Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

אוקי, אז שאלת המשך - בהנחה שהמוצר שאתה נותן הוא X, ומדינת ישראל בקטסטרופה, מי ייתן אותו? מי יפתח משהו? גם אנחנו עובדים עם לקוחות בחו"ל, אבל בוא, אם ינחתו לי טילים מחוץ לבית ולא יהיה לי חשמל אני לא אתעסק במתי משלוח הבא יוצא...

ככה או ככה הם ימשיכו הלאה.

זה ממש לא נכון.

כל אוקטובר היינו סגורים וגם נובמבר עבדנו מאוד מאוד חלקי (כמעט כלום). לקוחות וספקים מהארץ והעולם התקשרו והתכתבו לראות מה איתנו וגם לקוחות שאמרתי להם שאני לא יודע מתי אוכל לספק וילכו למתחרה (כולל איזה דגם בדיוק לבקש) התעקשו לחכות.

מעבר לזה אני צריך תיקשורת עם העובדים שלי לא כדי שיעזרו לי בענייני עבודה אלא כדי לוודא שהם בסדר ולסייע איפה שניתן.

עןבד זה לא מכונה שכשמתקלקלת זורקים וקונים חדש. אני מחוייב להם גם בעיתות חירום.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 דקות, DareDevil כתב:

אופטימיות - אחוזי היירוט באזור ה85% 

קח גם 80%. בשילוב עם דגש של כיפת ברזל על מתקנים אסטרטגיים לא יהיה פה פירוק מוחלט של כל תחנות הכוח.

אנחנו נתחבא במקלטים ויהיה בסדר בסוף אולי.

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

זה ממש לא נכון.

כל אוקטובר היינו סגורים וגם נובמבר עבדנו מאוד מאוד חלקי (כמעט כלום). לקוחות וספקים מהארץ והעולם התקשרו והתכתבו לראות מה איתנו וגם לקוחות שאמרתי להם שאני לא יודע מתי אוכל לספק וילכו למתחרה (כולל איזה דגם בדיוק לבקש) התעקשו לחכות.

מעבר לזה אני צריך תיקשורת עם העובדים שלי לא כדי שיעזרו לי בענייני עבודה אלא כדי לוודא שהם בסדר ולסייע איפה שניתן.

עןבד זה לא מכונה שכשמתקלקלת זורקים וקונים חדש. אני מחוייב להם גם בעיתות חירום.

לא יודע איך הבנת את זה מהתגובה שלי.

עובד זה לא מכונה, אבל עם כל הכבוד אין לך מה לעשות אם שניכם נמצאים במקלט. אם כבר, הדאגה האמיתית מתבטאת בזה שהעובד יודע מראש שבזמן מלחמה לא תדרוש ממנו לבוא להפעיל מכונה, ומההכרות שלי איתך אתה לא תדרוש את זה.

לגבי הלקוחות זה היה בתגובה לgt שאמר שהלקוחות שלו יעזבו.

פורסם
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

שמע, ראיתי ריאיון שלו אתמול. שאלה אותו 30 פעם "אבל מה יהיה מה יהיה מה יהיה מה יהיה". חיפשו כותרת מפחידה. ברור שיהיה נזק, ברור שיתגברו עליו. התרחישים הם בנפילה של אלפי טילים, אם עומדים על 95% ירוטים, נניח נרד ל90%, זה לא פירוק מדינת ישראל.

הוא לא ילד, הוא לא יתן כותרות.

כיפת ברזל לא יודעת להתמודד עם מטח של מאות טילים מדוייקים, וברור שיהיה נזק ויתגברו עליו, רק שזה יקח שבועות לפחות לתקן את הנזקים שיהיו, ובתקופה הזו אנחנו נחיה בהשאלת עומסים והשאלה הגדולה היא עד כמה קיצוני זה יהיה (האם יהיה לך 4 שעות הפסקת חשמל או 4 שעות חשמל ביממה)

לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

אוקי, אז שאלת המשך - בהנחה שהמוצר שאתה נותן הוא X, ומדינת ישראל בקטסטרופה, מי ייתן אותו? מי יפתח משהו? גם אנחנו עובדים עם לקוחות בחו"ל, אבל בוא, אם ינחתו לי טילים מחוץ לבית ולא יהיה לי חשמל אני לא אתעסק במתי משלוח הבא יוצא...

ככה או ככה הם ימשיכו הלאה.

אני לא יודע מה אתה תעשה, אני יודע שבתור בעלים של החברה שצריך לשלם משכורות לעובדים אני חייב להמשיך לייצר הכנסות + לחשוב על היום שאחרי המלחמה ואיך יוצאים ממנה.

נכון שבימים הראשונים באמת אף אחד לא יעבוד, אבל לא נמשיך לשבת בבית ולספור נפילות. אני בהחלט נערך (וגם העובדים, רק שאליהם אני לא בא בדרישות והם חושבים על זה לבד) להמשיך לעבוד עד כמה שאפשר.

יש לי צוות שרץ איתי שנים, דאגנו שבכל תקופת הקורונה הם לא יפגעו בכלל, למרות שעבדו הרבה פחות וההכנסות ירדו - והם מבינים שאנחנו באותה סירה... זה גם מקום עבודה וגם פרנסה.

• אהבתי 2
פורסם

חברה אתם קצת יצאתם מפרופורציות.

נכון שצפויה לנו תקופה קשה ומורכבת אבל זה לא הולך להיות חודשים  של מחסור בחשמל.

לפי התחזית שלי מדובר על שבוע ראשון קשה ולאחר מכן יהיו טפטופים כנראה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

במלחמה הזו עובדת שלי נפגע לה הבית (חד הורית עם 5 ילדים בני שנה עד 6. 2 זוגות תאומים). עולה חדשה שלא יודעת כלום ואני זה שאיתרתי לה דירה והעברתי אותה פיזית לשם.

אחיה (גם עןבד אצלי) נזרק על ידי בעל הבית שלו וסייעתי לו מולו, עובדת שלא קיבלה מענק מיגון,  להרגיע אותם כלכלית שידעו שמשכורת תיכנס (מבחינת הצדינה שישברו את הראש. לא היו שום הנחיות ועד היום לא קיבלתי אפילו את מה ששילמתי לעובדים).

לא כולם מהנדסים או אנשי היי טק. יש הרבה אנשים שלא יודעים להסתדר ושאין להם רזרבות. מחובתי לשמור עליהם ולסייע להם.

לפני 13 דקות, GTאי כתב:

אני לא יודע מה אתה תעשה, אני יודע שבתור בעלים של החברה שצריך לשלם משכורות לעובדים אני חייב להמשיך לייצר הכנסות + לחשוב על היום שאחרי המלחמה ואיך יוצאים ממנה.

נכון שבימים הראשונים באמת אף אחד לא יעבוד, אבל לא נמשיך לשבת בבית ולספור נפילות. אני בהחלט נערך (וגם העובדים, רק שאליהם אני לא בא בדרישות והם חושבים על זה לבד) להמשיך לעבוד עד כמה שאפשר.

יש לי צוות שרץ איתי שנים, דאגנו שבכל תקופת הקורונה הם לא יפגעו בכלל, למרות שעבדו הרבה פחות וההכנסות ירדו - והם מבינים שאנחנו באותה סירה... זה גם מקום עבודה וגם פרנסה.

בלי ציניות - שאפו לשניכם.

הלוואי עוד מעסיקים בארץ יחשבו ככה על העובדים שלהם. 

לפני 13 דקות, GTאי כתב:

כיפת ברזל לא יודעת להתמודד עם מטח של מאות טילים מדוייקים, וברור שיהיה נזק ויתגברו עליו, רק שזה יקח שבועות לפחות לתקן את הנזקים שיהיו, ובתקופה הזו אנחנו נחיה בהשאלת עומסים והשאלה הגדולה היא עד כמה קיצוני זה יהיה (האם יהיה לך 4 שעות הפסקת חשמל או 4 שעות חשמל ביממה)

הוא לא ילד, אבל גם לא איש תקשורת. בסוף זה כלוב אריות ומי שלא מתורגל לא יודע איך לצאת שם כמו שצריך. 

יהיה נזק, נתקדם הלאה. אם בעזה מצליחים להטעין פלאפונים אחרי 4 חודשים של מלחמה...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, arik100 כתב:

אני בכלל לא אכפת לי. מקסימום מושך כבל מאריך לעזה ויש לי 4 שעות ביום חשמל.

פורסם
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

מזכיר לי את האמריקאים, שבשנות ה-60 (סביב המשבר בקובה) לימדו את הילדים בבית הספר שאם הם רואים פיצוץ גרעיני, להיכנס מתחת לשולחן.

Duck and cover

פורסם
לפני 4 שעות, arik100 כתב:

הלוואי ואתה צודק, אבל בבקשה תסביר את התחזית.

אם אין פגיעה - אז גם שבוע ראשון יהיה סבבה יחסית.

אם יש פגיעה - אם יש הרס משמעותי לתקן יקח ככל הנראה יותר משבוע, גם אם עובדים 24/7 ויש חלפים זמינים באתר. זה בלי להתייחס לפגיעה חוזרת (בסוף יש מעט אתרי ייצור גדולים מאוד, זה לא אלפי אתרים קטנים).

לא הבנתי את החשבון שלך.

פורסם

כשאין לך מספיק חשמל קודם כל אתה עוצר את האספקה לשטחים ולעזה.

שנית, בתרחיש כזה גם התעשייה והמשק מושבתים והם צרכנים גדולים מאוד (רוב מתקני ההתפלה מייצרים לעצמם את החשמל).

ואם נהיה עם 6 שעות חשמל ביום זה לא נעים אבל לא סוף העולם. נעבור את זה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

למה הדיון הוא רק על רקטות ? מתעלמים מהכטב"מים ?

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

כשאין לך מספיק חשמל קודם כל אתה עוצר את האספקה לשטחים ולעזה.

שנית, בתרחיש כזה גם התעשייה והמשק מושבתים והם צרכנים גדולים מאוד (רוב מתקני ההתפלה מייצרים לעצמם את החשמל).

ואם נהיה עם 6 שעות חשמל ביום זה לא נעים אבל לא סוף העולם. נעבור את זה.

לתעשיה יש הסכמים מסחריים עם חח"י וזה ממש לא כמו צרכן פרטי. רוב מוחלט של התעשיה לא מייצר לעצמו את החשמל אלא יש להם רק גנרטורים לגיבוי של מערכים קריטיים, ואותך כצרכן פרטי ינתקו הרבה לפני שינתקו אותם. (תעשיה רצינית כן, לא 3 מוסכים וחנות) תראה איך עובד מנגנון של השאלת עומסים בקיץ ותשליך אותו על מלחמה.

אגב, מתקני התפלה לא מיצרים חשמל, הם רוכשים ממתקנים פרטים שלפעמים יש להם את אותם בעלים. 

אתה צודק לגבי 6 שעות, זה באמת לא יהיה סוף העולם, נקווה שזה יהיה רק 6 ביום

לפני 8 דקות, היו זמני בומבה כתב:

למה הדיון הוא רק על רקטות ? מתעלמים מהכטב"מים ?

אתה צודק. הדיון צריך להיות על חימושים, רקטה זה פשוט הנפוץ והשגור.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 2 דקות, GTאי כתב:

תעשיה יש הסכמים מסחריים עם חח"י וזה ממש לא כמו צרכן פרטי. רוב מוחלט של התעשיה לא מייצר לעצמו את החשמל אלא יש להם רק גנרטורים לגיבוי של מערכים קריטיים, ואותך כצרכן פרטי ינתקו הרבה לפני שינתקו אותם. (תעשיה רצינית כן, לא 3 מוסכים וחנות) תראה איך עובד מנגנון של השאלת עומסים בקיץ ותשליך אותו על מלחמה.

תעשייה לא מייצאת את החשמל ולתעשייה הכבדה יש הסכמים (כמו תעש למשל אבל לא לצרכנים של 500-600 אמפר).

ההסכמים גם פחות חשובים כי חוץ מתעשייה ששייכת למל"ח התעשייה פשוט לא תעבוד בגלל סיכו חיי אדם מיותר.

לפני 2 דקות, GTאי כתב:

אגב, מתקני התפלה לא מיצרים חשמל, הם רוכשים ממתקנים פרטים שלפעמים יש להם את אותם בעלים. 

חלקם מחזיקים תחנות כוח אצלהם בחצר וחלקם רוכשים ישירות מהפרטיים. אנרגיה זו ההוצאה העיקרית שלהם.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

ההסכמים גם פחות חשובים כי חוץ מתעשייה ששייכת למל"ח התעשייה פשוט לא תעבוד בגלל סיכו חיי אדם מיותר.

לפני 7 דקות, GTאי כתב:

ניפגש שבוע-עשרה ימים לתחילת המלחמה.

יותר קל לשקם מדינה עם 500 או 1000 אקסטרא הרוגים מאשר מדינה בלי פעילות כלכלית במשך תקופה ארוכה, מה גם שהרבה מהצרכנים הגדולים במדינה הם מל"ח.

הפעילות הכלכלית במשק לא תעצור, רק תאט. תהיה לזה השפעה שולית על צריכת החשמל ויהיו ביקושים.

פורסם
לפני 11 דקות, GTאי כתב:

אתה צודק. הדיון צריך להיות על חימושים, רקטה זה פשוט הנפוץ והשגור.

אבל אני לא מדבר רק על המינוח. יש כאן עניין מהותי. התרגלנו לכיפת ברזל שבאמת עושה עבודה יפה עם רקטות (ונניח לרגע בצד עומס שיגורים). כטב"מים שטסים נמוך ונעלמים מעיני המכ"מ זו חיה אחרת.

• תוכן חדש...