Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, davemustaine87 כתב:

היום נסעתי מאחורי אוטובוס תחבורה ציבורית שפולט עשן מגעיל ומסריח כמו משוגע, וראיתי את המדבקה. צילמתי את המספר רכב והתקשרי אליהם. 

זה בערך היה תמליל השיחה :

אני: שלום, ראיתי אוטובוס פולט עשן ויש את המדבקה עם המספר הזה , אז אני מתקשר לדווח עליו. 

שתיקה. 

אני: הלו? 

נציגה: לא הבנתי, האוטובוס לא הגיע לתחנה ? 

אני שמתחיל להתעצבן: לא, אין קשר. יש מדבקה על האוטובוס שהמידה והוא פולט עשן, להתקשר למספר הזה, אז אני מתקשר אליו. 

נציגה: איזה חברת אוטובוס זאת הייתה ? 

אני: לא שמתי לב , או מטרופולין או מטרודן, אחד מהם. אבל צילמתי את המספר של הרכב.

נציגה: אוקיי, אז אני אביא לך את המספר שירות לקוחות של מטרופולין ושל מטרודן ותתקש...

אני קוטע אותה: תודה רבה, שיהיה לך יום טוב. 

כאילו מה הקטע? מישהו מחייב את החברות הללו לשים סטיקרים על האוטובוסים? כי ניכר שהיא לא ידעה מה אני רוצה מהחיים שלה, וזה בכלל לא מעניין אותם. 

שנים שמטרודן לא קיימת, כנראה שלא עידכנו את הסקריפט מאז. שיוך מספר רישוי לחברה מופיע פה https://data.gov.il/dataset/bus_fleet/resource/91d298ed-a260-4f93-9d50-d5e3c5b82ce1

זה נדרש בחוק אוויר נקי ובאחריות המשרד להגנת הסביבה, הדוחות אומרים להיות פומביים

https://www.metropoline.com/Pages/contentA.aspx?p=air_pollution

עריכה אחרונה על ידי shake
  • מעניין 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 20.4.2023 בשעה 21:38, Guy_25 כתב:

לגבי "איך אני נוהג" דווקא יצא לי פעם אחת.

נסעתי על כביש החוף בנתיב הימני שמתפצל לירידה.

כשכבר נסעתי בירידה, הרבה אחרי שהפס המקווקו הסתיים הגיח רכב במהירות מכביש החוף וחתך אותי (כלומר ירד ה-ר-ב-ה אחרי הנקודה האחרונה שבה יכל). לאחר החיתוך המשיך בזיגזגים בנתיב הבודד עד שנעצר לחלוטין (תוך כדי חסימת הנתיב) על מנת לצלם את השקיעה.

בהמשך, כשהתפצל הנתיב נסעתי לידו וראיתי בחור צעיר (נראה בן 17) עם אייר פודס באוזן ובחורה במושב הנוסע. 

התקשרתי למספר אך לא היה מענה אז השארתי הודעה, תיארתי לעצמי שפה זה ייגמר.

אך למחרת חזרו אלי ולקחו פרטים. הופתעתי.

כעבור שלושה שבועות מתקשר אלי קצין הרכב של החברה בשביל לאשר את הפרטים שוב. 

הוא אמר שבתהליך הבדיקה הסתבר שזה היה הבן של אחד העובדים שלקח את הרכב של אבא (באישור) לנסיעה ונהג "ממש לא כמצופה ממנו".

אמר לי שהם מתכוונים לשלול מאותו עובד את האופציה לביטוח משפחתי (כלומר משפחתו לא תהיה רשאית לעשות שימוש ברכב העבודה) אך שהוא מבקש תיאור של הבחור על מנת לעשות וידוא סופי.

הופתעתי מרמת הטיפול, לא אשקר. 

אתה זוכר איזה חברה זה היה? לי קרה מקרה דומה, רכב של "שטראוס" שבתוכו נער שלקח את הרכב לאחד ההורים חתך אותי בפראות ומיד התקשרתי לאיך הנהיגה שלי, ענו ישר ולקחו פרטים שלי והבטיחו להעביר לשטראוס, ומאז לא שמעתי כלום.

פורסם
בתאריך 20.4.2023 בשעה 23:20, GILYAI כתב:

@VromVrom אף אחד לא מעודד עבריינות, נהג האוטובוס עומד באדום והצומת חסום, ואז כשיש לו ירוק הצומת ממשיך להיות חסום בגלל ישראלים טובים, הוא יכול להישאר שעתיים במקום, אז במקום זה הוא גולש לצומת.

מה אתה היית עושה במקומו ומה אתה חושב שהוא אמור לעשות עם כל נהגי הפח מסביבו?

לא צריך קומבינה בשביל רשיון נהיגה על אוטובוס, מדובר בתחום עם מחסור באלפי נהגים ולא בגלל שאין להם רשיון אלא בגלל שאף אחד לא רוצה לנהוג על אוטובוס.

המוקד מעביר את ההודעה לקצין הרכב, לא מעבר לזה.

אתה עושה צחוק, אתה מעודד פה עבירות תנועה. 
למזלי אני לא נהג אוטובוס, ומה שהוא היה צריך לעשות זה לחכות עד שהצומת יתפנה, כדי שגם הוא לא יהיה "נהג פח" כמו שכולם מסביבו.

פורסם

אני יודע איך זה עובד באגד.

ברגע שמגיעה תלונה על עישון חריג מאחד האוטובוסים, הוא נשלח למכון הרישוי שלו לעשות בדיקת עשן - בלי דו"ח תקינות על זיהום תקין הוא לא יצא לקו שוב.

יש ביוטונג תהליך שנקרא רגנרציה של המסנן חלקיקים, מה שקורה שבזמן האצה יוצא מהממיר עשן לבן כאילו הוא שורף שמן בכמויות אך לא זה המצב. בסה"כ המסנן מתנקה ואנשים נוטים לחשוב שהוא מזהם, מתקשרים למספר, מדווחים על "עשן" כביכול והרכב מוזמן לבדיקה במכון הרישוי שלו. ככה מורידים אוטובוס תקין מהמצבה וגורמים גם לבעיות תפעול שמצריכות תחלופה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2023 בשעה 19:06, davemustaine87 כתב:

אתמול ראיתי מדבקה כזו על אוטובוס חשמלי

על רכב כזה שמעלה עשן יש לדווח לכיבוי אש

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 2
  • מצחיק 4
פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2023 בשעה 22:26, סולל הדרך כתב:

הדרך היחידה להביא שוטר לשטח זה דיווח על ירי ונפגעים.

איזה מטורף בכביש לא מעניין אף אחד 

בזמן האחרון גם זה לא מספיק.  (עקב צעדי יעול של המשטרה)

DIY -  תשמור על עצמך

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
בתאריך 21.4.2023 בשעה 12:49, Derish כתב:

זה לדעתי נושא ראוי לשרשור עצמאי. הייתי שמח לדעת מי מתקשר בד"כ, איך הולכת השיחה, מה התלונות הטיפוסיות ולכמה מהן יש אחיזה במציאות, אילו סמכויות יש לקצין הרכב בארגון, וכו'.

בו אני אגיד לך ככה, למנכ״ל הסניף הישראלי של חברה אמריקאית גדולה (ומשמעותית גם בארץ) אמרו, אחרי תלונה אחת, שבתלונה השנייה לוקחים לו את הרכב לשבועיים. זה היה לפני כ-30 שנה.

לחברות גדולות ומסודרות יש נהלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא הבנתי, אתה משווה את מה שרכב חברה היה לפני בועת הדוטקום למה שהוא היום? השאלות שלי התייחסו לתקופה המודרנית, בה מדובר בהטבה שגרתית ובקול-סנטר שעונה לשיחות המלשינון.

בשנות התשעים נראה לי שאותו מנכ"ל היה צריך לדרוס מישהו מול הבניין של מעריב כדי לחטוף דיווח, קל וחומר כזה שהגיע איכשהו למטה בארה"ב.

• תוכן חדש...