Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אתה שוקל את ה2008, הייתי שוקל גם את הסיטרואן C5 איירקרוס.

מנוע הבנזין 1.6 נחשב אמין, עם גיר יפני אמין וגם אם תרצה לא לפרוץ את מסגרת התקציב ותקנה יד שנייה בן שנתיים, תישאר עדיין עם שלוש שנים אחריות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

טוב אחרי נהיגה על הסקודה והפיג'ו כנראה ההתלבטות כרגע נשארה רק בינהם.

הייתה לי נסיעת מבחן על הסקודה 1.0 ליטר והפג'יו 1.2 בנזין.

מבחינת עיצוב פנים אהבנו יותר את הסקודה, עיצוב יותר סולידי מסך מולטימדיה גדול יותר וחד יותר לוח השעונים של הסקודה היה יותר פרקטי ויפה

ותצוגת התלת מימד של פיג'ו ראינו אותה יותר כגימיק.

מבחינת התנהגות של המנוע הפיג'ו הרגיש מאיץ יותר מהר ביחס לסקודה.

מבחינת מראה חיצוני הפיג'ו נראה לנו יותר טוב ותא המטען שלו היה גדול קצת יותר אבל אהבנו גם את המראה החיצוני של הקאמיק אבל פחות.

ההתלבטויות שלנו בעיקר הם:

אם אנחנו משווים בין פיג'ו 2008 גירסת פרימיום ביחס לקאמיק 1.0 גירסת סטייל הם באותו מחיר.

החסרון של הסקודה מבחינתנו הוא ההאצה הפחות טובה אם משווים בין  הדגמים הללו אך הרגשנו שהוא ישב יציב יותר על הכביש.

אם אנחנו עולים בסקודה למנוע 1.5 גם בגירסת הסטייל אם נתעלם מהעלות הסקודה לוקחת השאלה היא האם תוספת של 16000 לדעתכם שווה את המעבר למנוע ה 1.5.

הרכב ישאר 5 שנים איתנו אז בפריסה של הסכום לאורך התקופה 270 ש"ח לחודש שאז זה שנשמע פחות הבדל.

האם הסקודה תשמור יותר ערך אחרי 5 שנים ביחס לפיג'ו ואז אולי שווה ללכת לכיוון שלו ?

אשמח לשמוע את דעותיכם מבין שני הדגמים הללו.

עריכה אחרונה על ידי As-21

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

אם היתרון היחיד שאתה רואה בפיגו הוא ההאצה, נשמע שזה זניח.

במיוחד בנסיעות הרצליה-ת״א, אתה או בשיוט או בפקק.

אם התוספת היא 16k עבור עוד 50% נפח מנוע, לא הייתי חושב פעמיים.

פורסם

יש לנו במשפחה קאמיק 1.5 ויצא לי לעשות סיבוב קצר על T-Cross עם מנוע 1.0

פייר,אהבתי יותר את ה-1.0 משהו הרגיש שם יותר "חלק".

לגבי ה-1.5 על הקאמיק מרגיש מעל ומעבר,ביריון קטן.

את פעולת הגיר בפקקים פחות אהבתי,ה-2008 כנראה תהיה יותר נעימה בקטע הזה.

פורסם

אצלי בבית הוחלפה לפני שנה ארונה 1.0 בחדשה עם מנוע 1.5 והוא הרבה הרבה יותר נעים.

ה-1.0 מפתח עם הזמן ויברציות קטנות ורעידות, הרעש הרבה פחות נעים ובתאוצות ביניים במהירויות גבוהות הוא פחות מרשים.

הגיר של פיג'ו גם לא מבריק בפקקים, יש מכות קטנות וגם הוא מתבלבל לפעמים. אפשר להעריך שהוא יצריך פחות תחזוקה מזה של הסקודה בזכות היעדר קלאצ'ים אבל יש גירים אוטומטיים נעימים ממנו.

פורסם

למקרה ולא ראית, להלן לינק לגבי הבעיה ברצועת התזמון במנועי ה- 1.2 ,שה- 2008 ,בגרסת הבנזין, נמנה עליהם:

לשיקולך. להערכתי, הבעיה הזאת ככל הנראה תשפיע על הסחירות של ה- 2008.

למיטב ידיעתי, שוק המשומשות של הארונה יותר טוב, ולכן במקומך הייתי בוחר את הארונה.

כמובן שההחלטה שלך. 

פורסם
בתאריך 26.3.2023 בשעה 23:09, stx כתב:

אם היתרון היחיד שאתה רואה בפיגו הוא ההאצה, נשמע שזה זניח.

במיוחד בנסיעות הרצליה-ת״א, אתה או בשיוט או בפקק.

אם התוספת היא 16k עבור עוד 50% נפח מנוע, לא הייתי חושב פעמיים.

כשאתה אומר את זה ככה נראה לי שבאמת נלך על המנוע של ה 1.5.

לפני 13 שעות, ntd כתב:

למקרה ולא ראית, להלן לינק לגבי הבעיה ברצועת התזמון במנועי ה- 1.2 ,שה- 2008 ,בגרסת הבנזין, נמנה עליהם:

לשיקולך. להערכתי, הבעיה הזאת ככל הנראה תשפיע על הסחירות של ה- 2008.

למיטב ידיעתי, שוק המשומשות של הארונה יותר טוב, ולכן במקומך הייתי בוחר את הארונה.

כמובן שההחלטה שלך. 

הארונה הרגישה לנו קטנה מידי ולא אהבנו את המראה שלה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

יצא לי להשוות לפני שלוש שנים את הקאמיק לאוקטביה דור קודם, המרווח הפנימי בקאמיק מאוד מאוד טוב וכמעט לא נופל האוקטביה דור קודם.

כמישהו שסיים שלוש שנים על אוקטביה 1.5, המנוע נהדר, התיבת הילוכים נהדרת מחוץ לעיר, למשל בירידות היא ממש חכמה. בעליות  אתה עוקף בקלילות. בפקקים היא לא להיט וקצת קשה לה ויש מצב לפעמים לקבל זריקת הילוך, צריך לנהוג בצורה קפדנית כדי שיהיה סביר בפקק.

המערכת שמירה מרחק של האוקטביה, שאני מניח שזאת שיש בקאמיק כמעט זהה, סהכ לא רעה, שמירת נתיב מצויינת וניתנת לכיוונון רגישות. כלומר יש גם אתרעה נתיב וגם שמירת מרכז נתיב שהיא לא רעה יחסית, אני פחות אוהב את זה, אבל יותר טובה ממכוניות אחרות (שמזגזות כל הזמן כי המערכת לא יודעת לעקוב אחרי המרכב כמו שצריך). בחנתי אותו בזמנו בכבישים פתוחים בסגר הקורונה ב5 בבוקר. עבד מעולה.

שמירת מרחק סבירה סהכ, באוקטביה היה מאוד חסר auto hold והעובדה שהמערכת ממש מתנתקת אחרי כל לחיצה על הברקס. יתכן שבקאמיק המפרט מעט שונה, יש גם מחסור בשבבים שבטח גם משפיע. לדעתי זה שכתבי רכב לא נותנים דירוג למערכות האלה ובאופן כללי עד שאתה לא נוסע על הרכב ממש אין לך מושג.

ה1.2 פיגו אם מצוייד בתיבת 6 הילוכים, יציאה מהמקום קצת חלשה, ההילוכים קצת קצרים, לא רק 1 אלא גם 2. לי היה את ה130 כס סיטרואן c4 רגיל בזמנו.

• תוכן חדש...