Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון דירות נכון

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@Nemesis דירה מצויינת, אבל סטנדטית, בדיוק כמ שרשמו כאן - חדרים ~10 מ"ר, יח' הורים ~12 מ"ר.

חדר המגורים והמטבח ממש מעולים (כמובן בלי הקיר הטפשי ביניהם). יש מקום אמיתי לפ"א.

תרהטו אותה בשע"ט, ותראה שזה לא כל-כך גדול ומאיים כמו שנראה עכשיו. 

לפי כמות חדרי המדרגות, מדובר בבניין גבוה מאד (מעל 29 מ').  למרות שנראה שאתם בקומה הראשונה.

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

השאלה היא אם השיקול הוא קלות השיווק או נוחות המחייה?

בסופו של דבר זה מתכנס לאותו נתיב. אם זה לא יהיה נוח, לא יקנו את זה

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בהרבה בניינים באיזור / רחוב חדרים קטנים מ- 10 מטר (אלה כ- 10.5-10.7 למעט אחד), וחדר הורים הוא 16 מטר לפני חדר האמבטיה וחדר הארונות.
חלל המגורים גם גדול מאוד ביחס לרוב הדירות באיזור.
הקומה היא קומה שישית, התשריט הוא כללי לקומות 1-18 מתוך 21 קומות.

להורים שלי דירה זהה שתי קומות מתחת, נראית מרווחת למרות הריהוט הכבד שהם הביאו. הם חיפשו כמה חודשים משהו באיזור ולא כל כך מצאו דירות סטנדרטיות מרווחות כל כך שלא היו ״דירות מיוחדות״.

לפני 6 דקות, natco כתב:

יש מקום אמיתי לפ"א

מה זה פ״א?

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

אה. חטפתי בלקאאוט לרגע.

אגב, כך נראה התכנון הסטנדרטי של ה-5 חדרים שהגישה קטה לבניין האחרון שיבנה ברחוב השנה:
ויש גם גרועים מזה. אבל לפחות מחיפושים שלי ברוב המקומות אפשר למצוא איזה בניין שניים שהם קצת מרווחים יותר.

Bldg 16.png

פורסם
לפני 8 דקות, Nemesis כתב:

בהרבה בניינים באיזור / רחוב חדרים קטנים מ- 10 מטר

זה באמת תלוי מיקום. באיזורי ביקוש, לא יורדים מ-10 מ"ר לחדר. 

הסיבה שהתאבססתי על גובה הבניין היא, שב"מגדלים" כאלה, נותנים בד"כ סטנדרט קצת יותר גבוה מאשר בבניינים של נניח 8-10 קומות, גם באזורים שהם פחות מבוקשים.

עלויות הבניה למ"ר בבניין כזה גבוהות (פירי אשפה,מעליות,חדרי מדרגות נוספים), ורוצים לקבל עוד קצת ערך מוסף כדי להוציא מהקונים עוד כמה גרושים אקסטרא ולכסות את כל זה.

לדעתי עשיתם פה עסקה טובה. זו דירה שאפשר להעביר בה פרק ארוך יחסית, בלי שהיא תהפוך לצפופה.

פורסם

מבחינת גודל זה אחלה לנו. רק הקומה והנוף הם פשרה, אבל המחיר מדבר כמובן.

עכשיו רק צריך לחשוב איפה נתקין פינת עבודה. בחלל המשותף או בחדר השינה.

המוכרים היום בנו משרד סגור במקום פינת האוכל בעזרת קיר אלומיניום.

בכחול קירות האלומיניום/זכוכית שבנו.

IMG-20240618-WA0013.jpg

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ההשוואה לדירה בת 40 בעייתית, כי סביר שהיא עברה שיפוץ ו"הרחבות", למשל הגדלת הסלון עלמחשבון המרפסת.

גם בדירה ש"לא סגרו מרפסת", הסלון מספיק גדול. ההרחבות מתבטאות בויתור על המרפסת לטובת הסלון ושילוב מרפסת המטבח/ אמבטיה עם המטבח או האמבטיה, בהתאמה. שטח הדירה לא גדל יש מאין. 

חד חלק ופשוט- הדירות "של פעם" (בין אמצע הסבנטיז עד סוף האייטיז) היו הרבה יותר גדולות. 

מטבח בשטח של חדר וחצי עם שיש שאפשר להנחית עליו ג'מבו 747, סלון ענק, חדרים של 10 מ"ר, הול כניסה ענקי. פינוק.

הדירה הראשונה של הוריי הייתה 3 וחצי חדרים (שבפועל ה"חצי חדר" קטן ממש במעט מחדר), חדשה (שנת 79) ברעננה עם כמעט 110 מ"ר...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה גם קצת עניין של מזל בחיפושים. יש דירות שבנויות יותר טוב ויש כאלו שפחות. למשל יצא לי לראות לא מעט דירות עם מטראז' גדול יחסית, אבל 50 אחוזים ממנו זה מסדרונות (אני מגזים כמובן)  למה למען השם, למה.

יצא לי לראות מרפסת 10 מטר שהיא מלבן 1 על 10. למה? פשוט למה? 

יש גם דירות טובות המנצלות את השטח היטב והחדרים גדולים בהתאם ובאופן כללי הדירה מתוכננת בצורה חכמהת פשוט הן בד"כ חלק מפרוייקט קצת יותר יקר וכזה שמי שגר או קנה את הדירות היה מעורב במידה מסוימת בתכנון. המחיר גם יקר יותר בד"כ כי לרוב מדובר באנשים שמבינים מה יש להם ביד. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@natco מה דעתך על זה. דירת 5 חד' מחיר למשתפן במרכז הארץ. אנחנו שם כבר שנה וקצת. אדירכל - משרד יסקי-מור-סיוון.

הדירה ממש לא גדולה, סביב 110 מ"ר ללא המרפסת. מבחינת התכנון העקרוני, סידור החדרים, כיווני אויר ביחס לסביבה, המטבח וכדומה לדעתי היא טובה מאוד.  אבל אני מרגיש היטב את הצפיפות ובעיקר חסר לי מקום אחסון. הכי מפריע לי חדר השירות הזעיר שמספיק בדיוק למכונה+מייבש זה לצד זה עם ספייר של שלושה ס"מ. עוד שני מ"ר בחדר השירות לטובת אחסון היו משדרגים את המצב בענק. מצד שני עשו מסתור כביסה ענקי שמספיק גדול בשביל לשים בו שולחן קפה ושני כסאות. חבל מאוד שלא הגדילו את חדר השירות על חשבון מסתור הכביסה. אני תוהה מה היו השיקולים שלהם.

בעיות משניות: שירותי האורחים די מיותרים מבחינתי, אבל אני מניח שזה אינדיבידואלי ויש כאלה שזה חשוב להם שיהיה עוד חדר שירותים. יש דירות בבניין ששברו את הקיר ואיחדו עם האמבטיה, ויש כאלה שהפכו את השירותים האלה למחסן. עוד דבר שחסר זה חלון קיפ לאיורור בין האמבטיה למסתור כביסה או לפחות בין האמבטיה לחדר שירות. כ"כ טריויאלי, לא מבין למה לא עשו את זה. יש ונטה במקום.

image.thumb.png.00309fdf973cbe9031a85f7fe3208655.png

חזיר דיזל

פורסם

אם יש מקום להפוך את דלת חדר הכביסה להזזה תוכל להתקין מול המכונות מדפי אחסון עם גישה נוחה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

איך שאני רואה את זה, נקודת התורפה הן בחדר השינה הראשי, מקום למיטה רחבה ושתי שידות 60 ס"מ יהיה על הקשקש אם בכלל יכנס. מיקום לתליית טלוויזיה אם זה משהו שאתם רוצים בעייתי קצת. לא יהיה בדיוק מול המיטה. מקום לארונות סבבה ואולי שידת איפור / שולחן לפטופ קטן אם אין טלוויזיה. כיוון אוויר אחד בלבד.
סה"כ 2 כיוונים אוויר לדירה ולא שלושה.
מטבח נראה לי די סבבה אם מוסיפים אי או דלפק, סלון יהיה קטן. פינת אוכל קטנה / עגולה בגלל מיקום המעבר למסדרון. חדרים סבירים למעט הממד שהוא קטן.
אם מסתור הכביסה מקורה, אפשר אולי לעשות איתו דברים מעניינים אחרי שמקבלים את הדירה.

על שירותי אורחים אני לא הייתי מוותר. חברים של שלושת הזאטוטים באים הרבה, לפעמים יש לחץ על השירותים ומשתמשים בכל השלושה.
עוד נקודה לחיוב, הממשק עם דירות אחרות קטן יחסית ולא נראה לי שיהיה רעש מהשכנים בקומה. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, קורן בן אשר כתב:

חבל מאוד שלא הגדילו את חדר השירות על חשבון מסתור הכביסה. אני תוהה מה היו השיקולים שלהם.

שטח חדר שירות נחשב במניין השטחים המותרים. שטח מסתור כביסה הוא שטח אפס (לא נספר במניין השטחים). נגמרו ליזם השטחים המותרים, והוא קיצץ. שים לב שיש שם גם חלל גדול (אין רצפה). רק קירוי מעל תליית הכביסה+מעבר למיקום המעבים של המזגנים.

לפני 19 דקות, קורן בן אשר כתב:

עוד דבר שחסר זה חלון קיפ לאיורור בין האמבטיה למסתור כביסה או לפחות בין האמבטיה לחדר שירות. כ"כ טריויאלי, לא מבין למה לא עשו את זה. יש ונטה במקום.

אני מניח שזה עניין שלא רצו לעשות חלון בתוך האמבטיה. לא ניתן לסגור ולפתח אותו בלי להכנס לתוך האמבטיה, ההתזות עליו בזמן המקלחת בלתי נמנעות ויגרמו לחדירות מים לקיר ומשם אל מתחת לאמבטיה,  וגם יוצר בעיות של מדרך רגל (תקנות מניעת נפילה).

יחידת ההורים היא האלמנט החלש פה. 

אבל באמת שהכל "עובד". בכ"ז- יסקי סיוון זה אחד המשרדים הרציניים בארץ

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

יש גם דירות גדולות.

עברנו לפני חצי שנה לדירת 4 חד' בשטח 123 מ"ר. חלק מהחדרים יחסית קטנים.

סלון, מטבח ופ"א מרווחים.

ביטלתי שרותי אורחים, אין כבר ילדים בבית. במקומם, מיקמתי ארון אכסון גדול ועמוק, לכיסאות כתר לארוח, הגדלות של שולחן פ"א, מעילים, מזוודות ודייסון.

את שרותי ההורים הגדלתי על חשבון חדר השינה, ואת המיטה הזוגית סובבתי עם הראש לשמאל, לחלונות. הטלוויזיה משולבת בארון.

יש מרפסת קטנה משרותי ההורים. לא אידאלית, לא מנוצלת, אבל משמשת אותי לצפיה לרחוב, כי חלונות חדר השינה בגישה מוגבלת, בגלל מיקום המיטה.

20210207_130157.thumb.jpg.26cc033e79200c19e64bfe4c882c17af.jpg

20240627_135129.thumb.jpg.21a61d96d622f166f4c2060afb3815fe.jpg

במטבח, מיקמתי "דלת נסתרת" בקו 0  עם ארונות המטבח, שמובילה למסדרון ולחדרים הפנימיים. בתמונה, זו היחידה השמאלית, הרחבה.

20240313_182616.thumb.jpg.335c1bc3681bc0cad1b954964c93fc51.jpg

וכן, לא מדובר בדירת סטנדרט, זה יותר בכיוון של "במחיר למזדקן"...

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 29 דקות, natco כתב:

אני מניח שזה עניין שלא רצו לעשות חלון בתוך האמבטיה. לא ניתן לסגור ולפתח אותו בלי להכנס לתוך האמבטיה, ההתזות עליו בזמן המקלחת בלתי נמנעות ויגרמו לחדירות מים לקיר ומשם אל מתחת לאמבטיה,  וגם יוצר בעיות של מדרך רגל (תקנות מניעת נפילה).

אי אפשר לסובב את האמבטיה, בהמשך שלה כיור עם ארון 70 ודופן זכוכית ביניהם ואת האסלה לשים מתחת לאין חלון ?

אני לא מדבר עכשיו כשאין קולטן מתאים לאסלה אלא בשלב התכנון.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, Night Driver כתב:

אם יש מקום להפוך את דלת חדר הכביסה להזזה תוכל להתקין מול המכונות מדפי אחסון עם גישה נוחה.

רעיון מעניין. אם כי תכל'ס אין מקום בין המכונה לקיר. יש שם בקושי שני ס"מ. היה תכנון לעשות מדפיה בהתאמה אישית מעל המכונה/מייבש, כרגע הוקפא מכל מיני סיבות.

לפני 50 דקות, Nemesis כתב:

איך שאני רואה את זה, נקודת התורפה הן בחדר השינה הראשי, מקום למיטה רחבה ושתי שידות 60 ס"מ יהיה על הקשקש אם בכלל יכנס. מיקום לתליית טלוויזיה אם זה משהו שאתם רוצים בעייתי קצת. לא יהיה בדיוק מול המיטה. מקום לארונות סבבה ואולי שידת איפור / שולחן לפטופ קטן אם אין טלוויזיה. כיוון אוויר אחד בלבד.
סה"כ 2 כיוונים אוויר לדירה ולא שלושה.
מטבח נראה לי די סבבה אם מוסיפים אי או דלפק, סלון יהיה קטן. פינת אוכל קטנה / עגולה בגלל מיקום המעבר למסדרון. חדרים סבירים למעט הממד שהוא קטן.
אם מסתור הכביסה מקורה, אפשר אולי לעשות איתו דברים מעניינים אחרי שמקבלים את הדירה.

על שירותי אורחים אני לא הייתי מוותר. חברים של שלושת הזאטוטים באים הרבה, לפעמים יש לחץ על השירותים ומשתמשים בכל השלושה.
עוד נקודה לחיוב, הממשק עם דירות אחרות קטן יחסית ולא נראה לי שיהיה רעש מהשכנים בקומה. 

קודם כל חשוב לציין שאנחנו גרים שם כבר שנה.

ייתכן באמת שאין מקום גם לשידות, לא בדקתי בכלל כי הן עומדות מול המיטה. אבל סביר להניח שלא ייכנסו. מבחינת כיווני אויר אין בעיה, הדירה מאוד מוארת ומאווררת, ניכר שבנושא זה עשו עבודה טובה (לטעמי). המטבח/סלון לא גדול, דרש אקרובטיקה מסויימת מצדנו. שמנו שולחן אוכל במטבח, במקביל לחלון המטבח, זה עובד לא רע. בפינה של הסלון מיקמנו שולחן מחשב לילדים. אכן יש/היו תוכניות לעשות בעתיד דברים מעניינים במסתור. כרגע יש שם כבר מדפיית אחסון שלי + מחסן קרמיקה ספייר שכבר הזדקקנו לשירותיו מאחר וכבר פתחו לנו את הרצפה בשתי האמבטיות בגלל נזילות. אין רעש בכלל, בידוד תרמי ואקוסטי טוב למדי.

לפני 42 דקות, natco כתב:

אוקיי. מעניין.

הבעיה הכי גדולה מבחינתי עד עכשיו בכלל לא קשורה לדירה עצמה, אלא לכך שהפרוייקט הוא קומפלקס של בניינים כולל מתחם מסחרי עם תשתיות המשותפות לכולם, כולל החניון. כאב ראש ענק.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...