Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח להכוונה ממי שהתנסה עם המותג,

כרגע אני מרכיב על הרכב סט של צלחות ברמבו מקס ורפידות ברמבו אקסטרא, הם עובדים סבבה למדי, אך אשמח לשיפור קל.

לגבי הגדלה של הבלמים ומעבר ל4/6 בוכנות, זה אמנם אופציה אבל להבנתי לא בטוח שזה יהיה משתלם ביחס של עלות תועלת.

לכן כרגע החשיבה שלי היא לשים ברקסים יותר איכותיים.

ההתלבטות שלי היא לגבי צלחות f2000 או sport japan

ולגבי הרפידות ההלבטות היא בין הקורסה לבין הסטרדה- כאשר הקורסה כאילו יותר ספורטיבית אבל מצד שני יותר צורך בחימום מקדים(גם כרגע אני מרגיש שיש צורך קל בחימום מקדים)

דבר נוסף שקצת משונה בעיניי הוא שבאתר שלהם אני רואה תחת הדגם שלי(או לפחות מה שאמור להיות שלי אצלי זה 6c והם מציגים עבור 6r שזה לפני המתחית פנים) את הצלחות אבל במידה הקטנה משלי

אצלי היא 312 mm לעומת 288mm שהם מציגים, אממה בדגם המחליף שנקרא aw דווקא בעמוד שלו עושה רושם שיש את הגדלים שאני צריך.

החלפתי פעם אחרונה לפני כחצי שנה, מאמין שיחזיקו לי עוד חצי שנה עד שנה, אני רוצה להתכונן מראש ולקנות את הברקסים המחליפים.

רציתי לשאול מה סדר גודל העלות בארץ של זוג צלחות ורפידות כמו שציינתי, ואיזה חנויות מוכרות אותם? בתרגום לשקלים מהמחיר באתר הוא אמור להיות 2500 שח.

* ברקסים קדמיים בלבד לפחות כרגע

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

כדי לייעץ לך צריך לדעת על מה אתה נוהג ומה אופי הנהיגה שלך.

אשתדל לגעת בכל הנקודות.

נתחיל מהדבר הראשון - מה מפריע לך בבלימה:

אתה מצליח להגיע לנעילת גלגלים במהירות גבוהה?

אתה מרגיש דעיכה באיכות הבלימה תחת עומס?

אתה מרגיש שאין לך רגש בבלימה?

1. אם הרכב משופר ואתה מרגיש שלא ניתן להגיע לנעילת גלגלים בבלימה - הייתי הולך מתחיל מהחלפה לרפידות משופרות ורק בסוף הולך לכיוון של החלפת קאליפרים (מה שאתה קראת 4/6 בוכנות, שזה המון! לרכב סטנדרטי. על איזה רכב מדובר בכלל?). 
  2. רשמת שאתה מרכיב ברמבו, אבל כבר יש לך חוות דעת עליהם. אז הם מורכבים או שאתה מתכוון להרכיב? הייתי נוסע עליהם מעט כדי להבין אם מספקים לצרכים שלך. 
  3. הצלחות והרפידות של טארוקס מצויינות. לא זולות, אבל נחשבות בהחלט בטופ של הטופ.
  4. סגנון החירוץ של הצלחות משפיע על תופעת הגלייזינג ברפידות, שזו תופעה שמתרחשת כאשר הרפידה מתחממת יתר על המידה והמשטח החיצוני שלה, זה שבא במגע עם הצלחת, מתקשה ולכן פוגם באיכות הבלימה. תפקיד החריצים להשחיז את השכבות הללו כדי להגיע לשכבה "הטרייה" הבאה. אני מתקשה להאמין שזה ישפיע עליך באיזושהי צורה אלא אם אתה חורך מסלולים כל סופ"ש. זה רק עניין של טעם אישי (אני אוהב את המראה של ה-Japan).
  5. רפידות קורסה (מלשון "מרוץ") - מתאימות לנהיגת מסלול. רפידות סטראדה (מלשון "רחוב") - מתאימות לנהיגה בכביש ציבורי. אם אתה מרבה נהיגה במסלול, הקורסה יהיו מעולות. אם לא, אין טעם לשדרג מעבר לסטראדה, שגם הם מהוות שיפור משמעותי לעומת הסטנדרטיות. אני נגיד ממש מתבאס שאין קורסה לרכב שלי (ג'וליה).
  6. אתה צודק שאתה מחליף רק את הקדמיים, הם נושאים ברוב העומס ולכן בהחלפה שלהם יורגש השיפור המשמעותי.
  7. דבר ראשון אני ממליץ להחליף נוזל בלם למוטול RBF600 או קסטרול פרפורמנס שמיועדים לטמפ' גבוהות. שים לב שנדרש להחליף את הנוזל במלואו כל שנה. 

דבר אחרון שכחתי - תשוחח עם רועי אלקיים / משה חלפים, הם יבואנים של מוצרי טארוקס ויוכלו לעזור לך גם בהתאמה של המוצרים לצרכים שלך, וגם יתנו לך הצעת מחיר שכנראה טובה יותר מכל האתרים.

זיו

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

לגבי הרכב, הנחתי שרואים בחתימה- מדובר בפולו gti 1.8

הסט של ברמבו מורכב כבר כמה חודשים וראה עד כה יום מסלול אחד, ומספר יפה של טיולי נהיגה.

מבחינת השימוש אז הייתי אומר שכפעם בשבוע אני יוצא לטיול נהיגה, שאר הזמן דיילי, ואחת ל יום מסלול.

לגבי הנוזל בלמים זה בלי קשר, ויוחלף בטיפול הבא כחלק מתחזוקה שוטפת.

אם אתה מתכוון בנעילת גלגלים להפעלה של הabs אז כן זה לפעמים קורה, אך אני משתדל להמנע מזה במידה האפשרית, ולהגיע לנקודה של קצת לפני ולא יותר.

כבר עכשיו הסט הוא מחורץ- ברמבו max, אך אני מניח שסט יותר איכותי יתן עדין ביצועים עדיפים.

לגבי השאלה הראשונה, מה מפריע לי בבלימה- הייתי אומר שהיא פשוט לא מספיקה בעיניי, הייתי רוצה יותר נשיכה חזקה.

מבחינת צמיגים אני נועל ps4 ועושה רושם שאני דיי בגבול של הצמגים שאפשריים במידה שלי- השיפור היחיד האפשרי שאני רואה הוא ad08r וזה צמיג מסוכן לחורף, זה לא כרגע זה בטוח.

לגבי דעיכה- לא הגעתי לזה עד כה לפחות לא שמתי לב, הרכב ידני וזה כנראה גם פרמטר שמונע מהבלמים מלהגיע לדעיכה(חברים עם כלים אוטומטיים נוטים להגיע הדעיכה מהר יותר), מה שכן אחרי נסיעה עם עומס על הבלמים במיוחד בירידה- יהיה ריח חריף מאוד של בלמים מהרכב, דבר שלא זכור לי שהיה לפני שהחלפתי את הסט הקדמי.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הרציונל להחלפה של קליפר או הגדלה של הדיסקים, שבדר"כ אגב מגיע ביחד, הוא כאשר הבלמים לא מצליחים להביא לנעילת הגלגלים (או הפעלה של ה-ABS).

אם אתה מצליח להביא לנעילת גלגלים - זה אומר שהבלמים שלך מספיק חזקים, והגדלת משטח המגע של הקליפר על הרפידה לא יתרום יותר.

אם הבעיה היא דעיכה של הבלימה אז הייתי פועל על פי הסדר הבא:

שלב 1 - החלפת נוזל בלימה ומעבר לרפידות משופרות. נהגים נוטים לזלזל בהחלפת נוזל הבלם, למרות שהוא הראשון שיביא לדעיכה בתחושת הדוושה תחת עומס.

שלב 2 - החלפת דיסקים למשופרים (ומחורצים).

לא הייתי מתקדם לקליפרים משופרים בשלב זה, אלא אם הצלחת לשים יד על זוג של דגם אחר מהקונצרן שמתאים פלאג & פליי.

אני יכול להבין למה תרצה לקפוץ את שני השלבים יחד, כי הרפידות המשופרות כנראה יאכלו לך את הדיסק.

בכל מקרה, לגבי טארוקס נתתי לך את הכתובת.

פורסם
לפני 13 שעות, Ziv כתב:

סגנון החירוץ של הצלחות משפיע על תופעת הגלייזינג ברפידות, שזו תופעה שמתרחשת כאשר הרפידה מתחממת יתר על המידה והמשטח החיצוני שלה, זה שבא במגע עם הצלחת, מתקשה ולכן פוגם באיכות הבלימה. תפקיד החריצים להשחיז את השכבות הללו כדי להגיע לשכבה "הטרייה" הבאה. אני מתקשה להאמין שזה ישפיע עליך באיזושהי צורה אלא אם אתה חורך מסלולים כל סופ"ש. זה רק עניין של טעם אישי (אני אוהב את המראה של ה-Japan).

גם במקרה של בילוי במסלול עם רפידות טובות - קשה להגיע לזה. למעשה לרמה - שהמון מחליפים לדיסקים חלקים בגלל שהם יותר עמידים לסדקים.

לפני 13 שעות, Ziv כתב:
  •  
  • דבר ראשון אני ממליץ להחליף נוזל בלם למוטול RBF600 או קסטרול פרפורמנס שמיועדים לטמפ' גבוהות. שים לב שנדרש להחליף את הנוזל במלואו כל שנה. 

RBF600 ברמה המדוברת זה בזבוז. ATE 400 / gold יתן לגמרי את אותה תוצאה ואפשר להחליף כל שנתיים.

לפני 10 שעות, ik3 כתב:

לגבי השאלה הראשונה, מה מפריע לי בבלימה- הייתי אומר שהיא פשוט לא מספיקה בעיניי, הייתי רוצה יותר נשיכה חזקה.

תעבור לרפידות יותר אגרסיביות + צינורות שזורים + נוזל בלימה DOT4. אין מה לשפר דיסקים (ראה מה שכתבתי למעלה).

וכמובן - קח בחשבון שאתה צריך להשתמש בכל מהלך הדוושה בהרבה רכבים וזה נורמאלי לקבל את עיקר הבלימה בסוף (תתפלא כמה אנשים פשוט לא רגילים לעשות את זה. גם בימי מסלול וטיולים).

לפני 10 שעות, ik3 כתב:

לגבי דעיכה- לא הגעתי לזה עד כה לפחות לא שמתי לב,

עוד סימן שאתה לא קרוב לגבולות של המערכת בלימה הנוכחית שלך. במיוחד אם היא לא דעכה ביום מסלול - אלא לרגש של הדוושה והנשיכה הראשונית.

חוזר לרשימה שרשמתי למעלה:

1. רפידות יותר טובות (לא מכיר את הדגמים שהבאת , אבל אם תשים פה מקדמי חיכוך וטמפ׳ עבודה - אני יוכל לעזור. אלו הפרמטרים שמשנים באמת). על פי כלל אצבע - רפידות ״מסלול״ יש בכמה וכמה רמות , אין מה לפחד מרפידות שדורשות קצת חימום - זה לגמרי לא ביג דיל, רפידות ״רחוב״ הם כמעט תמיד מרגישות כמו רפידות מקוריות.

2. צינורות שזורים (רק להרגשה + תגובה יותר טובה של הדוושות בלם)

3. נוזל בלימה - שוב ממליץ על ATE400/gold ולא ללכת לRBF600 בגלל הזמני החלפה היותר קצרים ושזה מיותר לגמרי (הזמני החלפה היותר קצרים זה מספיחת לחות).

מעבר לזה - עד שאתה לא בצורה קבועה מגיע (אחרי השיפורים למעלה) לדעיכה לרמה שאתה כבר לא מאט את הרכב / מסוגל להכניס ABS - זה לשפר לשם העשיה , לא תצמח מזה תועלת.

כמו כן - להגדיל בלמים ודיסקים בלי מערכת בלימה קלה יותר - למעשה מזיק להתנהגות הרכב בגלל העלאת משקל לא קפיץ - אז כל שינוי שם - צריך לשקול מה אתה באמת צריך. ובמערכות בלימה קלות יותר לפעמים אין dust boots מה שלא מעט פעמים מוסיף קצת לחגיגה לרכבים יומיומיים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שאמרו לפני שאתה מוציא המון כסף על צלחות וקאליפרים 

נוזל טוב + רפידה ספורטיבית יותר ייתן לך מענה טוב 

RBF600 דורש החלפה כל חצי שנה לכן עברתי לקאסטרול REACT 

לגבי החימום כמה בלימות ברצף כבר יעשו את העבודה ותרגיש את ההבדל 

פורסם
לפני 6 דקות, בשביל מה זה טוב כתב:

RBF600 דורש החלפה כל חצי שנה לכן עברתי לקאסטרול REACT 

חצי שנה? אלא אם אתה עושה הרבה ימי מסלול או המון קילומטראז זה נשמע מוגזם.

בדקת אחוזי מים ומצאת משהו בעייתי ?

(שואל כי אני הייתי שם rbf600 ברכב הקודם ותמיד בדקתי לפני החלפה ותמיד היה תקין גם כשהחלפתי - כשכל שנה עשיתי 4-5 ימי מסלול של שעתיים שלוש על המסלול כל פעם…)

Then dying is forgetting

פורסם

זו ההמלצה שקיבלתי מהמוסך שאני די סומך עליו

לא מדדתי ולא בדקתי אחוזי מים 🙃 המון קילומטראז' אין

משתדל להיות במסלול 10 פעמים בשנה והייתה דעיכה מהירה יחסית עם הRBF, לפני שהתחלתי להגיע למסלול היה מחזיק שנה +-

הקאסטרול מחזיק משמעותית יותר טוב לגבי תפקוד אני חושב שהוא די זהה עם יתרון קל בטמפ' נמוכה לRBF 

הקאסטרול החזיק 4 ימי מסלול יותר 

פורסם

לפני הכל תבצע החלפה מלאה של נוזל הבלימה, זה באמת אחד הנושאים המוזנחים ביותר אך הבסיס לכל מערכת הבלימה. לאחר החלפה מלאה תבחן שוב את הדברים. אני עכשיו אם RBF 600 כי זה מה שהיה במוסך (החלפתי לפני יומיים אז אין לי דיעה) אבל לפני הייתי שנים עם קאסטרול REACT ואין לי שום תלונה לנוזל הזה. 

פורסם
לפני 7 שעות, בשביל מה זה טוב כתב:

משתדל להיות במסלול 10 פעמים בשנה והייתה דעיכה מהירה יחסית עם הRBF, לפני שהתחלתי להגיע למסלול היה מחזיק שנה +-

הקאסטרול מחזיק משמעותית יותר טוב לגבי תפקוד אני חושב שהוא די זהה עם יתרון קל בטמפ' נמוכה לRBF 

10 ימי מסלול אם הם אינטנסיבים זה אכן דיי הרבה - שווה באמת להחליף כל חצי שנה.

למשהו שעושה פחות מזה - כנראה שלא.

לRBF יש יתרון דווקא בטמפ׳ גבוהות על פני הקאסטרול - אבל זה יתרון שרלוונטי למעט מאוד שילובים של רכבים כבדים או מערכות בלימה שמתחממות מעל הממוצע.

הקאסטרול המדובר או הATE שציינתי (ועברתי אליו מאותה סיבה - מרווח החלפה יותר גדול) - הם נוזלים עם אורך חיים יותר ארוך על חשבון טמפ׳ עבודה מקסימלית קצת יותר נמוכה.

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו מסכים איתך לגבי כל מה שרשמת, רק מילה אחת לגבי צינורות שזורים - זה אכן שיפור שיורגש בעיקר תחת נהיגה מסלול מאומצת,

אבל הזמן בניכר כנראה גרם לך לשכוח שאצלנו פוסלים על זה בטסט, לכן זה לא מומלץ בכלל.

פורסם

ואוו , ממתי ? היו לי כאלו בישראל על ה306 ועל הקופרה (לדעתי לפחות 10 טסטים לאורך השנים) בלי שום ציוץ בטסטים.

בכל אופן - זה החלק הכי מינורי מבחינת שיפור הבלימה בפועל, זה לגמרי בשביל ההרגשה של הדוושה + על הדרך כי מחליפים כמה דברים אחרים באיזור (בעיקר הנוזל בלימה)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...