Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור,
לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לתיקון אסטטי של פזילה. ההחלמה היתה ארוכה (כחודש וחצי) .
אתמול הייתי אצל פרופסור מורד והבשורות לא היו טובות - הוא ממליץ לעבור ניתוח נוסף והפעם בשתי העיניים .
לא היה לרופא מושג מדוע הניתוח נכשל ועוד אחרי תקופה כה קצרה ואז התחילו הרמיזות\אמירות שכולנו מכירים מעולם הרכב והטיפול במוסכים -
"הוא בן אדם טוב ,אבל..."
אני נוטה לוותר 

• מבאס 1
פורסם

בסוף השרשור הקודם טענת שהניתוח הצליח ושאנשים מחמיאים לך על זה שהפזילה נעלמה. כרגע המצב חזר להיות כמו שהוא היה לפני הניתוח?

יש מצבים שבהם קיים חוסר סימטריה במבנה הגולגולת שעלול ליצר מראה של פזילה גם כשאין כזו באמת ושתי העיניים מתמקדות כמו שצריך. אם זה המצב אז הניתוח לא רלוונטי.

בנוסף, משתמע שלא היתה לך בעיה של תפיסת עומק או ראיה כפולה לפני הניתוח. אם אתה עדיין בסדר מהבחינה הזו אז לא הייתי מתעסק בזה.

וכלל, יש לי קושי עקרוני עם התייעצות ברופאים מנתחים לגבי עצם הצורך בניתוח. זה חתול ושמנת. בקונטקסט הזה הייתי ממליץ לך לגשת לאופטומטריסט מהזן הבכיר שיבדוק אותך כמו שצריך וימליץ על הדברים שנכון לעשות (אם בכלל). אני מכיר את רוברט לדרמן שעזר לנו במשפחה אבל אני מניח שיש עוד כאלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי מבנה הגולגולת -אין לי מושג .
הניתוח היה אסטטי בלבד , לא מדובר בראייה כפולה או תפיסת עומק שגויה.
מבחינה אסטטית , שמתי לב שבתמונות אני לא מסוגל להסתכל ישר ושהתמונה תצא  כמו שצריך .
אין הרבה מומחים לפזילה בגיל מבוגר לצערי , לגבי רופים מנתחים-מסכים ב100% .

פורסם

קח כמה תמונות כאלה, תכסה החצי הימני של התמונה ותראה אם עין שמאל מסתכלת למצלמה או לא. אח״כ תחזור על הסיפור עם החצי השמאלי.

אם שני החצאים נראים בסדר בנפרד, למרות שבתמונה הכללית אתה נראה פוזל, אז אנחנו כנראה מדברים על מבנה גולגולת.

ובלי קשר, הראיה שלך תקינה... עזוב אותך מניתוח...

פורסם (נערך)

אתה צריך שיהיו לך כמה וכמה המלצות של רופאים לבצע כזה ניתוח וגם אם כן צריך לבצע ניתוח אז שתהיה לך הבנה באיזה ניתוח מדובר ומה הפרוצדורה שצריכה להיעשות. יענו אשכרה לשאול אותם מה יהיה בניתוח עצמו.

לדוגמה: אני אפרק לך את הרדיאטור ואשים לך רדיאטור סיני אחד יגיד והשני בכלל יגיד שצריך רק לשפץ את הרדיאטור והשלישי יגיד שעדיף מקורי חדש מניילונים והרביעי בכלל יגיד לך שלא צריך לגעת ברדיאטור.

מקווה שהבנת אותי.

פשוט ללכת לכמה רופאים שונים ומומחים שונים, לפני שעושים עוד ניתוח שכזה. בייחוד שמדובר בניתוח אסטטי ועל אחת וכמה שמדובר בניתוח יותר מורכב וכו'.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 דקות, Octavia-TSI11 כתב:

כל חיפוש מעלה שוב ושוב רופאים שהם מומחים בפזילה של ילדין ורובם ככולם מנתחים.

הציעו פה ללכת לאופטמטריס אולי תנסה לחפש אחד כזה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

מה אתה מתפלא שרובם ככולם מנתחים? זה כמח שתגיד שמוסכניקים הם רובם ככולם מכונאים (טוב יש פחחים, זה כמו שתגיד שיש  רופאי אף אוזן וגרון - גם המם מנתחים, אבל מנתחים משהו אחר).

רפואת עיניים היא מקצוע כירורגי, כל רופא עיניים, לפי הגדרה, הוא מנתח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

https://www.webmd.com/eye-health/eye-doctors-optometrists-ophthalmologists

כי אתה מסתכל במקום הלא נכון. הבאתי מקודם שם של ד״ר לאופטומטריה שאני מכיר. הוא לא מוכר ניתוחים אבל יודע לאבחן בעיות כאלה ולהציע שורה של פתרונות, אם יש בהם צורך או טעם. הוא גם לא מוכר משקפיים, אגב. במקסימום הוא ישלח אותך עם מרשם למימוש בכל חנות שתבחר, וגם זה רק אם יש צורך אמיתי.

ושוב, פזילה היא ברא ובראשונה עניין תפקודי ולא אסתטי. אם אין בעיה תפקודית אז צריך להיות מאוד זהיר בהגדרה של פזילה, בטח אחרי שכבר ״תיקנו״ אותה בניתוח אבל המצב חזר למה שהוא היה לפני.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 1.3.2023 בשעה 00:46, Octavia-TSI11 כתב:

https://www.themarker.com/advertising/2005-04-21/ty-article/0000017f-f8a9-d887-a7ff-f8ed7d5d0000

״אופטומטריסט... למד ארבע שנים, ותפקידו לבדוק את העיניים, לאבחן ליקויים ולהתאים משקפיים ועדשות. האופטומטריסט גם מוסמך לאבחן מחלות ופתולוגיות שונות בעיניים, ולהעביר את אבחנותיו לרופא העיניים...

רופא העיניים מוסמך לאבחן ולטפל בפתולוגיות שונות הקשורות בעיניים, באופן כירורגי או תרופתי.״

כלומר, כל רופאי העיניים בארץ הם כירורגים בהכשרה, לפיכך אתה צריך לפנות לאופטומטריסט (או למצוא רופא שבחר לא לעסוק בכרורגיה).

קיבלת המלצה לאחד, בגוגל אפשר למצוא עוד, כמו זו למשל:

https://www.arzavision.co.il/פזילה-אצל-מבוגרים-לא-תמיד-חייבים-ניתוח/

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

אני עם פזילה(ממש קטנה וספציפית) שקורית רק בעקבות שימוש במיקרוסקופ.

אף רופא עיניים או אופטומטריסט לא עלה על זה (עשיתי איזה 4 בדיקות שונות),

ועליתי על זה רק לאחר בדיקה מקיפה של כשעה שעתיים במכון באוניברסיטה.

בינתיים החלטתי לא לתקן את זה כי אני לא מרכיב משקפיים ולא יודע אם שווה לי להסתכן רק בשביל זה. 

• תוכן חדש...