף דמי שימוש חודשי לשנתיים של 50 שח כל חודש בחודשו....

עוד המצאה של גזל הישראלי המצוי, ועוד על כל אמפר חשמל מחברת החשמל גובה המתקין לכיסו עוד כמה שקלים כאילו החשמל שלו... גניבה לאור יום, לא מספיק שעל

ההתקנה מקומה 7 הוא חייב 3500 שח ועל העמדה עוד 3500 שח וזו עמדה זולה ביותר וגם נראית כך.

בקיצור ולעניין, תבדקו טוב טוב מה אתם קונים ומי מחבר אתכם ואיזה חוזה גזלני יש לכם עם המתקין, שגם אומר לך שאם לא תשלם אתה תנותק... זאת אומרת קנית עמדה, אבל היא

לא באמת שלך. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, bigmik כתב:

בגדול גם אם יש עמדה שמסוגלת לתת 22 אמפר שעה, התשתית היא זו שקובעת (ביחוד עם זה בניין משותף)... כלומר הלוח חשמל ואספקת החשמל ותלוי גם באיזו שעה.

העמדה אצלי לא זוכר את שמה והיא על הפנים וכתוצאה של מתקין שהתקין על דעת עצמו... קיצר דחף לי איזו עמדה מעופשת שהיתרון היחיד הוא הטענה והפסקת הטעינה

דרך האפליקציה.

אבל בקשר להטענה, לא ראיתי בזמן הטעינה אף פעם שהיא מגיעה ל 22 אמפר למרות היכולת שלה, יכולת יש בפועל ממש לא.

66 קוטש סוללה מטעינים בסביבות 6 ל 7 שעות ולא פחות וזה עוד כשהרכב מטעין מ 20 אחוז למאה. 

גם נתקלתי בתופעה שהוא ממשיך לגבות כסף על זמן הטעינה עד הבוקר כשאני מתעורר, למרות שהיא טעונה כבר ל100 אחוז מלפני 3 שעות... ישראל והבעלי מקצוע המתוחכמים.

זאת אומרת שהעמדה ממשיכה לטעון כביכול גם כשהרכב טעון ולא מפסיקה אוטומטית.

העמדה גם לא מגיע עם מתלה לכבל ושמו בורג וברזל מגעיל וכופפו אותו בצורת U, זה גם צריך לבדוק והתקינו את הU מטר מהרצפה, כך שכל הזמן הכבל על ריצפה מטונפת

ואתה ישר עם מגבונים מנקה ידיים.

הבעיה לא נגמרת כאן, המתקין שוועד הבית ערך אתו חוזה ואנחנו מחויבים אליו ורק אליו ללא אפשרות בחירה וזה גובה בנוסף דמי שימוש חודשי לשנתיים של 50 שח כל חודש בחודשו....

עוד המצאה של גזל הישראלי המצוי, ועוד על כל אמפר חשמל מחברת החשמל גובה המתקין לכיסו עוד כמה שקלים כאילו החשמל שלו... גניבה לאור יום, לא מספיק שעל

ההתקנה מקומה 7 הוא חייב 3500 שח ועל העמדה עוד 3500 שח וזו עמדה זולה ביותר וגם נראית כך.

בקיצור ולעניין, תבדקו טוב טוב מה אתם קונים ומי מחבר אתכם ואיזה חוזה גזלני יש לכם עם המתקין, שגם אומר לך שאם לא תשלם אתה תנותק... זאת אומרת קנית עמדה, אבל היא

לא באמת שלך. 

העמדה כמו שאתה מתאר לא היתה אמורה להצליח לעבור בדיקה כמו שהחוק מחייב.
למה זה משנה? כי במקרה של קצר/שריפה ביטוח לא יתפוס (לא ביטוח לעמדה אם ישנו ולא ביטוח מבנה).

גש לועד הבית שלכם, שיפנו לרשות החשמל, ותאיימו על ״בעל המקצוע״ הזה שיישלל רשיונו אם לא יעשה הכל מחדש כמו שצריך, על חשבונו (וללא דמי שימוש החודשיים שאין בהם שום צורך. אמורה להיות אחריות לפי חוק).
יש הרבה מתקינים שהם מנוסים, מוסמכים ועושים עבודה טובה בארץ. היה לועד הבית שלך מזל רע, או שלא עשו סקר שוק ו/או דיברו עם בניינים אחרים באזור לקבל חוות דעת לפני שבחרו את המתקין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש באותו נושא..

למה בטעינה מהירה אין אופצייה לשלם באשראי כמו כל תחנת דלק נורמלית ???

ואם אין לי אפליקציה ? נגזר עליי לשלם עם שלל צ'יפים מכל החברות בלי לדעת כמה אני משלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...