Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מבין בהרבה דברים ברכב אבל עדיין לא צמיגאי :-).

מורכבים לי על הגולף Pirello PZero 225/45/R17. הצמיגים עברו כ-30,000 ק"מ ושנתיים מאז ההרכבה. הצמיג מצוין ואני מבסוט עליו מאוד. אני שומר עליו מאוד,

לא משפשף במדרכות, לא עולה על מדרכות, וכו' וכו'. ברמה שיש עליו עדיין את ה"קוצים" כפי שיצא מהמפעל. בטיפול לפני שבוע, המוסכניק שלי זרק לי משהו על כך

שהם שחוקים מעט (הוא לא צמיגאי, אין לו חברים צמיגאים כך שאין לו אינטרס להגיד לי את זה חוץ מהעובדה שאכפת לו).

ראיתי מספר סרטונים ביוטיוב כדי להחכים, וכולם אומרים שברוב הצמיגים ישנה אינדקציה על הצמיג בחריצים שאם מגיעים אליה הצמיג פסול, אבל בצמיג שלי לא ראיתי כזו אינדקציה.

צילמתי מספר תמונות, אבל לא יודע כמה הצילומים יעזרו כדי להבין. אני פשוט חשוש ללכת לפנצ'רייה שידחפו לי צמיגים מבלי שצריך. אין לי בעיה להחליף אותם כמובן, אבל אני די מתבאס

כי באמת לא עברתי איתם הרבה. עם זאת, ההערה של המוסכניק בשילוב החלקה שהתחלתי להרגיש מדי פעם מדאיגים אותי.

בלי קשר, האם שווה לבצע הצלבה בין האחוריים לקדמיים? הרי שהרכב הנעה קדמית וזה נשמע לי הגיוני. אודה לעזרתכם.

למען הסר ספק, הצמיגים היו חדשים כשהורכבו (בני כמה חודשים) ואני מחנה בחניונים תת קרקעיים בעבודה ובבית.

קדימה:

image.thumb.png.eff46d9cc5a0ca99aac093d715ba8e6b.pngimage.thumb.png.2805c046f606b7b486cf460e097447ca.png

image.thumb.png.28b0a7c315556b0c8ef5812f5d1ab417.png

אחורה:

image.thumb.png.1f0866ffd83b2847fea5325c5924bb27.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

יש כל מיני סימני שחיקה לצמיג, הכל כתוב באינטרנט ובפורום.

נפוץ בארץ זה יובש עקב השמש.

אצלך ממה שנראה בתמונות השחיקה היא על פני הצמיג, מה שנקרא הסוליה.

הגומי שאצלך התגלח והשתפשף ולאט לאט ירד ממנו החומר עד למצב שהחריצים לאורך פני הצמיג ניהיו רדודים.

צמיג חדש מגיע בממוצע עם 8-10 ממ של עומק בחריצים, הגבול התחתון הוא 2ממ

קח סרגל ותמדוד.

ממה שנראה לי בתמונות, אתה יכול להחזיק איתו את הקיץ ולהחליף לקראת הגשם, אז החריצים מאוד חשובים כי התפקיד שלהם זה לפנות מים ולמנוע החלקה

פורסם

best place to get your tires changed - Online Discount -

סובב מעט א הגלגלים וחפש סמנים כמו בתמונה, לפעמים הם עם צבע .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, yossi_s1 כתב:

יש כל מיני סימני שחיקה לצמיג, הכל כתוב באינטרנט ובפורום.

נפוץ בארץ זה יובש עקב השמש.

אצלך ממה שנראה בתמונות השחיקה היא על פני הצמיג, מה שנקרא הסוליה.

הגומי שאצלך התגלח והשתפשף ולאט לאט ירד ממנו החומר עד למצב שהחריצים לאורך פני הצמיג ניהיו רדודים.

צמיג חדש מגיע בממוצע עם 8-10 ממ של עומק בחריצים, הגבול התחתון הוא 2ממ

קח סרגל ותמדוד.

ממה שנראה לי בתמונות, אתה יכול להחזיק איתו את הקיץ ולהחליף לקראת הגשם, אז החריצים מאוד חשובים כי התפקיד שלהם זה לפנות מים ולמנוע החלקה

אמדוד עם סרגל. בעצם למדוד מהשטח של החריץ עד לשכבה של הפס, נכון?

אני גם חושב שאמשוך איתם את הקיץ ואז אחליף לקראת החורף. די מבאס שהם שרדו כל כך מעט זמן (וק"מ).

יש טעם בהצלבה? 

לפני כשעה, zaf כתב:

best place to get your tires changed - Online Discount -

סובב מעט א הגלגלים וחפש סמנים כמו בתמונה, לפעמים הם עם צבע .

חיפשתי הבוקר, אחפש שוב.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

סמני העומק נראים בבירור בתמונות שצירפת של הקדמיים (אגב, על דופן הצמיג באותו "קו" אמור להיות סימון כלשהו כמו משולש, הכיתוב TMI או סימון אחר):

image.png.2ba4a78920ff971e11f5579ba3f97834.thumb.png.598914037641d8eeb720167c3f5a8337.pngimage.png.b140e0eae6d6c13d8d71ae0b5668b283.thumb.png.f5f35bc021b6eeca7a2d43da5fbf6911.pngimage.png.a9da7b806fa069748b8bf9e2f56fa21c.thumb.png.092b62f63a0387d0bffb70ed1b7a7022.png

יש בהם עוד קצת חיים. גם אם לא הרבה, וזה ברור משום שמדובר בצמיג ספורטיבי יותר.

לציין כי 2 מ"מ הינה המגבלה החוקית. ההמלצה הכללית יותר היא כ-3 מ"מ (שכן אז חלה ירידה ניכרת ביכולת פינוי המים של הצמיג).

אגב, חלק מהצמיגים בשוק מתחילים מראש עם עומק קטן יחסית, מה שתורם להתנגדות לגלגול נמוכה יותר.

וכן, הצמיג האחורי נראה במצב יותר טוב.

אם תבצע הצלבה (קדימה-אחורה באותו צד), תשיג עוד קצת חיים לכל הסט ולא תצטרך להחליף רק זוג ולהפר מעט את האיזון (בין צמיג חדש לישן, גם אם אותו הדגם)

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

@Tom_22 תודה רבה על התשובה המפורטת. גם אני חשבתי שאלו הסימנים המדוברים אבל לא הייתי בטוח - תודה על ה-reassurance.

אני אבצע מדידה בכל מקרה כדי לראות על כמה אני עומד כרגע, ובכל מקרה אעשה הצלבה מחר בפנצ'רייה. פרט להצלבה - האם יש עוד משהו

שצריך לעשות לאחר ההצלבה? האם שווה לעשות איזון גלגלים על הדרך? כיוון פרונט?

לדעתי אחליף לקראת החורף ואנסה הפעם מישלין - חשבתי על Pilot Sport 5 שלהבנתי הוא המחליף של ה-4 (מזכיר - 225/40/R17). מה דעתכם?

2016 BMW M235i.

פורסם

אני חושב שהצמיגים הקדמיים שחוקים מדי בשביל רוטציה.

היה צריך לעשות אותה לפני 15 אלף קילומטרים.

בכל מקרה, אלה לא צמיגים להמשיך אל תוך החורף וצריך להחליף לפחות זוג לפני הגשמים, גם אם הם יהיו מאחורה ( ובמיוחד אם הם יהיו מאחורה ).

במידה והכוונה להחליף את כל הסט,  הרוטציה לא תשנה .

אם יש כוונה להחליף רק את השחוקים מקדימה, עדיף להשאיר על הציר הקדמי ולגמור אותם.  אבל בהחלפת זוג את החדשים כדאי לשים מאחורה. לא רק מבחינת האחיזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה חושש שהקדמיים לא יחזיקו מעמד עד להחלפה ( במידה ויישארו על הציר הקדמי), תעשה החלפה בין קדמיים לאחוריים. 

מתי הטסט? 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי יכולים להחזיק את הקיץ בלי בעיה. 

לקראת הסוף תארגן לעצמך יום מסלול, שים את השחוקים יותר מאחורה, סע תהנה עם במסלול (ךמרות שגולף מאוד רחוקה מ"זנב שמח" הפיזיקה מנצחת הכל). אחר כך תחליף ומישלן ps4 או 5 הם רעיון מצוין. צפה פגיעה לאזור 900-1000 לצמיג.

עצה טובה נוספת שניתנה היא צמיגים טובים יותר מאחורה (בשביל בטיחות, אבל יחמיר לך תת היגוי ברכב שהוא גם ככה הנעה קדמית). 

עצה מעולה נוספת נתת לעצמך עם החלפת כל הרביעייה במידה וכל הארבעה שחוקים בצורה דומה. 

יכול להמליץ בלב שלם על המישלין צמיג מעולה כאול ראונדר ונותן אחלה אחיזה בצירוף זמן חיים מעולה (בוודאי שבהשוואה לפי זירו שנגמרו אצלי אחרי 2 ג׳ימקאנות). 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 14 שעות, vladclar כתב:

אם אתה חושש שהקדמיים לא יחזיקו מעמד עד להחלפה ( במידה ויישארו על הציר הקדמי), תעשה החלפה בין קדמיים לאחוריים. 

מתי הטסט? 

אני חושב שהם דווקא כן יחזיקו, אבל אפשר לעשות החלפה anyway. הטסט כבר היה במאי, אז אין לי ממש ממה לדאוג. 

לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

לדעתי יכולים להחזיק את הקיץ בלי בעיה. 

לקראת הסוף תארגן לעצמך יום מסלול, שים את השחוקים יותר מאחורה, סע תהנה עם במסלול (ךמרות שגולף מאוד רחוקה מ"זנב שמח" הפיזיקה מנצחת הכל). אחר כך תחליף ומישלן ps4 או 5 הם רעיון מצוין. צפה פגיעה לאזור 900-1000 לצמיג.

עצה טובה נוספת שניתנה היא צמיגים טובים יותר מאחורה (בשביל בטיחות, אבל יחמיר לך תת היגוי ברכב שהוא גם ככה הנעה קדמית). 

עצה מעולה נוספת נתת לעצמך עם החלפת כל הרביעייה במידה וכל הארבעה שחוקים בצורה דומה. 

יכול להמליץ בלב שלם על המישלין צמיג מעולה כאול ראונדר ונותן אחלה אחיזה בצירוף זמן חיים מעולה (בוודאי שבהשוואה לפי זירו שנגמרו אצלי אחרי 2 ג׳ימקאנות). 

רעיון טוב, אף פעם לא הייתי ביום מסלול.

ה-PZero עלו לי גם כ-700/800 ש"ח לצמיג, אני חושב שה-PS4/5 במחיר זהה אז אני לא חושש מזה. להחליף צמיגים זו אחת ההנאות הגדולות בחיי.

בסך הכול, אני מאוד מרוצה מה-PZero שהיה מורכב לי גם על ה-A3 שהייתה לי לפני הגולף, אבל בכנות תוחלת החיים שלו באמת מבאסת. ציפיתי שישרוד קצת יותר.

האם "נדיר" למצוא את ה-PS5 בישראל, או שכבר התחילו להביא אותו בכמויות כמו ה-PS4? כמובן שהייתי מעדיף את הדגם החדש.

2016 BMW M235i.

פורסם

יש PS5 בארץ אוני די בטוח שלא נדיר, אבל תתקשר לשתיים שלוש פנצ'ריות בסביבתך ותראה מה המצב. יש גם 4. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש גם גודייר אסימטריק 5 סביב 500₪ לצמיג.

מישלין PS4 וגם PS5 עולים כ 600₪. לא נורא.

• תוכן חדש...