Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, chenc22 כתב:

חשובה לי ירידת הערך של הרכב כי אני סבור שזה יהיה רכב לזמן קצר יחסית - בין שנה ל-3 שנים. הכוונה שזה לא משהו שאמור להדאיג אותי כי רכבים בתקציב הזה תמיד ייסחרו בצורה דומה מבחינת ירידת הערך?

וחשובה לי צריכת דלק נמוכה - הפורד פיאסטה עונה על זה?

לטעמי אלו שני סעיפים חסרי משמעות בתקציב המדובר.

ירידת ערך לרכב ששווה 15K שח היא מיזערית, אם הוא ירד ב 50% או 70% יסתכם בסוף בהפרש של כמה אלפים בודדים.

צריכת הדלק ברכבים המדוברים נעה על 10-12 קמ לליטר, שוב משהו שבסוף החודש יסתכם לעשרות שקלים הבדל (אלא אם הרכב צפוי לעשות קמ גבוה בצורה חריגה).

מה שישפיע בצורה הכי דרסטית על עלויות האחזקה יהיו תקלות בלתי צפויות, לכן כדאי לחפש את הרכב המטופל והשמור ביותר.

אם הרכב גם יהיה עם מצבר תקין וצמיגים שלא ידרשו החלפה מיידית, זה בונוס.

• אהבתי 3
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 55 דקות, נקודה טובה כתב:

זה הגיר הידוע לשמצה של הפוקוס?

אני לא בקי רק רואה שחוזרים על זה שוב ושוב כאן בפורום - לקנות פיאסטה ידנית בלבד כי הגיר של האוטומט הוא כמו של הפוקוס - האם זה נכון רק במנוע 1.6

אשמח אם תבהירו לי את העניין אחת ולתמיד - תודה

ולפות"ש בעיניי - סוזוקי החסכוניים בדלק מכל מה שצויין כאן - תתחיל איתם

אני מאוד בעד סוזוקי אבל ממה שאני רואה כאן דווקא פחות מעדיפים אותם. יש לי חיבה מאוד גדולה ליפניות. מושך אותי מאוד לרכוש סוזוקי זולה שנת 2005 ואפילו יותר. ואני יודע שהתחזוקה שלה לא יקרה במיוחד... מכיר/ה מניסיון? 

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

אני לא בקי רק רואה שחוזרים על זה שוב ושוב כאן בפורום - לקנות פיאסטה ידנית בלבד כי הגיר של האוטומט הוא כמו של הפוקוס - האם זה נכון רק במנוע 1.6

ב-1.6 גיר רובוטי כפול מצמדים.

ב-1.4 אין שום בעיה בגיר ממה שאינ יודע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

בפיאסטה עם נפח מנוע 1.6 כן, זה הגיר הידוע לשמצה מהפוקוס. בפיאסטה עם נפח מנוע 1.4 זה גיר אחר 4 הילוכים אוטומטי רגיל מאוד מאוד אמין.
לגבי החסכון בדלק זה לא כך, סוזוקי ליאנה 1.6 וSX4 1.6 וסוויפט 1.5 אוכלות יותר דלק מרוב האופציות שהוצעו.

לפני כשעה, chenc22 כתב:

אני מאוד בעד סוזוקי אבל ממה שאני רואה כאן דווקא פחות מעדיפים אותם. יש לי חיבה מאוד גדולה ליפניות. מושך אותי מאוד לרכוש סוזוקי זולה שנת 2005 ואפילו יותר. ואני יודע שהתחזוקה שלה לא יקרה במיוחד... מכיר/ה מניסיון? 

בשביל לקנות סוזוקי תצתרך לרדת הרבה בשנתון, מה שאומר רכב ישן ובלוי יותר (יותר תקלות והוצאות החזקה), צריכת דלק גבוהה יותר ויכול להיות שתתקשה גם למכור אחרי 2-3 שנים, כי הרכב יגיע לגיל שבו צריך לעשות טסט פעמיים בשנה ואנשים מעדיפים להימנע מרכבים כאלו.
בגלל זה הומלץ לך פה על אופציות אחרות, שיהיו אמינות לא פחות אבל עדיפות.

פורסם

סוזוקי SX4 עם ציון בטיחות נחות, לא הייתי מתקרב.

הסוויפט עברה מתיחת פנים במרץ 2011 והוחלף המנוע ל 1250 סמק, זו תהיה אפשרות חסכונית יותר מהשאר, אבל לא חושב שתכנס בתקציב.

פורסם

הסוזוקי קיבלה ציון טוב לזמנה, אף רכב בתקציב הזה לא מתקרב בבטיחות לרכב עכשיו.

אבל הפיאסטה נבחנה שנתיים מאוחר יותר עם ציון טוב יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 דקות, yulianx כתב:

הסוזוקי קיבלה ציון טוב לזמנה, אף רכב בתקציב הזה לא מתקרב בבטיחות לרכב עכשיו.

אבל הפיאסטה נבחנה שנתיים מאוחר יותר עם ציון טוב יותר.

עד כמה שאני זוכר הSX4 קיבלה 4 כוכבים ולעומת הפיאסטה/I20/סוויפט מתוחת פנים/מאזדה 2 דינאמיק - שקיבלו 5 כוכבים.

לכן היא נחותה בבטיחות.

פורסם
לפני שעתיים, o.r כתב:

עד כמה שאני זוכר הSX4 קיבלה 4 כוכבים ולעומת הפיאסטה/I20/סוויפט מתוחת פנים/מאזדה 2 דינאמיק - שקיבלו 5 כוכבים.

לכן היא נחותה בבטיחות.

בתקציב שלו אפשר לקנות רק את הסוויפט מלפני 2010, ללא בקרת יציבות - כלומר בטוחה פחות מהאלטרנטיבות.

פורסם

טוב אז אני חייב לומר שאני עדיין "נעול" יחסית על יפניות/קוריאניות.

תוהה מי מהבאות עדיפה בהיבטים שכבר כתבתי לעיל - שמירה על רכב, תחזוקה זולה (דלק/טיפולים), אמינות וסחירות.

מודה שבתקציב הזה אני לא מצפה לאיזה בטיחות משמעותית...

טויוטה יאריס 2005-2006

מאזדה 2 2007-2008

סוזוקי סוויפט 2007-2008

יונדאי i10 הדגמים הכי מוקדמים (נראה לי 2009-2010)

אשמח להמלצות/דיס-המלצות או שכנועים/הסברים אחרים :) תודה!

פורסם

כולם די דומים.

כאשר היונדאי זה רכב מיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 09:11, נקודה טובה כתב:

ב-1.6 גיר רובוטי כפול מצמדים.

ב-1.4 אין שום בעיה בגיר. פלנטרי רגיל.

לפני 18 דקות, chenc22 כתב:

טויוטה יאריס 2005-2006

מאזדה 2 2007-2008

סוזוקי סוויפט 2007-2008

הוסבר לך שבתקציב שלך אלו בחירות פחות טובות מבחינת בטיחות.

ועם כל הכבוד לאמינות היפנית\הקוריאנית, הגיל של הרכב גם יכול לשחק תפקיד.

אני אסביר שוב שאין שום משמעות לסחירות ברכב בן 15-20, אין לרכב הזה במילא לאן לרדת יותר מדי במחיר.

בתקציב כזה יותר חשוב למצוא רכב שמור (כמה שניתן).

הייתי שוקל גם מיצובישי לאנסר, בתקציב שלך ראיתי כאלו עם מנוע 1.5 משנתון 2009-2011.

גם סיריון יכולה להיות אופציה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני שעתיים, chenc22 כתב:

טוב אז אני חייב לומר שאני עדיין "נעול" יחסית על יפניות/קוריאניות.

תוהה מי מהבאות עדיפה בהיבטים שכבר כתבתי לעיל - שמירה על רכב, תחזוקה זולה (דלק/טיפולים), אמינות וסחירות.

מודה שבתקציב הזה אני לא מצפה לאיזה בטיחות משמעותית...

טויוטה יאריס 2005-2006

מאזדה 2 2007-2008

סוזוקי סוויפט 2007-2008

קח מה שתמצא הכי חדש עם היסטוריית טיפולים מלאה. במקרה של היונדאי והסוויפט וודא שעברו החלפת נוזל גיר בזמן, אחרת זה מתכון לצרות.
מבחינת בטיחות הפיאסטה תהיה הכי בטוחה ואחריה המאזדה. אין מה לדאוג מזה שפיאסטה היא "לא יפנית", כמו שכבר אמרתי היא חולקת מכלולים רבים עם המאזדה.

פורסם (נערך)

יד 2. אפילו כאן בפורום יש מדור יד 2.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי חברים

שוב תודה על התגובות והייעוצים. עדיין לא רכשתי האמת...

כמעט כל פורד פיאסטה שראיתי - יש לה בעיה בראש מנוע או שכבר הוחלף לה מנוע ולפעמים גם גיר. אני מבין שהיא נוחה ואמינה, אבל זה ממש לא עושה רושם טוב מבחינה מכנית ומעלה חשש. אולי זה דומה לחוויית החיפוש של אחד המגיבים, שבסוף קנה מאזדה 2.

אז באמת נשארתי עם מאזדה 2 ויונדאי i10, שקשה להשוות ביניהן משום שהמאזדה היא סופר מיני והיונדאי - מיני.

רציתי בכל זאת לשאול אם סוזוקי ספלאש (לא סוויפט, שהבנתי מתוך השרשור כאן שהרבה פחות עדיפה) היא גם אופציה טובה, כמו שאחד המגיבים הציע?

אני פחות בקטע של משפחתיות כמו מיצובישי לאנסר / טויוטה קורולה משום שלפעמים אני כן מתנייד בערים במרכז (אני מרמת גן) ומעדיף רכב קטן, כמו ישראלים רבים אני מניח.

הסיבה שאני שואל על הספלאש היא משום שגם מאזדה 2 קצת קשה למצוא במחירים טובים + מצב טוב של הרכב (שמור, ללא דפיקות משמעותיות/תאונות, ידיים פרטיות, לא מסוחרים וכו').

תודה ויום חורפי נעים ובטוח :)

• תוכן חדש...