Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, Transporter כתב:

אתה מהלקוחות שמגיעים למסעדה ומחליטים לפי החשבון אם בא להם לתת טיפ

שוב, זה חוסר סדר או קומבינה. וכולנו התרגלנו לזה, אבל זה זה. זה לא שמלצר או שליח עושה משהו יוצא דופן ביחס לבעלי מקצוע אחרים. וברגע שבעל עסק מחליט להסדיר את זה ולדרוש כסף על משלוח - אין סיבה לשלם פעמיים. אם בסופו של דבר השליח לא מקבל כלום - זה מבאס. אבל הוא לא חייב לעבוד שם. וכן, גם במסעדות הייתי מעדיף לקבל חשבון שבו יש סעיף על שירות. זה קיים בעולם..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, Igalz כתב:

זה צריך להיות כתוב בחשבונית, לא בתפריט. ובצורה יותר פורמאלית כך שישולם על זה מס.

מחדש משהו לכולם,משלמים מס על טיפים במסעדה. 

אפילו מס על טיפים בוולט אתה משלם,ואין איך לברוח מזה וולט מורידה 17% מהטיפים בתלוש משכורת. 

בכל מסעדה בערך רשום בקבלה במפורש,התשלום לא כולל שירות. 

הרי זה ברור לכולם שנותנים טיפים. 

לא רוצים לתת טיפ?תודיעו את זה למלצר/ברמן/שליח ליפני,ותקבלו יחס קר(או שליח שנוסע בפאן שלו ותקבלו אוכל קר)ואני מבטיח שהעובד לא יפוטר,או יגידו לו משהו על זה. 

שאתה מקבל מינימום,אתה תעשה מינימום אם אין תמריץ. 

היום אשכרה שוטף כלים מקבל 50 לשעה כי הוא לא מקבל טיפים וזה עבודה מסריחה. 

למה לי טרטור וסיכון כל היום ולא לשבת על כיסא ולשחק בטלפון/ללמוד באיזה בניין מגורים בנתיים עד שמוצאים מה רוצים לעשות בחיים? 

אי אפשר להשוות את התחום הזה למוכרת בחנות בגדים/מתדלק/קופאי וכדומה. 

זה לא קרוב אפילו. 

מי שלא נותן טיפ יורה לעצמו ברגל,כבר לא חסר מסעדות עם שירות עצמי בלי מלצרים כי אין כח עבודה. 

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

בסוף יחליפו את זה ברחפנים

ניסו, זה לא ממש תפס, גם לא אצל אמזון.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

בארה"ב עוד מעט תצטרך גם לתת טיפ על זה שהשומר במלון אמר לך בוקר טוב.

יש להם גם את ההזיה של לתת טיפ על טייק אוויי.

זה כבר נשגב מבינתי. כולה נכנסתי לשניה ולקחתי שקית, איזה שירות קיבלתי פה בעצם, ועל מה אני אמור לתת טיפ?

עוד מעט גם ידרשו טיפ בקופה בסופר, על זה שהקופאית טרחה להעביר את המוצרים.

למרות שבמקרה כזה, אם קיימת אפשרות של קופה אוטומטית, כן הייתי מוסיף דמי שירות כמו בתחנות דלק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 28 דקות, Transporter כתב:

מצטער להגיד לך

אתה מהלקוחות שמגיעים למסעדה ומחליטים לפי החשבון אם בא להם לתת טיפ

אם החשבון גבוה מדי אז אתה מחפש למה המלצר לא ניקה לך את הכיסא לפני שישבת עליו כדי לא לתת לו טיפ.

לא פלא שמלצרים לא מתייחסים יפה ללקוחות עם גישה כזאת

אני לא מחפש כלום.

אם בא לי אני אתן ואם לא אז לא,למעט מקרים חריגים המנהג חזק מאיכות השירות.

מלצר לא יודע איך להתייחס אליך כלקוח,כי עד שאתה לא סוגר חשבון הוא לא יודע אם תשאיר וכמה.

אז האמירה שלך לא יכולה להיות נכונה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 36 דקות, Igalz כתב:

זה צריך להיות כתוב בחשבונית, לא בתפריט. ובצורה יותר פורמאלית כך שישולם על זה מס.

זה לחוד למרות שהיום ברוב המקומות זה כן נכנס כי אתה משלם את השירות בכרטיס האשראי יחד' עם החשבון.

לפני 26 דקות, Ido12 כתב:

בכל מסעדה בערך רשום בקבלה במפורש,התשלום לא כולל שירות. 

הרי זה ברור לכולם שנותנים טיפים. 

לא רוצים לתת טיפ?תודיעו את זה למלצר/ברמן/שליח ליפני,ותקבלו יחס קר(או שליח שנוסע בפאן שלו ותקבלו אוכל קר)ואני מבטיח שהעובד לא יפוטר,או יגידו לו משהו על זה.

שיכתבו בתפריט ולא בחשבון. מותר לי לדעת מראש את תנאי העסקה.

לגבי היחס שאקבל ואם יעירו לו או לא לא מעניין אותי. לא יהיה שירות טוב פשוט לא אבוא עוד פעם והעסק יפסיד לקוח. אני לא מנהל את המסעדה אלא מחליט אם מתאים לי או לא מתאים לי.

לפני 8 דקות, itaysamurai כתב:

מעניין איזה טיפים היטלר היה משאיר.

עם מה שקורה היום באירופה בטח על שימוש נכון בגז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני משאיר טיפ לשוטרי תנועה.

קודם על העבוד שלהם מסוכנת, ביום בלילה בגשם בשמש. 

שנית, הם עוצרים אתי לתת לי דו"ח ובכך משפרים את הבטיחות של כולם בכבישים. 

לכן מראש אני מחזיק שטרות של מאה שקלים בכיס, 1000 ילכו לדו"ח ועוד 100 טיפ לשטור האדיר ששיפר את הבטיחות של כולנו תוך כדי סיכון חייו שלו עצמו. 

לרופאים אני נותן 200 טיפ. הבנאדם פאקינג נתן לי אבחנה מדויקת, הסביר לי על המחלה שיש לי, ונתן לי כדור שגרם לי להרגיש יותר טוב וללכת לעבודה שמח ובריא ולא להפסיד עוד ימי עבודה. מה זה 200 שקלים בשביל הבריאות שלי?

אבל  הכי הרבה טיפ? אתת בנמל אשדוד. עובדי הנמלים טוחנים עבודה בשמש, בקור, מתעסקים עם כלים ענקיים. בזכות סחבק המשלוח הגיע אליי שלם. מה לא נפנק?

או בקיצור, לאף אחד לא מגיע טיפ. טיפ זו בחירה של הלקוח בשל שירות יוצא דופן או בשל רצון לעזור. אני תמיד משאיר לא כי בא לי אלא כי בד"כ מדובר בחבר'ה צעירים שבונים לעצמם את החיים אז לא מפריע לי עוד 5-10 שקלים במשלוח של אוכל מתוך הנחה שאם הרוב יתנו לשליח הוא יעשה עוד כמה מאות שקלים אקסטרה ביום. 

חובה? ממש לא. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 21 דקות, Potato כתב:

אם בא לי אני אתן ואם לא אז לא,למעט מקרים חריגים המנהג חזק מאיכות השירות.

מלצר לא יודע איך להתייחס אליך כלקוח,כי עד שאתה לא סוגר חשבון הוא לא יודע אם תשאיר וכמה.

אז האמירה שלך לא יכולה להיות נכונה.

זה לא נכון

מלצר טוב יתייחס ללקוח יפה קודם כל כי הוא יודע שבעל הבית יעיף אותו אם לא. קודם כל זה!

מבחינתי מלצר שהיה קשוב לרצונות שלי, המליץ לי בצורה נכונה על דברים, דאג  לי כשהיו בעיות בהתנהלות - מגיע לו טיפ

אני לא צריך לראות אותו רץ  עם המגש אליי ומזיע כל הדרך כדי להגיד "אוקי הוא התאמץ מגיע לו"

מספיק לי שישבנו זוג ורצינו להזמין 8 מנות והוא אמר לי "תקשיב המנות מאוד גדולות ממליץ לך להזמין גג 5" מבחינתי הוא עשה את שלו בתור מלצר.

כן יצא לי להיות במסעדה שייבשו אותי למטה 35 דק עד שקבלתי את המקום שלי, בחום, נכנסתי באיחור של יותר מחצי שעה,

וכשאמרתי לאחמשית שאני חושב שבמינימום מגיע שיעשו עם זה משהו היא אמרה לי "מה אתה רוצה שנעשה כולם פה חיכו"

ברור שפה אתן פחות טיפ (היא מקבלת חלק נכבד מהטיפ)

לעומת הדוגמא עם הדוכן של השניצל שבאמת הרגשתי שבעלת המקום רוצה שאהנה מהארוחה, ונתתי לה טיפ  של 40-50% כי באמת הגיע לה. אז אתה יכול לבוא להגיד שהיא בעלת המקום ומרוויחה מספיק גם בלי טיפ,  אבל לא צריך לחפש תמיד למה לא, אלא למה כן.

לפני 3 דקות, ניקו פ. כתב:

אבל  הכי הרבה טיפ? אתת בנמל אשדוד

במיוחד להם

כשהלכתי לאסוף שם רכב עצרו אותי בכניסה ואמרו לי שהמסירות של הרכבים בהפסקה. ביקשתי להכנס לשבת שם במזגן לפחות. 

אמרו לי "הם ביקשו לא להכניס אנשים"

אמרתי לה נראה לך ששילמתי 300 אלף על רכב, אני עומד פה בשיא השמש, אין אפילו כיסא לשבת עליו, ואת אפילו לא מתקשרת אליהם ומבקשת אישור?

התקשרה, אמרו לה ברור שיכנס

נכנסתי לשם, שאלתי את למה ייבשו אותי בחוץ? אמר לי שההנחיה היא חד משמעית מי שמגיע ברגל נכנס בלי שאלות ולא עומד בחוץ בחום.

• מצחיק 2
פורסם

הטיפ הוא לא על מאמץ אלא על יחס.

כשמלצר מקבל אותך בחיוך, ממשיך לחייך כשאתה מבלבל לו את המוח ונותן לך הרגשה שהוא באמת רוצה שתהנה אז מגיע לו טיפ נדיב גם אם האול בינוני ולוקח זמן למנה לצאת.

יצא לי לשבת עם אשתי במסעדה בתל אביב והשירות היה באמת מעל ומעבר (המלצריך הביאה לנו כמה סוגי יינת לטעום עד שמצאנו את זה שלטעמנו תוך שאלות מנחות שעזור להתמקד, תמיד עם חיוך והמון רצון טוב). החשבון יצא קצת פחות מ 500 וכשהיא שאלה אם לקחת שירות באשראי אמרתי לה שתעגל ל 600. היא שאלה אם לא טעיתי כי זה הרבה מעל למקובל אז אמרתי לה שעל האוכל ועיצוב המקום אין לה שליטה ועליהם אני משלם בחשבון אבל על השירות השליטה רק שלה וזה מה שהוא שווה.

כמו בכל תחום, תעבוד מכל הלב ותזכר להערכה ולגמול. תחרבן על העבודה ותקבל בעיטה.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, ניקו פ. כתב:

אני משאיר טיפ לשוטרי תנועה.

כשהוא מבקש רישיון, מביאים לו את זה עטוף ב100 שקל

• מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

במיוחד להם

כשהלכתי לאסוף שם רכב עצרו אותי בכניסה ואמרו לי שהמסירות של הרכבים בהפסקה. ביקשתי להכנס לשבת שם במזגן לפחות. 

אמרו לי "הם ביקשו לא להכניס אנשים"

אמרתי לה נראה לך ששילמתי 300 אלף על רכב, אני עומד פה בשיא השמש, אין אפילו כיסא לשבת עליו, ואת אפילו לא מתקשרת אליהם ומבקשת אישור?

התקשרה, אמרו לה ברור שיכנס

נכנסתי לשם, שאלתי את למה ייבשו אותי בחוץ? אמר לי שההנחיה היא חד משמעית מי שמגיע ברגל נכנס בלי שאלות ולא עומד בחוץ בחום.

לפעמים נדמה שאתה סתם מחפש תירוצים כדי להתחיל לדחוף מספרים בלי קשר. פעם זה טאקוס ב-100 דולר, פעם זה רכב ב-300 אלף שקל, פעם זה השומר לא קם לפתוח לי את השער אז שאלתי אותו אם נראה לו שהוא יכול להמשיך לשבת לראות סרטים ברוסית כשאני מגיע לו עם רכב של חצי מיליון.

מה הקשר בין טיפ לאתת בנמל אשדוד למתחם מסירות (של טסלה אני מנחש?) שנמצא באזור הנמל, ולא ממש קשור לעובדי הנמל?

פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

גם למנה בתפריט יש מחיר רישמי וערך מוצהר. עוד לפני שטעמת אותה אתה יודע בדיוק כמה היא תעלה

ואתה גם יודע שנהוג להשאיר טיפ

אם אתה יודע ש120 שח זה יקר לך אל תזמין את המנה.

ולא תעניש את המלצר ותגיד שבגלל שהמנה יקרה אתה לא נותן לו טיפ

וזה שזה שחור זה לא קשור לשיקול של אם לתת לו טיפ או לא, אגב במסעדות זה כבר ממזמן מסודר ומשלמים מס על הטיפים

אבל שוב,

זה בכלל לא רלוונטי.

גם כשאתה קונה בדוכן בשוק אתה יודע שחלק גדול מהבסטות לא מדווחות על הכל, אז תקח ירקות ולא תשלם ?

אתה מתחום המסעדות, שאתה כותב שמשלמים מס?

אומנם הידע שלי, מלפני 4 שנים. אבל, כאשר היו מעבירים את התשר בקופה דרך כרטיס האשראי לצורך העניין. אזי בסוף היום היו מתקזזים בקופה מול מזומן כדי לתת למלצר.

שהרי על איזה מס אתה מדבר?

מעובד אמור לרדת מס הכנסה וביטוח לאומי, וכל עובד והתחשיב שלו.

לעובד אמורים לקזז דרך המעביד כספים עבור קופת גמל ופיצויים, כל עובד והתחשיב שלו.

תשר זה דבר רע למשק וגם לעובד. כמו ששכר המנקה והטבח מגולמים במחיר מנה, כך שכר המלצר צריך להיות מגולם.

שליחות עולה כסף, שיקחו עלות אמיתית ויתנו לשליח שכר הוגן, ושירידו עבורו תגמולים על כל השכר שלו.

לאף אחד לא מגיע תשר על ביצוע עבודתו.

לכולם מגיע שכר הוגן.

תשר מנציח כלכלה שחורה.

לעניין השאלה המקורית.

רק פעם אחד החזרתי מנה, במסעדת דגים מוכרת בהרצליה.

קבלתי דג שהיה ממש עור ועצמות. המצחיק או מעציב בשולחן ליד ישב ערבי, אחרי שהחליפו לי את המנה, פנה אלי ואמר שהוא פחד לדבר שלא יגידו שבגלל שהוא ערבי דפקו אותו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

הטיפ הוא לא על מאמץ אלא על יחס.

יצאתי לחופשה של חודש וחזרתי ואנחנו מסכימים על הכל.

אני עוד אבוא אליך לקפה בקצב הזה 🤯

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אף אחד פה עוד לא התייחס לעיניין האחוזים?

למה מלצר שהביא צלחת עם שניצל ב30 שקל צריך לקבל פחות ממלצר שמביא את אותה הצלחת, אבל עם סטייק של 200 שקל?

אין לזה קשר לא למאמץ ולא ליחס..

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

^ובגלל זה רוב המלצרים טוחנים לך את המוח כדי להזמין ועוד ועוד ואם אתה בדייט (או נראה בכזה) לוחצים על הגז אפילו עוד קצת, מזכירים את הנשים שעוברות בין מועדונים/פאבים ומוכרים ורדים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...