Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שחסר לי גז ברכב (כמה פעמים טכנאי מזגנים שמעו את זה מלקוחות?).

לפי הקישור הזה: הגז הוא R134a והכמות 420 גרם.

כדרך לקוח שאינו מבין (ושוב אם הענין הוא חוסר גז) אני רוצה לדעת מה התהליך הנכון לעשות. האם מספיק למלא לכמות הנדרשת? או שצריך לשאוב (ואקום) ולמלא מחדש את כל הכמות.

תודה!

פורסם

אם יש חוזר בגז, יש דליפה מהמערכת, ולכן מילוי גז מחדש לא יפתור את הבעיה. בנוסף, כאשר יש דליפה, המערכת מאבדת גם שמן שנמצא שם כדי לשמור על המדחס (PAG46/PAG100 או משהו בסגנון), ככה שאתה עלול להרוס את המדחס, אם רק תמלא גז מבלי לבדוק מה קורה בכל המערכת כולה.
בגדול, אם אתה באמת רוצה לפתור את התקלה, את מוזמן ללכת לקירור אשר בפ"ת, בעל מקצוע הגון שיפתור לך את התקלה.

פורסם

עזוב את הקשור. באיזור שסתומי השרות יש מדבקה עם סוג הגז במערכת, בריו מודל 2014 היה לי כבר את הגז החדש 1234YF.

למה נראה לך שחסר גז? 

אי אפשר "למלא את הכמות הנדרשת" בצורה מדויקת בלי לרוקן את המערכת. מילוי לפי שעוני לחץ מאוד לא מדוייק. בשביל מילוי מדוייק מכונת המחזור שואבת את כל הגז, מבצעת וואקום, בדיקת דליפות ואז מילוי לפי משקל גז בכמות מוגדרת ושמן מדחסים.

פורסם

אם זה גז R134a משהו כמו 200-300 שקל.

אם זה גז 1234YF, יקר הרבה יותר, לא יודע בדיוק כמה. יש מזגיסטים ששמים את הגז הישן הזול עד לאיתור דליפה, ורק אחרי איתור ותיקון מחזירים את הגז החדש היקר.

יש כאלה שמשאירים את הגז הישן קבוע. שזה לא מומלץ אבל עובד.

אבל שוב, למה אתה חושב שחסר גז?

פורסם

אני יודע שבאוטו בני ברק רחוב שלמה המלך בבני ברק יש להם את המכונה הטובה ששואבת את הכל ועושה ואקום וגם ממלא שמן, המחיר הוא 150 או 100 אם אני זוכר נכון..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

לפני שאתה ממלא גז תבדוק את הפילטר מזגן לפעמים הוא סתום ולא יוצא מספיק פאן ונראה שחסר גז 

אבל בעצם צריך להחליף פילטר

חוץ מיזה אתה יכול להסתכל לבד על החוטים של המזגן מלמעלה ואם אתה רואה כתם של שמן על הצינור כנראה שיש משם דליפה כי שוב גז לא יוצא אם אין דליפה 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Trhtkf כתב:

אם יש חוזר בגז, יש דליפה מהמערכת, ולכן מילוי גז מחדש לא יפתור את הבעיה.

לפני 8 שעות, גרייטוול כתב:

גז לא יוצא אם אין דליפה 

מה זה כל אלה? יכולה להיות דעיכה טבעית וקטנה של כמות הגז, והמערכת לא חייבת להיות פגומה, לא?

פורסם

בגדול הגז לא צריך לצאת בכלל.

בקטן העולם לא אידאלי ואם יש דליפה של 30 גרם בשנה קשה לאתר אותה ועם דליפה כזאת פשוט עושים מילוי כל כמה שנים.

במערכת עם 420 גרם גז תורגש ירידה בביצועי המערכת כשכמות הגז יורדת לאיזור 300 גרם.

פורסם

אתמול הדלקתי את המזגן, היו רעשים מרצועת האביזרים לא יצא אויר כלל ונורת הA/C ברכב נכבתה. חזקתי את הרצועה (אני החלפתי אותה לפני כמה חודשים ולא השתמשתי במזגן עד עכשיו) ועכשיו יוצר אויר אבל לא קר חלש.

האם מוסכים מתעסקים עם מזגנים? 

פורסם

אין קשר בין יציאת האוויר למדחס. 

כשהמדחס כבוי, מאוורר על מבירת 4, יוצא זרם אוויר חזק?

פורסם

אני יודע שאין קשר, שהרי על חום/"אויר קר מבחוץ" יוצא אויר למרות שהמדחס לא עובד, אבל מעשה שהיה כך היה...

• תוכן חדש...