Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יצרתי קשר עם מוסך יונדאי הצפון בחיפה, וביקשתי לקבוע טיפול 120000 ולהביא את החלקים בעצמי (מקוריים שהוזמנו באמזון).

הנציגה אמרה שהם לא מוכנים לקבל ולהחליף חלקים שמביא הלקוח ("למסעדה אתה לא מביא אוכל מהבית"), למרות שאמרתי לה בפירוש שיש חוק המחייב אותם לעשות זאת.

למי פונים בנושא?

האם אפשר לתבוע אותם על כך?

האם בכלל כדאי ללכת דווקא למוסך יבואן ?

תודה ויום טוב

עריכה אחרונה על ידי groundcontrol
פורסם

זכותם לא להסכים לקבל את העבודה.

הרי אם תביא חלקים ויהיו לך תלונות על הטיפול אתה תבוא בדרישות אליהן. נכון?

עזוב כאב ראש.

לך למוסך אחר. רוב המוסכים הקטנים יסכימו לכך.

ולתבוע? אל תנסה אפילו. הם יטענו שאלו חלקים מזוייפים ואתה עוד תצטרך לשלם להם כסף

.

פורסם

אני קיבלתי הצעת מחיר עבור טיפול לקאיה ממוסך קאיה הצפון במפרץ חיפה.

שאלתי אם אני מביא חלפים בעצמי והם יעשו את העבודה, אמרו שאין בעיה.

אפילו המחיר עבור העבודה נשאר זהה.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

זכותם לא להסכים לקבל את העבודה.

הרי אם תביא חלקים ויהיו לך תלונות על הטיפול אתה תבוא בדרישות אליהן. נכון?

עזוב כאב ראש.

לך למוסך אחר. רוב המוסכים הקטנים יסכימו לכך.

ולתבוע? אל תנסה אפילו. הם יטענו שאלו חלקים מזוייפים ואתה עוד תצטרך לשלם להם כסף

איך זאת זכותם אם יש חוק שקובע בדיוק ההפך?

לפי מיטב הבנתי החוק גם מאפשר חלקים חילופיים ולא מקוריים, ואין בכלל התייחסות לתלונות על הטיפול.

לטעון שחלק הוא מזוייף זה יפה והכל, אבל צריך גם להוכיח שהוא מזוייף, וזאת הם לא יצליחו לעשות כי החלקים מקוריים.

מה שוודאי פה זה שהם טלפונית מודיעים שלא יקבלו שום חלק מבחוץ, וזאת בהחלט עבירה על החוק.

אני כנראה אלך בסופו של דבר למוסך אחר, אבל חשבתי שאנחנו חיים במדינת "חוק".

בכל מקרה, עדיין מתלבט אם להרים את הכפפה וללכת לתביעות קטנות.

פורסם

השאלה היא לא אם יש חוק אלא אם יש אכיפה, וזה קצת בעייתי להגיד לבעל עסק לבצע עבודה שהוא לא מעוניין בה. תחסוך לעצמך את הזמן והכאב ראש ותלך למוסך אחר וזהו.

אם אתה רוצה להתלונן תנסה לאיגוד המוסכים, למרות שקשה לי להאמין שיצא מזה משהו. בכל מקרה התביעה לא תתן לך כלום כי שופטים לא אוהבים לפסוק פיצויים אלא אם כן מדובר בנזק ממשי, וגם אז רק מה שמחזיר את המצב לקדמותו ולא לגרום לעושר לצד אחד על חשבון השני.

פורסם

באמת למה להתעקש ולטפל דווקא במוסך יבואן ?

הרכב עדיין באחריות ?

אם לא - נסה לבדוק במוסך אחר (לא של היבואן) אולי יהיו "נוחים" יותר מהבחינה של הבאת החלקים.

מן הסתם מוסכי היבואן יהיו עקשניים יותר לגבי סרוב לטפל בחלקים שתביא "מהבית".

זכור רק כי המוסך רוצה להרוויח גם על חלקים שהוא מוכר לך + יש לך אחריות גם על החלקים וגם על העבודה (ואם תטפל בחלקים "מהבית" - יוכלו להתנער שהבעייה היא בחלקים שאתה הבאת ותצטרך לשלם אולי פעמיים על עבודה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על אחריות יצרן למרות שלרוב יונדאי ממש לא ידועים ככאלה שנותנים הנחות משמעותיות אחרי תום האחריות -

תעשה רק טיפול הכי בסיסי שיש. כלומר רק פילטרים ושמנים. בלי צמיגים. בלי בלמים.

בלמים שזה שחיטה במוסך מורשה יבואן אתה יכול לעשות במוסך שאתה סומך עליו. אבל זה כאב ראש להתחיל לפצל.

מהנסיון הבודד שלי במורשה יונדאי, עשו לי טובה שנתנו לי הנחה 50% אחרי שירשור  יצא רק איזה 500 שח (היה יוצא איזה 600/700 במוסך אחר) ויצאתי עם הגה עקום אחרי החלפת קופלונג במורשה שזה ריקול בארהב שלא משלמים עליו שקל.

פורסם

120 אלף קמ יש לך אחריות בכלל? אם לא תחפש מקום אחר.
החשש מחלקים מזויפים לגמרי מוצדק עם הכמויות שיש בשוק. מן הסתם הם ירכבו על זה על מנת לסרב לטפל/ לממש אחריות.
אני עם יונדאי בת שנה מביא למוסך רק פילטר מזגן בחצי מהמחיר ומבקש הנחה על הטיפול.

• תוכן חדש...