Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני לפני קניה של סיד 2014.. אשמח לעזרה לפענוח הטופס והאם הרכב שווה את המחיר. יד 1 כמעט 100 אלף קילומטר.

חיצונית יש פה ושם דפיקות, טמבון עם סדק ופסי לדים בפנסים לא עובדים, הוא מבקש מחירון..

מצרף את הטופס. אשמח לעזרה, תודה!

Screenshot_20230110_111112_Drive.jpg

פורסם

היה לי את הרכב מודל 2013 - 2 הערות חשובות:

1) הגיר הזה האכיל אותי מרורים העפתי את הרכב עם 45 אלף ק"מ אחרי 3 וחצי שנים. הלכו לי ב40K מצמדים וגלגל תנופה בזמנו הרכב היה באחריות למזלי אחרת זה סיפור של כמעט 10K מה שאמרו לי בזמנו במוסך מורשה. זה שרשמו לך רעידות בעמידה ונקישות בהילוכים לרב זה כסתח פה הייתי שם על זה דגש גדול כי זה בדיוק המאפיינים של מצמדים שחוקים בגיר הזה וככה היה אצלי. בקיצור אם הגיר במצב לא טוב ונדרש החלפה של מצמדים וגלגל תנופה תכין הרבה כסף לתיקון.

המצמדים בגיר הזה יבשים זה בעיקר טוב לבינעירוני בעיר הם נשחקים מהר.

2) אי אפשר לתקן את הלד בפנס לבד. נכון שיש מדריכים ביוטיוב אבל ממש צריך ללמוד אלקטרוניקה ולמצוא מישהו שמתעסק בהלחמות. בזמנו שני הצדדים נשרפו לי באחריות כל פנס 6000 שקל למזלי לא שילמתי.

אם זה לך מפריע לך אז תחיה בלי הלד.

שאר הדברים בטופס הגיוניים לרכב בן 8 צריך יישור קו קל.

עדיף לדעתי לחפש יונדאי I30 סטיישן מאותן שנים זה אותו רכב ומנוע למעט הגיר ששם פלנטרי אוטו רגיל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, דני 9999 כתב:

שיתקן את כלל הליקויים כולל פנסים וצמיגים לפני שהוא מבקש מחירון.

גם את הגג שיתקן ?

פות"ש - באיזה מצב הגג ? יש שקעים ? האם נראה לך שנצבע ?

ואם הוא נוסע על צמיג מ-2016 - לדעתי הרכב מוזנח.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 4 שעות, חולגי כתב:

גם את הגג שיתקן ?

פות"ש - באיזה מצב הגג ? יש שקעים ? האם נראה לך שנצבע ?

ואם הוא נוסע על צמיג מ-2016 - לדעתי הרכב מוזנח.

ויתרתי בעיקר עקב זה שנראה שהזניח.. תודה על התשובות!

פורסם
לפני 8 שעות, TZR84 כתב:

עדיף לדעתי לחפש יונדאי I30 סטיישן מאותן שנים זה אותו רכב ומנוע למעט הגיר ששם פלנטרי אוטו רגיל.

מצטרף

• אהבתי 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
בתאריך 10.1.2023 בשעה 12:18, TZR84 כתב:

היה לי את הרכב מודל 2013 - 2 הערות חשובות:

1) הגיר הזה האכיל אותי מרורים העפתי את הרכב עם 45 אלף ק"מ אחרי 3 וחצי שנים. הלכו לי ב40K מצמדים וגלגל תנופה בזמנו הרכב היה באחריות למזלי אחרת זה סיפור של כמעט 10K מה שאמרו לי בזמנו במוסך מורשה. זה שרשמו לך רעידות בעמידה ונקישות בהילוכים לרב זה כסתח פה הייתי שם על זה דגש גדול כי זה בדיוק המאפיינים של מצמדים שחוקים בגיר הזה וככה היה אצלי. בקיצור אם הגיר במצב לא טוב ונדרש החלפה של מצמדים וגלגל תנופה תכין הרבה כסף לתיקון.

המצמדים בגיר הזה יבשים זה בעיקר טוב לבינעירוני בעיר הם נשחקים מהר.

2) אי אפשר לתקן את הלד בפנס לבד. נכון שיש מדריכים ביוטיוב אבל ממש צריך ללמוד אלקטרוניקה ולמצוא מישהו שמתעסק בהלחמות. בזמנו שני הצדדים נשרפו לי באחריות כל פנס 6000 שקל למזלי לא שילמתי.

אם זה לך מפריע לך אז תחיה בלי הלד.

שאר הדברים בטופס הגיוניים לרכב בן 8 צריך יישור קו קל.

אני בדיוק באותה התלבטות, הלוואי שהיו i30 סטיישן במחירים האלה, זה 42 וצפונה, אנשים השתגעו

פורסם

סתם לידע כללי, גם ליונדאי I30 יש גיר רובוטי החל מ2016. (כמדומני 7 הילוכים ולא 6 כמו בקיה).

בקיה סיד יש רובוטי משנתון נמוך יותר, נראה לי 2012.

ולגבי הלדים שלא עובדים, זה המחלה של האוטו, וזה לא זול לתיקון.

נראה אוטו מוזנח. 

נ.ב אני בעל קיה סיד 2016

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, otak כתב:

אני בדיוק באותה התלבטות, הלוואי שהיו i30 סטיישן במחירים האלה, זה 42 וצפונה, אנשים השתגעו

יש I30CW דור קודם בתקציב שלך, רכב דור אחד מתחת אבל עם מנוע עדיף ואמין יותר מG4FG שיש בקיה סיד ובI30 הבאה, ואם כבר הולכים אחורה בזמן אז גם פורד פוקוס סטיישן דור 2 יכולה להיות אופציה.
בנוסף אתה יכול לבדוק רנו מגאן דור 3 סטיישן, הן נסחרות מתחת ל30. הגרסה הכי טובה ביניהן זאת ה2.0 אוטומט, מנוע של ניסאן וגיר רציף J11 שילוב יחסית אמין ולא רע (אם מטפלים בגיר ומחליפים שמן גיר). יש גם גראסות 1.6 אחת עם מנוע אמין של רנו וגיר אוטומטי וגיר פלנטרי צרפתי ידוע לשמצה בשם AL4. בקצרה הגיר עובד כמו גיר רובוטי ולפעמים מתקלקל אך זול ופשוט לתיקון. ה1.6 שניה היא עם מנוע קצת פחות טוב של ניסאן וגיר רציף J15 ממנה הייתי ממליץ להימנע כי הגיר לא מאריך חיים והתיקונים יקרים (כמו בסיד).
או לחילופין אפילו ניסאן קאשקאי עם אותו מנוע 2.0 ואותה תיבה רציפה.

ואם אתה כבר מסתכן להכנס להרפקה בשביל תמורה גבוהה (כמו במקרה של הסיד ששם אתה יכול להוציא 10K על תיקוני גיר) אז לפחות תקבל תמורה על הסיכון, במקרה הזה יש לך רכבים שעדיפים על הסיד בכל מונה כמו למשל C4 פיקאסו עם מנוע טורבו 165 כ"ס ששם אתה יכול להוציא את אותו הסכום בפעימות על כל מיני תקלות קטנות במנוע אבל לפחות תקבל הרבה יותר רכב או 308 סטיישן ששם אתה מסתכן בשיפוץ מנוע בגלל עניין הרצועה (12 אלף שקל שיפוץ) אבל אפשר להקטין את הסיכון אם תמצא רכב שעבר החלפת\שיפוץ מנוע ותטפל כל 7.5 אלף קילומטר בשמנים הנכונים. מנגד תקבל רכב יותר טוב מהסיד בכל פרמטר ב10 אלף שקל פחות.

• תוכן חדש...