Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז גם כשהייתי חצי יום עם צמיגים סיניים שחוקים לגמרי והרגשתי כמו באולימפיאדת החורף הם לא זימרו. ולכן הייתי ממליץ שתבדוק את האפשרויות האחרות והחלפת צמיגים לפני הטסט. לא הייתי סומך שבטסט בודקים את מה שצריך כדי לפתןר את הבעייה הזו.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

האקו 6 צמיג מחורבן. יצא לי לראות שני מקרים של אנשים שנכנסו איתו לפנצריה וסירבו לתקן להם פנצר ובצדק. יש מצב שאם היו מעבירים קדימה אחורה, הצמיג היה שורד יותר.

לגבי הטסט לא בודקים ככה. פשוט הם לא. קומפי כתב לך.

אם הצמיג לא פסול על יובש וכו, אז לא תקבל הערה בעל פה. אם הם יחסית ישנים או גבוליים, והבחור בעמדה הראשונה אכפתי, הוא יזרוק לך הערה.

פעם העירו לי אצל קומפי על שחיקה מוגזמת בצד החיצוני, אמר לי ישר שחבל שהצמיג נאכל ככה אבל זה לא נבדק כחלק מהטסט.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 2.8.2024 בשעה 13:57, KipodYam כתב:

במכון טסטים הקודם, כל שנה הייתי נכנס, מקבל הערה "יש לבצע כיוון פרונט", נוסע לבצע כיוון פרונט, עולה על הליפט במכון כיוון פרונט, אומרים לי "למה באת לפה? הכל בסדר, תן לנחש- שלחו אותך לפה ממכון XXX?", משלם אי-אילו זוזים ונוסע לעשות טסט חוזר.

עד שנשבר לי מהם ועברתי למכון אחר. 

מה דעת הפורום על הצמיגים האלו: Continental PremiumContact 2 XL 96H 205/60R16?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 20 דקות, ברווז כתב:

מה דעת הפורום על הצמיגים האלו: Continental PremiumContact 2 XL 96H 205/60R16?

הפרימיום 2 היו צמיגים טובים, ואולי עדיפים עדין על פני האקו 6, אבל מאז היו עוד 3 דורות. פרימיום 5, 6 והעכשווי 7. כולם קיימים במידה שלך, אבל לא בהכרח זמינים בארץ.

בנוסף, עליה בקוד העומס שאיננה נדרשת (92?) עשויה לפגוע בנוחות. וגם, האם קוד המהירות בסדר? מה כתוב ברשיון, 92H או 92V?

באיזה מחיר הוא מוצע לך?

נראה שבחלק מהמקומות, אפשר לקנות באותו מחיר פלוס מינוס מישלין פרימסי 4+. ואם אתה רוצה יותר זול, אפשר לחפש אם יש הנקוק K125. וגם גודייר אפינשטגריפ פרפומנס (לא תוצרת טורקיה) שהוזכר בשרשור שקישרתי קודם אליו (והגבת שם גם). כולם באותה קטגוריה.

• מעניין 1
פורסם

ראיתי אותם בזאפ עם עודף מ-600. 

אני מעדיף להישאר עם קונטיננטל. ומעדיף להישאר מתחת ל-600 ש"ח לצמיג... 

מה האפשרויות שלי, מעבר לאקו 6?

לגבי הקוד מהירות, מה שכתוב פה למעלה זה פשוט קופיפסטה מזאפ. מה הקוד מהירות שלי אני לא זוכר ואצטרך לבדוק, בכל מקרה החנות שבה רכשתי את האחרונים דיברה איתי על הקוד מהירות (רציתי משהו אחר שנשמע לי יותר מעניין, הורידו אותי מזה- לא הסכימו לשנות כי זה כתוב ברישיון, והסכמתי איתם)

פורסם

אם אתה מתעקש רק על קונטיננטל, נראה שרק הפרימיום-קונטקט 2 זמין בארץ כאלטרנטיבה.

כאמור, יש עקרונית במידה שלך פרימיום-קונטקט 6 ו-7 שיהיו עדיפים ומקבלים ביקורות טובות מאוד.

אבל צריך לבדוק מה יש בפועל.

אפשרויות שהן לא קונטיננטל וטובות גם, ציינתי קודם ומוזכרים עוד כמה באותו שרשור אחר.

לפני 26 דקות, ברווז כתב:

החנות שבה רכשתי את האחרונים דיברה איתי על הקוד מהירות (רציתי משהו אחר שנשמע לי יותר מעניין, הורידו אותי מזה- לא הסכימו לשנות כי זה כתוב ברישיון, והסכמתי איתם)

מה ענין אותך שהם הורידו?

ביחס לכתוב ברשיון, אתה יכול לעלות בקודים בלי בעיה (תאורטית צריך לשנות את הרישוי, בפועל אם זה גבוה יותר אין שום בעיה).

אם עולים בקוד עומס - כל הצמיגים צריכים להיות זהים בהקשר זה.

אם עולים בקוד מהירות - הזוג האחורי צריך להיות הגבוה יותר לפחות.

כדי לרדת באחד מהקודים מאלו שמצוין ברשיון (ובמקרה שלך, אם מדובר ב-92H אין ממש לאן), יש לבצע אישור מסודר במכון רישוי, שלא יתקבל אם אין בסיס טכני לזה (הוראת רישום, אישור מחלקה טכנית של יבואן רכב, רישום באוטודאטה/קארדאטה).

פורסם
בתאריך 2.8.2024 בשעה 13:57, KipodYam כתב:

אם הצמיג לא פסול על יובש וכו, אז לא תקבל הערה בעל פה. אם הם יחסית ישנים או גבוליים, והבחור בעמדה הראשונה אכפתי, הוא יזרוק לך הערה.

פעם העירו לי אצל קומפי על שחיקה מוגזמת בצד החיצוני, אמר לי ישר שחבל שהצמיג נאכל ככה אבל זה לא נבדק כחלק מהטסט.

איפה המכון טסטים הזה? בעבר הייתי נופל על "שחיקה מוגזמת בצד החיצוני" כל שנתיים וצריך להחליף זוג לא זול (מישלין SP4)🙂

פורסם
בתאריך 26.8.2024 בשעה 13:31, Tom_22 כתב:

מה ענין אותך שהם הורידו?

למיטב זכרוני, התעניינתי בקוד מהירות גבוה יותר. 

לפני 49 דקות, Haim_gds כתב:

איפה המכון טסטים הזה? 

בכוונה לא ציינתי פרטים, אבל הוא אחד הגדולים והמוכרים באיזור חיפה\קריות\נשר.

לגבי הלחות, בחיפה יש הרבה ממנה.

אין לי מושג מה המצב בירושלים. 

ובכל מקרה, מאחר ויש יותר רעשים ממה שהיו פעם, התחלתי לשים לזה לב. כך שזה לא (רק) עניין של לחות...

פורסם
בתאריך 31.7.2024 בשעה 13:19, ברווז כתב:

אם כי...

קרה לי פעמיים שהחלקתי קצת על כביש רטוב. ייחסתי את זה יותר להבדל בכח סוס שיש לי ברכב הזה מול הרכב הקודם (רק 50% יותר :lol:). וגם למהירות הכניסה שבה נכנסתי לסיבוב, שבינינו - יכלה להיות יותר נמוכה...אם כי המהירות הייתה סבירה לדעתי בהתאם לתנאים, אחרת לא הייתי נכנס במהירות הזו לסיבוב. למדתי את הלקח שלי מהמקרים האלו. 

מעבר לזה, קרה לי מספר פעמים שבקרת היציבות נכנסה לעבודה (כביש רטוב, תחילת נסיעה בעלייה קשה). גם פה ייחסתי את זה יותר להבדל בכח. 

אקו קונטקט 6 מגיע מהיצרן בBYD atto 3, לא אהבתי אותו מהיום הראשון. 

על כל במפר שני בכביש ה-ABS היה נכנס לפעולה, האחיזה בפניות הייתה גרועה ולאחר שנה שהרכב עשה 40K ק"מ הצמיגים הקדמיים היו גמורים. 

לפני חצי שנה נדרשתי להחליף צמיגים ובפנצ'ריה ניסו לדחוף לי צמיגים "מקוריים" ב-1000 ש"ח לחתיכה, לא הבנתי מי משלם כ"כ יקר על צמיג שלא עושה את העבודה כמו שצריך, החלפתי לרבעיית פאלקנים ב-650 לצמיג (שלמפרע מתברר שהייתי מהאחרונים בארץ שקנו כאלו...), לגבי שחיקה אני אוכל לומר עוד 20K ק"מ אם זה שונה, אבל השיפור באחיזה מורגש וברור.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 11 דקות, לב טוב כתב:

אקו קונטקט 6 מגיע מהיצרן בBYD atto 3

אתה יודע להגיד אם במקרה מדובר ב-6Q? אמור לשים דגש יותר על שקט בשביל חשמליות.

אגב, יש בעקרון כבר אקו-קונטקט 7 ו-7S, אבל במבחר מידות מוגבל מאוד, ועוד טרם ראיתי ביקורות.

פורסם

את שלי השלתי מהרכב כבר לפני חצי שנה, אבל מצאתי את זה בעזרת גוגל. התשובה היא שכן, מדובר ב-6Q.

• מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן. 

בטסט הכשילו אותי על צמיגים קדמיים. זה ענה לי על השאלה...

ממילא תכננתי להחליף את כל ה-4, אבל רק בעוד חודשיים. נו שויין, נחליף עכשיו ונגמור עם זה. 

ירדתי מהאקו 6. הזמנתי מהפנצ'ריה קונטי אולטרה משהו. טיפה יקרים יותר (עוד כמה זוזים לצמיג), מקווה שיהיו טובים יותר. 

מעניין, מעולם לא הכשילו אותי על צמיגים למיטב זכרוני. ורוב השנים היו לי קונטי אקו מורכבים. 

יתכן שבגלל שהרכב הזה חזק יותר מהקודמים שהיו לי, אבל סגנון הנהיגה שלי זהה, השחיקה של הצמיגים גבוהה יותר... :lol: אני נוסע יחסית מעט ק"מ, פחות מ-10K שנתי.

היה זמין לבחירה (בערך זמין, נותרו 4 אחרונים במלאי- גבולי) אקו 5, ויתרתי. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

יש לך במקרה תמונות ברורות של הצמיגים שנפסלו? דופן וסוליה.

מענין למה נפסלו (מניח שסדקים, ובכל זאת).

אולטרה-קונטקט. מעין קטגוריה בין האקו-קונטקט לפרימיום-קונטקט להבנתי. צמיג ששיווקו החל רק לפני כשנתיים וחצי.

יחסית מוקדם מדי בכדי לקבוע את טיבו, למרות כמה חוות דעת ומבחן בו נכלל (שלמרות ציון כללי סביר, יש כמה אנקדוטות שלא הצטיין בהן).

די סביר שיש עוד אלטרנטיבות טובות במחירים דומים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...