Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש שני זוגות משקפים שבכל אחד מהם יש לעדשה מספר 8-, האם כאשר נניח את המשקפיים אחד על השניה ונסתכל דרך שני העדשות, האם זה כאילו דרך הסתכלנו דרך עדשה שמספרה 16-?

פורסם

שאלה מעניינת…

מתמטית, התוצאה אמורה להיות סכום פקטורי העדשות.

בפועל, לא תהייה זהות מול עדשה אחת בעוצמה כפולה היות ומוקדי שתי העדשות לא יתכנסו בדיוק כמו אחת כפולה.

זאת ועוד, בין שתי עדשות לעולם יהיה תווך (למעט בנקודת המגע) עקב צורתן. כל מעבר אור בתווכים שונים (עדשה בד״כ זכוכית או פלסטיק, בינהן אוויר, שמן, מים או סולבנט) יגרום לעיוות ואובדן מיקוד עקב מקדמי שבירה שונים.

ראה כאן תרגיל מעניין https://www.toppr.com/ask/question/two-identical-glass-mug32-equiconvex-lenses-of-focal-length-f3/

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

תודה על הקישור, אבל אינני מבין מספיק טוב אנגלית בשביל להבין  מה בכלל רוצים ממני.

לצורך העניין אני בהחליט מבין ש...

1.המרחק בין שני העדשות גם אם הוא מילמטרים ספורים משפיע.

2. לעדשות יש קימור/קיעור שגם יוצר מרחקים שונים בין נקודות שונות.

3. יכול להיות גם שאני מניח את העדשות בזוית נטיה אחת כלפי השניה.

4. וכמובן עוד גורמים.

ועדיין עד כמה הסיכום יהיה שונה מסכום שתי העדשות, סטיה של נניח 10-15 אחוז, או סטיה של 50-60 אחוז.

בגלל שלצורך העניין אינני מחפש את המדע המדוייק, אלה להבין בפני מה אני עומד ועד כמה המצב השתנה.

פורסם

האם השאלה תאורטית או מעשית?

במידה ותאורטית הרי שבסביבה סטרילית/אידיאלית המתמטיקה פשוטה, קרי סכום (או חיסור במקרה של עדשות מנוגדות - קעורה וקמורה).

במידה ומעשית, אין מנוס לטעמי מבדיקה בפועל - אני מניח שהתוצאה תהא קרובה למדי לתאוריה ובלבד ותקפיד על הצמדה מירבית, זוית קטנה ככל הניתן בין העדשות, נקיון הצדדים הבאים במגע וכו׳.

נשמח לשמוע מה העלית בחכתך.

בהצלחה🙏

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

תודה.

אז ככה... לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח בעין כריתת זגוגית וקילוף ממברנה אפירטינלית.

מבחינת הרופאה המנתחת, הניתוח הצליח ועובי המקולה ירד.

מבחינתי אם לפני זה ראיתי 6/36 היום מוגדר cf.

אז אמש עשיתי ניסיון והסתכלתי דרך שני עדשות, הראיה השתפרה ככה שגם תרגום בטלויזה כמעט אני יכול לקרוא.

ככה שלסיכום כנראה המספר כרגע הוא 17-, אם כי כמובן שאני מקווה שכן נראה פתאום את השיפור המקווה בראיה.

בעוד כשלושה חודשים יש לי ביקורת נוספת, ולפני זה אני מתעד להתייצב אצל אופטמטריסט על מנת לבדוק מספר וחדות ראיה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מעשית: המספר שלי הוא +, ושל אשתי הוא -.

פעם, כשרציתי לראות משהו רחוק, הלוויתי ממנה את המשקפיים ועשיתי משקפת יחד עם שלי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...