Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לקנות רכב חדש שיחליף את הרכב הקיים מחפש ג'יפון/קרוסאובר לארבעה נפשות.

הדרישות מהרכב שיהיה שקט ונוח לנהיגה עם צריכת דלק שקרובה ל 15 לליטר ונהיגה בינעירונית רגועה.

הרכב ישמש לנסיעה יומיומית קו הרצליה תל אביב (16 ק"מ לכיוון) ונסיעה להורים פעם בחודש (161 ק"מ לכיוון) ויהיה הרכב העיקרי שלנו.

התקציב שלנו לרכב חדש בסביבות ה 150 אלף ואנחנו מתלבטים אם ישתלם יותר ללכת לרכב בן שנתיים שלוש מאותם דגמים ולחסוך.

חדש כאמור נותן שקט נפשי יותר ולישן בחלק מהדגמים אחרי מעבר על יד 2 נותן חיסכון של עשרות אלפים.

להלן הדגמים שאהבתי בדירוג שלי:

1. סקודה קאמיק בגירסת ה Ambition 1.0
2. סוזוקי ויטארה 1.4 טורבו GLX
3. פיג'ו 2008 מתלבט בין גירסת הדיזל אקטיב ולבין הבנזין אקטיב
4. יונדאי באיון בגירסת Premium
5. אופל מוקה ELEGANCE 1.2L
6. קיה סטוניק 1.0 טורבו EX
7. סיאט ארונה 1.0 סטייל

אולי אני מתפזר יותר מידי עם הדגמים, בינתיים עשיתי נסיעת מבחן על הויטארה תנוחת נהיגה גבוהה שאהבתי מנוע עם תגובה מהירה לטעמי תא הנוסעים מיושן יחסית אבל זה לא DEAL BRAKER.

נהגתי גם על הסטוניק בהשוואה לויטארה היא מרגישה נמוכה בנהיגה, רועשת יותר ומנוע חלש יותר היתרון שהיא זולה יותר ב 20 אלף.

חבר העיר שהקאמיק עולה פחות מהויטארה ומציעה יותר (איכות חומרים, עיצוב ותא נהג חדש יותר ונסיעה שקטה יותר) האומנם ? מתכנן לתת גיחה לסוכנות הקרובה לראות את הרכב ולקבוע נסיעת מבחן.

לגבי הפיז'ו 2008 אין לי יותר מידי פרטים עליה אשמח לשמוע את דעתכם עליה.

יונדאי באיון נראת פחות או יותר בגודל של הקיה אך מודרנית יותר באיבזור שלה אישתי אהבה איך שהיא נראת והיא הנהגת העיקרית אני בעיקר סולד בגלל הגודל שלה ביחס לאחרות שפירטתי קבעתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.

אופל מוקה קנה אותנו רק בגלל העיצוב שלה אין לי יותר מידי פרטים ורציתי לדעת האם הדגם אמין ? (יודע שזה דגם שהתחיל מ 2022) אבל שמעתי שאופל לא מתהדרים באמינות שלהם.

סיאט ארונה היא בעיקר אלטרנטיבה זולה יותר מהסקודה קמאיק אך קטנה יותר נכנס לרשימה שלי אבל לא התחברתי לעיצוב והגודל שלה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

שכחתי לציין שהרכב ישאר אצלנו ב 5 השנים הקרובות.

לא אוהב להחליף רכבים יותר מידי ומחפש רכב שיהיה כמה שיותר אמין לאורך התקופה הזאת.

JVC KW-AVX836

פורסם

אופל מוקה ופג'ו זה אותו רכב (אופל שייכים לפג'ו וכל המכלולים כולל מנוע זהים).

נוחות תקבל כנראה אצלם. יש להם גם אחריות 5 שנים אז אתה מכוסה.

נסיעה שקטה לא תקבל בויטארה וגם לא בקיה סטוניק.

לגבי האחרים - לא מכיר

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 4 שעות, yuvalganim כתב:

אופל מוקה ופג'ו זה אותו רכב (אופל שייכים לפג'ו וכל המכלולים כולל מנוע זהים).

נוחות תקבל כנראה אצלם. יש להם גם אחריות 5 שנים אז אתה מכוסה.

נסיעה שקטה לא תקבל בויטארה וגם לא בקיה סטוניק.

לגבי האחרים - לא מכיר

קבעתי נסיעת מבחן על ה 2008 ליום שישי ולקמיאק אמורים לחזור אליי כדי לקבוע אהבתי את הגודל והמרחב בהם והייתי אומר שבהרגשה הכללית

הן מרגישות יותר איכותיות ואיבזור בתא הנהג ביחס לויטרה מה שגם הם יותר זולות ממנה.

לפני שעה, ofer3212 כתב:

אם אתה נוסע הרבה בינעירוני אז עדיף לך פיגו 2008 דיזל 

לא יודע אם הייתי מגדיר את הנסיעה מהרצליה לתל אביב לבינעירונית (בגלל המהירות הממוצעת לנסיעה הזאת), השאלה היא אם

בנסיעה של 12 אלף ק"מ בשנה עדיין שווה לשקול דיזל ?

JVC KW-AVX836

פורסם
לפני 10 דקות, As-21 כתב:

קבעתי נסיעת מבחן על ה 2008 ליום שישי ולקמיאק אמורים לחזור אליי כדי לקבוע אהבתי את הגודל והמרחב בהם והייתי אומר שבהרגשה הכללית

הן מרגישות יותר איכותיות ואיבזור בתא הנהג ביחס לויטרה מה שגם הם יותר זולות ממנה.

לא יודע אם הייתי מגדיר את הנסיעה מהרצליה לתל אביב לבינעירונית (בגלל המהירות הממוצעת לנסיעה הזאת), השאלה היא אם

ב12K לשנה לא בטוח שדיזל עדיף...

פורסם
לפני 18 דקות, As-21 כתב:

השאלה היא אם בנסיעה של 12 אלף ק"מ בשנה עדיין שווה לשקול דיזל ?

ממש לא.

גם התוואי של הפקקים לא מתאים בגלל מסנן החלקיקים.

לך על בנזין, גם יותר נעים. (לי יש את מנוע הדיזל שלהם)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה בבית הייתי הולך על רכב חשמלי , גיילי מודל 22 תכנס בקלות לתקציב שלך בדגם 460 .

חיסכון נטו מהק"מ הראשון.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה בבית הייתי הולך על רכב חשמלי , גיילי מודל 22 תכנס בקלות לתקציב שלך בדגם 460 .

חיסכון נטו מהק"מ הראשון.

אין לי אפשרות כרגע, הייתי בהחלט שוקל אותה במידה והייתה אפשרות.

היא נותנת המון תמורה ביחס לעלות שלה, הדבר היחיד שראיתי חסרון בה שאין לה מבחן ריסוק אירופאי וכנראה לא יהיה כי לא ישווק לשוק האירופאי.

עריכה אחרונה על ידי As-21

JVC KW-AVX836

פורסם

מהרשימה שרשמת, אם הויטארה מצאה חן בעיניך, לדעתי זה הרכב העדיף.

נחשב לאמין, ותיבת ההילוכים האוטומאטית הרגילה, עדיפה בפקקים.

כבונוס, יש לו גם יכולות-שטח עדיפות.

החסרונות (יחסית לשאר) הוא עיצוב פנים מיושן יחסית וצריכת דלק גבוהה יותר. אבל, אם אתה מסתדר עם העיצוב -סבבה.

לגבי ה- VAG (סיאט, סקודה), יש את עניין הגיר הרובוטי שכדאי לתרגל בנהיגה איטית/פקקים, וזאת כדי לשמור על אורך החיים של הקלאץ'. אם רוב הנסיעות בדרכים פתוחות בינעירוניות, לא אמורה להיות בעיה. הרכבים עם המנוע הזה נחשבים לחסכוניים מאד בנסיעה רגועה (וגם בנסיעה רגילה, אפשר לחלץ מהם 1:15 ויותר).

לגבי סטאלנטיס (פיז'ו/אופל) - מציע להמנע ממנוע הבנזין 1.2, שמצוייד ברצועת תזמון רגישה. 

אין לי מה להוסיף לגבי יונדאי/קיה.

בהצלחה

פורסם

מתוך הרשימה הזאת הויטארה לא עדיף על אף רכב. הוא סופר מיושן והמחיר שלו מוגזם לכל הדעות. כרגע הוא גם לא משווק בגרסת 4x4 שמעניקה לו יתרון בשטח ואיכות הנסיעה בו נחותה מכל הדגמים האחרים. זה הרכב הראשון שהייתי מוותר עליו.

ארונה הוא אופציה זולה ומאובזרת לא רע ביחס למחיר אבל אם לא אהבת אז אין טעם להתעמק בו.

סטוניק חסר ייחוד ומרגיש כמו סופר מיני שלא גבהה מספיק בדרך להפוך לג'יפון. הוא גם לא מציע אבזור מתקדם כמו בקרת שיוט אדפטיבית שקיימת בחלק מהמתחרים.

פיג'ו 2008 דיזל פחות יתאים לתוואי כפי שכבר כתבו, מצד שני האמינות של מנוע הטורבו בנזין גם לא מצטיינת והוא דורש אחזקה קפדנית שגם מייקרת את עלויות הטיפולים. למוקה בנזין יש מנוע זהה כך שאני הייתי מוותר על שניהם.

לקאמיק יש תא נוסעים נעים ומרווח ובעיני הוא נראה לא רע אבל קח בחשבון שהוא לא גבוה במיוחד ומרגיש קרוב יותר לרכב פרטי.

יונדאי באיון חביב אבל תא הנוסעים שלו קצת מאכזב עם פלסטיקה זולה והוא קצת רועש. יש לו ציון של 4 כוכבים במבחן ריסוק לעומת 5 לקאמיק וארונה למשל.

אני מציע להוסיף לרשימה את טויוטה יאריס קרוס. האבזור בסיסי וקצת מאכזב אבל הוא מרווח, תנוחת הישיבה גבוהה, תא המטען גדול, נוחות הנסיעה טובה, הוא חסכוני בדלק, לא יקר לאחזקה והוא גם צפוי להיות מאוד סחיר ולשמור היטב על ערכו.

• אהבתי 1
פורסם

הסטוניק לא מתאים לארבע נפשות, הוא יהיה קטן מידי
אחד השיקולים ברכב משפחתי זה גודל ורוב המכוניות שציינת קטנות למשפחה.
היונדאי באיון הוא אפשרות לא רעה והסוזוקי למרות החסרונות הוא גדול ומתאים יותר למשפחה
סקודות וכד... רק שנתים אחריות שזה גם שיקול.
קודם כל תתחיל להסתובב עם המשפחה באולמות התצוגה ותראה למה אתם מתחברים, מה יש במלאי.

הייתי בזהירות המתבקשת מוסיף את שנוא נפשו של הפורום ה ASX
רשימת החסרונות שלו ארוכה ומוכרת, היתרונות שלו גודל ואמינות (דלק מחוץ לעיר יגרד את ה 1:15)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, Mike808 כתב:

מתוך הרשימה הזאת הויטארה לא עדיף על אף רכב. הוא סופר מיושן והמחיר שלו מוגזם לכל הדעות. כרגע הוא גם לא משווק בגרסת 4x4 שמעניקה לו יתרון בשטח ואיכות הנסיעה בו נחותה מכל הדגמים האחרים. זה הרכב הראשון שהייתי מוותר עליו.

ארונה הוא אופציה זולה ומאובזרת לא רע ביחס למחיר אבל אם לא אהבת אז אין טעם להתעמק בו.

סטוניק חסר ייחוד ומרגיש כמו סופר מיני שלא גבהה מספיק בדרך להפוך לג'יפון. הוא גם לא מציע אבזור מתקדם כמו בקרת שיוט אדפטיבית שקיימת בחלק מהמתחרים.

פיג'ו 2008 דיזל פחות יתאים לתוואי כפי שכבר כתבו, מצד שני האמינות של מנוע הטורבו בנזין גם לא מצטיינת והוא דורש אחזקה קפדנית שגם מייקרת את עלויות הטיפולים. למוקה בנזין יש מנוע זהה כך שאני הייתי מוותר על שניהם.

לקאמיק יש תא נוסעים נעים ומרווח ובעיני הוא נראה לא רע אבל קח בחשבון שהוא לא גבוה במיוחד ומרגיש קרוב יותר לרכב פרטי.

יונדאי באיון חביב אבל תא הנוסעים שלו קצת מאכזב עם פלסטיקה זולה והוא קצת רועש. יש לו ציון של 4 כוכבים במבחן ריסוק לעומת 5 לקאמיק וארונה למשל.

אני מציע להוסיף לרשימה את טויוטה יאריס קרוס. האבזור בסיסי וקצת מאכזב אבל הוא מרווח, תנוחת הישיבה גבוהה, תא המטען גדול, נוחות הנסיעה טובה, הוא חסכוני בדלק, לא יקר לאחזקה והוא גם צפוי להיות מאוד סחיר ולשמור היטב על ערכו.

מסכים איתך לגבי הויטרה, גם אנחנו הגענו לאותה מסקנה שהיא עולה הרבה מהאלטרנטיבות והרגישה מיושנת ביחס אליהם לא פסלתי אותה עד כה כי לא עשינו עדיין נסיעת מבחן על הסקודה, פיג'ו ויונדאי.

די פסלנו את הסטוניק רק בגלל שהרגישה זוחלת ביחס לויטארה והייתה רועשת יותר ממנה.

קבעתי נסיעת מבחן על הפיז'ו למחר נראה איך היא בשבילנו. אשמח לדעת למה אתה מתכוון כשאתה אומר שדרוש אחזקה קפדנית ? לעשות טיפולים בזמן וכו' ? או משהו בנוסף לכך ?

לגבי הקאמיק אנחנו עושים ביום ראשון נסיעת מבחן אז אחזור לעדכן.

לגבי הבאיון ציון מבחן הריסוק שלה היא אחת הסיבות שאנחנו סולדים ממנה אך אנחנו עושים מחר נסיעת מבחן עליה ונחליט אם היא מביא לשולחן משהו בנוסף שיצדיק את קיומה למרות ה 4 כוכבים.

היינו בסוכנות טויוטה אהבנו את המרחב הפנימי של היאריס קרוס גובה הישיבה והתא מטען שהיה מפתיע בגודל שלה פחות אהבנו את המראה החיצוני אבל לא פסלנו אותה אבל זמן האספקה שנאמר לנו היה רחוק לנו מידי אז פסלנו אותה.

לפני 40 דקות, סולל הדרך כתב:

הסטוניק לא מתאים לארבע נפשות, הוא יהיה קטן מידי
אחד השיקולים ברכב משפחתי זה גודל ורוב המכוניות שציינת קטנות למשפחה.
היונדאי באיון הוא אפשרות לא רעה והסוזוקי למרות החסרונות הוא גדול ומתאים יותר למשפחה
סקודות וכד... רק שנתים אחריות שזה גם שיקול.
קודם כל תתחיל להסתובב עם המשפחה באולמות התצוגה ותראה למה אתם מתחברים, מה יש במלאי.

הייתי בזהירות המתבקשת מוסיף את שנוא נפשו של הפורום ה ASX
רשימת החסרונות שלו ארוכה ומוכרת, היתרונות שלו גודל ואמינות (דלק מחוץ לעיר יגרד את ה 1:15)

ביחס לשאר הסטוניק באמת הרגישה קטנה יותר.

לגבי הסקודה קיבלנו הצעה להרחבה בחינם של האחריות ל 3 שנים שזה כמו ההצעה שקיבלנו בפיג'ו למשל.

אכן עשינו בשבוע האחרון סיבוב בסוכנויות ונסיעות מבחן כפי שאמרת והתחלנו לגבש דעה על כל מכונית.

פסלנו את ה ASX רק בגלל צריכת הדלק שהייתה גרועה מאוד ביחס לשאר כנ"ל גם ה CX-3.

JVC KW-AVX836

פורסם
בתאריך 22.3.2023 בשעה 16:44, As-21 כתב:

אין שום בעיה גם עם 12 אלף ק"מ בשנה. אתה מרוויח מהליטר הראשון (לא יודע מה ההבדל במחיר בין הגרסאות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, As-21 כתב:

מסכים איתך לגבי הויטרה, גם אנחנו הגענו לאותה מסקנה שהיא עולה הרבה מהאלטרנטיבות והרגישה מיושנת ביחס אליהם לא פסלתי אותה עד כה כי לא עשינו עדיין נסיעת מבחן על הסקודה, פיג'ו ויונדאי.

די פסלנו את הסטוניק רק בגלל שהרגישה זוחלת ביחס לויטארה והייתה רועשת יותר ממנה.

קבעתי נסיעת מבחן על הפיז'ו למחר נראה איך היא בשבילנו. אשמח לדעת למה אתה מתכוון כשאתה אומר שדרוש אחזקה קפדנית ? לעשות טיפולים בזמן וכו' ? או משהו בנוסף לכך ?

לגבי הקאמיק אנחנו עושים ביום ראשון נסיעת מבחן אז אחזור לעדכן.

לגבי הבאיון ציון מבחן הריסוק שלה היא אחת הסיבות שאנחנו סולדים ממנה אך אנחנו עושים מחר נסיעת מבחן עליה ונחליט אם היא מביא לשולחן משהו בנוסף שיצדיק את קיומה למרות ה 4 כוכבים.

היינו בסוכנות טויוטה אהבנו את המרחב הפנימי של היאריס קרוס גובה הישיבה והתא מטען שהיה מפתיע בגודל שלה פחות אהבנו את המראה החיצוני אבל לא פסלנו אותה אבל זמן האספקה שנאמר לנו היה רחוק לנו מידי אז פסלנו אותה.

אני בטוח שאחרי נסיעת מבחן בסקודה ובפיג'ו אתה תפסול את הויטארה. הוא פשוט לא עומד בסטנדרטים של דגמים מודרניים.

בפיג'ו יש המלצה לקצר את זמני ההחלפה של רצועת הטיימינג ל-60,000 ק"מ במקום 120,000 ק"מ. יש שרשור שלם וארוך על מנוע הטורבו בנזין 1.2 ליטר של פיג'ו שמשמש את ה-20008 ואת המוקה. אני גם לא מת על הנדסת האנוש אבל אני מניח שלזה אפשר להתרגל.

הבאיון פשוט מרגיש קצת סתמי, לא באמת מצטיין בשום דבר.

יש יאריס קרוס גם ביבוא מקבל, אולי שווה לכם לקבל הצעה גם שם.

אם אתם שוקלים גם יד שניה אולי כדאי לבדוק את טויוטה C-HR. הוא יהיה שקט ונוח מיאריס קרוס, נעים מאוד לנסיעה אבל לא זריז במיוחד, המושב האחורי שלו קלסטרופובי ותא המטען קצת קטן.

• תוכן חדש...