Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה.
ראשית אני אשאל את השאלה הראשית של הפוסט.
האם יש הבדל בין מצבר תקול, מצבר שהוא במצב שאחד התאים שלו נפגע והוא לא מסוגל לקבל טעינה לבין מצבר שהוא תקין אבל חלש כאשר מנסים להתניע בעזרת גורם חיצוני?

אני ארחיב, נניח שיש שני מצבים שבהם מנסים להתניע מנוע בעזרת כבלים או בוסטר.
במצב הראשון המצבר הוא תקול, דפוק שלא מסוגל לקבל טעינה.
במצב השני לעומתו המצבר רק  חלש והתרוקן בגלל ששכחו אורות או השתמשו ברדיו הרבה זמן וכולי.
כאשר אני מנסה להניע עם כבלים או בוסטר האם זה שהמצבר הוא תקול ישפיע בצורה שלילית על יכולת ההתנעה לעומת ניסיון להתניע שוב באותם עזרים כאשר הפעם המצבר הוא רק חלש, בעל מתח נמוך?
למה אני שואל? השבוע היה לנו מקרה בעבודה. מלגזה עם מנוע 3.8 דיזל ושני מצברים מחוברים במקביל פלוס לפלוס ומינוס למינוס במתח 12 וולט. אחד המצברים היה תקול והשני תקין. המלגזה לא התניעה. 
ברשותי בוסטר איכותי ביותר אשר מוכח שהוא מסוגל להתניע מנוע עד 6 ליטר דיזל גם ללא מצבר. ראיתי במו עיניי איך הבוסטר מתניע מנוע 5.7 ליטר דיזל וי 8 בלי מצבר בכלל. אבל הרכב הזה דורש רק מצבר אחד בכל מקרה כאשר המלגזה דורשת 2. 
אממה, כאשר חיברתי את הבוסטר למצבר אחד המלגזה עדיין לא הייתה מסוגלת להתניע. 
מכונאי שהגיע קבע שאחד המצברים היה תקול, פגום, דפוק שלא מסוגל לקבל ולהחזיק טעינה. השני זקן אבל תקין ומלא. הוא החליף את שניהם. 
שאלתי חשמלאי והוא אמר לי שהמצבר הדפוק "גנב" מתח מהמצבר התקין כאשר הבוסטר היה מחובר ולכן המנוע לא הצליח להניע.
לכן אני שואל, האם שמנסים להתניע מנוע עם בוסטר או כבלים, האם יש הבדל באם המצבר תקול או רק חלש.ריק?

לפיכך אני תוהה האם לא היה עדיף לפרק את שני המצברים ולהתניע עם הבוסטר מחובר לכבלים של המצברים עצמם? עקרונית הבוסטר מסוגל וכאמור הניע מנוע 5.7 ליטר דיזל וי 8 בעל מצבר אחד כאשר המצבר בכלל לא היה מחובר. 
מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...