Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי סוזוקי קרוסאובר 2017 שהגיע הזמן לעשות טיפול 100 אלף.

עשיתי בירור בין 2 מוסכים, אחד הומלץ פה, השני נראה שגם יש עליו ביקורות טובות.

מוסך א נתן את ההצעה הנ"ל: 

ציטוט

החלפת שמנים, מסננים, פלגים.
עולה 1685₪
מסנן אויר ומזגן ודלק, תוסף דלק שיבא

מוסך ב נתן את ההצעה הבאה:

ציטוט

כולל החלפת שמן ומסנן שמן ושייבא.
עלות 859₪ כולל מע"מ ועבודה.

כמו כן, התקשרתי למוסך סוזוקי בת"א, שם קיבלתי:

ציטוט

986₪ כולל שמן פילטר ושייבא
כולל מע"מ ועבודה

אז רציתי לדעת ממה נובעים ההבדלים? איך אני אדע מה "כדאי"? למה אחד מחליף יותר מהאחרים ויותר מהספר טיפולים?

לפי הספר טיפולים שמצאתי פה: https://www.autopaz.co.il/מפרט-טיפולים-לרכב-סוזוקי-קרוסאובר/ נראה שצריך רק החלפת שמן

יש לציין שאני לא בא בטעות לאף אחד מהמוסכים

עריכה אחרונה על ידי jackjack2020
פורסם

ההבדל הוא בפלגים. בדוק בספר השירות מתי הם אמורים להיות מוחלפים. כנראה שיש,הבדל בין ה1600 לבין ה-1400T, כשההחלפה בין הדגמים היתה ב-2017, אס תתכן אי הבנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, jackjack2020 כתב:

לפי הספר טיפולים שמצאתי פה: https://www.autopaz.co.il/מפרט-טיפולים-לרכב-סוזוקי-קרוסאובר/ נראה שצריך רק החלפת שמן

לא הייתי מסתמך על האתר בנושא. מופיע למעלה גם סוזוקי סוויפט, ולא מופיע שנתון הרכב. נסה להוריד את ספר הרכב מאתר בחו"ל כדי לקבל מושג על הנושא, ו/או לבקש מהיבואן שישלח לך את הקובץ במייל.

פורסם (נערך)

בקרוסאובר האטמוספירית החלפת מצתי אירידיום כל 60,000 ק"מ, כלומר הבאה ב-120,000 ק"מ. בטורבו כל 100,000 ק"מ. זה יכול להיות מקור ההבדל.

הורד את הספר המתאים לרכבך כאן. שים לב שלקרוסאובר 5 ספרים שונים בהתאם לדגם ומספר השלדה, גלול את הרשימה למטה עד שתמצא את הספר המתאים לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.11.2022 בשעה 09:58, jackjack2020 כתב:

אז רציתי לדעת ממה נובעים ההבדלים? איך אני אדע מה "כדאי"? למה אחד מחליף יותר מהאחרים ויותר מהספר טיפולים?

חוסר ידע של המוסך הראשון על הרכב או ניסיון לעשות סיבוב עליך, הבדלים בעלות שעת עבודה וחלפים בין השני לשלישי. אתה זכאי לקבל הצעות מחיר בכתב ואז זה אמור לתת יותר מידע. מה כדאי? דעת הרוב, לא? שני או שלישי.

פורסם
בתאריך 1.12.2022 בשעה 06:06, sperial כתב:

בקרוסאובר האטמוספירית החלפת מצתי אירידיום כל 60,000 ק"מ, כלומר הבאה ב-120,000 ק"מ. בטורבו כל 100,000 ק"מ. זה יכול להיות מקור ההבדל.

הורד את הספר המתאים לרכבך כאן. שים לב שלקרוסאובר 5 ספרים שונים בהתאם לדגם ומספר השלדה, גלול את הרשימה למטה עד שתמצא את הספר המתאים לך.

היי,

דווקא נראה שהתבלבלת - לפי כל הספרי רכב של הקרוסאובר טורבו, זה בידיוק הפוך - החלפת המצתים היא ב120 אלף ק"מ לעומת 100 אלף באטמוספרי

לגבי הצעה א' - נכון. היא כוללת החלפת מצתים ועוד דברים. השאלה אם יש טעם להקדים את ההחלפה? או שזה סתם יצור בלאגן 

פורסם

אולי התבלבלתי, מה שחשוב זה הפרינציפ: ב-2017 התחלף המודל, ובהתאם השתנו הטיפולים, וצריך לוודא שההצעה תואמת לדגם.

פורסם
לפני 19 שעות, jackjack2020 כתב:

השאלה אם יש טעם להקדים את ההחלפה? או שזה סתם יצור בלאגן 

אין טעם להקדים החלפות מכיוון שהחלקים עדיין תקינים. פעל לפי ספר הרכב שמתאים לרכבך.

• תוכן חדש...