Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג apollo - מישהו מכיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אצלי עברו כבר 20 אלף קילומטרים ובמצב חדש, בדיוק כמו מישלין פרימסי 4 שהיו לפני כן.

אצלך נפסלו בטסט בגלל שחיקה או יובש?

כי אם זה יובש ממאי 2020, אז מישלין לא יחזיקו מעמד 3 שנים, וייתיבשו לפני כן.

פרימסי 4 מעולים למי שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה ויותר. כי הם מחזיקים גם 90 אלף.

לא טוב למי שנוסע 7 אלפים קילומטרים בשנה, כי חבל לשלם מחיר כפול- אתה לא מנצל את היתרונות שלו.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 12:47, imprezadude כתב:

הברידג׳סטון יקרים אבל להבנתי לא כאלו טובים,

היו לי AT, סבירים. צמיג סטנדרטי, לא רע, לא בליגה של המישלן. 

בתאריך 9.4.2023 בשעה 20:21, tza כתב:

למה אתה בכלל מחפש צמיגאי קבוע?

אני דווקא מבסוט מעבודה עם צמיגאי קבוע שסומך עליו, לא רק בבחירת צמיג אלא בעין מקצועית אם צריך להחליף או לא, ובכלל חלק משגרת החיים עם הרכב. בכלל נוטה לעבוד עם אותם בעלי מקצוע לאורך זמן אם ניתן (בעיה כשעוברים מקום מגורים וצריך לחפש מחדש). 

כשהחלפתי רביעיה לאחרונה שניים מהמוחלפים היו עדיין טובים, מצאתי למי למסור אותם והצמיגאי הסכים לשמור אותם אצלו ולהרכיב אותם אצל החברים בתור טובה. זה לא היה עובד עם מישהו חד פעמי. 

בתאריך 9.4.2023 בשעה 14:44, sperial כתב:

Goodyear Efficient Grip

צמיג נהדר. יש לו רק בעיה אחת, הוא מסרב להישחק ואין מספיק את ההנאה שלהרכיב צמיג חדש במקום שחוק. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
בתאריך 10.4.2023 בשעה 00:06, amosbmw כתב:

בדיוק להפך.

טוב לעבוד עם בעל מקצוע קבוע שמכירים אותו עשרות שנים ויש לי אותו בחיוג מקוצר בטלפון.

אני לא מצפה מצמיגאי להחזיק במלאי את הצמיגים שאני רוצה. הוא צריך להתפרנס ולמכור את הזבל הזול שרוב הלקוחות (כולל חברות הליסינג) רוצים או דגמי כניסה של מותגים.

מה שאני צריך מצמיגאי זה רק דבר אחד: שאני מרים לו טלפון ואומר לו תזמין לי 4 יחידות מדגם X במידה Y, הוא מזמין בלי לבלבל לי במוח שיותר כדאי לי מה שיש לו במלאי. הוא יודע שאני משקיע שעות בקריאת חומר למציאת הצמיג עם הביצועים הטובים ביותר שניתן להשיג למידה הספציפית. אני אפילו לא טורח להשוות מחירים, אני יודע שהוא הוגן. בשביל כמה שקלים אני אלך למישהו זר?

לא כזה להיפך, אחרי פעם-פעמיים בזאפ כבר לא ממש צריך לבדוק ואני כבר יודע למי יש את הצמיג שאני רוצה ובמלאי עכשיו בלי להזמין, מתקשר לוודא ומגיע מיד. אפשר לומר שדרך זאפ אני מחליט מי הצמיגאי הקבוע שלי. ואגב בעניין האיזון שהזכרת הוא אחד היסודיים שראיתי. בלי לומר מילה אין דבר כזה אצלו גלגל שיורד מהמכונה בלי OK כפול. בלי סיפורים של "10-5 זה מאוזן" כמו שאכלתי במקומות אחרים.

רוב הצמיגיות או לא יכולות להזמין בכלל את מה שאני רוצה או לוקחות הרבה יותר מהזולים בזאפ. ממש לא כמה שקלים..

לצורך הדיון מוזמן להיכנס לזאפ ולראות כמה רוצים שם על הצמיג שספיריאל שילם עליו ₪650. אפילו בחיפה יש ב-₪510 ובמרכז גם ב-₪465. זה כמה שקלים אצלך?

לא מזמן עזרתי לחבר שהיה צריך צמיג קלבר בודד ובצמיגיות שבדק עלה 400+ וצריך להזמין. כמה טלפונים בזאפ ושלחתי אותו לצמיגיה קרובה עם צמיג במלאי ב₪280~. גם אני הופתעתי מהפער בין התחרות הבריאה בזאפ למחירים בצמיגיות עצמם.

בתאריך 10.4.2023 בשעה 00:06, amosbmw כתב:

דווקא בשביל תיקון תקרים אלך למי שפתוח/ קרוב באותו רגע, ואני לא צריך להכיר אותו. ואז כל פעם הויכוח שלא יעיז להחזיר את הגלגל לאוטו בלי איזון... מי שמכיר אותי יודע.

לא מבין אם מקצועיות חשובה לך איך אתה סומך עליו שאם הוא אומר שאי אפשר לתקן זה באמת המצב? לידי יש אחד שיש עליו יותר מידי סיפורים שבורג אחד הופך אצלו פתאום לקרע ארוך שא"א לתקן.. ויש עוד, לא חסרים סיפורים. חוץ מנושא האיזון שאתה בעצמך הזכרת. אם כבר בתקרים צריך איש מקצוע קבוע שאתה סומך עליו יותר מאשר קניית צמיג שהוא מוצר מדף (עם התקנה כמובן).

אני הולך לצמיגאי הקבוע שלי ואומר בצורה ברורה שאני לא קונה אצלו אלא רק מתקן והוא מכבד את זה. שומע את דעתו לתקן/להחליף ומתנהל בהתאם. סה"כ בכמה צמיגיות שבהם תיקנתי ולא קניתי ברגע שראו שאני יודע מה אני רוצה כיבדו את זה ולא הייתה שום בעיה שלא קניתי אצלם. כמה שאני מעריך את הקבוע שלי עוד ₪200-150 לצמיג לפחות בשבילי זה לא כמה שקלים ואני לא ישלם את זה רק בשביל לקנות אצלו.

בתאריך 11.4.2023 בשעה 09:08, sperial כתב:

הבן שלי - שעשה סקר דומה לפני מספר חודשים, טוען שבחיפה הצמיגים יותר יקרים מאשר במרכז. 

גם אני ראיתי את זה. במרכז יש תחרות יותר רצינית והמחיר בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני 36 דקות, tza כתב:

לא מבין אם מקצועיות חשובה לך איך אתה סומך עליו שאם הוא אומר שאי אפשר לתקן זה באמת המצב?

לא רלוונטי.
במילא אין על המדף את הצמיגים שאני רוצה, ככה שגם אם יגיד לי שאי אפשר לתקן אני לא אקנה אצלו צמיג.

יש לי ספייר בגודל מלא עם צמיג טרי לכל המכוניות, בין היתר כדי שאוכל להתארגן בנחת על צמיגים חדשים כשצמיג אחד ניזוק.

דאגתי במיוחד לרכוש ג'אנט חמישי זהה שמכסה אותי גם למקרים כאלה וגם למקרים של נזק לג'אנט.

במקרה הצורך אביא אפילו את הצמיגים מחו"ל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

במילא אין על המדף את הצמיגים שאני רוצה, ככה שגם אם יגיד לי שאי אפשר לתקן אני לא אקנה אצלו צמיג.

זה אתה יודע. אם לא אמרת לו את זה מבחינתו זה רלוונטי בהחלט..

• תוכן חדש...