Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להחליף את הרכב וחשבתי על חשמלית, כאשר השיקול המרכזי הוא חיסכון כספי. אבל נראה שאין פה שום חיסכון.

הדגמים החשמליים יקרים בכ-25000 שקל ועמדת אני ה זה עוד 5000-7000 שקל כולל התקנה.

כדי לקזז את ההפרש הזה בדלק וטיפולים יקח איזה 3 שנים לפחות.

על פניו נראה שזאת קניה לא כדאית. האם אני צודק ?

פורסם

תלוי באופי השימוש שלך 

כמה אתה תסע? ואיפה עירוני/בין עירוני?

אני אישית לא מתחבר לכל הקטע החשמלי אבל זה רק אני 

יש פה הרבה חבר'ה שימליצו לך כן לקנות חשמלית 

החששות העיקריים שלי הם 

1 עמידות חיי הסוללה נכון שיש אחריות אבל זה אותו דבר כמו טלפון אחרי שימוש מסויים היא מתחילה להחלש

2 עמידות/בטיחות יש מקרים של שריפות וכו' 

3 טווח קצת קשה לי עם ההגבלה למרות שיש מכוניות שיגמעו את מטולה-אילת בטעינה אחת 

פרמטר המחיר תלוי השיקול אישי של עלות- תועלת

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אבל הם לא.

האיוניק 5 עולה כמו המתחרים שלו וחזק מהם משמעותית.

הטסלה עולה 40 אלף פחות מהמתחרים שלה ואפילו יותר אם לוקחים בחשבון את הכח והאיבזור.

הקונה וה mg עולים כמו הקצה העליון של הקטגוריה שלהם והם חזקים מרוב הקטגוריה.

הג'ילי והאייווייז זולים ב 20-30 אלף בערך מהקטגוריה ושוב חזקים משמעותית.

אתה מקבל רכבים יותר חזקים מהקטגוריה שבד"כ מאוד מאובזרים, בפחות כסף וזולים יותר לתחזוקה ברמה של מעל 10000 שח בשנה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
פורסם

קודם כל - אתה צריך לבחון האם הרכב החשמלי מתאים לצרכים שלך.

אם אתה מגיע למסקנה שרכב חשמלי ימלא את צרכיך, אתה צריך לבחון את החלופות - הן מבחינת מה שהדגמים הרלוונטיים מציעים (בדיוק כפי שעשית עד כה לגבי רכב ששורף דלק נוזלי) והן מבחינה כלכלית - העלות הכוללת לאורך חיי הרכב הצפויים אצלך. אם התחשיב שלך מראה שהרכב ישתלם אחרי 3 שנים ואתה מחליף כל 6 - הרי שהעסקה כדאית. הבעיה הגדולה ביותר היא להעריך את שווי הרכב במכיר, כי הרכב החשמלי הפך נפוץ רק בשנה (או קצת יותר) האחרונה, ואין כל דרך להעריך את ערך המכירה של רכב בעוד מספר שנים. 

לגבי עמדת הטעינה - כל עוד אינך מחליף דירה סביר שאם הרכב החשמלי מתאים לך היא תשרת אותך גם ברכבים הבאים, כלומר אותם 5000 ש"ח יתפרשו על פני תקופה ממושכת בהרבה. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, _-? כתב:

עמידות חיי הסוללה נכון שיש אחריות אבל זה אותו דבר כמו טלפון אחרי שימוש מסויים היא מתחילה להחלש

לא אותו דבר. יש סוגים שונים והכי חשוב יש קירור וחימום אקטיביים לסוללות כדי לשמור עליהם. אחרת לא היה ניתן לתת עליהם 8 שנות אחריות. בארה"ב יש כבר סטטיסטיקה על טסלות ומדובר על הפסד של אחוז בשנה.

לפני 10 דקות, _-? כתב:

עמידות/בטיחות יש מקרים של שריפות וכו'

אתה רציני?! תראה כאן:

https://m.facebook.com/www.0404.co.il/photos/רכב-עלה-באש-על-כביש-6-בקרבת-צור-יגאל-הרכב-נשרף-כליל-אין-נפגעים-צילום-ליטל-מצגר/1508035172602592/

https://www.melabes.co.il/news/77170

https://www.tzomet-kfs.co.il/news/58712

ואני יכול להמשיך עד הבוקר. אתה נוסע ברכב עם טנק מלא בבנזין ומנוע שפועל על פיצוצי דלק ואתה מפחד מבטריה?!

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם
לפני שעה, ni4ni כתב:

אני צריך להחליף את הרכב וחשבתי על חשמלית, כאשר השיקול המרכזי הוא חיסכון כספי. אבל נראה שאין פה שום חיסכון.

הדגמים החשמליים יקרים בכ-25000 שקל ועמדת אני ה זה עוד 5000-7000 שקל כולל התקנה.

כדי לקזז את ההפרש הזה בדלק וטיפולים יקח איזה 3 שנים לפחות.

על פניו נראה שזאת קניה לא כדאית. האם אני צודק ?

אתה לא צודק. כי מה שמשנה זה הירדת ערך, ולא ההפרש במחיר הקניה. 

אם תמכור בעתיד את הרכב שלך ב-25-30 אלף יותר מאשר את המקבילה הבנזינית, אז לא הפסדת כלום. 

עד פה, זה בערך מה שעבד ברכבי בנזין ודלק. מה יהיה בהמשך, זה נעלם גדול. 

אם תשאל בעל רכב חשמלי, אז הוא רואה הכול דרך משקפיים ורודות וחושב שמחירי ה"תדלוק" ישארו לעולמי עד סביב ה-50 שקל לטווח מלא, הירידת ערך תהיה רגילה, ולא יהיו לו בכלל בעיות עם הרכב שכן ההנעה ברכב חשמלי פשוטה יותר מאשר רכב מונע בדלק. 

הסקפטיים ישאלו - מתי הממשלה תמצא דרך לדפוק מס לבעלי רכבים חשמליים? האם הרכבים הסיניים שמציפים את המדינה באמת יהיו אמינים? האם רכב חשמלי הופך פשוט לגאדג'ט טכנולוגי שברוב המקרים משומש מאבד המון מערכו? האם המחיר הגבוהה מאוד של הסוללה הופך את הרכב לאי ניתן למכירה לאחר X שנים? 

כול אלו שאלות שכרגע אין לאף אחד תשובה עליהם. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

הטסלה עולה 40 אלף פחות מהמתחרים שלה ואפילו יותר אם לוקחים בחשבון את הכח והאיבזור.

אשמח לדעת על איזה אבזור אתה מדבר כשיש שם פלסטיק של איביזה באיכות של מסחרית

לפני שעתיים, Uri-G כתב:

האיוניק 5 עולה כמו המתחרים שלו וחזק מהם משמעותית.

וככל הידוע לי מחבר שקנה מקבלים עמדת טעינה במתנה

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, אש ברכב כתב:

אשמח לדעת על איזה אבזור אתה מדבר כשיש שם פלסטיק של איביזה באיכות של מסחרית

אני החזקתי בעבר אאודי a6 , ווולוו s60 ואתה מוזמן לקבוצת טסלה ותגלה הרבה בעלי רכבי יוקרה בעבר והם יגידו לך את אותו דבר, מה שאתה אומר זה בדיחה עצובה. איכות החומרים לא הטובה ביותר, (פחות מאאודי יותר מהוולוו. האאודי גם שייכת לקטגוריה גבוהה יותר ועולה בהתאם)  אבל בהחלט בקטגוריה, אבל לא נראה לי שזה מעניין אותך  ואתה יכול להמשיך ללטף דשבורדים אם אתה רוצה, העיקר שאתה יודע מה חשוב ברכב. והמולטימדיה שתי רמות מעל אאודי בכל פרמטר וזה לפני אבזורים וכוח.

לפני 25 דקות, אש ברכב כתב:

ככל הידוע לי מחבר שקנה מקבלים עמדת טעינה במתנה

כבר לא מקבלים

פורסם (נערך)
לפני שעה, אש ברכב כתב:

שמח לדעת על איזה אבזור אתה מדבר כשיש שם פלסטיק של איביזה באיכות של מסחרית

ותראה איזה קטע:

מקום שני במנהלים. שניה רק לבמוו סידרה 3 - 

https://www.whatcar.com/best/best-executive-cars-2022/n2004

מקום שמיני ברכבי יוקרה - אבל כאן זה כולל רכבים גדולים יותר כמו במוו סידרה 5 וכו'

https://www.autoexpress.co.uk/best-cars/90603/best-executive-cars%3famp

מקום ראשון ברכבי סדאן (כאן זה כבר כולל את כל רכבי הסדאן שיש כולל רכבים גדולים יותר) -

https://www.carwow.co.uk/saloon-cars#gref

והם חיים בעולם מאוד מוזר שבו טסלה מודל 3 sr עולה כמו במוו 330e ומודל 3 lr עולה כמו במוו i4. אנחנו חיים בעולם שהפער בינהם הוא 80 אלף שח! ממש twilight zone 😀

אבל מה הם מבינים הבריטים האלה במכוניות , לנו יש את המישוש דשבורדים שלנו 😀

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אתה לא צודק. כי מה שמשנה זה הירדת ערך, ולא ההפרש במחיר הקניה. 

אם תמכור בעתיד את הרכב שלך ב-25-30 אלף יותר מאשר את המקבילה הבנזינית, אז לא הפסדת כלום. 

עד פה, זה בערך מה שעבד ברכבי בנזין ודלק. מה יהיה בהמשך, זה נעלם גדול. 

אם תשאל בעל רכב חשמלי, אז הוא רואה הכול דרך משקפיים ורודות וחושב שמחירי ה"תדלוק" ישארו לעולמי עד סביב ה-50 שקל לטווח מלא, הירידת ערך תהיה רגילה, ולא יהיו לו בכלל בעיות עם הרכב שכן ההנעה ברכב חשמלי פשוטה יותר מאשר רכב מונע בדלק. 

הסקפטיים ישאלו - מתי הממשלה תמצא דרך לדפוק מס לבעלי רכבים חשמליים? האם הרכבים הסיניים שמציפים את המדינה באמת יהיו אמינים? האם רכב חשמלי הופך פשוט לגאדג'ט טכנולוגי שברוב המקרים משומש מאבד המון מערכו? האם המחיר הגבוהה מאוד של הסוללה הופך את הרכב לאי ניתן למכירה לאחר X שנים? 

כול אלו שאלות שכרגע אין לאף אחד תשובה עליהם. 

כמה שאתה צודק,

הנעלמים יותר גדולים מהמציאות,

ולכן לדעתי בנאדם שנוסע 40+ אלק"מ בשנה, לא משנה כמה מהנעלים ישתנו הוא יכסה את הרווח,

כי כל נושא הנעלמים הוא נראה בטווח של בערך 3 שנים קדימה,

מי שנוסע בן 10 ל20 אלק"מ בשנה לדעתי יפסיד,

והאלו באמצע, דילמה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

רק קח בחשבון שיש נתון אחד שרוב האנשים לא יודעים - מחיר הצמיגים של רכב חשמלי.

סט של 4 צמיגים טובים עלולים לעלות 8000 ש"ח, יחסית ל-1600 במשפחתית רגילה.

אם צמיגים שורדים 3 שנים - 50000 ק"מ יוצא שתחזוקה מונעת של חשמלית יותר יקרה משל בנזין.

פורסם
לפני 11 דקות, gollu כתב:

רק קח בחשבון שיש נתון אחד שרוב האנשים לא יודעים - מחיר הצמיגים של רכב חשמלי.

סט של 4 צמיגים טובים עלולים לעלות 8000 ש"ח, יחסית ל-1600 במשפחתית רגילה.

אם צמיגים שורדים 3 שנים - 50000 ק"מ יוצא שתחזוקה מונעת של חשמלית יותר יקרה משל בנזין.

הגזמת בפראות. רבעיית צמיגי מישלין לטסלה שלי עולה 4000 שח גג. ב 8000 שח טסלה כבר מוכרת 4 צמיגים עם ג'אנט מגנזיום. ואלה צמיגים ספוטיביים שנועדו לעמוד בכוח של הרכב. 8000 שח זה אולי לפרפורמנס, אבל זה בגלל שזה רכב עם יותר מ 500 כס.

ברכבים יותר סטנדרטיים המחירים זולים בהרבה ולא שונים ממחירים של רכבי בנזין חזקים.

פורסם

צמיגים של ioniq 5 - elite

image.thumb.png.9f36204e05cdb8a6fc60debe04b0b83d.png

ioniq 5- prestige

image.thumb.png.199ffb89a61f40c518862943d3d28567.png

citroen c4 2015

image.thumb.png.0a6f8c058672e497936705c51db9820f.png

אני אכן הסתכלתי על דגם PERFORMANCE שזה הדגם המעניין מבחינתי

פורסם (נערך)

אתה לא יכול לקנות רכב כל כך חזק ולצפות שהכל יהיה זול, ואל תשכח שפרפורמנס תשרוף פחות  רפידות וצלחות, שגם עולים הון ברכבים כאלה, ביחס לרכבי בנזין בכוח הזה. בגלל שבנסיעה מנהלתית אין כמעט צורך בשימוש בבלמים.

בכל מקרה אפשר לקנות בטסלה צמיגי 18 או 19 עם ג'אנט בזול ולשים אותם על הפרפורמנס ולמכור את הג'אנט 20 שלה למישהו שרוצה לעשות כאילו יש לו פרפומנס (בטוח יש הרבה כאלה). יעלה לך כמו החלפת צמיגים 18 או 19. פעם הפרפורמנס היו מגיעים עם ג'אנט 18 וה 20 היה שידרוג, כך שהרכב בנוי לזה. כמובן שההתנהגות נפגעת אבל הנוחות משתפרת.

לפני 16 דקות, gollu כתב:

צמיגים של ioniq 5 - elite

image.thumb.png.9f36204e05cdb8a6fc60debe04b0b83d.png

ioniq 5- prestige

image.thumb.png.199ffb89a61f40c518862943d3d28567.png

citroen c4 2015

image.thumb.png.0a6f8c058672e497936705c51db9820f.png

אני אכן הסתכלתי על דגם PERFORMANCE שזה הדגם המעניין מבחינתי

מחירים הוגנים ואפילו זולים. אל תשכח שהאיוניק רכב מאוד גדול ששוקל 2 טון.

• תוכן חדש...