Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת די מסבירה את הדילמה, אני חושב שאני רוצה טאבלט, אבל אני מתקשה למצוא אחד שמתאים לי, או משתלב בפער שיש בשימוש/work flew שבין המחשב הנייד (הפרטי או של העבודה) לטלפון הנייד.

מה אני רוצה/צריך: מכשיר יחסית פשוט, שיתן לי שירות טוב לגלישה ברשת/צפיה ביוטיוב/מענה למיילים/קריאת מסמכים בWORD/PDF  (חובה תמיכה במקלדת חיצונית, עדיף עם אביזר רשמי, תמיכה בעט תהיה יתרון), בנוסף אשמח לתמיכה באפליקציית "עברית" שקיימת רק באנדואיד/IOS.

עד עכשיו קניתי (ומכרתי/החזרתי):

1. טאבלט אנדרואיד (לנובו P11 PLUS) - הרגיש לי כמו טלפון אנדרואיד עם מסך גדול (למרות תמיכה בעט);

2. Hp Chromebook X2 11 - הייתה לי בעיה להתחבר עם חשבון EXCHACHANE ארגוני (תמיכה גבולית בעט); יתרונות? תמיכה בדפדפן ברמה של דסקטופ, כולל כל התוספים (בעיקר ADBLOCK, לא לאתר הזה כמובן, רק ליוטיוב), חסרונות? מנסה להיות מחשב, אבל עוד לא מחשב, מנסה להיות טאבלט אנרואיד, אבל לא באמת.

המכשיר שבאמת יכול לסגור לי את הפינה? כנראה IPAD AIR (M1), אבל אני לא משתמש בסביבת העבודה של אפל בכלל (נמחשב עם וינדוס, טלפון נייד עם אנדרואיד), ובנוסף אני רוצה מקלדת (ואולי גם עט) ולהוציא עוד 1000-1700 ש"ח עם האביזרים (תלוי אם מדובר עם מוצרים רשמיים או מוצרים של לוג'יטק), האופציות הקודמות עלו קצת פחות מ-1,500 ש"ח, כולל הטאבלט והאביזרים.

אשמח לשמוע פה מאנשים איך הטאבלט שלהם (לא משנה מערכת ההפעלה) משתלב בשימוש היום יומי שלהם, בעדיפות לאנשים עם צרכים/אופי שימוש דומה לשלי.

פורסם

אם לא עבדת עם אייפד עד היום, הגיע הזמן להתחיל.

כל מה שקשור בגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים - מעולה. גם קריאת ספרים והאזנה למוסיקה. לגבי השאר - חכה למומחים האחרים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אני משתמש בסמסונג  s6, עם עט. יש תמיכה במקלדת חיצונית.

בגדול כל הפעילות שלי עליו, גלישה, קריאה וחתימה על מסמכים, מיילים,

ווטסאפ, צפייה בסרטים הרצאות...

לא יצא לי להשוות לטאבלטים אחרים, ואין לי דרישות בשמים,

אבל באמת שאין לי מילה רעה לומר עליו. 

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

יש לי שני טאבלטים:

האחד הוא לנובו D330 (משנת 2019). היתרונות: זול מאוד, מבנה של מחשב נייד קטן עם מסך מגע, מקלדת נתיקה ואפשרות להעמדה עם מקלדת הפוכה, מערכת חלונות המוכרת, טעינה ב-USB-C (אם כי מתח גבוה) ובנוסף יש חיבור USB-A על המקלדת הנתיקה. החסרון המרכזי - מעבד חלש ואיטי.

השני הוא אייפד דור 10 (מסך ״10.9) שקיבלתי מתנה, אבל עלה פי 2.5 מהלנובו. זה האייפד הבסיסי ביותר עם מעבד A14, מקביל לאייפון 12. למכשיר המסך הטוב ביותר שבו נתקלתי אי פעם. החסרון הוא שצריך להתרגל למערכת הפעלה שונה ממה שאתה מכיר, לא כל הפעולות אינטואיטיביות למי שרגיל לחלונות ולאנדרואיד. ציוד היקפי כגון מקלדת ועט קיימים, אבל אינם זולים.

אגב, האם אתה זקוק למכשיר עם חיבור סלולרי? חיבור כזה מייקר את המכשיר אבל, לפחות באייפד, כרוך בהמצאות עוד פונקציות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, ay115 כתב:

המכשיר שבאמת יכול לסגור לי את הפינה? כנראה IPAD AIR (M1), אבל אני לא משתמש בסביבת העבודה של אפל בכלל (נמחשב עם וינדוס, טלפון נייד עם אנדרואיד), ובנוסף אני רוצה מקלדת (ואולי גם עט) ולהוציא עוד 1000-1700 ש"ח עם האביזרים (תלוי אם מדובר עם מוצרים רשמיים או מוצרים של לוג'יטק), האופציות הקודמות עלו קצת פחות מ-1,500 ש"ח, כולל הטאבלט והאביזרים.

לא הבנתי למה אתה צריך דווקא את האייפד הזה. 

אני משתמש באייפד 2020 עם המעבד A12 שהוכרז מתישהו ב-2018 ואין לי שום בעיה לעשות את כול הפעולות שציינת בצורה טובה. 

הוא נמצא אצלי כבר שנתיים והוא הטאבלט הראשון שלי אז לא היה לי אלטרנטיבה להשוות אליה, רק אחרי שראיתי טאבלאטים חדשים של סמסונג בטווח מחיר של 800-1000 שקל, הבנתי כמה הם רחוקים ממנו שנות אור. במהירות, במערכת ההפעלה, ובאיכות המסך.

אם אלו השימושים שלך, ואתה לא צריך משהו די יחודי שפשוט לא קיים במערכת ההפעלה של אפל, הייתי מאוד ממליץ על האייפד. הוא פשוט מכשיר טוב לשימושי צריכת מדיה. 

אני אישית לא השתמשתי במקלדת נפרדת, אבל כמה שאני יודע הוא כן תומך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כשקיבלתי את האייפד בנובמבר האחרון (נרכש ממש בהשקה) בדקתי את עניין התוספים - הייתה מקלדת מקורית של אפל שהיתה יקרה, וכן יש תמיכה בעט אפל דור ראשון. ייתכן שהאייר תומך בעט דור שני, מצריך בדיקה, כולל להבדלים בפונקציונאליות. לא טרחתי להתעדכן בתוספים חדשים. 

צריך לשים לב שהאייפד דור 10 שונה פיזית מהדור הקודם - יותר גדול - מה שגורר צורך באבזרים חדשים.

אני לא מפסיק לקבל פרסומות לאייפד מהדור הקודם, שעדיין נמכר.

אגה, לאשתי אייפד דור 6 (נרכש בסוף 2018) שאמנם יותר קטן ואיטי, אבל מתפקד היטב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כותב בכללי ולא מניסיון, כי גם אני בחנתי בעבר אפשרות לטאבלט קל לנשיאה. עם ההגעה של המקבוק הצורך פחת, כי המק קל.

יש לי טאלבט אנדרואיד בבית, לשימוש של הילדה, ולמעשה... אני לא משתמש בו בבית.

עקרונית (שוב, אין לי ניסיון מעשי), הבעיה עם אייפד זה הטיפול הלוקה בריבוי משימות/חלונות. הוא זול מבחינת אורך החיים, בגלל חוזק המעבד, אבל הציוד ההקפי לא זול. עם זאת, אני בטוח שאפשר למצוא בקלות חוו״ד על מקלדות לא מקוריות וכמה טוב הן עובדות. כמו כן, הוא מצויין לשימוש עם העט הייעודית (לקנות מקורית).

בזמנו שקלתי את ה-Lenovo Duet לצרכים שפירטת. הוא מגיע עם מסך טוב, כולל מקלדת ומערכת הפעלה ChromeOS, שיותר מוטה למשימות ״משרדיות״, אבל עם יכולת להריץ אפליקציות אנדרואיד. החסרון הוא בעיקר בביצועים, אבל זה פחות מטריד לפרופיל השימוש שהגדרת.

לא המלצות, נקודות למחשבה/בדיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

לא הבנתי למה אתה צריך דווקא את האייפד הזה. 

אני משתמש באייפד 2020 עם המעבד A12 שהוכרז מתישהו ב-2018 ואין לי שום בעיה לעשות את כול הפעולות שציינת בצורה טובה. 

הוא נמצא אצלי כבר שנתיים והוא הטאבלט הראשון שלי אז לא היה לי אלטרנטיבה להשוות אליה, רק אחרי שראיתי טאבלאטים חדשים של סמסונג בטווח מחיר של 800-1000 שקל, הבנתי כמה הם רחוקים ממנו שנות אור. במהירות, במערכת ההפעלה, ובאיכות המסך.

אם אלו השימושים שלך, ואתה לא צריך משהו די יחודי שפשוט לא קיים במערכת ההפעלה של אפל, הייתי מאוד ממליץ על האייפד. הוא פשוט מכשיר טוב לשימושי צריכת מדיה. 

אני אישית לא השתמשתי במקלדת נפרדת, אבל כמה שאני יודע הוא כן תומך. 

מכל הסקירות שראיתי, פרופיל השימוש שלי מתאים כמו כפפה ליד לאייפד, אבל מאחר ואני מעוניין באפשרות לריבוי משימות אמיתי + מסך עם למינציה מלאה, זה משאיר אותי רק עם האייר כאופציה הזולה ביותר. 

אבל כמו שציינתי, אני פחות מתחבר לאופציה של לעבור לIOS ולשלם פרימיום על מכשיר שהוא עובר קיל מבחינתי.

לפני 5 שעות, falou כתב:

אני כותב בכללי ולא מניסיון, כי גם אני בחנתי בעבר אפשרות לטאבלט קל לנשיאה. עם ההגעה של המקבוק הצורך פחת, כי המק קל.

יש לי טאלבט אנדרואיד בבית, לשימוש של הילדה, ולמעשה... אני לא משתמש בו בבית.

עקרונית (שוב, אין לי ניסיון מעשי), הבעיה עם אייפד זה הטיפול הלוקה בריבוי משימות/חלונות. הוא זול מבחינת אורך החיים, בגלל חוזק המעבד, אבל הציוד ההקפי לא זול. עם זאת, אני בטוח שאפשר למצוא בקלות חוו״ד על מקלדות לא מקוריות וכמה טוב הן עובדות. כמו כן, הוא מצויין לשימוש עם העט הייעודית (לקנות מקורית).

בזמנו שקלתי את ה-Lenovo Duet לצרכים שפירטת. הוא מגיע עם מסך טוב, כולל מקלדת ומערכת הפעלה ChromeOS, שיותר מוטה למשימות ״משרדיות״, אבל עם יכולת להריץ אפליקציות אנדרואיד. החסרון הוא בעיקר בביצועים, אבל זה פחות מטריד לפרופיל השימוש שהגדרת.

לא המלצות, נקודות למחשבה/בדיקה.

קניתי כרומבוק (HP CHROMEBOOK X2) שנחשב לחזק משמעותית מהלנובו דואט (המקורי, וטיפה חלש יותר מהדגמים של 2022) אבל היו המון באגים בהרצת אפליקציות אנדאויד (נגיד VLC או ספוטיפיי לא עבדו כמו שצריך).

אני מתלבט אם לנסות את הטאבלט החדש של ONEPLUS, או אולי החדש של XIOAMI, שניהם יעלו בערך 2,800 כולל סט אביזרים מלא (מקלדת + עט).

אבל כמו שאמרתי, אני בעיקר מתלבט אם טאבלט באמת ישתלב לי בwork flow או שהוא ישמש אותי פעמיים וחצי ויחזור למגירה, כי יש מחשב נייד ויש טלפון.

פורסם

מהנסיון שלי, לא באמת משתלב. האייפד הוא גאדג'ט מגניב אבל הגלישה פחות נוחה מלפטופ, המקלדת יקרה בטירוף, מסרבלת אותו מאוד ולא באמת נוחה, המסך קטן מדי בשביל להנות מסרטים עליו ומערכת ההפעלה מוגבלת (אפילו בהשוואה לmacos).

לגבי אפליקציית עברית, אם המטרה היא קריאה של ספרים אז יש היום טבלטים (אנדרואיד) עם מסך דיו אלקטרונית שעושים עבודה די טובה. לחלקם עט מצוינת והם תחליף טוב למחברת ועט אבל הם ממש לא מתאימים לגלישה וסרטים.

פורסם (נערך)

אייפד זו משפחה גדולה של מכשירים, עם מגוון מידות ותכונות.

מבחינתי המכשיר הבסיסי בגודל "10.9 מספק את הסחורה, שמבוססת בעיקר על גלישה במרשתת, הדבר העיקרי שמפריע לי הוא עורך הטקסט המזעזע של הספארי. היתרון הגדול הוא איכות המסך, מבחינתי מאפשר צפיה טובה, אם כי נדיר שאני צופה בסרטונים בניניותר מ-20-30 דקות.

למי שזקוק לתכונות נוספות יש מבחר עצום של אייפדים מ-"7 עד "14, או משהו כזה, עם מעבדים ואבזור משתנה. המחירים עולים אקספוננציאלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 52 דקות, ay115 כתב:

אבל מאחר ואני מעוניין באפשרות לריבוי משימות אמיתי + מסך עם למינציה מלאה, זה משאיר אותי רק עם האייר כאופציה הזולה ביותר.

אתה לא באמת צריך אייר , ואת ההבדלים במסך אתה לא תרגיש כמעט בכלום מול אייפד דור 10.

(קונטקסט - יש לי אייפד פרו 11״ ולכל הילדים יש אייפדים כשהישן ביותר דור 6 והחדש ביותר דור 10 שנרכש לפני כמה חודשים. ההבדלים למסך עם למינציה מלאה הם שוליים ביותר. אפילו מול המסך הטוב יותר בפרו - לשימושים שציינת)

הדור 10 הוא קפיצת מדרגה רצינית ביותר לעומת האייפדים ברמת כניסה האחרים.

לגבי מקלדות - המקוריות עולות המון כסף , אבל לרוב אפשר למצא אותן מסתובבות באיביי במחירים יותר סבירים. אין בעיה עם צד שלישי , אין בעיה עם bluetooth. כנ״ל אגב עם עכבר bluetooth או trackpad.

לגבי העט - להיצמד למקורי (מה שמתאים - דור ראשון או דור שני לפי הדגם של האייפד שקנית - כי התמיכה קשורה במסך של האייפד ישירות - אי אפשר לערבב) - הם מעולים. ממש.

לגבי ריבוי משימות - זה לגמרי חצי כח ותלוי מאוד באפליקציות שאתה הולך להשתמש. בפועל כל דבר חוץ מלעבוד על משהו אחד ולראות וידאו ברקע על מסך קטן מסורבל. זה (וריבוי משתמשים) החיסרון הגדול של המכשיר - כי מבחינת מערכת הפעלה , אפליקציות , כח עיבוד , חיי סוללה , מסכים וכו - המכשירים מעולים ומחזיקים שנים על גבי שנים.

בפועל האייפד הנוכחי התווסף בנוסף ללפטופ הפרטי שלי (אני לא משתמש בלפטופ עבודה לדברים אישיים - חוץ מלגלוש בצורה מצומצמת) ועברתי אליו לרוב השימושים. מיילים , pdfים , קריאה וכו. לפעמים אני מחבר אותו אפילו לעמדת עבודה (יש לו Thunderbolt) - ואז אני משתמש בכל הציוד ההקיפי (רמקולים , מקלדת , עכבר , מסך 34״ וכו) והכל עובד.

בלפטופ נותר שאני:

1. משתמש לדברים שדורשים ניהול קבצים יותר רציני וגיבויים

2. כתיבת קוד

3. הקלטה ועריכה של מוסיקה , קידוד של וידאו וכו - אני מדבר מול audio interfaceים רבי ערוצים , הרצת פלאגינים , אימון מודלי AI להדמית מגברים וכו. לא דברים טריוויאלים.

אגב - המקלדת היקרה בטירוף (שקניתי בחצי מחיר מאיביי) - זה מה שמאפשר החלפה של הרבה של השימוש מהמחשב.

המקלדת של הפרו - מעולה. הFolio / magic הקודמות סבירות מינוס.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 11 דקות, Liviur כתב:

אתה לא באמת צריך אייר , ואת ההבדלים במסך אתה לא תרגיש כמעט בכלום מול אייפד דור 10.

(קונטקסט - יש לי אייפד פרו 11״ ולכל הילדים יש אייפדים כשהישן ביותר דור 6 והחדש ביותר דור 10 שנרכש לפני כמה חודשים. ההבדלים למסך עם למינציה מלאה הם שוליים ביותר. אפילו מול המסך הטוב יותר בפרו - לשימושים שציינת)

הדור 10 הוא קפיצת מדרגה רצינית ביותר לעומת האייפדים ברמת כניסה האחרים.

אני מסכים שהוא שיפור, אבל הוא מוגבל לתמיכה רק בעט הדור הראשון + מספר אביזרים מוגבל, ובנוסף הוא לא כל כך זול (2000 לעומת 2450 לאייר),

בנוסף הוא מגיע עם מעבד שלא תומך בstage manager (דורש M1 ומעלה), מה שיגביל לי את האפשרות לריבוי משימות אפילו יותר ממה שהוא מוגבל בIOS.

לפני 11 דקות, Liviur כתב:

לגבי מקלדות - המקוריות עולות המון כסף , אבל לרוב אפשר למצא אותן מסתובבות באיביי במחירים יותר סבירים. אין בעיה עם צד שלישי , אין בעיה עם bluetooth. כנ״ל אגב עם עכבר bluetooth או trackpad.

לגבי העט - להיצמד למקורי (מה שמתאים - דור ראשון או דור שני לפי הדגם של האייפד שקנית - כי התמיכה קשורה במסך של האייפד ישירות - אי אפשר לערבב) - הם מעולים. ממש.

לגבי ריבוי משימות - זה לגמרי חצי כח ותלוי מאוד באפליקציות שאתה הולך להשתמש. בפועל כל דבר חוץ מלעבוד על משהו אחד ולראות וידאו ברקע על מסך קטן מסורבל. זה (וריבוי משתמשים) החיסרון הגדול של המכשיר - כי מבחינת מערכת הפעלה , אפליקציות , כח עיבוד , חיי סוללה , מסכים וכו - המכשירים מעולים ומחזיקים שנים על גבי שנים.

בפועל האייפד הנוכחי התווסף בנוסף ללפטופ הפרטי שלי (אני לא משתמש בלפטופ עבודה לדברים אישיים - חוץ מלגלוש בצורה מצומצמת) ועברתי אליו לרוב השימושים. מיילים , pdfים , קריאה וכו. לפעמים אני מחבר אותו אפילו לעמדת עבודה (יש לו Thunderbolt) - ואז אני משתמש בכל הציוד ההקיפי (רמקולים , מקלדת , עכבר , מסך 34״ וכו) והכל עובד.

בלפטופ נותר שאני:

1. משתמש לדברים שדורשים ניהול קבצים יותר רציני וגיבויים

2. כתיבת קוד

3. הקלטה ועריכה של מוסיקה , קידוד של וידאו וכו - אני מדבר מול audio interfaceים רבי ערוצים , הרצת פלאגינים , אימון מודלי AI להדמית מגברים וכו. לא דברים טריוויאלים.

אגב - המקלדת היקרה בטירוף (שקניתי בחצי מחיר מאיביי) - זה מה שמאפשר החלפה של הרבה של השימוש מהמחשב.

המקלדת של הפרו - מעולה. הFolio / magic הקודמות סבירות מינוס.

אתה יודע אם הדפדפן המובנה תומך בתוספים? (נגיד ADBLOCK ליוטיוב?)

פורסם
לפני 4 שעות, ay115 כתב:

הוא מוגבל לתמיכה רק בעט הדור הראשון

ההבדלים הם כמעט על גבול הסמנטים חוץ מהריחוף.

לפני 4 שעות, ay115 כתב:

מספר אביזרים מוגבל

צודק - החסרון הכי גדול הוא ההבדל במקלדת - אם אתה קונה מקורית.

לפני 4 שעות, ay115 כתב:

בנוסף הוא מגיע עם מעבד שלא תומך בstage manager (דורש M1 ומעלה),

נכון. אבל stage manager נחמד בעיקר בתיאוריה או אם אתה מחבר מסך חיצוני. (ממליץ לקפוץ לחנות אפל להשתמש בזה)

לפני 4 שעות, ay115 כתב:

אתה יודע אם הדפדפן המובנה תומך בתוספים? (נגיד ADBLOCK ליוטיוב?)

כן - אבל זה עובד טיפה אחרת מדפדפנים שולחניים כי הם צריכים להיות עטופים כאפליקציה בחנות.

יש סקשן שלם של אפליקציות מהסוג הזה:

https://support.apple.com/guide/iphone/get-extensions-iphab0432bf6/ios

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...