Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חלק מהמסע שלי לרכישת רכב נתקלתי בכמה חברות שמציעות אופציה לרכישת רכב חדש דרכם ( הם רוכשים דרך היבואן) + הוספה של סכום לא מבובטל בין 10K ל 16K שח למחיר בכדי לאפשר לי/להם לרכוש את הרכב ממני במחיר מחירון בין השנה השניה לשנה החמישית.

אני עכשיו מנסה למכור את הרכב שלי (יד 1) ואני רואה שיש קושי במכירה ואין מה לדבר על מחיר מחירון, האם העסקאות האלו אמינות, האם הייתם הולכים לעסקאות כאלו ?

תודה לעונים 

פורסם (נערך)

רכב זה מושג כללי.

יש דגמים שנמכרים תוך שעות מעל מחירון ויש דגמים שגם במצב חדש לא תקבל אפילו קרוב למחירון.

לגבי מה ששאלת - לדבר הזה יש חסרון גדול.  אם הרכב ייהרס בתאונה / ייגנב, הביטוח ישלם מחירון משוקלל ולא אגורה יותר.

ושאלה נוספת - אם תקנה רכב חדש מסוכנות ללא התוספת הזאת למחיר, כאשר תרצה למכור, לא יספיקו לך להוריד אותם 10 אלפים שקלים?

בקיצור - לא רואה סיבה לשלם יותר על טרייד אין עתידי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הם מציעים לך הצעה כזו - שבעיני היא מוזרה - הם מתכוונים להרוויח. זה על חשבונך.

לא רואה סיבה לרכוש רכב חדש מעל מחירון היבואן. להפך, אתה צריך לשלם פחות ממנו, או לקבל הטבות ״חינם״. אני יכול לקבל גם רכישת רכב ״אפס קילומטר״ כדי להקל על חשבון הבנק, אם כי ההנחה תתקזז. במכירה. 

קנה את הרכב מהיבואן (או בעסקת אפס קילומטר, אם היא מתאימה לך). אל תשלם תמורת התחייבות לרכוש ממך את הרכב, כאשר אין לך מושג כמה זמן באמת תרצה להחזיק בו (אולי 10 שנים? בטווח הזמן הזה החברה לא תרצה אותו, והפסדת 10 אש״ח), מה יהיה ערכו בשוק כשתרצה למכור אותו, וכמובן הסיכון לנזק או גניבה, כאשר הביטוח מוגבל למחיר המחירון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, tulik כתב:

שלום

חלק מהמסע שלי לרכישת רכב נתקלתי בכמה חברות שמציעות אופציה לרכישת רכב חדש דרכם ( הם רוכשים דרך היבואן) + הוספה של סכום לא מבובטל בין 10K ל 16K שח למחיר בכדי לאפשר לי/להם לרכוש את הרכב ממני במחיר מחירון בין השנה השניה לשנה החמישית.

אני עכשיו מנסה למכור את הרכב שלי (יד 1) ואני רואה שיש קושי במכירה ואין מה לדבר על מחיר מחירון, האם העסקאות האלו אמינות, האם הייתם הולכים לעסקאות כאלו ?

תודה לעונים 

איזה רכב אתה מנסה למכור?

פורסם (נערך)

כל העסקים בתחום הרכב פועלים למטרת רווח. והרווח רובו על חשבונך.

זה בסדר אבל צריך להבין את העניין.

אני מבין את הקסם בכך שאתה יודע שתמכור להם במחירון. אבל יש לזה בעיה מובנית: יש אותיות קטנות ותמיד מחיר רכב נתון לתמרון שינוי וויכוח. לא בהכרח שכשתבוא עוד 2-5 שנים תקבל את מה שתאה מצפה מהם.

גם לך תדע איפה הם יהיו עוד 5 שנים. אם זו לא חברה איתנה קיים סיכוי לא מזערי שיעלמו.

עניין נוסף הוא שלעיתים אצל היבואן אתה לא קונה במחירון אלא עם הנחה/הטבה כלשהיא. ואז הפער האמיתי הוא יותר מ 10-16 אלף.

לדעתי הם לא מציעים לך הצעה טובה בכלל. נניח בהשוואה לחלופה הפשוטה של לקנות בעצמך ולמכור בעצמך.

נכון שזה לעיתים לא קל למכור בעצמך אבל זה בד"כ תלוי במחיר. תוריד כעת 15,000 במחיר שאתה מבקש על הרכב הנוכחי שלך. עדיין תתקשה למכור?

נניח התוספת היא 13,000. עם ריבית וכו עוד שנתיים עד חמש הסכום גדול אף יותר. 

למעשה השאלה היא האם לשלם על השירות כעת או במכירה (בהורדת מחיר או מכירה למגרש). נראה שיהיה משתלם בהרבה לעשות זאת במכירה. וגם ייתכן שתמכור בלי קושי רב.

שלא נדבר על תרחישי גניבה או טוטאל לוס בהם השירות שאתה רוכש זה בזבוז גמור 

כל זה פחות נכון אם מדובר ברכב יוקרה במאות אלפי שקלים אז ההצעה שלהם טובה. אבל אני מניח שלא זה המצב

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 7 שעות, הרקוליטו כתב:

איזה רכב אתה מנסה למכור?

דאסטר דיזל 4X4 2021

תודה רבה לעונים עזרתם לי לרדת מהעניין שעלה לי קצת במחשבה :)

גם לי עלו השאלות בכל להאם החברה תהיה קיימת עוד 3 שנים...

כשנגיע לעוד 3 שנים נשבור את הראש:)

אני רוצה לקנות חשמלית /סקייוול או BYD SEAL U

תודה לכולם

פורסם

במכירת רכב במיוחד הרכב הזה צריך סבלנות. מניסיון עם רכישת רכב דומה קצת יותר ישן, השוק של הרכבים האלה חם מאד עד לוהט וכמות הגרוטאות הבלתי מטופלות עולה על כול דמיון. אל תתייאש. בהצלחה. 

פורסם
לפני 22 שעות, tulik כתב:

שלום

תודה לעונים 

רכב קונים אצל היבואן. כל המתווכים בגרוש האלה - או שימצאו סיבה מתחת לאדמה למה ההסכם לא תקף כשיגיע הזמן לממשו, או שבאותו מיקום תהיה חברה אחרת באותה בעלות שאין שום התייבות כלפיך.

שורה תחתונה - מלכודת פראיירים.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רק בבקשה תקרא את כל האותיות הקטנטות,

ותבדוק,

א. האם יש הגבלת קילומטרים (ראיתי פעם כזה חוזה אבל מוגבל בכמות הקילומטרים שאני יכול לסוע)

ב. כמה הם יורידו על כל שריטה,

ג. לאיזה מכון בדיקה הולכים ולפי מה מקזזים

בסוף תגלה שתגיע אחרי 3 שנים, הם ימצאו באוטו 10 שריטות על כל אחד יורידו 800 ש"ח יותר מעלות צביעה של כל האוטו + חרגת ממגבלת הקילומטרים ואז יורידו לך עוד,

בתוצאה הסופית יכול להיות שתצטרך לשלם להם בשביל שהם יקחו את האוטו,

אין מתנות חינם מישהו מגיע להרויח עליך.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 29 דקות, אילן המאה כתב:

@tulik אם יורשה לי לשאול למה אתה מוכר את הרכב ב-15,000 ש"ח מעל מחירון יד 2? 

אולי זו הסיבה שפחות הולך...

15 מעל ??
מחיר מחירון הוא 90000

אני מדבר עם דאסטר דיזל 4X4 יד 1 (פרטי) גיר ידני ( לפי לוי יצחק המחיר סביב ה 88 ולאחר שקלול של רכב עדיין באחריות ולמרות ה 118000 קמ המחיר עולה ל 90800+-

ירדתי ל 85 בגלל טיפול קרב, אם אני יבצע את הטיפול המחיר ישאר ולא יירד ( כנראה נשאיר את הרכב עוד שנה), אם יבוא קונה רציני נוריד קצת לפני הטיפול.

פורסם (נערך)

אני משתמש במספרים שלך לחזק את הודעתי הקודמת (אף שנראה שירדת מהעניין).

נניח הייתה רוכש את הדאסטר עם ההסדר המדובר בתוספת 12,000 (נניח. כתבת 10-15).

ונניח לטובתם שהם היו פיקס איתך. גם לא פשטו רגל וגם משלמים לך מחירון של 90,000.

מה היה יוצא לך מהדיל המדובר? אם אני מבין נכון היום את הדאסטר ב 78 אתה מוכר כנראה די בקלות. אז עדיף להנזק ב 12,000 במכירה מאשר ב 12,000 בקניה.

וזה תוך מספר הנחות מאוד מאוד אופטימיות ובהתעלם מכך שבשנים שחלפו ה 12,000 שהוצאת (כאילו) בזמנו היו צוברים אולי ריבית.

את הדאסטר גם אולי רכשת בהנחה מסויימת או עם הטבה מסויימת.

בקיצור ההצעה שלהם היא לאשנים שממש מתעדפים ביתר את היכולת למכור מהר ובמחיר טוב.

בסוף כל מי שמסייע לך מתפרנס. זה בסדר. אבל זו המציאות.

אני חושב שההצעה פחות טובה מבעתיד למכור רכב למגרש והרבה פחות טובה מלמכור בעצמך.

אני חושב שאנשים רבים לא מצליחים להפנים שחלק משמעותי מהקושי במכירה נובע מרצון (לגיטימי) למכור במחיר המיטבי.

למכור במחיר פחות ממחיר השוק זה הרבה יותר קל.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...