Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, harhanegev כתב:

לגבי הדברים העיקריים קיבלת הרבה מידע מועיל ומקדם, לי יש רק הערה צדדית קטנה:

אם כבר אתה פותח חפירות ומשלם הון על כל הסיפור הזה, לדעתי כדאי שתדאג מראש שצינור התשתית יהיה יותר רחב ממה שצריך.

נכון, זה ייקר בקצת את הסיפור (ממש קצת ביחס לסכום הכולל), אבל יתן לך יתרונות משמעותיים:

1. אולי בעתיד תרצה לעבור לזרם גבוה יותר ויהיה צורך בכבלים מעט יותר עבים.

2. עוד 3 שנים השכן עם חניה סמוכה אליך רוצה להתקין עמדה- אולי יהיה לכם על מה לדבר כדי לחסוך לו סכום משמעותי ועבורך לקבל השתתפות בחלק מהעלות שכבר שילמת.

3. אי שם בעתיד הרחוק אתה מזמין בעל מקצוע בגלל בעיה כלשהי, הוא טוען שהצנרת צרה מידי ושהוא לא יכול לעבוד בלי לחפור הכל שוב כי לדעתו המתקין הראשון לא היה בסדר, המתקין הראשון לך תמצא אותו ותתווכח איתו וכו'.

הרעיונות שלך בהחלט חביבים אך לצערי הרב במציאות הישראלית אתה לא תיתקל בפיה טובה אלא בהפך הגמור.

ראשית, עד כמה שאני יודע (ויתקן אותי הדוקטור @Buki אם אני טועה), אסור להעביר בצינור אחד 2 קווי חשמל נפרדים עם מבטחים (מאמ"תים) שונים.  לכן, 2 קווים נפרדים מ-2 דירות שונות לא אמורים לעבור באותו הצינור.

דבר שני - גם אם בא לך "לזרוק" עוד צינור ליד הצינור שלך - מה מבטיח שמחר בבוקר השכן הנחמד שלך לא ישתמש בו וישים עליך זין ? הרי כבר שמענו כאן בפורום על מספיק מקרים של שכנים חארות.

עצתי היא: לנסות לפנות לשכנים הקרובים אליך לחניה ולנסות לצרף אותם למעגל החפירות לתשתית יחד עם החפירות שלך - ובמידה ואין שום היענות, תעשה את הקו שלך לבד וזהו.
מבחינת קוטר תשתית - למיטב ידיעתי אין שום בעיה לשים צינור מריכף קשיח של 25-30 ממ או קוברה 50 מ"מ וזה סוגר לך את הפינה גם לכבלים עבים יותר בעתיד (שזה OVERKILL מטורף גם ככה - הרי גם צינור קשיח בקוטר נמוך יותר מ 50 ממ יתן את המענה גם לעתיד).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

הרעיונות שלך בהחלט חביבים אך לצערי הרב במציאות הישראלית אתה לא תיתקל בפיה טובה אלא בהפך הגמור.

ראשית, עד כמה שאני יודע (ויתקן אותי הדוקטור @Buki אם אני טועה), אסור להעביר בצינור אחד 2 קווי חשמל נפרדים עם מבטחים (מאמ"תים) שונים.  לכן, 2 קווים נפרדים מ-2 דירות שונות לא אמורים לעבור באותו הצינור.

דבר שני - גם אם בא לך "לזרוק" עוד צינור ליד הצינור שלך - מה מבטיח שמחר בבוקר השכן הנחמד שלך לא ישתמש בו וישים עליך זין ? הרי כבר שמענו כאן בפורום על מספיק מקרים של שכנים חארות.

עצתי היא: לנסות לפנות לשכנים הקרובים אליך לחניה ולנסות לצרף אותם למעגל החפירות לתשתית יחד עם החפירות שלך - ובמידה ואין שום היענות, תעשה את הקו שלך לבד וזהו.
מבחינת קוטר תשתית - למיטב ידיעתי אין שום בעיה לשים צינור מריכף קשיח של 25-30 ממ או קוברה 50 מ"מ וזה סוגר לך את הפינה גם לכבלים עבים יותר בעתיד (שזה OVERKILL מטורף גם ככה - הרי גם צינור קשיח בקוטר נמוך יותר מ 50 ממ יתן את המענה גם לעתיד).

איציק

כל מה שכתבת גורם לביטול של נימוק מס. 2 שלי שאינו תקף לאור דבריך.

אבל נימוקים מס' 1 ומס' 3 עדיין נשארים רלבנטיים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

חברים תודה רבה על כל התגובות. אני חושב שסדר הגודל של העלות לפי החישובים פה הוא בערך מה שניחשתי, טוב לקבל הערכה יותר מושכלת.

אני אחדד שהמונה שלי בקומת הקרקע והדירה (וארון החשמל) בקומה 1. אני מניח שהכוונה הייתה שצריכים לצאת מארון החשמל של הדירה?

פורסם
לפני שעה, harhanegev כתב:

כל מה שכתבת גורם לביטול של נימוק מס. 2 שלי שאינו תקף לאור דבריך.

אבל נימוקים מס' 1 ומס' 3 עדיין נשארים רלבנטיים.

לדעתי אתה נכנס לסרטים מיותרים וגם מכניס את פותח הפוסט לסרטים מיותרים.

גם אם מחר אתה מחליט לעלות אמפראז', זה לא בהכרח בשביל לטעון את הרכב יותר מהר - אלא בשביל להיות מסוגל להפעיל את כל מוצרי החשמל בדירה במקביל לטעינה של הרכב. עדיין 3X16 (כ 11KWH) נותן מענה לכל רכב חשמלי שיוטען בבית. אין צורך ביותר מזה - בטח שלא בעשור הקרוב אם לא יותר.

אין בכלל מה להיכנס לכל מיני ספקולציות כי יכול להיות שעוד 5 שנים או 10 שנים תוכל להטעין ב 5 דקות את האוטו ב"תחנת דלק" במחיר יותר שפוי מלהשכיב 10K שח על עמדת טעינה בבית.

@TheArcane יש אפשרות לעשות פיצול ליד המונה ולהתקין ארון קטן בצמוד אליו עם חיווט ישיר לעמדת טעינה. זה כרוך בביקור של חברת חשמל (כ 600 שח לפי מה שאמר לי חשמלאי שבוע שעבר - תשלום ישירות לחברת חשמל) שתחבר את המונה שלך ישירות ללוח חשמל קטן בצמוד אליו, וממנו היא תחבר את הדירה למעלה ואת העמדה בחוץ (עם מאמ"תים מתאימים).

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, TheArcane כתב:

חברים תודה רבה על כל התגובות. אני חושב שסדר הגודל של העלות לפי החישובים פה הוא בערך מה שניחשתי, טוב לקבל הערכה יותר מושכלת.

אני אחדד שהמונה שלי בקומת הקרקע והדירה (וארון החשמל) בקומה 1. אני מניח שהכוונה הייתה שצריכים לצאת מארון החשמל של הדירה?

אפשר לעשות פיצול בארון מונים.

זה מה שעשו אצלי (אבל עד קומה גבוהה, כי המונים אצלנו הם קומתיים ולא בקומת קרקע) כי להיכנס עם כבל ללוח חשמל הביתי זה אומר לקדוח בבטון וכל מיני כאלו וזה כבר סרט יותר ממה שזה היה גם ככה.

החיסרון זה שאם החשמל קופץ יכול להיות שתצטרך לרדת למטה ולבדוק למה קפץ. לי זה פחות מפריע כי הארון מונים נמצא ליד הבית.

זו בדיוק ההצעה של איציק, 600₪ בערך על חיבור ניתוק.

קח בחשבון שפתיחת אבנים משתלבות זה עסק די יקר, כל מי שדיברתי איתו דיבר על עלויות באיזור 250-300₪ למטר.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה שוב לכל המגיבים. אני מוציא כ-11,000 בשנה על דלק, לכן אני מאמין שההוצאה תחזיר את עצמה תוך שנה-שנתיים וגם תעלה את ערך הדירה בסופו של דבר. נתחיל בירורים עם חשמלאים וועד בית...

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, TheArcane כתב:

תודה שוב לכל המגיבים. אני מוציא כ-11,000 בשנה על דלק, לכן אני מאמין שההוצאה תחזיר את עצמה תוך שנה-שנתיים וגם תעלה את ערך הדירה בסופו של דבר. נתחיל בירורים עם חשמלאים וועד בית...

גם החשמל לא בחינם, ועוד מעט הולך להיכנס מס נסועה.

לא אומר שזה לא צעד נכון, רק תכניס גם את זה בשיקולים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 38 דקות, אלעדית כתב:

גם החשמל לא בחינם, ועוד מעט הולך להיכנס מס נסועה.

לא אומר שזה לא צעד נכון, רק תכניס גם את זה בשיקולים.

ברור שלא בחינם, אבל אם נניח 18kWh/100km בתור צריכה של רכב בינוני וסביר מדובר בכ-2,200 ש״ח בשנה ל-20,000 ק״מ. מס הנסועה המדובר הוא 15 ש״ח ל-100 ק״מ, עוד 3,000 ש״ח בשנה וזה החל מ-2026. עדיין פקטור 2 בעלות נסיעה שנתית.

פורסם
לפני 16 שעות, איציק נ. כתב:

לדעתי אתה נכנס לסרטים מיותרים וגם מכניס את פותח הפוסט לסרטים מיותרים.

גם אם מחר אתה מחליט לעלות אמפראז', זה לא בהכרח בשביל לטעון את הרכב יותר מהר - אלא בשביל להיות מסוגל להפעיל את כל מוצרי החשמל בדירה במקביל לטעינה של הרכב. עדיין 3X16 (כ 11KWH) נותן מענה לכל רכב חשמלי שיוטען בבית. אין צורך ביותר מזה - בטח שלא בעשור הקרוב אם לא יותר.

אין בכלל מה להיכנס לכל מיני ספקולציות כי יכול להיות שעוד 5 שנים או 10 שנים תוכל להטעין ב 5 דקות את האוטו ב"תחנת דלק" במחיר יותר שפוי מלהשכיב 10K שח על עמדת טעינה בבית.

@TheArcane יש אפשרות לעשות פיצול ליד המונה ולהתקין ארון קטן בצמוד אליו עם חיווט ישיר לעמדת טעינה. זה כרוך בביקור של חברת חשמל (כ 600 שח לפי מה שאמר לי חשמלאי שבוע שעבר - תשלום ישירות לחברת חשמל) שתחבר את המונה שלך ישירות ללוח חשמל קטן בצמוד אליו, וממנו היא תחבר את הדירה למעלה ואת העמדה בחוץ (עם מאמ"תים מתאימים).

איציק

לא יודע למה אתה מתעקש לתקוף אותי, לעוות את מה שכתבתי ולהתווכח עם ההבנה השגויה שלך לגבי מה שכתבתי.

פורסם
לפני 5 דקות, harhanegev כתב:

לא יודע למה אתה מתעקש לתקוף אותי, לעוות את מה שכתבתי ולהתווכח עם ההבנה השגויה שלך לגבי מה שכתבתי.

תוקף אותך ?
מותר להביע דיעה, גם אם היא לא מסתדרת עם ההפחדות הספקולטיביות שלך :-)  

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

תוקף אותך ?
מותר להביע דיעה, גם אם היא לא מסתדרת עם ההפחדות הספקולטיביות שלך :-)  

לא כתבתי שום "הפחדות ספקולטיביות".

יש דבר כזה שמתכננים לזרם טעינה מסויים לרכב, ואחרי כמה שנים מחליטים שרוצים זרם טעינה גבוה יותר. זו לא ספקולציה פרועה וזה לא מנותק מהמציאות.

יש דבר כזה חשמלאי שמשחיל כבל ובהמשך חשמלאי אחר טוען שתקוע ואין מה לעשות והוא לא יכול לעבוד עם זה, זו לא ספקולציה אלא מציאות נפוצה.

ומה שציינת לגבי רצון לזרם גבוה יותר *בבית* לא קשור בשום צורה למה שכתבתי.

יתרה מזאת, השינוי הזעיר שאני מציע הוא שינוי שעלותו מוסיפה מעט מאוד לעלות ההתקנה המורכבת הזאת, והיא זניחה לעומת המחיר וכאב הראש של צורך בחפירה חוזרת כמה שנים אחרי.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

פורסם
לפני 36 דקות, harhanegev כתב:

ומה שציינת לגבי רצון לזרם גבוה יותר *בבית* לא קשור בשום צורה למה שכתבתי.

יתרה מזאת, השינוי הזעיר שאני מציע הוא שינוי שעלותו מוסיפה מעט מאוד לעלות ההתקנה המורכבת הזאת, והיא זניחה לעומת המחיר וכאב הראש של צורך בחפירה חוזרת כמה שנים אחרי.

לתשתית מתחת למשתלבות יהיו חייבים לשים קוברה של 50 ממ לפחות או צינור פלסטיק קשיח אחר (32/40/50 ממ). יש תקנות שמאפשרות הנחת כבל מתחת לאדמה אבל החפירה צריכה להיות מאוד עמוקה ואני לא רואה את זה קורה בפועל - לכן, לדעתי, חייבים להשתמש בצינור קשיח או קוברה.

מה יקרה עם הצינור הזה בעוד כמה שנים - קשה לדעת. לעיתים נגרמים נזקים לתשתיות שלא באשמת המיישם.
קוברה 50 ממ זה זה צינור ענק והכבל עצמו שמגיע לעמדה הוא אפילו לא רבע מהשטח של הקוברה - אז אין פה בעיה (לכאורה) של העברת כבל חדש עבה יותר - לכן כל הספקולציות של "מה יקרה אם ירצו להעביר" הן פחות רלוונטיות.

בנוגע לזרם שדיברתי עליו - ברור שזה קשור גם לבית עצמו.

ברגע שאתה מגדיל את הזרם אתה מגדיל את הזרם של הזנת החשמל שאתה מקבל מחברת חשמל.

אם יש לך בדירה 3X25 יש סיכוי שאם הרכב נטען ב 3X16, אתה עלול להיתקל במצב שצריכת זרם רצינית בדירה תוביל להורדת המאמ"ת הראשי של ההזנה שלך. הגדלה ל 3X40 תיתן את האפשרות ל-2 הדברים (בית+עמדת הטענה) לעבוד במלוא התפוקה (לכאורה) בלי בעיות - וכמובן שאפשר לנתב את הזרם הגבוה לעמדה אבל זה עלול להוביל אותך לאותו מצב שתיארתי מעלה.

מי שרוצה לחשוב על העתיד שכבר עכשיו ישים כבל עבה יותר מ 5X4 או 5X6 אבל אני לא רואה את ההשקעה באה למיצוי בטווח של ה 5-10 שנים הקרובות לפחות.
גם אם מחר יהיו לנו פה סוללות של 80-100KWh במכוניות מיינסטרים, זה עדיין מקסימום 8-9 שעות טעינה (לילה, בקיצור) - דבר שהוא גם בריא יותר לסוללה (טעינה בקצב סביר) ועם קיבולת גדולה אתה גם לא תצטרך להטעין את הרכב כל יום אלא פעם בשבוע.

איציק

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 15.7.2024 בשעה 11:44, pasat04 כתב:

מתעלק על השרשור.

גר בבניין חדש. החשמלאי שעשה את עבודות החשמל בבניין, אמר שהיזם הלך לקראת הדיירים, כדי לאפשר להם להתקין עמדות בעתיד, וגודל החיבור מול חברת החשמל הוא "160 אמפר".

אני לא מבין בזה כלום. האם זה באמת נחשב לחיבור "גדול" שיאפשר עמדות טעינה בבניין של 24 דיירים, או לרובם?

תודה על מענה.

20240715_114205.jpg

מקפיץ, כדי להגדיל את הסיכוי לקבל התייחסות. תודה.

כדי לתת תמונה רחבה יותר, ההזנה לדירות היא 3x40.

פורסם
לפני שעה, pasat04 כתב:

מקפיץ, כדי להגדיל את הסיכוי לקבל התייחסות. תודה.

כדי לתת תמונה רחבה יותר, ההזנה לדירות היא 3x40.

לא הבנתי איך 160 אמפר ל-24 דירות תואם ל-3X40

בעיקרון כשיש לך 3X40 אתה יכול להתעלם מהצרכים של שאר השכנים, זה החיבור שלך! מסתבר שכשזה מבוצע מראש החשמלאי עשה את חלוקת העומסים הצפויה.

פורסם

במפרט מופיע 3x40, ובארון החשמל מופיע 160A.

כמו שכתבתי, אני לא מבין בזה כלום.

כשיגיע היום להתקנת עמדות, יהיה צורך להחליט אם מהלוח הציבורי עם מונה לדיירים, או כל דירה לעצמה, מהמונים הדירתיים, שכולם בקומת החניה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...