Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במהלך החלפת רפידות בלם ברכב שלי (קיה סורנטו 2018) שמתי לב למשהו מענין

ברפידות של Hi-q יש חורים קטנים בצד, ואמור להיות פס ברזל קטן בצורת V שמתחבר לשני הרפידות באופן כזה שהוא מרחיק אותן מהצלחת (כל עוד הברקס לא לחוץ)

ברוב הגלגלים שלי כבר לא היו הברזלים הללו, רק באחד מהם מצאתי אותם..

אני לא יודע איך זה בברקסים המקוריים, אבל בוודאות זה לא קיים בכל סוגי הרפידות

ומכאן עולות לי 2 שאלות:

1. כאשר הברקס רפוי ובהנחה ואין ברזל כזה - מה מרחיק את הרפידות מהצלחת? או שהן נשארות צמודות אך לא לוחצות (מה שעדיין יוצר חום / בלאי)

2. לאור הכוח ה-יחסית משמעותי שדרוש ללחיצת הבוכנה חזרה בהרכבת רפידות חדשות - האם ברזל קטן כזה מצליח להפריד את הרפידות ולהזיז חזרה את הבוכנה? (כאשר הדוושה לא לחוצה) או שלא עד כדי כך..

3. האם שווה להתאמץ לחפש ברזל כזה ולהתקין אותו או שזה מיותר?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Tiida
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין על איזה ברזל אתה מדבר, אולי הברזל שהוא אינדיקציה שנגמרה הרפידה?

בכל מקרה מה שמשאיר את הבלמים מופרדים זה ההתנגדות של נוזל לדחיסה.

שאתה לוחץ על הברקס אתה בעצם דוחס נוזל לכיוון הקאליפר, הנוזל לוחץ על הבוכנה ומזיז אותה.

שאתה משחרר את הרגל אתה משחרר את הלחץ מה שגורם לנוזל לחזור אחורה ולבוכנה לחזור בחזרה לנקודה שאין בה לחץ.

בעצם תמיד יש נקודה שהרפידה משפשפת אבל קצת מאוד בצורה שהיא ללא השפעה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מצאתי תמונה ברשת, סימנתי את הברזל ואת החורים המדוברים

כל ברזל מגשר בין 2 הרפידות, 2 ברזלים לכל זוג רפידות, נכנסים לחורים שבקצה הרפידה

צילום מסך 2023-06-12 061036.jpg

פורסם

אני אגיב בצורה ממש עדינה. לפי  השאלות שלך ולפי כמות הטעויות שמנסים לענות על החוסר ידע שלך. תלך למוסך. בברקסים אסור לך לגעת במיוחד משום שאתה מסכן לא רק את עצמך אלא את כל מי שאתך בכביש ובאוטו. תקנה רפידות או דיסקיות תקרא להם איך שבא לך. עדיף להוסיף עוד כמה גרושים ולא זבל זול כמו Hi Q שהחנויות חלפים נשבעות לך שזה אחלה ברקסים. תיקח אותם למוסך ותבקש שיחליפו. יש כאלה שייקחו לך 150 עד 250 רק על העבודה של ההחלפה. אם לא צריך לעשות עוד משהו. ברקסים לא נגמרים רק ברפידות אלא גם במכלול שמופעל מאחורי כל גלגל ובצלחות. בכוונה לא מסביר לך לעומק. לך למוסך.

• רעיון גרוע 5
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, Tiida כתב:

במהלך החלפת רפידות בלם ברכב שלי (קיה סורנטו 2018) שמתי לב למשהו מענין

ברפידות של Hi-q יש חורים קטנים בצד, ואמור להיות פס ברזל קטן בצורת V שמתחבר לשני הרפידות באופן כזה שהוא מרחיק אותן מהצלחת (כל עוד הברקס לא לחוץ)

ברוב הגלגלים שלי כבר לא היו הברזלים הללו, רק באחד מהם מצאתי אותם..

אני לא יודע איך זה בברקסים המקוריים, אבל בוודאות זה לא קיים בכל סוגי הרפידות

ומכאן עולות לי 2 שאלות:

1. כאשר הברקס רפוי ובהנחה ואין ברזל כזה - מה מרחיק את הרפידות מהצלחת? או שהן נשארות צמודות אך לא לוחצות (מה שעדיין יוצר חום / בלאי)

2. לאור הכוח ה-יחסית משמעותי שדרוש ללחיצת הבוכנה חזרה בהרכבת רפידות חדשות - האם ברזל קטן כזה מצליח להפריד את הרפידות ולהזיז חזרה את הבוכנה? (כאשר הדוושה לא לחוצה) או שלא עד כדי כך..

3. האם שווה להתאמץ לחפש ברזל כזה ולהתקין אותו או שזה מיותר?

תודה

1. הקליפסים הן מעין קפיץ שדוחפים את הרפידות החוצה כך שלא יגעו בצלחת כאשר דוושת הבלם לא לחוצה. 

הרפידות לא נשארות צמודות לדיסק, יש מרווח קטן מאוד בינן לבין הצלחות כאשר דוושת הבלם לא לחוצה ובמצב תקין לא אמור להיווצר חום כי לא אמור להיות חיכוך בין הרפידות לצלחות. 

2. אין קשר בין הכוח שדרוש ללחיצת הבוכנה לבין הקליפסים. הבוכנה יוצאת ככל שהרפידות נשחקות. 

3. היצרן קבע שיש צורך בקליפסים האלו במערכת הבלימה, יש לא מעט שנוסעים בלעדיהן אבל שווה להתקין אותם כדי למנוע גם את החיכוך הקטן שנוצר בלעדיהן. 

רפידות hi-q נחשבות סבירות אבל שווה להוסיף כמה שקלים ברכישת רפידות איכותיות יותר. לאורך זמן הן גם לא יעלו יותר כי יש רפידות שיחזירו את ההפרש בהשקעה משום שהן ישחקו לאט יותר ואז גם תקבל רפידות שיבלמו טוב יותר וגם תחסוך מאמץ / כסף בהחלפה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 12.6.2023 בשעה 06:39, צמיגי כתב:

אני אגיב בצורה ממש עדינה. לפי  השאלות שלך ולפי כמות הטעויות שמנסים לענות על החוסר ידע שלך. תלך למוסך. בברקסים אסור לך לגעת במיוחד משום שאתה מסכן לא רק את עצמך אלא את כל מי שאתך בכביש ובאוטו. תקנה רפידות או דיסקיות תקרא להם איך שבא לך. עדיף להוסיף עוד כמה גרושים ולא זבל זול כמו Hi Q שהחנויות חלפים נשבעות לך שזה אחלה ברקסים. תיקח אותם למוסך ותבקש שיחליפו. יש כאלה שייקחו לך 150 עד 250 רק על העבודה של ההחלפה. אם לא צריך לעשות עוד משהו. ברקסים לא נגמרים רק ברפידות אלא גם במכלול שמופעל מאחורי כל גלגל ובצלחות. בכוונה לא מסביר לך לעומק. לך למוסך.

תודה על הדיאגנוזה

מוזמן לכתוב מה נראה לך כל כך נורא בשאלה ששאלתי, נראה שאתה להוט לירות לכל הכיוונים בלי קשר למציאות

תנשום, אני מכיר את המכלולים, כולל החלפת צלחות, כולל גם את מה שבמוסך הכל כך מקודש בעיניך - לא עושים בדרך כלל (ניקוי וגירוז, וגם לתקן טעות קודמת של מוסך שסגר את הקאליפר על התושבת פח של אזני הרפידה ועיקם אותה לגמרי, אחרי שהוא זרק את הקליפסים שעליהם אני מדבר..)

ונכון שHi-Q (קוריאני) לא נחשב אצל ה'מבינים', אבל יותר מאחד טען בפני שזה למעשה זהה למקורי של הקוריאניות, וגם לא תמיד יש במלאי רפידות איכותיות יותר לכל דגם רכב.. ודווקא חיפשתי.

אבל אני מכיר את האופנה הזו להתנשא על כל אחד שנראה לך קצת ירוק, זה בסדר

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 12.6.2023 בשעה 04:12, Tiida כתב:

כאשר הברקס רפוי ובהנחה ואין ברזל כזה - מה מרחיק את הרפידות מהצלחת? או שהן נשארות צמודות אך לא לוחצות (מה שעדיין יוצר חום / בלאי)

רפידות תמיד נוגעות קצת בצלחת, לפחות ברכבים עממיים עם בוכנות רק בצד אחד.

החיכוך הזה מינימלי. ברגע שאתה משחרר את הבלם, אם המובילים תקינים - הקאליפר יזוז בצורה כזו שהשפעת החיכוך של הנגיעה הזו לא תהיה מדידה ביחס לכל ההפסדים האחרים שיש ברכב (כן, גם ברכב חשמלי).

בתאריך 12.6.2023 בשעה 04:12, Tiida כתב:

הבוכנה חוזרת לא בגלל הכח של הקפיצים האלה. ברוב הרכבים אין כאלה בכלל, ולרוב המטרה שלהם היא סהכ להצמיד את הרפידות למקום.

זה בגלל הדרך שבה עובדת מערכת הבלימה. ברגע שאתה עוזב את הדוושה יש הפרש לחצים שמחזיר את הבוכנה קצת.

באופניים עם בלם הידראולי, שבו יש בוכנה מכל צד והקאליפר הוא לא קאליפר צף, באמת אין נגיעה. אבל שם גם יש מרווח ענק בין הרפידות לדיסק כשלא בולמים. מרווח כזה גדול לעולם לא עושים ברכב, אתה פשוט תוריד את הדוושה לרצפה עד שהאוטו יתחיל לבלום.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 9 שעות, Tiida כתב:

תודה על הדיאגנוזה

מוזמן לכתוב מה נראה לך כל כך נורא בשאלה ששאלתי, נראה שאתה להוט לירות לכל הכיוונים בלי קשר למציאות

תנשום, אני מכיר את המכלולים, כולל החלפת צלחות, כולל גם את מה שבמוסך הכל כך מקודש בעיניך - לא עושים בדרך כלל (ניקוי וגירוז, וגם לתקן טעות קודמת של מוסך שסגר את הקאליפר על התושבת פח של אזני הרפידה ועיקם אותה לגמרי, אחרי שהוא זרק את הקליפסים שעליהם אני מדבר..)

ונכון שHi-Q (קוריאני) לא נחשב אצל ה'מבינים', אבל יותר מאחד טען בפני שזה למעשה זהה למקורי של הקוריאניות, וגם לא תמיד יש במלאי רפידות איכותיות יותר לכל דגם רכב.. ודווקא חיפשתי.

אבל אני מכיר את האופנה הזו להתנשא על כל אחד שנראה לך קצת ירוק, זה בסדר

קודם כל - להתנשא ממש לא. תקרא שוב את השאלות שלך המקוריות ותבין שהשאלות שלך מראות חוסר ידע שזה בסדר, על מערכת כל כך חשובה. ובטיחותית. לא חושב שאם זה הפוך בכל תחום אחר כמו רפואה חשמל הנדסת בניין היית נותן למישהו לסדר לך את התקלה ולוקח סיכון נכון?.

ירוק, כולנו היינו פעם, ההבדל הוא בין לדעת מתי לעצור ולהבין שאין לנו מושג מה אנחנו עושים גם אם הוא קלוש, הדבר הנכון הוא ללכת ללמוד לפני שנוגעים. אה ולא כל מוסך הוא מקצועי פגשתי כבר מוסכניקים שמכיוון שהשכר לא כזה אטרקטיבי מביאים ירוקים שמתלמדים על האוטו שלך ובדרך מקלקלים לך את האוטו. זה נקרא להתגלח על הזקן של מישהו אחר. 

לפעמים חושבים שעושים הכל נכון אבל מפספסים משהו קטן שעלול להיות ממש משמעותי. לכל אום וקפיץ יש סיבה במערכת אחרת היצרן לא היה שם את זה. יכול להיות סבבה שהחלפת ברקסים וגירזת מובילים ורפידות ושמת לב שכיפוף של הפחית לא שינה זווית והבוכנה לא נוזלת ושמת משחה ממש יקרה כדי שלא יהיו רעשים בבלימה. אבל ברגע שתהיה בירידות והברקסים באמת יעבדו ויתחממו וישנו קצת צורה ויצאו מהמקום שלהם כי לא הרכבנו משהו קטן כי שכחנו או לא חשבנו שצריך. השערות של מישהו אחד יזדקרו ממש גבוה כאשר ילחץ על הבלמים והאוטו לא יעצור. זה לא כמו החלפת נורה. אה ולירות לכל הכיוונים ממש לא. יריתי למקום אחד אל תעשה מה שאתה לא יודע לעשות. לך למוסך טוב או לפחות שתגיד לו מה את מצפה ממנו גירוז ניקוי בדיקה של הכל. אחרי הכל אתה משלם על זה. בשביל השקט הנפשי שלך. בהצלחה.

• משעמם 1
פורסם

בן אדם הודה שהוא לא יודע ב100%, הוא נכנס לאינטרנט ושאל אנשים שמבינים. הוא את תפקידו עשה טוב

אתה שיכולת להסביר בצורה נעימה כמו שהיית מצפה שיסבירו לך דברים שאתה לא יודע ושואל, נכשלת בגדול.

"בכוונה לא מסביר לך לעומק" אז אל תגיב נקודה...

מקווה שמישהו יעשה לך אותו דבר ותבין איך זה מרגיש.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Shab00 כתב:

בן אדם הודה שהוא לא יודע ב100%, הוא נכנס לאינטרנט ושאל אנשים שמבינים. הוא את תפקידו עשה טוב

אתה שיכולת להסביר בצורה נעימה כמו שהיית מצפה שיסבירו לך דברים שאתה לא יודע ושואל, נכשלת בגדול.

"בכוונה לא מסביר לך לעומק" אז אל תגיב נקודה...

מקווה שמישהו יעשה לך אותו דבר ותבין איך זה מרגיש.

כנראה ש אתה לא מבין מהי אחריות.

כנראה שאתה גם לא מבין שיש כאלה שחושבים שהם יודעים אבל מטעים ועושים טעויות.

והמשפט האחרון שלך מעיד שאתה עדיין תקוע אי שם בגיל ...

במובן מסויים הסברתי לו ולבאים אחריו בגדול למה לא כדאי לעשות את זה לעומק.

אבל כנראה שהכי כיף 😭 ולא להבין את זה שבגלל מקרים כאלה תחזוקת רכב היא בעיה רצינית בארץ כי כולם חושבים שהם יעשו זאת טוב יותר ממישהו שבאמת למד ועשה התנסות וקיבל תעודת "משהו "שמקנה לו אחריות הסמכה וביטוח לעשות מה שהוא עושה. מעניין אם היית נוסע שקט בירידות של ים המלח או כל מקום אחר באוטו עם המשפחה שלך בידיעה שיש מישהו שהוא ללא תעודה ושיחק לעצמו בברקסים כי הוא קנה סט ראצט ומפתחות ועכשיו הוא מרגיש מכונאי. כבר פירסמו בפורום מה מותר לעשות לבעל רכב ברכב שלו לפי התקנות. הדבר האחראי ביותר זה להפנות למוסך.  לילה צח.

• רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 14.6.2023 בשעה 06:41, צמיגי כתב:

תקרא שוב את השאלות שלך המקוריות ותבין שהשאלות שלך מראות חוסר ידע

כתבת הרבה מלל, לא ענית על דבר אחד..
מה בשאלה ששאלתי מראה לך חוסר ידע מהותי עד כדי סכנה בטיחותית?
אתה מוזמן לענות, ולא בסיסמא ריקה של 'תקרא שוב ותבין'

פורסם

כואב לך שהוא עושה לבד, או שמא זה החוסר ביטחון שלך מדבר? עבודת רפידות ברקסים ברכב היא פשוטה למדי והיצרן בכוונה עשה אותה ככזו - מוטב לו לעשות את זה בעצמו אם הוא אדם עם ראש טכני שיכול ללמוד לקרוא והנה להגיע לפה עם שאלות ומסקנות על מערכת הבלימה שלו. 

בארץ חאפרים לא חסר, אם יש לו את הידע שיעשה כי במוסך יתנו לאיזה מתלמד לעשות.

אבל שוב זה החוסר ידע שלך בעבודה הזו, והחוסר ביטחון שלך שמדבר- לא אתה. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה רווח תקין, עושים אותו כדי שיהיה קצת חופש והרפידות לא יתקעו במצב מסויים.

אגב נהוג לגרז את האוזניים של הרפידות מאותה סיבה.

פורסם (נערך)

זה לא תקין.

אתה היית רוצה שהרפידות שלך ירקדו סמבה? 

יש אנשים שלא סובלים את הנקישות האלה, והם עלולים להתחיל להפוך את האוטו, להחליף חלקי מתלה ולבזבז שעות על תקלה שלא קיימת.

סחורה איכותית, תתאים 100% וקליפר ותתן שקט מלא.

@איציק נ. ממליץ לך להחליף לרפידות של פרודו עם צלחות חדשות. אם חסכו והרכיבו רפידות זולות, לך תדע אילו צלחות יש שם

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...