Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון פיגו 208 שנת 2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לעזרתכם הדחופה

יש לי פיגו 208 שנת 2017 נסע כ 36000 קמ

אי גר בירושלים

שמעתי רעש מהאוטו ( למרות שעבר ממש עכשיו טסט וטיפול שנתי)

התברר שיש בעיה בבולמים צריך להחליף את כל העסק

יש לי כמה שאלות

1. ממה נגרם העניין האם מהעובדה שכל ירושלים היא בור אחד גדול?

2 האם ההצעה והמחירים סבירה

ההצעה לחלפים מקוריים.

3.האם כדאי להשתמש בחלפים לא מקרויים ( בעלות של כ 3500 ש)

4. האם ניתן להשיג חלקים משומשים.

5. האם אפשרי לתקן במוסך  לא מורשה, עד כמה יוזיל את העלויות

6. מה המשמעות של נסיעה במצב הזה?

אודה לעזרתכם אני לחוץ מאוד מהעניין וגם מהעלויות

תודה

תיקון רכב תושבות 8-22.jpg

פורסם

1. 36,000 ק"מ נשמע על פניו לא סביר שהחלקים האלו דורשים החלפה אבל הכל יכול להיות. שווה לגשת למוסך אחר שיחווה דעתו אם יש צורך בכל ההחלפות . חלקן או שהבעיה ממקור אחר. 

2. ההצעה סבירה למורשה יבואן למרות שיכול ואם תפנה למורשי יבואן אחרים תוכל להוזיל את העלות.

3. אין בעיה להשתמש בחלפים לא מקוריים אולם איכותיים ברמת MONROE או KYB.

4. לא רצוי להשתמש בחלקים משומשים.

5. מוסך מורשה אבל לא מורשה יבואן יעלה פחות תלוי במוסך הספציפי. הדרך להוזלה המשמעותית ביותר היא לרכוש את החלקים בעצמך ולגשת איתם למוסך מומלץ להתקנה. תוכל לקבל מספר הצעות מחיר דרך החנויות המומלצות באתר. החלקים עצמם יעלו לך פחות ממחצית מהעלות הרשומה בהצעה שצירפת. 

6. קשה לענות כי לא ברור מה הבעיה ועד כמה היא חמורה. לא כדאי לדחות טיפולים שאינם שוטפים ברכב מטעמי בטיחות 

פורסם

תודה על המענה המפורט לא הכל ברור לי ברשותך

1. האם לא סביר שזה נגרם מהבורות הרבים בירושלים ,נוסע בעיקר בעיר.

יש רעש שאני שומע 

במוסך הרימו את הרכב

3. מה הכוונה ,החלפים  הלא מקוריים אינם שווים? ההצעה של חלפים לא מקוריים היא באזור של 3200 ש- מה דעתך?

5.  מה הכוונה חלפים באתר , באתר פה ? זה חלפים מקוריים?

פורסם

1. הכוונה שזה לא סביר משום שלרוב צורך בהחלפה שכזו מגיעה לאחר הרבה יותר שנים וקילומטרים גם בתנאי הדרך שציינת. 

זה שיש רעש והרימו את הרכב במוסך לא אומר בוודאות שהרעש לא מגיע ממקום אחר / סיבה אחרת ובגלל השנתון והקילומטרים שהרכב עבר, שווה לבדוק אם התרשלו בבדיקה.

2. חלפים מקוריים הם טובים אבל בשוק יש חלפים לא מקוריים טובים לא פחות ולעיתים אף טובים יותר. ההצעה לחלפים לא מקוריים לא אומרת אילו חלפים ההצעה כוללת. יש הרבה רמות של חלפים לא מקוריים ולכן לא ניתן להעריך האם ההצעה היא טובה או לא. 

5. חלפים באתר - חנויות חלפים שמוזכרים כאן לא מעט באתר. 

אני מציע שתבקש המלצה מחברים / משפחה / או כאן באתר למוסך מומלץ באזור שמתאים לך ותיגש לקבל איבחון של הבעיה והצעת מחיר נוספת. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא רק בולמים.  יש שם גם 2 תומכים, וזרוע ומוט פיתול.

היתה לך תאונה?  גלגל קיבל מכה ?

פורסם
לפני 3 שעות, Moshe c כתב:

1. הכוונה שזה לא סביר משום שלרוב צורך בהחלפה שכזו מגיעה לאחר הרבה יותר שנים וקילומטרים גם בתנאי הדרך שציינת. 

זה שיש רעש והרימו את הרכב במוסך לא אומר בוודאות שהרעש לא מגיע ממקום אחר / סיבה אחרת ובגלל השנתון והקילומטרים שהרכב עבר, שווה לבדוק אם התרשלו בבדיקה.

2. חלפים מקוריים הם טובים אבל בשוק יש חלפים לא מקוריים טובים לא פחות ולעיתים אף טובים יותר. ההצעה לחלפים לא מקוריים לא אומרת אילו חלפים ההצעה כוללת. יש הרבה רמות של חלפים לא מקוריים ולכן לא ניתן להעריך האם ההצעה היא טובה או לא. 

5. חלפים באתר - חנויות חלפים שמוזכרים כאן לא מעט באתר. 

אני מציע שתבקש המלצה מחברים / משפחה / או כאן באתר למוסך מומלץ באזור שמתאים לך ותיגש לקבל איבחון של הבעיה והצעת מחיר נוספת. 

אז תכלס אתה מציע לקבל עוד חוות דעת

למרות שהייתי אצל מוסך מורשה לש היבואן ואז להחליט?

פורסם

כן, אבל חשוב שתקבל הצעה ממוסך שקיבלת המלצה טובה עליו כדי שיהיה טעם בתיזוז הנוסף. כמובן שאל תשתף אותו בהצעה שקיבלת כדי לקבל חוות דעת נקיה. 

פורסם
לפני 51 דקות, dani666 כתב:

זה לא רק בולמים.  יש שם גם 2 תומכים, וזרוע ומוט פיתול.

היתה לך תאונה?  גלגל קיבל מכה ?

תודה על המענה

במוסך אמרו לי שזה הכל ביחד הולך

לא הייתה תאונה או מכה חריגה שאני מודע לה

אני גר בירושלים ושם נוסע בעיקר

כל העיר חפורה מלאה בורות   הגבהות של זפת בכביש ושאר צרות

זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו

תודה

פורסם

מה הקשר מנוע?

הוא מדבר על בולמיים קדמיים.

@hayimbr יכול להיות שזה גם מושפע מסגנון הנהיגה שלך?

כניסה לבורות במהירות לא גבוה, או מעבר על במפרים, בצורה לא טובה?

חשוב לשים לב להגיע לבמפר במהירות מותאמת, ולשחרר את הברקס לפני המעבר. אחרת הבולם מכווץ, וזה מונע ממנו לשכך בצורה מייטבית

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, hayimbr כתב:

במוסך אמרו לי שזה הכל ביחד הולך

זה אולי הולך ביחד, אבל זו לא החלפה של בולמים (שזה הבולמים עצמם ואולי כריות בולם.  נקודה).  יש שם הרבה חלקים נוספים.

לך לברר במוסך אחר או שיסבירו לך במפורט מה ולמה מחליפים.

פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

כן, אבל חשוב שתקבל הצעה ממוסך שקיבלת המלצה טובה עליו כדי שיהיה טעם בתיזוז הנוסף. כמובן שאל תשתף אותו בהצעה שקיבלת כדי לקבל חוות דעת נקיה. 

ללכת למוסך מורשה של היבואן 

זו אפשרות טובה?

פורסם
לפני 24 דקות, hayimbr כתב:

ללכת למוסך מורשה של היבואן 

זו אפשרות טובה?

לדעתי, אם אתה מגיע לתײא תיגש למוסך גבע, אם לא, תתיעץ בפורום או תשאל מכרים על מוסך לא של היבואן סביר להניח שיעלה לך פחות. 

פורסם
לפני 5 שעות, Lior_Django כתב:

איזה מנוע ?
(זה מעט אופטופיק, אבל אם זה ה1.2 - מאוד רצוי שתעשה פה חיפוש על "1.2 puretech")

מנוע חסכוני נקרא pure

נפח 1250

לפני 5 שעות, לירון .ה. כתב:

מה הקשר מנוע?

הוא מדבר על בולמיים קדמיים.

@hayimbr יכול להיות שזה גם מושפע מסגנון הנהיגה שלך?

כניסה לבורות במהירות לא גבוה, או מעבר על במפרים, בצורה לא טובה?

חשוב לשים לב להגיע לבמפר במהירות מותאמת, ולשחרר את הברקס לפני המעבר. אחרת הבולם מכווץ, וזה מונע ממנו לשכך בצורה מייטבית

יש הרבה במפרים מהמורות ובורות בירושלים

ובמיוחד בתקופה הזו של עבודות

האם זה גרם לכך?

פורסם

לא יודע אם זה הגורם, אני שאלתי לגבי סיגנון הנהיגה שלך בהתאם לתנאי הדרך.

אם הסגנון שלך הוא " להתרסק" לתוך בורות במהירות, או לעלות על במפרים שאתה לוחץ על הברקס(הבולם סגור ופחות משכך בגלל העברת משקל קדימה), זה יכול לתרום להרס בולמים ושאר המכלולים. כי רכב עם 36 אלף לא אמור להחליף בולמים כבר

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...