Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום למיטב ידיעתי היה ברכב שמן 10w40 סינטטי והמליצו לי לעבור ל20w50 מינרלי של קסטרול.

מצד שני קראתי קצת וראיתי שבעייתי להחליף סוג שמן

מה דעתכם? מה השמן האידאלי לרכב שלי? לא חוסך בכסף ובתדירות טיפול.

תודה מראש!

רק בבקשה מי שבאמת יודע ולא משמועות חסרות כיסוי

פורסם

מה הסיבה שבגינה המליצו לך על המעבר?

האם זו הסיבה היחידה שבגללה אתה שוקל את המעבר?

בעקרון יש גם שמנים סינטטיים בצמיגיות גבוהות יותר.

ושמנים שנועדו למנועים שעברו כבר כברת דרך עם תוספים שקצת יותר מתאימים.

פורסם
לפני 19 שעות, Tom_22 כתב:

מה הסיבה שבגינה המליצו לך על המעבר?

האם זו הסיבה היחידה שבגללה אתה שוקל את המעבר?

בעקרון יש גם שמנים סינטטיים בצמיגיות גבוהות יותר.

ושמנים שנועדו למנועים שעברו כבר כברת דרך עם תוספים שקצת יותר מתאימים.

אין סיבה ממשית או בעיה כלשהי כרגע. אני פשוט רוצה לתת למנוע שלי את הטוב ביותר.

אתה יודע מה השמן עליו ממליץ היצרן?

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Tom_22 כתב:

אם אין בעיות, הייתי ממשיך עם אותו השמן.

רק מעיר, מוסכניק ממוצע ישים 10W40 כי זה מה שיש וכי הוא עצלן. לא מתוך מחשבה יתירה. ולכן לא בטוח שמה שהיה עד עכשיו בהכרח הכי בריא לרכב.

לגבי מה ששלחת על צמיגויות שונות שהומלצו בזמנו, זה נכון גם היום. יש מנעד של המלצות כתלות באקלים של ארץ היעד. למשל, ברכב מודרני באקלים קר עדיף לשים 0W30 אבל בארץ עדיף 5W30.

הרחבה בסיסית בנושא:

https://deleklubes.com/engine-oil-important-tips/

ואם חוזרים לדיון שלנו, ייתכן שבאקלים חם כמו כאן, לרכב בגיל הזה, השמן הנכון הוא דווקא 20W50. אני בעלים של סובארו DL 1992 ומשתמש רק ב-20W50. זו ההמלצה בספר הרכב בעברית. מעניין לברר מה הייתה ההמלצה בזמנו כאן בארץ לרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי Elchanan99
פורסם

שמנים מודרניים ועל אחת כמה וכמה סינטיים, עמידים יותר ומציעים הגנה טובה (כתלות בחבילת התוספים שבהם, נתון שלא בהכרח ידוע לצרכן) משמן מינרלי.

אכן הצמיגות תלויה במידה מסויימת באקלים, ולכן גם ניתן לראות המלצות שונות ב"בוחרי שמן" למיניהם. למשל Shell לארץ מתייחס לשמן בצמיגות 15W40, בעוד של קסטרול, שאין להם בוחר ספציפי לארץ מציע אפשרויות שונות מאוד כתלות במדינה, אפילו כאלו שלכאורה בעל אקלים יחסית דומה (למשל ירדן/לבנון ואיטליה/יוון) וההמלצות נעות מ-5W30 (אם זוכר נכון, הצצתי קודם) ועד 10W60 אפילו.

אם אין תצרוכת שמן חריגה ואין נזילות/הזעות חריגות, הייתי ממשיך עם 10W40. ואולי כאמור לחפש שמן שמיועד למנועים שעברו ק"מ רבים.

לא די בצמיגות בלבד כדי לקבוע מה הכי טוב. זה שאתה משתמש בשמן 20W50 וזה עובד לך טוב לא אומר שגם שמן בצמיגות אחרת אבל עם חבילת תוספים שונה לא יעבוד טוב באותה מידה או אף יותר טוב כדי להגן על המנוע (וההפך גם נכון בעקרון). גם ענין מזג האוויר לא בהכרח גורם מגביל, ולראייה מנועים חדשים עם טולרנסים קטנים יותר והמלצות גם בארץ לשימוש בשמן דק מאוד (0W20 וכד'). כמובן שלא הייתי ממליץ במקרה הזה על שמנים דקים מאוד ועם מיעוט בתוספים (ששמים דגש על הקטנת צריכת דלק וזיהום אוויר/פגיעה בממיר, שאני מניח שאולי אין בכלל לפותה"ש או שהוא פחות רגיש).

כדי לדעת באמת ובמדויק השפעה על בלאי המנוע, יהיה צורך לבצע בדיקות מעבדה לשמן עם כל החלפה.

אגב, הלינק שנתת מטעה.

יש שם התייחסות כאילו השמן נהיה סמיך יותר בטמפ' עבודה. זה כמובן לא נכון. ככה יראה בהכללה גרף הצמיגות של שהמן עם התחממותו:

three-questions-about-ultra-thin-oil-with-engineering-explained-2020-09-03_17-17-06_278979.jpg

אני ממליץ על סרטון גם מאותו בחור שצייר את הנ"ל, ומדבר על שימוש בשמנים סינטטים ברכבים ישנים:

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.12.2024 בשעה 19:14, Tom_22 כתב:

שמנים מודרניים ועל אחת כמה וכמה סינטיים, עמידים יותר ומציעים הגנה טובה (כתלות בחבילת התוספים שבהם, נתון שלא בהכרח ידוע לצרכן) משמן מינרלי.

אכן הצמיגות תלויה במידה מסויימת באקלים, ולכן גם ניתן לראות המלצות שונות ב"בוחרי שמן" למיניהם. למשל Shell לארץ מתייחס לשמן בצמיגות 15W40, בעוד של קסטרול, שאין להם בוחר ספציפי לארץ מציע אפשרויות שונות מאוד כתלות במדינה, אפילו כאלו שלכאורה בעל אקלים יחסית דומה (למשל ירדן/לבנון ואיטליה/יוון) וההמלצות נעות מ-5W30 (אם זוכר נכון, הצצתי קודם) ועד 10W60 אפילו.

אם אין תצרוכת שמן חריגה ואין נזילות/הזעות חריגות, הייתי ממשיך עם 10W40. ואולי כאמור לחפש שמן שמיועד למנועים שעברו ק"מ רבים.

לא די בצמיגות בלבד כדי לקבוע מה הכי טוב. זה שאתה משתמש בשמן 20W50 וזה עובד לך טוב לא אומר שגם שמן בצמיגות אחרת אבל עם חבילת תוספים שונה לא יעבוד טוב באותה מידה או אף יותר טוב כדי להגן על המנוע (וההפך גם נכון בעקרון). גם ענין מזג האוויר לא בהכרח גורם מגביל, ולראייה מנועים חדשים עם טולרנסים קטנים יותר והמלצות גם בארץ לשימוש בשמן דק מאוד (0W20 וכד'). כמובן שלא הייתי ממליץ במקרה הזה על שמנים דקים מאוד ועם מיעוט בתוספים (ששמים דגש על הקטנת צריכת דלק וזיהום אוויר/פגיעה בממיר, שאני מניח שאולי אין בכלל לפותה"ש או שהוא פחות רגיש).

כדי לדעת באמת ובמדויק השפעה על בלאי המנוע, יהיה צורך לבצע בדיקות מעבדה לשמן עם כל החלפה.

אגב, הלינק שנתת מטעה.

יש שם התייחסות כאילו השמן נהיה סמיך יותר בטמפ' עבודה. זה כמובן לא נכון. ככה יראה בהכללה גרף הצמיגות של שהמן עם התחממותו:

three-questions-about-ultra-thin-oil-with-engineering-explained-2020-09-03_17-17-06_278979.jpg

אני ממליץ על סרטון גם מאותו בחור שצייר את הנ"ל, ומדבר על שימוש בשמנים סינטטים ברכבים ישנים:

יש משמעות לאזורים בארץ שהרכב עובד בד"כ ?- עד שקניתי את הרכב (אני יד 2) הרכב עבד בקריות ובמרכז בעיקר, אני לעומת זאת גר באיזור ירושלים וכמעט לא יורד למרכז (לעניין אקלים עבודה)

בכל מקרה מה החברה המומלצת לשמן (גם ל20w50 וגם ל10w40)

פורסם

מבחינת ממוצע טמפרטורות, ההפרשים בין ירושלים למישור החוף יחסית זניחים לדעתי.

ירושלים פחות לחה, אבל זה לא משהו שישפיע בעיני (הלא מקצועיות) בבחירת צמיגות השמן.

איפה זה כן יכול לבוא לידי ביטוי? ירושלים הרים סביב לה. זה יכול לרמוז על תנאי נסיעה קשים יותר בגלל עליות רבות שיאמצו את המנוע ומהצד המקביל ירידות שיקררו את השמן. העובדה שאתה נוסע בעיקר בסביבה עירונית ואולי אף נסיעות קצרות בהכללה גם מוסיף למאמץ הכללי על המנוע והדרישות מהשמן. ואולי הרכב נסע גם כך בעבר לעיתים, בחיפה, הכרמל והצפון.

בכל אופן, זה לא משהו ששמן מודרני לא יכול להתמודד איתו במידה וכל המערכות תקינות ואין נזילות מיוחדות. כך שלדעתי, בשלב ראשון אפשר להמשיך עם הצמיגות הנוכחית (ואם ניתן לברר באיזה שמן בדיוק השתמשו עד כה, גם טוב) ולעקוב אחרי נזילות, צריכת שמן וכד', ובהתאם לעשות שינוי.

לגבי שמנים מומלצים, אין הרבה כאלו בארץ לפחות, שהם גם סינטטיים וגם בצמיגיות המדוברות (ותכלס, לא חושב שזה יהיה אסון להשתמש בחצי סינטטי גם).

שתי אפשרויות למשל של שמנים סינטיים יכולים להיות Royal Purple HPS או Amsoil Premium Protection. שניהם מכיל קצת יותר תוספים מונעי שחיקה (ZDDP).

נראה שיש גם שמן של Mobil 1 High Mileage למנועים עתירי ק"מ. ועוד כמה בודדים גנריים יותר.

שמנים חצי סינטטים/בטכנלוגיה סינטטית פותחים מגוון רחב יותר ולא בהכרח פחות טוב לרכבך. קסטרול, טוטאל, של, מוטול, וולווליין, ליקווי מולי ועוד. סדרות שונות עם מאפיינים מעט שונים - צריך לנסות להתעמק בהבדלים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...