Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחדל הספקת החשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

איך אתה מגדיר מוצר שמאפשר לך להשתמש במשהו שאתה לא אמור להשתמש בו על פי האמונה שלך?

הכרתי מישהו שהיה שומר שבת. לא מדליק את האורות בבית וכולי. מבחינתו שמירת השבת הייתה בין היתר לא להדליק את האור, דבר ששעון שבת כן מאפשר. זו לא רמאות?

מבחינתי הציבור הדתי מוזמן לעשות מה שהוא רוצה, לעצמו ובעצמו. אני לא מצליח להבין למה אני חייב להיות מעורב בדברים האלו שאינם קשורים אליי כלל.

ואפילו אין מקום שמאפשר לך להתנתק מהשירות.

אני מסכים שאתה ואני לא צריכים להיות מעורבים בדברים האלו... אגב, אני התנתקתי מהשירות.

לגבי שעון שבת, המשפט שלך לא נכון. מותר להשתמש בחשמל בשבת, אסור לך להדליק אותו. שעון שבת מאפשר שימוש במשהו שהוא מותר וחבר שלך ממש לא רמאי.

תורה, משנה, גמרא ועשרות אלפי ספרים נכתבו על הנושאים האלו. 

אם לנסות ולענות כאן בכמה שורות אז ההלכה היהודית אוסרת על ל"ט אבות מלאכה, וחכמים החמירות עם עוד המון איסורים שהם תולדה שלהם.

חשמל שמגיע הביתה בשבת מותר לשימוש לפי רוב הדעות (למעט חלק מהחרדים, וזו הסיבה לפרויקט אגירת חשמל או גנרטורים בשבת בבני ברק וערים נוספות). מותר לשימוש זה אומר שאם החשמל זורם ואתה (הבנאדם, לא השעון שבת) לא עושה פעולה - הרי שזה בסדר. אפשר להשאיר אור דולק בשירותים או מיחם כל השבת. אם השעון שבת מופעל מכנית והאדם לא עושה פעולה אין בעיה שהוא יהיה הטריגר לסגירה של מעגל חשמלי.

שוב, לפי האמונה אסור להבעיר אש, אין בעיה לקרוא ליד מדורה שהדליקו בערב שבת.

בתרגום מודרני - אסור לחבר את הבית לגנרטור בשבת, אין בעיה לחרבן עם אור שנשאר דולק מערב שבת בשירותים.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל נושא התורה מורכב מפילפולים שונים ומשונים. 

כמו זה.

והיה ונניח ושכחת להדליק אור בחדר הנוחיות ערב שבת. הכיצד תדע שסיימת לנגב עם הריבועים שהכינות מראש לשימוש?

אם מישהו לא אמור להדליק אור, אותו מישהו משתמש במכשיר שמדליק את האור במקומו, זו רמאות. 

אם מישהו לא אמור להפעיל מכשירי חשמל, ומשתמש בגוי של שבת לצורך זה, זו גם רמאות. 

אם מישהו אמור לסקול אישה בנידה ואותו מישהו לא עושה את זה, זו לא רמאות. זו סתם עבירה על החוק שאותו מישהו לקח על עצמו ושסותר כמה חוקים אחרים כמו לא תרצח.

לא יודע. 

מי שבוחר לקחת אמונה שלמה ולכבד רק חלק מהחוקים שלה, ולתחמן חלקים אחרים כדי שיתאימו לחיים המודרניים, פשוט מרמה. 

זה לא שונה בעיניי מלהיות יצרן רכב שבוחר להתעלם מחוקי זיהום האוויר כי הם לא מתאימים למפעל שלו, ולשכתב מסמכים בהתאם (דיזלגייט מישהו?).

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה לא מבין את המכניזם של הדת, לכן אתה חושב שזה רמאות ותכמון... אחזור על מה שרשמתי - אם אתה מחרבן בשירותים עם אור מותר לך לעשות את זה.. זה לא קשור לשלם או חלק.

ברמה האישית, אני חושב שזה שטות מוחלטת, כן? 

פורסם

ושוב, האור כבר צריך להיות שם, פועל. אסור לך להדליק אותו בעצמך. 

ובוא לא נדבר על מה קורה אם לא חותכים את הריבועים של הנייר מראש. 

פורסם

כשסמוויז גמג'י נשא על גבו את פרודו עם הטבעת, סמוויז לא חווה השפעות שליליות מהטבעת. דהיינו, אין לה תכונות השפעה המועברות מאדם לאדם. 

זה אומר שפרודו יכל לתת את הטבעת לעכברוש ולשאת אותו בקלילות כל הדרך להר אבדון ולזרוק את העכברוש יחד עם הטבעת לתוך הלבה. 

לאדם אסור להדליק את האור אז הוא מייצר משהו שעושה את זה עבורו. 

WHATEVER.

פורסם (נערך)

ברווז, אתה חייב להבין משהו, דת זה לא משהו הגיוני. זה משהו רוחני.

ברור שרציונלית בהרבה מהדברים אין היגיון. 

אגב, יש גם זרמים כאלה ואחרים בדת - חלקם מתנהלים BY THE BOOK חלקם לא. 

לדוגמא, הקראים - הם לא מקבלים את כל הפרשנויות של אנשים שבאו בתקופות מאוחרות יותר.

מצטט מויקי:

ציטוט

יהדות קָרָאִית, היא זרם ביהדות הנקרא גם קראות, ופרטיו ידועים בשם קראים. היהודים הקראים שונים מהיהודים הרבניים בכך שהם אינם מקבלים את פרשנות חז"ל או כל סמכות רבנית למקרא (הנקראת בפי היהדות הרבנית "תורה שבעל פה"), והם מחויבים בעיקר לדברי המקרא המפורשים בלבד (הנקראים בפי היהדות הרבנית "תורה שבכתב"), ולדברי חכמים שאינם נתפסים על ידם כעוקרים את התורה שבכתב.

הם נגיד ישימו את האוכל לפני כניסת שבת בציידנית עם קרח וינתקו את המקרר מהחשמל. 

בכל מקרה, המטרה של שעון שבת ומעלית שבת ופלטה וכו' וכו' - שבאמת לא נראית רציונאלית לצופה מהצד, היא בתחושה של האדם שמבצע אותה.

אם אני לא מדליק את האור בשבת אלא מכין לפני - אז אני מרגיש שקיימתי מצווה.

האם זה משנה אם לחצתי על כפתור או השארתי את זה פתוח כל השבת? האם זה סבבה חברתית וסביבתית שהמון מכשירי חשמל עובדים כל השבת כדי שלא אדליק מתג? אלו לא שאלות נכונות.  

ביום טוב מותר להדליק אש. אסור לכבות לכבות אותה. אז יש כל מיני פטנטים, כולל להרתיח מים בסיר, ואז המים נוזלים מכבים את האש ואז אתה מסובב את הידית של הגז וסוגר אותו. - זה בסדר. לכבות ישר זה לא בסדר. הגיוני? לא. גורם לאדם להרגיש טוב? כן. 

אני אתן לך עוד דוגמא- עבריינים. אצל חלק גדול מהם הכיפה על הראש היא לא בשביל להרשים את השופט. הם מנהלים אורך חיים מסורתי ברמה כלשהי.

אז יש לך פה בן אדם, שהמקצוע שלו בחיים מנוגד לכל מה שהתורה מנסה להעביר לך, שחושב שמה שהוא עושה זה בסדר גמור ובעצם שומר על מנהגים כאלה ואחרים, שרובם בתחתית הסולם של ה"מצוות" - ומדובר בהרבה פעמים בטקסים מאוחרים שהומצאו, על מנת שבתמורה יזכה להגנה ושמירה מהאל לצורך המשך דרכו העבריינית.

הגיוני? לא. גורם לו להרגיש טוב עם עצמו? כן.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

נתקלתי בזה.

https://www.davar1.co.il/437400/

"מה שקרה ביום שישי האחרון זה רק פרומו": משק החשמל לא ערוך לעומסי קיצון

תנאי מזג האוויר הקיצוני והמשתנה מקשים על ניהול משק החשמל, ודורשים יותר תחנות רזרביות גם בשל העלייה המוגברת בצריכת החשמל | חן הרצוג, הכלכלן הראשי בחברת BDO: "בשעה 2 בצהריים 90% מההספק המותקן של החשמל הסולארי לא היה זמין, אלה חלק מאתגרי משבר האקלים".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 8.6.2023 בשעה 14:17, GTאי כתב:

אתה לא מבין את המכניזם של הדת

אין ממש מכניזם לדת. זה פשוט תלוי בגמחות של כל רב ומה בא לו טוב.

בסופו של דבר כל חוקי הדת זה משהו שמישהו המציא שיתאים לו.

פורסם
בתאריך 8.6.2023 בשעה 08:50, Night Driver כתב:

שיקולים מקצועיים זו גם מידת הפגיעה בצרכנים.

דבר נוסף. 

אם אכן זה היה הנר לרגלי מקבלי ההחלטות, היינו רואים משהו מעניין- שלא קרה. 

אני מוכן לחתום על עיוור שיישובים מבוססים (שהם ממילא לרוב צרכנים יותר כבדים של חשמל מישובים "חלשים"), כאלו שיכולים להרשות לעצמם (אם לא רכשו כבר) גנרטור לשעת חירום ו\או מערכת פנלים סולרים על הגג, לא נותקו מהחשמל. 

"כל החיות שוות, אך חלק שוות יותר". 

ההיררכיה של הפסקות יזומות צריכה להיות פשוטה. 

מקבל חשמל חינם בשגרה (כי עובד חח"י)? יופי, הפסקה יזומה מתחילה אצלך. 

גר ביישוב שיכול להרשות לעצמו אספקה סדירה בחירום? ההפסקה היזומה הייתה מצלצלת אצלך בדלת אם רק היה חשמל להפעיל את הפעמון. 

אתה נמצא ברשימת הלקוחות שחח"י משלמת להם על חשמל (כי יש לך מערכת סולרית וכו)? נחש מה?

רק אז שאר העמחה צריך להיכנס לשיקולים ולקבל את הניתוקים לפנים.

פורסם

הניתוקים של חברת חשמל לא מתבצעים ברמת הצרכן אלא ברמת השכונה.

ולגבי יישובים שיכולים להרשות לעצמם חוץ מיישובים מבודדים שלא מחוברים כלל לרשת לא מכיר אף יישוב שיש לו גנרטור גיבוי ברמה היישובית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא התכוונתי ברמה היישובית. 

התכוונתי ברמה הפרטית של הצרכן ביישוב מבוסס, ולניתוק של הישובים הללו.

(למעט לגבי צרכנים ספציפים כמו שציינתי אשר חח"י משלמת להם עבור ייצור חשמל מפנלים וכו', שם זה כן אמור להיות ברמה פרטנית)

• תוכן חדש...